Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vrouwen in auto's met spoilers


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jakiro

Jakiro

15-10-2009 om 08:47

Starry

Ik vergelijk de meest verkochte SUV in Nederland, de BMW X3 met jouw Toyota Avensis Wagon eventjes:
Lengte Toyota: 471 cm
Lengte BMW X3: 456 cm
Breedte Toyota: 176 cm
Breedte BMW X3: 185 cm
Hoogte Toyota: 152 cm
Hoogte BMW X3: 167 cm

Qua breedte is hij inderdaad net iets breder dan jouw auto, maar qua lengte ben jij toch écht een grote bak.
En met een minimumbreedte van 2,40 voor een parkeervak, moeten beide auto's makkelijk kunnen parkeren.
Bij parkeervakken naast elkaar is de lengte vaak 5 meter, als jij nog een trekhaak hebt, of een fietsenstandaard, kom je aardig in de buurt van het overschrijden van de grenzen van het vak. Terwijl deze SUV nog genoeg ruimte heeft.

Jakiro
PS Soms mag je inderdaad zo snel en heb je dus een spoiler nodig om goed op de weg te blijven...

Puck2

Puck2

15-10-2009 om 13:20

Starry

Starry: "Dat geldt ook als ik een vrachtautootje of busje tegenkom, maar om mysterieuze redenen gedragen die zich anders. Die weten dat ze groot zijn en schuifelen stapsvoets langs je heen. De SUV-bezitter weet vooral dat hij sterk is en stiert je tegemoet, voorrang of niet."
Ik ben blij dat je al zegt dat je generaliseer en ik neem je hulde met veel genoegen in ontvangst want ik ben juist zo'n uitzondering. Juist als ik in de SUV rijd dan besef ik extra goed wat voor moordwapen ik onder mijn kont heb t.o.v. fietsers en voetgangers en daardoor rijd ik extra defensief.

Starry Night

Starry Night

15-10-2009 om 14:39

Ik weet wel waarover ik praat. hoor

Het grootste probleem bij parkeren en elkaar passeren is inderdaad de breedte. Die van ons is me in die zin eigenlijk al te breed inderdaad. Het overkomt me nu al vaak dat ik de kist met boodschappen niet uit mijn auto krijg omdat de deur niet ver genoeg open kan. Een SUV is dus maar liefst 9 cm breder!! We hebben een SUV-achtig ding in de straat en ook wat busjes. Als die parkeren dan kost dat dus heus een extra parkeerplaats. Daar past niemand meer in.
Lengte wordt pas een probleem met auto's van 6 meter, weet ik ook uit directe ervaring in de straat.
Voorts vind ik 305 km/h volkomen onverantwoord op wegen waar ook auto's rijden die langzamer gaan. Waar mag dat? Her en der in Duitsland wellicht? Hoe het ook zij: ik geloof onmiddellijk dat het 'ergens' mag als jij dat zegt, maar ik vind het een bezopen snelheid voor een auto op een openbare weg. Volkomen onnodig ook.

Starry Night

Starry Night

15-10-2009 om 15:01

Puck

Ik denk dat veel aversie jegens SUV-rijders ontstaat doordat er helaas velen zijn die anders rijden. Nou geldt dat natuurlijk echt niet alleen voor SUV-rijders, maar die vallen natuurlijk wel extra op. Als een Golf geen voorrrang verleent, dan denk je 'wat een...'. Verleent een Mercedes geen voorrang, dan denk je 'typisch weer zo'n Mercedes'.

Dat zou mijn beeldvorming dus kunnen beïnvloeden, geef ik toe. Maar los hiervan vind ik uitermate grote auto's ondingen in kleine gemeenten.

ChrisH

ChrisH

16-10-2009 om 20:11 Topicstarter

Jakiro

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor soort reacties jij krijgt van andere weggebruikers als je in jullie Porsche rijdt? Zelf mag ik graag kijken naar iets anders dan de (letterlijk) grijze middenmoot. Reageren vrouwen bijvoorbeeld anders dan mannen?

Chris

Jakiro

Jakiro

16-10-2009 om 20:24

Ja!

Vrouwen kijken eigenlijk niet naar de auto.
Mannen beseffen niet wat voor monster het is. Er staat niet heel duidelijk Porsche op, hij lijkt niet op een standaard Porsche (hij is bijvoorbeeld ook veel sneller dan een Carrera). Ze zien alleen dat het een sportwagen is. Mannen staan dus ook standaard naast me bij het stoplicht te gassen, omdat ze me eruit willen trekken, terwijl ze continu opzij kijken.
Maar haha, niemand wint het van een 5 liter V8 automaat...en die beteuterde, beledigde mannengezichten zijn zo leuk, als ik ze bij het volgende stoplicht achter me zie staan in de achteruitkijkspiegel
Jakiro

Starry Night

Starry Night

17-10-2009 om 00:52

Jakiro

Het spijt me zeer, maar ik kan het niet helpen een verlengstuk van 'iets' te vermoeden "Niemand wint het van...?" Wat uitermate gevaarlijk om met zo'n instelling deel te nemen aan het verkeer. Houden jullie op die wedstrijdmomenten met medeweggebruikers ook nog kinderen op fietsen in de gaten en zo?

