Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Leest iemand nog een leuk boek?

Ik mis een boekendraad. Ik heb de afgelopen periode wel gelezen maar weinig interessants eigenlijk. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Op het moment lees ik:
everything good will come, van: Sefi Atta.
tot nu toe zit ik er helemaal in, maar weet nog niet goed waar het boek heen gaat. het speelt zich af in de jaren 80 van Nigeria. Ik zit op 1/3 en het kan nog verworden tot een gemiddelde roman of tot een vrouwenrechtenstrijd en alles er tussenin of nóg een andere richting op gaan. Ik ben benieuwd.
Is iemand anders nog iets bijzonders aan het lezen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Silone

Silone

24-02-2010 om 12:11 Topicstarter

Hmm

Ik begrijp niet goed waar mijn hoofdletters zijn gebleven eigenlijk...

Massi Nissa

Massi Nissa

24-02-2010 om 12:24

Ja!

Ik miste ook al een boekendraadje, en wel omdat ik zojuist een prachtig boek heb gelezen: Wolf Hall van Hilary Mantel. Het boek heeft de Booker Prize gewonnen, in mijn ogen geheel terecht. Het leest zeker in het begin niet gemakkelijk weg, maar de plot boeit vanaf de eerste bladzijde - ook als je allang weet wat er gaat gebeuren omdat je op de hoogte bent van het Tudortijdperk.
Ben nu net begonnen aan "We need to talk about Kevin". Ik zal laten weten wat ik ervan vond als ik het uit heb. Daarna ligt er nog "Pandora" van Jilly Cooper, dat is een vuistdikke pulproman van het betere soort (Jilly's werk leest trouwens wel makkelijk weg, ik doe over zo'n pil van duizend bladzijden maar een paar dagen. Wolf Hall kostte me ruim een week).

Oud maar leuk

Ik heb min of meer toevallig "De Pias van het Pentagon" van Pieter Nouwen uit de bieb getrokken. Hij is erg leuk, tot nu toe.

Nick hornby - juliette naked

Ik heb kort geleden Juliette Naked van Nick Hornby gelezen en die vond ik erg leuk. Maar goed, ik vind bijna alles van Hornby leuk, dus misschien dat dat niet zo veel zegt.

Verder heb ik inmiddels ook de laatste Dan Brown uit en die heb ik echt in één ruk uitgelezen. Die man maakt van elk hoofdstuk een cliffhanger en hoewel het geen hoogstaande literatuur is, is het wel een knap in elkaar gezet, spannend verhaal met een enorm tempo.

Chris

Nancy turner

Ik vind de boeken van Nancy Turner over Sarah Agnes Prine erg mooi. Het zijn 3 delen, in dagboekvorm, over een pioniersvrouw in het zuiden van de VS. Speelt zich af begin 1900. Ik heb ze in het engels. De titels: These is my words, Sarah's quilt en The star garden. Het 1e deel is vertaald als "dit zijn mijn woorden".
In het eerste deel vertrekt Sarah met haar familie naar Texas, maar onderweg krijgen ze vrijwel alleen maar ongeluk. Daarom trekken ze terug. Sarah bouwt een leven op op een ranch. Ze is nooit naar school gegaan, maar hunkert wel naar kennis.
Deze boeken zijn echt prachtig!

Heb net

Verlovingstijd van Maarten 't Hart uit en Wisselgeld van Loes den Hollander.

Beide boeken konden me niet echt bekoren.

Lees nu Jody Picoulty.

Net uit

Ik had van de bieb Zondaarskind van Marion (Marian?) Pauw geleend. In één ruk uitgelezen. Geen hoogstaande literatuur, maar wel lekker om te lezen. Wil nu Daglicht lenen, daarmee heeft ze de Gouden strop gewonnen! Gr Suus

Bastet

Bastet

24-02-2010 om 18:57

Cobi

Bedoel je het boek Zusjes van Boleyn?Dat is een mooi boek!
Bastet

Massi Nissa

Massi Nissa

24-02-2010 om 20:52

Cobi/ izar

Cobi, ik weet dat die serie draait, maar het lukte al niet om deel 1 te zien - ik ga doorgaans vrij vroeg naar bed (waar ik lees). Al vind ik dat ze Hendrik de Achtste posthuum enorm flatteren, want hij wordt vertolkd door Rhys Meyers en die wordt steeds stukkiger naarmate hij ouder wordt. In werkelijkheid was Hendrik in de tijd waarin The Tudors zich afspeelt een hijgerige veertiger met fiks overgewicht die zijn haar afschoor (en de rest van het hof aanmoedigde hetzelfde te doen) omdat hij kalende was.
Izar, ik heb dat boek van Wally Lamb ook gelezen en vond het aangrijpend en meeslepend terwijl ik het las. Inmiddels is het enigszins weggezakt en krijg ik vooral beelden van een mevrouw die dubbelgeklapt in een kastje zit.
Atonement moet ik nog lezen, ik loop nogal achter wat McEwan betreft.
Groetjes
Massi (leest niet veel, wel snel - of: wat is veel?)

