Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mamvantwee

Mamvantwee

01-09-2009 om 13:32

Iemand ervaring met de studie wijsbeheerte?

Ik loop (ook) al een tijdje met een stille wens om weer te gaan studeren. En filosofie (Wijsbegeerte is de studienaam) trekt me. Wie heeft deze studie ooit gedaan? Ik zou de UU kiezen, omdat ik daar al gestudeerd heb, mijn diploma daar gehaald. Dus het is bekend terrein. Overigens zou ik de studie nu in deeltijd moeten doen, naast mijn baan.

groet, Mamvantwee

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Filosofoloog

Filosofoloog

01-09-2009 om 17:07

Lang, heel lang geleden

Ik heb als tweede studie een filosofie gedaan.

Het is prima te doen als tweede studie of in deeltijd. Het is veel lezen (vooral Engels maar ook Frans en Duits) en veel schrijven. Ik had ik weinig contacturen: 5-10 uur per week (voltijds, UVA doctoraalfase 15 jaar geleden). Ik verwacht dat studenten nu meer contacturen hebben en meer gezamenlijke papers moeten produceren.

Bij keuze van universiteit zou ik letten op het vakkenaanbod in de Masterfase en kiezen voor de universiteit met het boeiendste aanbod. Als je al een universitaire studie hebt gedaan, is de propedeuse een eitje.

Mamvantwee

Mamvantwee

02-09-2009 om 09:56

Vakken

Heb jij nu nog baat bij je studie? Andere inzichten, kritische vragen, dat soort ervaringen?

De vakken in de bachelorfase (ook nieuw voor mij, deze tweedeling) lijken me allemaal erg leuk. Ik wil deze studie alleen doen uit interesse, niet speciaal met de bedoeling om er een beroep van te maken. Dus als ik de bachelor haal (dat duurt in deeltijd toch al 4 jaar - na een afgeronde WO-opleiding), hoef ik niet persé door met de Masters. Maar het is ook niet uitgesloten natuurlijk.

Voor zover ik het nu overzie, is het aantal contacturen slechts 4 uur per week. Met 12-20 uur zelfstudie daarnaast.

Filosofoloog

Filosofoloog

04-09-2009 om 12:22

Doen!

Nog steeds zo weinig contacturen? Ik zeg: doen! Je verkrijgt grondige kennis over wat denkers bedacht hebben. Na je studie ben je een filosofoloog.

Met mensen met dezelfde interesse kan je een mooie bomen opzetten over heel uiteenlopende vraagstukken.

Baat bij mijn studie heb ik nooit ondervonden, daarvoor ben ik ben in de meeste gezelschappen te kritisch, onafhankelijk en tegendraads

Mamvantwee

Mamvantwee

04-09-2009 om 13:58

Info aangevraagd

Nou, ik heb brochures aangevraagd en me aangemeld voor een infoavond. Heb er wel zin in, maar moet het allemaal nog inpassen. Ik zou bv best in februari willen beginnen (2e semester) en niet willen wachten tot september...volgend jaar dus

Filosofoloog...mooie term!

groet, Mamvantwee

ook

ook

04-09-2009 om 21:28

dat lijkt mij ook heel leuk om te doen. Maar het is zo'n dure hobby, al dat collegeld en die boeken loopt in de duizenden euro's. Dat kan ik tegenover m'n gezin niet verantwoorden. Hoe doe jij dat Mamvamtwee? Niet dat ik alle ins en outs van je financieën wil weten natuurlijk, meer de filosofische ideeën daarover.

Mamvantwee

Mamvantwee

05-09-2009 om 17:27

Financiën

Tja, het is een hoop geld, dat is waar. Ik heb grofweg berekend dat het per jaar aan collegegeld plus boeken 2000 euro kost. Ik ga (dat is het plan he, ik ben nog aan het oriënteren) een dag minder werken (ouderschapsverlof is onbetaald bij mijn baas), ik werk nu 4 dagen per week. Dus ik lever salaris in.

Maar wij werken allebei, hebben samen een lekker inkomen. Dus we kunnen wel met een beetje minder. Daarbij heb ik spaargeld, en dit is nou iets waarvoor ik wel wat spaargeld zou willen inzetten.

Als je de eindjes niet aan elkaar geknoopt krijgt, is het een ander verhaal. Gelukkig is dat bij ons niet aan de orde.

groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.