Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

liora

liora

08-09-2009 om 11:32

Lekker handig, wie biedt meer? [blunders]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MaximeM

MaximeM

09-09-2009 om 22:55

Pasje uit raam

Hoi,

Ook een keer een blundertje; op mijn werk kunnen we de parkeergarage in met een pasje (creditcard formaat zeg maar) de portier van het gebouw kan de mensen die komen met de auto zien door een beveiligingscamera. Nu heeft hij al eens om mij gelachen omdat ik mijn auto te ver van het apparaatje zette, waardoor ik óf heel erg ver uit de auto moest hangen om mijn pasje langs het apparaat te halen, óf achteruit moest rijden en de auto dichterbij moest zetten. Daarna kwam ik om naar mijn afdeling te komen langs de portier die daar natuurlijk erg om moest lachen. Een paar weken later (het was me natuurlijk niet nog een keer gebeurd) haal ik mijn pasje met een zwier uit mijn tas en wil hem door het apparaat halen (voel me daar dus sindsdien altijd bekeken) schiet het pasje uit mijn handen, en gooi ik hem dus met een zwier uit mijn autoraampje!! Om het pasje te pakken kon ik mijn deur niet zomaar openen (want ik sta dicht voor dat apparaat) dus moest ik een stukje achteruit rijden, gauw pasje halen wat aan de andere kant van het apparaat op de rijbaan ligt en weer instappen, auto weer naar voren, dom,dom,dom (en natuurlijk aanschouwd worden door de portier)

En nog een parkeergarageprobleem, maar toen bij een ander parkeergarage. Om daar uit te komen moet je zo'n papieren kaartje in een automaat steken en dan gaat de slagboom open. Maar mijn autoramen haperden zo nu en dan (elektrische ramen) en precies op dat moment deed ie het weer niet. Zie dan maar eens zo'n kaartje in zo'n apparaat te steken, iets verder rijden en dan de deur op een kier lukte niet, dan kon ik er niet meer bij en als ik mijn auto naar achteren zou rijden en dan het kaartje erin stoppen, was ik bang dat misschien die slagboom weer naar beneden zou gaan. Gelukkig stonden er iets verder twee heren te werken en hebben ze mijn kaartje aangepakt en geholpen, maar ik vond het wel heel suf natuurlijk, wat een gestuntel voordat ik die mannen kon aanspreken (die stonden er eerst niet namelijk)

Maxime

Tirza G.

Tirza G.

09-09-2009 om 23:14

Oooooooo parkeergarage

Ik moest spreken in Den Haag. Nou, laat mij los in een vreemde stad en je geniet. De aangegeven route naar een superhandige parkeergarage vlakbij de spreeklocatie klopte op zich wel, maar er stonden twee paaltjes - die niet in de routebeschrijving stonden. De ingang van de parkeergarage lag áchter de paaltjes en zelfs met mijn technische inzicht kon ik zien dat die paaltjes autowerend bedoeld waren, oftewel: ik kon er niet langs. Achteruitgestoken, vriendelijk gewuifd naar tingelende trams (leuk, dat groeten van provincialen!) en met mijn briljante verkeersinzicht de straat uitgekacheld, 1e links, 1e links, 1e links - HA, dan kwam ik lekkerrrrrrr aan de andere kant van de paaltjes en dús voor de ingang van de parkeergarage. Boven de ene akelig steile helling stond "personeel" en boven de andere akelig steile helling stond "bezoekers". Kijk, dat is natuurlijk briljant bedacht en zelfs voor mij te snappen. Dus ik laat mijn auto langzaam een omgekeerde hellingproef doen en stop voor de praatpaal. Druk hier voor kaartje. Ikke drukken, niente kaartje. Druk hier voor contact. AH! De menselijke mogelijkheid, die neem ik. Ikke drukken, meldt zich een mannenstem. Ik maak me bekend en zeg dat ik graag mijn auto even wil parkeren. Nee mevrouw, dat kan niet, deze ingang is alleen voor bezoekers. Tjongejonge, wat zijn randstedelingen toch langzaam van begrip. Ik bén een bezoeker. Ik ga het die man geïrriteerd edoch duidelijk uitleggen, be-zoe-ker, spre-ker, par-ke-ren. Man wordt boos, komt hokje uit om mij te vertellen dat-ie daar allemaal geen moer mee te maken heeft enzovoort enzovoort. Tegen zoveel geweld ben ik niet bestand, dus met een air van "u hoort er nog van, hersenloze parkeerdiender" probeer ik mijn auto elegant en trefzeker achteruit een kneitersteile helling op te laten rijden. Nou, dat valt niet mee. Eenmaal weer op de weg doe ik even heel wereld en noncha mijn haar goed en kijk wat om me heen. Ships. Verkeerde parkeergarage. Had beschrijving niet goed gelezen.
Uiteindelijk kom ik natuurlijk bijijijijijna te laat binnenvliegen, moet eerst nog plassen en wordt geintroduceerd met: hoera, daar is ze dan, mensen, we kunnen beginnen! En bedankt. Ik had best koffie gelust