Massi Nissa

Massi Nissa

24-02-2010 om 20:53

Nou ja

posthuum = postuum, vertolkd = vertolkt
Ik zal het vandaag maar niet meer hebben over Wildersfans die de taal mangelen.
Groetjes
Massi

Jujube

Jujube

24-02-2010 om 22:15

Dochter

Ik had ff niets te lezen, dus heb ik van jongste dochter (12) de 'Twilight' boeken geleend. Ik moet zeggen; best pakkend. Dochter is een enorme fan (we hebben de eerste dvd ook al hier, tweede volgt binnenkort). Komende zomer zijn we in de buurt van Forks en La Push, dus ik denk dat we wel even langs gaan daar. Dochter smacht er zo'n beetje naar.....En naar deel 4, dat dit voorjaar verschijnt.
Groet,
Jujube

Rieke

Rieke

24-02-2010 om 22:43

Nog wat tips

Ann Marie McDonald; Laten wij aanbidden, een familie die zich door het leven vecht rond 1900 in Nova Scotia.
Jeffrey Lent; De Herfst, een geschiedenis van 3 generaties met een geheim, begint eind vd Amerikaanse burgeroorlog over een boerenzoon die met een weggelopen slavin trouwt en eindigt ergens in de 20e eeuw.
Er ligt nog een John Sanfort voor tussendoor en voor de boekenclub lees ik nu (voor de tweede keer) met veel plezier; Publieke werken van Roosenboom.
En de boeken van Wally Lamb heb ik dankzij dit forum allemaal gelezen; ik ben een groot fan geworden.

Bellefleur

Bellefleur

25-02-2010 om 10:17

Dorinde

Dorinde van Oort : vrouw in de schaduw. Een beetje in de stijl van Het pauperparadijs en de proefkolonie; een reconstructie van een familiegeschiedenis. Maar dan veel spannender. In het begin ben je even de draad kwijt door alle namen. Maar achterin staat een stamboom. kwam ik achter toen ik het boek bijna uit had. Ik had er toen zelf al eentje gemaakt...

Bastet

Bastet

25-02-2010 om 11:14

Cobi

Precies,die bedoel ik.(Heb je de film al gezien?)Je moet er even inkomen,maar het was een boek wat ik niet graag weglegde.Het is zeker meer waarheidsgetrouw dan de serie Tudors.Daar zijn overigens ook boeken van,zag ik in de reclameblokken tijdens die serie.We kunnen vooruit dus!

Massi Nissa

Massi Nissa

25-02-2010 om 18:00

Cobi (over kevin)

Ik ben nog maar nauwelijks aan het boek begonnen (Kevin)- het kind is in het verhaal nog niet eens geboren - en ik begin al een hekel te krijgen aan die moeder. Wat een egoistisch, zelfingenomen figuur en wat heeft ze veel aan te merken op iedereen in haar omgeving. Is dat de bedoeling? Krijgt die moeder straks alle ellende in de schoenen geschoven, terecht of niet? Niet beantwoorden, hoor, ik vraag het me gewoon af.
Die Anne Boleyn komt ook in Wolf Hall over als zeer intelligent en berekenend (af en toe ronduit kwaadaardig). Mary is eerder zielig, want die weet geen munt te slaan uit haar rondingen en positie als zuster-van en wordt uiteindelijk afgedankt. Als het een mooi boek is, ga ik The Other Boleyn Girl ook lezen - ik wacht op jullie recensies.
Groetjes
Massi

vlinder72

vlinder72

25-02-2010 om 18:31

De weg van mccarthy

Wat een boek zeg. Mooi, spannend en gruwelijk tegelijk. Ik heb het boek geleend van de bibliotheek maar ik denk dat ik het boek zelf ga kopen. Ik hou er van om van sommige goede boeken steeds opnieuw een stuk te lezen. En dit boek is fascinerend. Het heeft de hele dag in mijn hoofd gezeten. Dat was iets minder want ik moest wel werken vandaag. Dus ben je nog op zoek naar een mooi (maar wel bij vlagen gruwelijk) boek dan is De Weg echt een aanrader.

