Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 00:46

Politiek niet correct


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wel

je meent te denken dat omdat ik niet Nederlandse van origine ben mij niet kan verplaatsen in jouw mening. Omdat het voor mij "zo'n gevoelig punt is".

Je reageert zo emotioneel op alles wat ik aandraag dat het meer een pijnpunt van jou lijkt te zijn.

Verder heb ik je nu nog steeds werkelijk geen serieus issue zien aandragen, je draait, je spreekt jezelf tegen.

Wat wil de Wilders stemmer volgens jou nu werkelijk concreet ?

Partijprogramma en meer

In al de 32 jaar dat ik stemgerechtig ben heb ik nog nooit 1 partijprogramma doorgenomen.
Voor het digitale tijdperk stond er in de krant een raamwerk met daarin de deelnemende partijen en hoe ze over bepaalde items dachten. Meestal stemde ik vanuit mijn gevoel. Mijn gevoel zei (en zegt) `VVD is rechts, KVP,CHU en AR (nu samen het CDA) behoudend, PvdA links, D 66 midden. Daaromheen splinterpartijen`.
Tegenwoordig veel meer zendtijd op tv en hebben we internet. Dus meer mogelijkheden om aan info te komen wat betreft wie te stemmen. Persoonlijk heb ik tot op heden nog nooit aan de stemwijzer meegedaan. Ik blijf stemmen vanuit mijn gevoel. En mijn gevoel zegt dat PvdA of links daarvan beter is voor het welzijn van iedereen.
Ik heb een vermoeden dat het zo gaat met 80% van de kiesgerechtigden. Niks geen partijprogamma lezen. Wat die meneer of mevr zegt spreekt mij het meest aan, dus stem ik daarop. En blijkbaar spreekt datgeen wat Wilders uitkraamt een hoop mensen aan. Kijk voor de gein maar eens op het nieuwsforum van Ziggo, de Telegraaf, etc, daar komt de grootste gemeene deeler van het Nederlandse volk.
En nee, voor Fortuin mocht je niet zeggen dat er een bepaalde groep jongeren die van een andere etnische afkomst waren voor moeilijkheden zorgde, nee, die groep moeten we in de watten leggen, koesteren en met subsidies bombarderen om ze van straat te kunnen houden, niet wetend dat diezelfde jongeren achter de rug van de welzijnswerkers een middelvinger met een dikke FUCK YOU opstaken. Of ze wisten het wel, maar ook dat moest dan weer met de mantel der liefde bedekt worden. Dacht je er als autochtoon anders over werd je al gauw in het kamp van Janmaat en consorten geduwd (hokjes denken is al zo oud als de mensheid) en dat wou je niet, want Janmaat oooooeeeee die heeft denkbeelden die wel heel gevaarlijk in de buurt van iemand met snor uit Duitsland in de jaren dertig/veertig komen.
Je kan van Fortuin zeggen wat je wil, maar hij heeft er voor gezord dat het beestje bij de naam werd genoemd. En Wilders profiteerd daarvan door nog meer als Fortuin zelf ongenuanceerd dingen te roepen waarvoor hij eindelijk bij de rechter verantwoording moet afleggen.

O ja soort van geintje

De meeste stemmen voor Wilders en zijn kornuiten komen uit wijken waar degene waar hij graag tegen aanschopt in grote aantallen wonen.
De meeste stemmen voor Groen Links komen uit wijken waar de mensen veel groen ter beschikking hebben.

Kiki

Kiki

21-05-2009 om 09:37

Maar manda, je kan je toch ook niet verplaatsen in mijn mening

Ik vind het belachelijk dat jij 30% van de bevolking even voor hersenloos uitmaakt omdat wat ze vinden niet in jouw straatje past.

En dat je geen serieus issue van mij weet te vinden is omdat je niet leest. Je pikt een zin eruit, verdraaid die volledig en blijft daar op terugkomen.
Ik spreek mezelf helemaal niet tegen, dat vind jij omdat jij mij als een een of andere Wildersstemmer hebt gebombardeerd.

En ja het is absoluut een emotioneel onderwerp voor me, omdat ik regelmatig in die wijken werk vind ik het vreselijk dat er zo tegenover elkaar gedaan wordt. Allochtonen trekken zich terug en groepen nog meer samen. Autochtonen trekken zich ook terug en halen hun kinderen van scholen af waar er te veel allochtonen opkomen. Ik zal niet weer op mijn stokpaardje onderwijs terugkomen, maar het zou een hoop problemen schelen als je het onderwijs op zwarte scholen verbeterd en die kinderen de mogelijkheid geeft zich op te werken.

