Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

26-08-2009 om 20:10

Waarom (overlijdensadvertentie)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

03-09-2009 om 16:54

Tonny

Er zijn verschillende organisaties waarbij uitvaartondernemingen aangesloten kunnen zijn. Veel van de - volgens mij- goede uitvaartbegeleiders zijn kleine bedrijfjes, vaak eenvrouwsbedrijfjes. Vaak vrouwen die op latere leeftijd vanuit het gevoel dat uitvaarten beter zouden kunnen, voor zichzelf zijn begonnen. Je zou kunnen kijken bij het Netwerk Uitvaartvernieuwers; op die site staan allerlei uitvaartbegeleiders, die op een integere manier vorm geven aan het afscheid. Je zou de sites kunnen bekijken van de verschillende uitvaartbegeleiders; vaak kun je daar al uit opmaken of iemands aanpak je aanspreekt of niet. Zij zijn ook altijd bereid om gewoon eens een kennismakingsgesprek te hebben. Het is belangrijk om te weten dat je vrij bent in de keuze van uitvaartondernemer, ook als je een verzekering ergens hebt lopen. Punt is wel dat het bij naturaverzekeringen vaak zo is, dat je maar een heel klein bedrag meekrijgt als je naar een ander gaat. Reden dus om niet een naturaverzekering af te sluiten, maar 'gewoon' te sparen. Overigens wil ik hier niet pretenderen om gedegen financieel advies mbt uitvaarten te geven; maar het is in ieder geval nuttig om je daarin te verdiepen en die vragen ook voor te leggen aan een uitvaartbegeleider.
En wat ook goed is om te weten is dat gewoon heeeeel veel mogelijk is; een goede uitvaartbegeleider begint met te luisteren naar jouw wensen en gaat dan kijken hoe die vormgegeven kunnen worden. Je kunt ook heel veel zelf doen: zelf verzorgen, zelf dragen , zelf vervoeren, zelf kist maken of lichaam in mooie doeken wikkelen, etc.
Hoe dan ook; de meeste mensen willen hier liever niet over nadenken. Wat ik heel begrijpelijk vind, overigens. Maar ik denk dat het wel de moeite waard zou kunnen zijn.
Groet, Lelie

Wilma

Wilma

05-09-2009 om 17:46

Bermmonument waar ik laatst nog over schreef nu veranderd

Toen ik gister weer langs dat bermmonument reed van die ene Bart, waar ik onlangs hier over schreef, zag ik de bloemen al uit de verte, zoals vaker, maar toen ik dichterbij kwam, zag ik dat het redelijk eenvoudige monumentje met foto nu veranderd is. Er staat nu een echt grafmonument bijna, een opengeslagen boek met in elk geval 'Bart' erop, de rest kon ik niet lezen (dan zou ik vooraan in de file staan). Maar kennelijk kan het voor dusdanige 'bevrediging' staan, dat er zelfs een heel grafmonument op komt.

Groetjes,
Wilma (op de meest vreemde plaatsen en momenten denkend aan OOL ... )

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.