Bastet

Bastet

25-02-2010 om 18:47

Massi

Ik vind The other boleyn Girl een prachtig boek,en een aanrader!Ik spurt morgen naar de bieb in de hoop dat ze het vervolg hebben,De erfenis van de Boleyns.

Klaartje

Klaartje

25-02-2010 om 19:02

Ik ben bezig in

De duivelse Koningin, een roman over het leven van Catharina de Medici van Jeanne Kalogridis. Het is een roman die in de "ik-vorm" geschreven is.Het is echt geromantiseerd. Alle gebeurtenissen en data kloppen, maar het is niet echt historisch verantwoord. Wel leuk om te lezen.

Massi Nissa

Massi Nissa

25-02-2010 om 20:25

Bastet/vlinder

Bastet, dat is voor mij voldoende aanbeveling, ik hol naar de bieb zodra Kevin uit is. Dat kan nog wel even duren, trouwens, ik kom er moeilijk in.
Vlinder, "De weg" is in mijn ogen een briljant boek. Wie zoiets kan schrijven met slechts twee niet eens bij name genoemde hoofdpersonen, is een heel bijzonder schrijver. Dat is McCarthy ook. Ik raad je echt aan om ook zijn Border Trilogy te lezen, te beginnen bij "All the Pretty Horses" (Al die mooie paarden). Zijn werk is beklemmend, maar zo ontzettend mooi. Mijn broertje van negentien vond "The Road" van alle boeken die hij tot nu toe heeft gelezen (en dat zijn er nogal wat) het mooist. Mijn moeder kon er niet van slapen en heeft er haar huishouden twee dagen voor genegeerd.
Wat is er trouwens volgens jou gebeurd, dat de wereld er zo aan toe is als in dit boek? Mijn moeder en ik waren het daar niet over eens, vandaar.
Groetjes
Massi

vlinder72

vlinder72

25-02-2010 om 20:49

Massi, een virus misschien

Dus ik ben niet de enige bij wie het boek in je hoofd blijft zitten. Geweldig vind ik dat. Wat een ontdekking zeg dat boek. En razendknap hoe je zo gaat meeleven met de hoofdpersonen die inderdaad niet eens een naam hebben. Je leest ook nergens iets over hun gevoelens of ideeën. Ze zijn er gewoon en je leest hoe zij de wereld zien en wat er gebeurd. Ik ga snel in de bieb kijken of er nog meer boeken van hem liggen. Zelfs als die minder zijn, zullen ze vast niet slecht zijn. Maar wat kan er gebeurd zijn? Ik denk zelf aan een virus of bacterie. Daardoor ging (bijna) alles wat leefde dood. Ook de bomen en gewassen zijn dood maar als ik het goed lees komt dat vooral omdat alles in brand gestaan heeft. In het bos groeide nog wat paddestoelen dus er kunnen nog wel gewassen groeien maar ja, zonder mensen om te planten zal dat wel niet zo'n succes zijn. Wist je trouwens dat er ook een film uitkomt van De Weg (The Road). Ik moest er vandaag aandenken dat ik het nogal een zware rol voor een kind vindt. Viggo Mortensen speelt de man en zijn zoontje wordt door een onbekend (voor mij dan) jongetje gespeeld.

Massi Nissa

Massi Nissa

26-02-2010 om 08:50

Vlinder

Jaaa een virus zou kunnen in combinatie met heel veel brand. Ik dacht zelf aan een ander soort natuurramp, een meteoorinslag of (waarschijnlijker op de korte termijn) het uitbarsten van de vulkaan onder Yellowstone Park. Zoiets. Mijn moeder dacht aan een kernoorlog, maar dan zou iedereen toch dood zijn of op zijn minst gruwelijk verminkt?
Groetjes
Massi

vlinder72

vlinder72

26-02-2010 om 09:29

Natuurramp?