Maar ik sluit mijn ogen nog niet voor het feit dat die onvrede ergens vandaan komt.

Je knapt een speeltuintje op voor de jeugd, de dag daarna is het stuk en beklad. Den Haag heeft een heel project waar ze van die lelijke elektriciteitshuisjes met de mooiste dingen beschilderd hebben. Maar de helft is al beklad. Mensen gooien hun vuil van drie hoog naar beneden, het maakt niet uit hoe vaak de stratenvegers komen, een uur later ligt het weer volop troep en zooi. Ik parkeer mijn auto never nooit in dat soort wijken, want dat is vragen om ellende.
Er zijn hele buurten die getiranniseerd worden door groepen jongeren, waar mensen niet meer naar buiten durven. Daar moet je wat aan doen

Wat wil de Wildersstemmer nou concreet. Nou volgens mij bestaat een groot deel van de Wildersstemmers uit mensen uit het oosten uit kleine dorpjes waar geen allochtonen wonen. Ik ben met je eens dat je met die mensen niets kan aanvangen. Onbekend maakt onbemind. Ik gaf al eerder een voorbeeld over die klant van mij in dat dorpje. Dat is voor mij, net als voor jou, onbegrijpelijk.

Maar ik heb het over de Wildersstemmers die in die wijken woont of naast die wijken wonen, die dagelijks zien hoe projecten in Vogelaarwijken mislukken.
Wat die willen is kwaliteit van leven. Ook zij willen in een wijk wonen waar hun kinderen veilig over straat kunnen. Zij willen in een wijk wonen waar de speeltuinen voor kinderen zijn, waar niet alle winkels sluiten omdat ze weggetreiterd worden.
Zij willen hetzelfde als wat jij wilt voor jouw dochter en straks dochters. Alleen zij wonen niet in zo'n fijne wijk en hebben niet de middelen om naar een betere wijk te verhuizen.
Die mensen zijn murw geslagen en hebben gewoon niet meer jouw tegenwoordigheid van geest om te redeneren dat het een kleine groep is die het verpest voor de rest.

Door die mensen als dom af te doen doe je ze groot onrecht.

Kiki

mooi verwoord en goed de vinger op de zere plek gelegd.
Maar goed, daar gaat dit draadje ook over. In veel ogen die dit forum lezen zeg jij nu politiek niet correcte dingen.

Kiki

Kiki

21-05-2009 om 10:03

Dat ben ik absoluut met je eens

toen ik nog in Duindorp woonde was het Nederlands tuig die de boel daar sloopte.

En op het moment dat er een Mohammed opstaat die 30% van de stemmen krijgt, met dezelfde visies als Wilders alleen dan over Nederlanders zal ik het zelfde redeneren.

Wat sommigen politiek correct vinden is voor anderen niet meer dan normaal.
Wat is er trouwens moeilijk aan glas in de glasbak gooien ?Ik vind het best leuk werk en verheug me er al op dat ik straks naast de groenkliko ook een kliko voor het plastic krijg.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-05-2009 om 14:09

Glas

Ik zal nog eens een voorbeeld geven, haha. Aan glas weggooien is op zich niets moeilijks. Alleen stapelde zich het vroeger bij ons op en dat brachten we dan braaf met de fiets weg. Op een dag had ik daar geen zin meer in en sindsdien is de klad erin gekomen.
Wat mij betreft bouwen ze onze tuin helemaal dicht met kliko´s. Een voor gewoon huisvuil en gft hebben we al. de blauwe voor papier schijnt nu eindelijk onderweg te zijn. De ambtenaar die mijn dochter aan de lijn had gehad hierover hae éven vergeten te melden dat wij daar zelf voor naar het ´klikobedrijf´ moesten bellen. Ik wil een plastic bak, een glasbak... heerlijk lijkt me dat. Als de vuilnisdienst dat dan ook allemaal keurig apart verwerkt ben ik een gelukkig mens.

Que?

sinds wanneer straft Nederland milder ?? Nederland is steeds harder gaan straffen.

