Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Opa/oma herinneringen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hillary

Hillary

12-10-2009 om 15:08

Ik heb nog een oma

Ze is net 90 geworden. Wel grappig, wij hebben een paar generaties meer voortgebracht in dezelfde tijd als bij Tonny geloof ik. Mijn overgrootvader, vader van mijn opa van moeders kant, was van 1898.
Wat ik vooral nu ik ouder word zo fantastisch vind is dat er naast je ouders nog meer mensen (nu alleen oma nog, maar opa is ook pas 2 jaar geleden overleden) zijn die onvoorwaardelijk van je houden. Oma is inmiddels al flink hulpbehoevend en soms vraag je je af wie de moeder is en wie het kind bij wijze van spreke. Maar een paar jaar geleden moest ik een kleine operatie ondergaan die niet helemaal goed ging. Ik moest in het ziekenhuis blijven. Oma had toen de hele nacht ervan wakker gelegen. En dat gaf me zo'n heerlijk warm en geliefd gevoel dat er iemand zo bezorgd om je is, zelfs al ben je dik in de dertig en heb je zelf al kinderen.

100%mama

100%mama

14-10-2009 om 11:10

Mijn opa

was mijn beste vriend.....

Mijn opa aan vaders zijde heb ik nooit gekend, die heeft een ongeluk gehad voor ik er was. Mijn oma vaders kant was nou niet echt een leuk mens. Beetje erg type manipuleren, heb er ook geen warme herinneringen aan.

Mijn oma moeders zijde leeft nog, ze is inmiddels 91 maar zo vreselijk fit en modern, een heerlijk lief en open mens. Mijn opa was echt mijn vriend. Uren samen vissen, haring eten, kaarten (nouja, hij en ik kijken). Ik heb alleen maar leuke herinneringen ana hem en elk ervan is dierbaar, zou er dus niet eentje kunnen kiezen. Helaas is hij al 8 jaar dood, maar missen doe ik hem nog steeds.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.