Zou kunnen maar hoe krijg je zoiets zo groot dat al het leven wordt weggevaagd. Er waren ook geen vogels meer. Terwijl de huizen en winkels gewoon zijn blijven staan. Vrachtwagens en auto's stonden er ook nog. Een kernoorlog lijkt mij ook niet erg waarschijnlijk. Dan zou het water ook niet meer drinkbaar zijn etc. Dan nog een leuke vraag. Waar speelt het verhaal zich af? Ik ging ook uit van Amerika maar wat deden dan die Krugerrands in een bunker? Een beetje Amerikaan herkent geen rands en heeft ze zeker niet in huis. Eigenlijk zouden veel meer mensen dit boek moeten lezen. Kan iedereen daarna samen in discussie gaan over het hoe en waarom. Volgens mij is het helemaal niet zo'n bekend boek. Ik had er in ieder geval nog nooit iemand over gehoord en dat terwijl wij op de afdeling op kantoor continu boeken aan elkaar uitdelen. Dus allemaal lezen dus De Weg (of The Road) van Cormac McCarthy.

krin

krin

26-02-2010 om 18:07

Ik ga voor de meteorieten

Ik ben het toevallig nu aan het lezen, The Road, en ik moet zeggen dat ik Massi's moeder wel begrijp. Beter het in een keer uitlezen dan tijd slecht slapen doordat je een stukje van die nachtmerrietocht meemaakt.
De meteorieten zijn een mogelijkheid; de vader hoort op een gegeven moment 'concussions', diepe dreunen. Een of andere inslag met branden tot gevolg, lijkt mij dus, maar van wat zal me blijkbaar in het vervolg niet meer duidelijk worden. Gruwelijk boek. Gruwelijk goed, dat ook.

Massi Nissa

Massi Nissa

26-02-2010 om 21:27

Krin

Hij denkt ook terug aan een moment waarop hij flitsen ziet (green flashes). Ik denk dat McCarthy het allemaal expres niet zo duidelijk maakt, omdat het er voor het verhaal niet toe doet. Het einde der tijden is aangebroken en hoe dat precies tot stand kwam is irrelevant. Het boek is trouwens door allerlei milieubewegingen gehypet omdat men ervan overtuigd was dat de beschreven wereld te maken had met een wereldwijde milieucrisis. Het is door iemand van Greenpeace het beste milieuboek ooit genoemd. Ik vond dat voorbarig (en brutaal). Het gaat niet om het milieu.
Mijn moeder en ik hebben hele discussies gehad over dit boek. De schrijver laat zoveel open dat je het zelf half in moet vullen. Dat doet iedereen op eigen wijze, waardoor iedereen weer net een ander boek leest dan ik. Geweldig.
Groetjes
Massi
PS: Vlinder, ik had inderdaad gehoord van de film. Ik ben benieuwd. Dat jochie is Australisch en schijnt onwaarschijnlijk goed te zijn.

Wally lamb

Ik heb nu al geregeled met een boek in mijn handen gestaan van W.L maar kan er maar niet toe komen het te kopen.

Heeft iemand een overtuigend argument?

Mijn meest favoriete boek is toch wel Kathedraal van de zee. Op de hielen gevolgd door de Boekendief.

Katja

Katja

28-02-2010 om 12:16

Over kevin en wally lamb...en nog wat...

... de moeder van Kevin is in 1e instantie idd een ontzettend rotmens.. later blijkt ze toch menselijker dan gedacht, gewoon, net iemand als wij, met tekortkomingen en slechte eigenschappen, en daardoor wordt ze eigenlijk steeds menselijker. Kevin is het ultieme boek over het falen van de mens, en het onontkoombare daarvan. Ook gaat het over de eeuwige vraag: nature of nurture? Ik vond het een fantastisch boek (ben zelf ook niet zo'n 'standaard' moeder (wie wel???)) en het einde was het meest hartverscheurende dat ik ooit gelezen heb. Samen met AnnMarie McDonald's 'the way the crow flies' op nr 1 van mijn top vijf.
Van Wally Lamb vond ik I know this much is true ook geweldig, zijn mooiste. Vond de laatste iets tegenvallen. Lees ook eens RJ Ellory, ECHT literaire thrillers (niet zo prut als Nicci French bijv) en Dennis Lehane, Shutter Island is echt goed (net verfilmd).
Ik heb hieronder nog een aanraderslijst van een aantal collega's:
(en ben zelf nu bezig in This Thing of Darkness over de reis van de Beagle met Capt. Fitzory en Darwin, ook leuk, ookal is het een 'jongensboek' over varen etc etc!)
Her de lijst: (pas op, hij is ERG lang! Veel leesplezier!)

Ik vond 'The behaviour of moths' van Poppy Adams een erg mooi boek.
Gaat over een nogal wereldvreemde oudere vrouw die na 47 jaar haar zus weer terugziet. Waarom de zus wegging en waarom de hoofdpersoon nogal vreemd (ze heeft het ouderlijk huis letterlijk nooit verlaten) is kom je al lezende achter. Schokkend, ontroerend, grappig!