Tirza

Bijnaam

Nog maar net fris getrouwd 'moesten' man en ik op bezoek bij een of andere 'oom' die in hoog aanzien stond bij de familie (zover was ik al wel want we woonden al jaren samen). Afijn nu was het 'officieel' en ik moest toch écht gaan kennismaken. Man zag er tegen op, 't is een oom die niet zo gemakkelijk is in omgang, enigzins arrogant een schrijver/kunstenaar, enigzins werelvreemd, geen t.v. enzo en vrijgezel. De beste man heette 'stofje' en hoewel ik ooit wel gedacht had wat een rare naam....was ik er ondertussen wel aan gewend. Oom stofje dus.
Schoonmoeder ging ook mee (ter ondersteuning, 't is haar broer en mijn schoonmoeder was gewoon een schat) dus wij op weg...
Verteld man onderweg even dat ik géén oom stofje mag zeggen, want dat is z'n bijnaam en eigenlijk heet hij oom piet. Denk je daaraan? En hoewel enigzins verbaasd (hoe kom je aan zo'n naam?) zit ik al te oefenen (oom piet, oom piet, niet vergeten albana!) in mezelf. Schoonmoeder legt nog even uit dat ie vreselijk de pest heeft aan die bijnaam, maar dat de hele familie 'm zo noemt, wel alleen in afwezigheid van hem natuurlijk...etc. etc.
Dus wij komen bij oom stofje, eeeuuuuh piet aan en man stelt mij voor....Ik geef glimlachend oom pietje een hand (ik kan toch altijd zo goed met oude mensen? toch?) en zeg vrolijk: "Prettig kennis te maken met U, oom stofje..." ai,ai,ai...
Schoonmoeder rood, man rood en ze praten eroverheen.
Als blikken konden doden was ik nu al 3 keer dood! Echt waar!
't is ook nooit meer goed gekomen tussen oom stofje en mij.
groeten albana

Niny

Niny

10-09-2009 om 21:23

Een van mezelf en een van mijn moeder

Ik zat ooit op mijn werk toen de telefoon ging. De vrouw aan de andere kant zei: "Hallo, met Angèle." Nou kende ik een Angèle en die had net zo'n stem dus ik zeg met mijn domme hoofd: "Hé, ben jij het Angèle?" Ik geloof dat ze me een enorm dom schaap vond...

Mijn moeder maakte een keer een niet-sociale maar wel ernstige blunder. Ze was boodschappen gaan doen en thuis stond een pannetje met vlees voor de hond op. Ze staat bij de winkel, gooit de autodeur dicht...met de sleutel erin. De dichtstbijzijnde sleutel had mijn broer, maar voordat die er was was het drie kwartier later en toen nog naar huis. Bij het openen van de keukendeur kwam een onherkenbaar vuilgrauw hondje naar buiten, omkolkt door een dichte, grijszwarte walm. Dat de hele boel niet in de fik (no pun intended) is gevlogen is een mirakel!

Niny

boeke

boeke

11-09-2009 om 14:06

Nou sorry hoor

dat ik hier jullie nederlandse cyberspace kom vervuilen wij hebben in vlaanderen niet zo'n leuk ouderforum dus kom ik hier maar mee lezen en schrijven. was nu wel lang geleden dat ik nog hier was, dat wel.

"dus ventje gebeld die gelukkig nog op het werk zat"

brr...m'n avondeten komt weer omhoog...

en wat is er mis met die zin dan? hier (in vlaanderen dus ja) wordt "ventje" in deze context dus gebruikt als een koosnaampje voor je echtgenoot, je partner of voor je zoon. wordt ook gebruikt als een ander woord voor "man", dan zeg je "vent" zonder het verkleinende "-je" erachter. dat kan neutraal of negatief zijn. naar de buurman wordt soms gerefereerd als "die vent van hiernaast" of de echtgenoot van een vriendin is "de vent van x". is niet speciaal negatief bedoeld. misschien niet correct nederlands maar wel correct dialect maar je kan het dus ook negatief gebruiken.