Jakiro

Jakiro

17-10-2009 om 09:21

Starry

Ho, wacht ff.
Dat je als eerste bij een stoplicht weg bent, betekent niet dat je ook te hard rijdt. Tegen de tijd dat ik 50 rij, zijn zij net bij de 15 en kan ik al weer afremmen.
En ja, ik hou heel erg mijn medeweggebruikers in de gaten, oudjes met rollator zijn namelijk 50 extra punten....
Kom op zeg, omdat iemand iets anders omgaat met of anders denkt over dan jij, is het gelijk onverantwoord ?
Je kan pas oordelen over mij en of mijn rijstijl en of mijn instelling in het verkeer als je er naast gezeten hebt en tot die tijd is het gissen in het duister.
Jakiro

ChrisH

ChrisH

19-10-2009 om 09:50 Topicstarter

Verlengstuk

Ja, auto's zijn voor veel mannen inderdaad een verlengstuk van. Dus Jakiro, als jij dan als vrouw dat verlengstuk voor gek zet... Ik zie die gezichten van die mannen die je finaal voorbij rijdt zo voor me en snap heel goed dat je daar om gniffelt.

Ik vind het trouwens ook nog anders of je wegsprint bij het stoplicht met veel gas en een rokende uitlaat of dat je auto gewoon zoveel vermogen heeft, dat het moeiteloos gaat. In dat geval zegt het denk ik ook niet per se iets over je verdere rijstijl.

Chris

Emmawee

Emmawee

19-10-2009 om 22:44

Een spoiler

Dat noemden wij thuis: een duwbeugel.
Groeten! Maw. (jongste van 4 zussen)

Starry Night

Starry Night

24-10-2009 om 23:02

Jakiro

"Kom op zeg, omdat iemand iets anders omgaat met of anders denkt over dan jij, is het gelijk onverantwoord ?"
Wanneer je voor een verkeerslicht staat en je voornaamste gedachte is "hoe ga ik die vent naast me voor lul laten staan in zijn slome karretje", om vervolgens als een halve dwaas je gaspedaal te planken om dat te bewerkstelligen (het spijt me, maar ik moet er echt een beetje om grinniken, los van het gevaarlijke aspect, wat IS dit voor lachwekkend penisverlengend spelletje....), dan ben je in mijn ogen inderdaad onverantwoord bezig. Als jij namelijk al je aandacht richt op dat planken, kun je nooit oog hebben voor iemand die bijvoorbeeld nog net oversteekt of zo.

In mijn ogen hoor je zo gewoon niet te rijden. Als je in een auto zit, dan heb je een bepaalde verantwoordelijkheid, omdat je - op de keper beschouwd - in een moordwapen zit. Je enige taak (plicht!) is om alle risico's te beperken tot een minimum. En dat doe je niet als je race-autootje speelt.
Een auto is om van A naar B te komen op een zo veilig mogelijke manier. De rest is kleutergedrag.

Tihama

Tihama

25-10-2009 om 14:54

Mwah

"Wanneer je voor een verkeerslicht staat en je voornaamste gedachte is "hoe ga ik die vent naast me voor lul laten staan in zijn slome karretje", om vervolgens als een halve dwaas je gaspedaal te planken om dat te bewerkstelligen (het spijt me, maar ik moet er echt een beetje om grinniken, los van het gevaarlijke aspect, wat IS dit voor lachwekkend penisverlengend spelletje....), dan ben je in mijn ogen inderdaad onverantwoord bezig. Als jij namelijk al je aandacht richt op dat planken, kun je nooit oog hebben voor iemand die bijvoorbeeld nog net oversteekt of zo."

Ik denk dat dit wel meevalt. Als je een auto hebt met nét aan genoeg vermogen, dan moet je je zo gedragen om sneller weg te zijn.
Als je echter een auto hebt met méér dan genoeg vermogen, dan schakel je gewoon kalm in nadat je gecheckt hebt of de kruising ook ECHT vrij is, kijk je op je dooie akkertje nog extra links en rechts en schiet je toch ruimschoots die andere auto voorbij.

Het verschil tussen een auto van 80 pk en een met 250 pk is namelijk zo immens, dat je daar echt niet hysterisch voor hoeft te planken.

Dat het een testosteronaangelegenheid is: ja dat klopt

Tihama

Starry Night

Starry Night

26-10-2009 om 15:39

Lidwientje

Amen, hahahahaha.

(je hebt waarschijnlijk wel gelijk trouwens, Tihama ; ik heb niet erg veel verstand van auto's, vrees ik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.