Ik houd zelf erg van de boeken van David Mitchell (dream no 9, cloud atlas, ghostwritten) en Paul Auster (mr Vertigo, Moon Palace).
Heb ook met heel veel plezier 'the Magicians' van Lev Grossman gelezen onlangs, maar dat past wellicht minder in je straatje (Harry Potter meets Narnia Chronicles, maar dan voor grote mensen).
Ook heel mooi (maar misschien ken je die al, hij is al vrij oud) vond ik Possession, van A.S. Byatt.

Two of my favourite reads:
The Magus, John Fowles
Time's Arrow, Martin Amis.

ik heb erg genoten van deaf sentence van David Lodge. Hij beschrijft het ouder worden met een gezonde dosis humor en de misverstanden die ontstaan door gehoorverlies zijn heel herkenbaar.

wat ik zelf een mooi boek vind is "The Speckled People" van Hugo Hamilton. Misschien ook wel omdat ik twee weken in Ierland was toen ik het gelezen heb. Het is niet zo'n bekende schrijver, misschien eens wat anders?

zelf heb ik onlangs The Women gelezen van TC Boyle, een roman over het leven van de architect Frank Lloyd Wright vanuit het perspectief van de vrouwen in zijn leven. Erg boeiend en interessant.

Als je van fantasy houdt:
De "sword of truth" serie van Terry Goodkind.
Spannend, humoristisch, gevoelvol zit er allemaal in.
En je bent de komende 2 jaar onderdak.

Ik ben momenteel 'Extremely loud and incredibly close' voor de tweede keer aan het lezen.
Een prachtig boek van Jonathan Saffran Foer over een jongen die zijn vader verliest tijdens 9/11.
Mooi geschreven en vol met verrassingen (foto's en gekleurde pagina's...). Zeker een aanrader. 'Everything is illuminated' van dezelfde schrijver staat ook nog op mijn to do-list.

Een paar opties:
- I never promised you a rosegarden (schrijver is me even ontschoten)
- The secret history van Donna Tart (mijn favoriete boek)
- The catcher in the rye van J.D. Salinger
Als ik zo vrij mag zijn beveel ik je de volgende auteurs/boeken aan:
Ken Follett: The Pillars of the Earth / The man from St. Petersburg /A Dangerous Fortune
James Michener: The Source / Sayonara / Centennial en vele anderen

Here are some ideas.
• Olive Kitteridge by Elizabeth Strout
• Slumdog Millionaire is a really good read by Vikas Swarap - with a different ending from the film
• Do you know Jodi Picoult? Family/ethical dilemmas, quick read. Sort of book you can't stop reading (but light). My sister's keeper, The pact. Not really "literature".
• Andrea Levy - Small Island - about Jamaicans coming to Britain in the 50s; also recently dramatized by BBC. Wonderful - my favourite book of the past few years. She's also got a new book out, but I haven't read it yet: The Long Song
Ik weet natuurlijk je leesniveau niet maar wat ik een mooi boek vond is van John Boyne: Next of Kin. Het is spanning met een stukje geschiedenis van de Engelse koning Edward VIII verweven.
The Kitchen Boy van Robert Alexander! Speelt tijdens de laatste dagen van de Romanovs.

Some of my favourites: 'Possession: A Romance' by A.S.Byatt
'The Cider House Rules' and 'The World According to Garp' by John Irving
'The Color Purple' by Alice Walker
'Atonement' Ian McEwan
'One Flew Over the Cuckoo's Nest' by Ken Kesey

Extremely close and incredibly loud - Jonathan saffran foer
(eh.. volgens mij klopt deze titel niet helemaal? ) Katja)

The mists of Avalon - Marion Zimmer Bradley - oud maar wel heerlijk over King Arthur - mooi verhaal verteld vanuit the Godess

Ben zelf een fan van Terry Pratchett...erg grappig, spelen met de engelse taal.
Misschien heb je m al gelezen, maar The White Tiger is echt een mooi boek. Geestig, interessant en spannend. Geeft een mooi beeld van India weer ook en daar ben ik nu, maar mensen die niet in India geinteresseerd zijn vonden het ook mooi!
Ik heb net het boek 'The Field' uit van Lynne MacTaggart en ben daar behoorlijk van onder de indruk: spiritualiteit onderbouwd door wetenschappelijke onderzoeken/experimenten. Nu ben ik bezig in The Bookthief, ben pas op blz 30 en vind het nu al een heerlijk boek!
Peter Godwin - when a crocodile eats the sun Peter Godwin - Mukiwa

Ik vond dit
http://www.amazon.co.uk/Company-Liars-Karen-Maitland/dp/0718153227 een heel bijzonder boek, over de pest in Engeland, helaas een beetje teleurstellend einde, maar toch zeker de moeit waard.
Deze is ook schitterend:
http://www.amazon.co.uk/Three-Cups-Tea-Greg-Mortenson/dp/0141034262, leer je ook nog wat van.
Dat geldt ook voor deze:
http://www.amazon.co.uk/Adventure-English-Melvyn-Bragg/dp/0340829931, wat mij betreft boeiend van a tot z!