Ja er zijn meer taakstraffen gekomen, dat vind ik positief, dat gehang in zo'n cel wordt niemand beter van, laat ze wat doen voor de maatschappij.

Verder, als je nou in een volksbuurt woont met white trash, wat heb je dan aan Wilders ? Alsof het alleen maar de allochtonen (je bedoeld Kut marokkaantjes, of heb je het ook over mij ??) zijn die wijken verpesten.

EN nogmaals: wat doet Wilders voor zijn stemmers, wat kan Wilders uberhaupt doen ? Hij doet niets, de helft van zijn plannen zijn niet uitvoerbaar omdat hij de grondwet dan dient aan te passen !

Ja en wat kan ik er aan doen dat Roefel nog nooit een partijplan heeft gelezen ? Dat is een omgekeerd verwijt !!

En dan ook nog

de Islam, het geloof heeft zo weinig te maken met dat wat in die wijken mis gaat.

En vergeet niet, ik zie ook heel veel positiefs gebeuren. Ik heb al meerdere Marokkaanse meisjes les gegeven, die zijn gedreven, hebben talent, voelen zich thuis in een internationale omgeving, spreken hun talen en bouwen echt aan hun carriere. En ja die balen ook van die broer die weer opgepakt is, vinden dat ook vreselijk.

Ik hou niet van het plakken van labels op individuen, op vaag omschreven groepjes, daar verzet ik mij tegen omdat te simpel, te onwetend en schadelijk is. Ik ben liever in die zin een zeur en daar wil ik best fanatiek in zijn. Respecteer de grondwet !

Inderdaad noem het beestje dan ook bij de naam

Als je het over kut marokkaantjes hebt zeg dan kut marokkaantjes (want dat was toch zo "bevrijdend" ???) en heb het dan niet over allochtonen.

Asa Torell

Asa Torell

22-05-2009 om 20:14

Wet van behoud van ontevredenheid

Volgens mij bestaat die helemaal niet. Er kan enorm veel extra onvrede gemaakt worden door mensen die zeggen dat er reden is om ontevreden te zijn en dat iedereen ontevreden is. Waarmee ik niet wil zeggen dat alle problemen in Nederland eigenlijk niet bestaan of altijd goed zijn aangepakt door de regering. Maar de conclusie: er was altijd al 30% ontevredenheid en dat kwam door bagatelliseren en nu krijgt het de kans naar boven te komen, nee dat geloof ik niet. En zeker niet de drang om die onvrede op bepaalde groepen te richten, dat kan toch zoals uit de geschiedenis blijkt (van vele landen) enorm gestuurd en opgezweept worden. En dat opzwepen kan dus ook vermeden worden, liever wel wat mij betreft. Bovendien beschouw ik de opzweper als hoofdverantwoordelijke en niet degenen die dat juist hebben vermeden (al dan niet te krampachtig).

Massi Nissa

Massi Nissa

22-05-2009 om 20:42

Het is zo makkelijk

Wat mij altijd zo opvalt aan Wilders is dat zijn hele beweging zo ontzettend begrijpelijk is, en dat ik juist daarom niet snap dat er zoveel mensen intuinen. Wilders heeft geen oplossingen (niet reeel in elk geval, zoals Manda al zegt, de grondwet compleet willen herzien gaat hopelijk toch niet lukken). Die oplossingen doen er ook niet toe. Wat hij doet (en wat Pim deed, enzovoort) is het richten van onvrede naar een object buiten jezelf.
Ik herken dit erg goed. Ik ben de laatste tijd nogal ontevreden. Eigenlijk ben ik vooral ontevreden over mezelf, maar in de praktijk ben ik in mijn hoofd vooral aan het mopperen over anderen. Mijn man, mijn werk, mijn familie, de staat van de wereld etc. Allemaal dragen ze bij aan mijn ellende. Ik weet ergens heus wel dat ik vooral zelf iets zal moeten doen/veranderen om uit te komen op een hoger tevredenheidsniveau, maar ik ben zoals zovelen behoorlijk lamlendig. En zit dus gezellig in mijn eigen intieme moppercirkel gevangen.
Aanhangers van Wilders zitten met zijn allen in die moppercirkel, op internet, in de kroeg en thuis aan de keukentafel. Gezellig. Ze weten echt wel beter, maar wie wil er nu horen dat je vooral zelf je ass in gear moet krijgen wil je leven leuker worden?
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.