Prulletje

Prulletje

11-09-2009 om 20:00

Vent(je)/man(netje)

Ventje of mannetje als je het over een volwassen man hebt? Brrr... Heel erg, echt heeeeeel erg. Maar zeer veel vrouwen in mijn omgeving gebruiken het (met name mannetje) dus het zal wel aan mij liggen.
Wat vinden de volwassen mannen er zelf van eigenlijk? Als mijn man me vrouwtje zou noemen zou ik het in elk geval niet kunnen waarderen.
Maar nu weer naar de blunders! Dat is veel leuker dan discussiëren over een verkleinvorm

Prulletje

Plien

Plien

12-09-2009 om 01:19

Tja (nog even o.t. over 'ventje')

Het zal wel net zoiets afgrijselijks zijn als het 'hubbie' wat je hier vaak hoort...

Bastet

Bastet

12-09-2009 om 07:42

Precies!

Alsof hubbie niet erg is..
Bastet

Hubbyachtig ventje

met een dotje slagroom..niets mis mee, toch ?

Bastet

Bastet

12-09-2009 om 20:50

Neuh mien

Doe mij maar een vént! ventjes,dat zijn jongens.
Bastet

Nog even een echte blunder dan

Mijn Hubbieventje stond lekker met zijn mobieltje te bellen, een tamelijk belangrijk gesprek met iemand die vrij moeilijk bereikbaar is. Ik zou zelf die avond op bezoek bij een vriendin. Wij "spreken" elkaar weliswaar geregeld per mail, maar eigenlijk best heel weinig gewoon, zo, bij elkaar op de bank. Daardoor kan ik de weg naar haar huis ook niet onthouden, in de doolhof die haar woonstede is. Gelukkig hebben wij tegenwoordig zo'n handige satnav, die ook op de motor kan. Ik zette hem aan om alvast het adres van die vriendin (dat ik ook maar niet kan onthouden) in te tikken.
"Hee? Hallo?" hoorde ik plotseling uit de andere kant van de kamer. Ik keek naar Genistus, die weer verwonderd naar zijn zwijgende telefoon keek, ik keek op de satnav ... "Bluetooth-apparaat succesvol gekoppeld," meldde het schermpje vrolijk. Foutje, de satnav had het geluid van de telefoon overgenomen, maar had natuurlijk geen autoluidsprekers ter beschikking, want ik zat binnen. Weg telefoongesprek. Stom stom stom...

Euhm...

satnav = navigatiesysteem (opgepikt van Top Gear)

Jade

Jade

13-09-2009 om 13:42

Adres?

Ik ben op mijn werk en wil een afspraak maken met een client om bij een leverancier een rolstoel te komen uitzoeken.

Ik pak de telefoon, draai het nummer en krijg de voicemail. Ik laat zo ongeveer het volgende bericht achter:

"U spreekt met Jade de Vries, van bureau ´Huppelepup te Huppelepup´. Ik wil met u een afspraak maken i.v.m. het uitzoeken van een rolstoel en wel op donderdag 17 september om 12 uur bij firma ´Rolstoel´. Het adres is.......*stilte*........ik bel u zo terug".

Mijn collega zag bijna pimpelpaars van het lachen.....

Jade

Jade

13-09-2009 om 14:49

*deelt doekje uit...

...aan Beemer*

Ook leuk

Misschien kennen jullie deze al, maar hij is leuk!

HEB IK WEER!!

Niet te geloven, heb ik weer.....
Wat ik nou weer allemaal meegemaakt heb in een paar dagen tijd.....

Nieuwe sjaal teruggebracht naar winkel, zat veel te strak.

Ontslagen bij apotheek omdat ik vergeten was de flessen te labellen. Zo oneerlijk, die flessen passen toch nooit in de typemachine!!

Uren vastgezeten op de roltrap bij V&D. Er was een stroomstoring.!!!! Heb ik weer.

Geprobeerd ranja te maken, maar zoveel water als er bij moest dat paste niet eens in die Ranja fles. Van de instructies klopt dus ook geen barst!!!!

Mezelf buiten de auto gesloten in een fikse regenbui. Sleutels in mijn cabrio, dus kon er niet in. Uren op de wegenwacht zitten wachten. Auto van binnen helemaal nat geregend.......

3 dagen op hondenuitlaatplaats gestaan met hond. Er kwam niemand die hem ging uitlaten. NOEM HET DAN OOK NIET ZO!!

Zak M&M's gekocht als troost, maar wat een stomme dingen, kun je bijna niet pellen.

4,5 dag bezig geweest met kalkoen braden! In de instructies stond 1 uur per pond. Ik weeg 109 pond, hebben ze vast niet goed want smaakte helemaal niet
lekker!!! Was vast Afrikaanse kalkoen, zo zwart.....

Maar ging ook wat super goed, voelde me ook trots deze week. Puzzel van 100 stukjes gelegd was na 11 maanden al af! En dat terwijl er 2-4 jaar op de doos stond!!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.