Naast de klassieken lees ik graag TC Boyle, omdat hij grappig is en erg verzorgd schrijft, Water Music is daar een mooi voorbeeld van. Onlangs heb ik What is the what? van Dave Eggers gelezen, indrukwekkende opbouw, waardoor schrijnende feiten leesbaar en bijna begrijpelijk worden. Verder vind ik War and Peace van Tolstoi een geweldig leesavontuur. Als non-fictie zou ik Bill Bryson's Short History willen aanbevelen, leuk en leerzaam
Terry Pratchet is erg leuk. +/- 35 titels. en in de adelstand verheven wegens verdiensten voor de literatuur.
The Sword of Truth serie van Terry Goodkind. Als je het wat vindt, er zijn 12 boeken in totaal, dus je bent wel even zoet.. Mijn guilty pleasures zijn de boeken van Sherrilyn Kenyon. Kanttekening; niet voor onder de 18!
Boeken die ik niet gelezen heb maar waar ik goede dingen over hoor zijn The Wheel of Time serie van Robert Jordan, een serie van Raymond Feist en The Dark Tower serie van Stephen King. Het is allemaal geen literatuur, maar meeslepend en zeker prettig tijdverdrijf!

Nick Hornby, Patricia Cornwell, John Grisham, David Sedaris, A million little pieces, randy pausch komen zo in mij op.
Destroying Avalon, schijnt heel goed te zijn en gaat over een modern thema.

Ik kan Pillars of the Earth en World without End van Ken Follet erg aanraden. Het zijn hele mooie boeken en lekker dik!
Als je een echte snob bent, probeer dan eens wat van A.S. Byatt.

Recently (re) read and appreciated:
Wolf Hall by Hillary Mantel.
Their eyes were watching God by Zora Neal Hurston Disgrace by Coetzee Beloved by Toni Morrison Waterland by Graham Swift Atonement by Ian McEwan City of Glass by Paul Auster Shalimar the Clown by Salman Rusdie

Lees Cunningham. Heb je vast al gedaan.

Brown is fun! Try it Katja, take a risk, live a little...
Groetjes uit Texas!

John Banville, Ierse schrijver, ben titel even kwijt.. iets met zee.
Dirt Music van Tim Winton - Australische schrijver

Stargirl- ben naam van auteur kwijt - USA jeugdliteratuur

Beloved - Toni Morrison.

Ken je Wally Lamb?; The hour I first believed en I know this much is true.
(Amerikaans) Prachtige, heftige verhalen die je vasthouden en ontroeren.

The Cormorant by Stephen Gregory. short review: For a young couple, the small cottage tucked away in a quiet village in the mountains of north Wales, a legacy from a distant, estranged uncle, is a dream come true. The one condition of the inheritance is that they keep the uncle's beloved pet cormorant. They soon discover, however, that the cormorant is no mere bird, but a foul and malignant creature that may exact a greater price than they are willing to pay.
Illias en de Odyseus van Homerus (mooi en verhelderd een hoop referenties in later materiaal)
The silmarillion van Tolkien (taai taai taai, maar wel een vinkje op je snob-list)
"Go rin no sho" (book of five rings, over mijamoto musashi) of gewoon "Musashi" omdat jappaners toen nog PC waren ...
zusak the book thief ; boek over meisje tijdens de tweede wereld oorlog. cross over, prachtig
t,c, boyle: the women: over het leven en de vrouwen van frank lloyd wright.
Ik heb net dit boek uitgelezen: Provenance; how a con man and a forger rewrote the history of modern art. Schrijver; Aly Sujo.
Het is non-fiction ,maar leest als een thriller! Lovende kritieken.
Geweldige opbouw, perfect- literair verantwoord- taalgebruik. Ik heb genoten.

What is the what van Dave Eggers.
My best read ever is: The third Witch by Rebecca Reisert.
Als jij een leessnob bent dan is dit het aller beste boek om te lezen.
Dit verhaal neemt Macbeth een stapje verder en verteld meer over de heksen van Shakespeare.
Het is echter geen Shakespeare.........
Lezen!!!
Net gelezen Disturbance van Jamie O'Neill. And disturbing it is. Aanrader als je houdt van verhalen met een twist.

Adembenemende mooi, trieste - boeken: ( misch al lang gelezen maar toch...) The God of Small Things( Arundati Roy) and A Fine Balance - beide Indiërs Een wat nieuwer boek _ The Reserve.Schrijver? oops en boek uitgeleend Sebastian Faulks? Birdsong is my all time favourite - maar WW1 is een beetje mijn thing- Semprun? Best seller ondanks zijn grootse kwaliteit. Schaduw van de Wind is beschouwd als de betere van de 2( Spel van de Engel) Wally Lamb? Mooi, intelligent op verschillende niveaus.
Eugenides: Middlesex- net gelezen in onze boek club en het leverde een ongebruikelijke lange discussie op. Heel mooi, heel bizarre.

Ik heb deze twee boeken als tip. De eerste gaat over the Famine en de trips die naar Amerika vertrokken vanuit Ierland.Het tweede boek is gewoon erg spannend, vooral de clue is echt shocking! Ik vond het een prachtig boek.
Joseph O'Connor - Star of the sea
Joanne Harris - Gentlemen and Players
Ik heb net "The Help" gelezen van Kathryn Stockett en daar erg van genoten.
Speelt in 1963 Mississippi en vertelt de verhalen van verschillende zwarte dienstmeisjes en hun bazinnen.

Spud - John van der Ruit (zuid afrikaanse schrijver
Dan zou ik Snobs van Jullian Fellowes lezen
The Romance Reader by Peal Abraham...“An assured, smoothly written book, narrated in a muted voice that seems to whisper secrets into the reader’s ear…The Romance Reader deftly lifts the opaque curtain from the closed Hasidic world.” Most amazing book I've read in years!
in ieder geval Wolf Hall lezen van Hillary Mantel
Als je van Dickens achtige boeken houdt, een moderne, zeer spannende variant, geschreven door een historicus, al wat ouder, maar absoluut TOP: Charles Palliser: The Quincunx.
Als je niet al te makkelijk schuldgevoelens krijgt, zou ik voor Jonathan Safran Foer - 'Eating Animals' gaan. Foer knoeit graag met vorm en inhoud en weet literatuur een nieuwe prikkel te geven.

Alles van Minette Walters
My name is Sarah van Rosnay is toch echt een heel mooi boek!!

Een beetje literair: Netherland van Joseph O'Neill - als je van cricket houdt The Hours van Michael Cunningham en Virginia Woolf Mrs Dalloway: leuke vergelijkingen mogelijk William Sutcliffe Whatever makes you happy (als je moeder bent) Haruki Murikami A Wild Sheep Chase - als je van vreemde boeken houdt

Alison Weir - keuze genoeg.

heb geen idee waar jij van houdt, maar als je eens iets anders wilt:
Sally Morgan - My place
http://en.wikipedia.org/wiki/My_Place_(book)

Als je niet teveel in de literatuur hoek zoekt, kan ik de spannende thrillers van Karen Rose, Mo Hayder en Joy Fielding aanraden.
Het boek The White Tiger van Aravind Adaga heeft mij ook veel leesplezier bezorgd.

Ik heb zelf erg genoten van Water for Elephants geschreven door Sara Gruen. Wel een Hollywood einde.
The Brief and Wondrous Life of Oscar wao: you will not regret it!!

Heb je 'the history of love' van Nicole Krauss al gelezen?
Ik ben nu bezig in 'the five people you meet in heaven' ook aan te bevelen.
sorry, ik ben ook een snob, hier dingen die leuk, nuttig en verrijkend zijn. (W.M.B.)
Dave Eggers - A heartbreaking work of staggering genius (Minder politiek dan zijn laatste werken, maar voor mij een van de beste "coming-of-age"romans van de laatste tien jaar.)
Bernard Russel - Why I am not a Christian (Niet eens zozeer vw de anti-religieuze boodschap, maar vooral zijn pijnlijk accurate ontleding van de naoorlogse hypocrisie)
Vladimir Nabokov - Pale Fire (Geniaal taalgebruik, prachtig vormgegeven. De voetnoten van een episch gedicht vormen een tweede en een derde verhaal. Kost tijd, moeite en zweet maar is alle moeite waard)
John Irving - A prayer for Owen Meany (Ondanks bestsellerschap, alle moeite van het lezen waard. Meeslepend verhaal over een misvormde jongen, opgroeiend in een jaren 50 gemeenschap, leidend tot de Vietnamoorlog.)
The Book Thief van Markus Zusak (kon ik echt niet neerleggen!) Een hele bijzondere narrator waardoor het boek je ook na het lezen niet loslaat. Wel moet je het niet erg vinden om een traan te laten. Het boek pakt je en laat je niet meer los ook nadat je het hebt uitgelezen niet.

Reading Lolita in Tehran van Azar Nafisi. Ik heb hiervan genoten maar ik moet eerlijk bekennen dat van mijn "book discussion group" er maar drie waren die dit goed vonden. De meesten vonden het te zwaar. Het gaat over een lerares Engels in Tehran die heimelijk met een groep vrouwen bijeen komt om Engelse literatuur te bespreken: ten strengste verboden in Iran.

Eat pray love van Elizabeth Gilbert. Zeker minder zwaar maar wel een paar fijne uurtjes om mee op de bank door te brengen.

Ik ben zelf 'Her fearful symmetry' van Audrey Niffenegger aan het lezen, een aanrader! Ken je al het boek 'The Guernsey literary and potatoe peel pie society' van Mary Ann Shaffer? Ook geweldig, hier kom je de vakantie mee door!

Mijn tip van deze winter: The Other Hand, Chris Cleave. Zal ook wel op de bestseller lijst komen of ligt dat aan mij?
Bijzonder heftig verhaal op zogenaamd luchtige manier verteld, waardoor het misschien wel extra indruk maakt. Erg mooi, geen feel good.

Heb zelf Noughts and Crosses van Malorie Blackman net gelezen. Mij volledig onbekend voor ik dit las en ik heb er veel plezier mee gehad. Een boek dat je als wit mens de andere kant van racisme laat voelen.

Mijn "book of the year" was The Bookthief van Marcus Zusak. Heb het al aan tig mensen cadeau gegeven die het ook allemaal prachtig vonden. Nog een tip: The Secret Scripture, van Sebastian Barry. Er stond afgelpen vrijdag een interviw met hem in de bijlage van de Vokskrant.
Verder: The God of Animals, van Aryn Kyl, Americn Wife van Curti Sittenfeld (overhet leven van Laura Bush), The Namesake van Jhumpa Lahiri. Verder vind ik eigenlijk alle boeken van Kate Atkinson mooi. Oh ja, van Tim Winton:
Breath.

Kim moelands

Even reclame maken voor Kim.

Kim heeft net een thriller uit: Weerloos.

Tineke

Tineke

28-02-2010 om 13:55

Totaal wat anders

Ik herlees momenteel de boeken van Moeder Everma (de doopkaars, vogeltje, joops' belofte, etc.) Ouder katholieke jeugdboeken die een prachtig tijdsbeeld neerzetten. Alles wat nu GGZ is, werd toen opgevangen door de pastoor en de huisarts. Was die ondersteuning niet voldoende, gingen ze naar Lourdes, want Maria gaf altijd kracht om hun kruis te dragen. Prachtige boeken!

Sarcas

Sarcas

28-02-2010 om 15:22

Kushiël

Ben net de sage van Kushiël aan het herlezen.

Wikipedia zegt:
"Kushiëls sage (in het Engels vaak 'Kushiel's Legacy' genoemd) is een fantasy-boekenreeks van Jacqueline Carey. De oorspronkelijke trilogie over de anguisette Phèdre Delauney gaat een vervolg krijgen in het al in het engels verschenen boek 'Kushiel's Scion'. En onlangs is nog een deel verschenen: 'Kushiels's Justice.
Het verhaal vindt plaats in een wereld die sterk lijkt op West-Europa (en omgeving) ten tijde van de late middeleeuwen. Bovendien neemt Carey een aantal bekende verhalen en mythen als uitgangspunt voor verschillende elementen in haar romans. Het duidelijkst is dit bij het verhaal van Elua, die geboren is uit het bloed van Yeshua (Jezus).
De combinatie van religie, erotiek, spionage en de gebruikelijke elementen in fantasy-boeken zorgt voor een unieke en zeer opvallende fantasy-serie."

S.

Wow katja en kushiel

Bedankt voor die heerlijk lange lijst! Es staan veel boeken op die ik prachtig vind maar ook heel veel voor mij onbekenden. Ik ga zo gelijk reserveren bij de bieb!

Sarcas, ik lees graag fantasy maar Kushiel kwam ik niet doorheen

Wat ik heerlijke fantasy-boeken vind is de Miles Vorkosigan serie van Lois McMaster Bujold. De auteur is zo vriendelijk geweest wat materiaal op internet te zette,zodat je kan zien of het je ding is:
http://www.dendarii.com/ebooks.html

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.