Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

01-04-2010 om 22:15

Bezuinigingsvoorstellen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

08-04-2010 om 11:34

Prestige objecten

Fladderbeestje:
"Nu op de radio: de geflopte Blauwe Stad. Hét voorbeeld van een mislukt prestige-object, een natte droom op papier, maar in werkelijkheid een drama dat 100 miljoen euro gemeenschapsgeld heeft opgeslokt."
Hoewle de vraag is hoeveel er zo te besparen valt, ben ik met Fladder eens, dat er opmerkelijk slecht wordt nagedacht over nut en noodzaak van grote projecten. het gevolg is, dat Nederland bijvoorbeeld een HSL heeft van Schiphol naar Rotterdam, waar lege treinen rijden. Ondertussen zitten de treinen elders stampvol.

? tinus

"Mwah, ik denk dat de meeste mensen wel weten wat hun bruto-inkomen is. Ik denk, dat het grote verschil is, dat ZZP-ers niet alleen te maken hebben met het verschil bruto-netto, maar ook met werkgeverslasten en beroepskosten, en zaken als BTW. Dat zijn kosten, die NIET op je loonstrookje staan, maar die een zzp-er WEL moet maken. En dat kan flink aantikken. "

Werkgeverslasten? Hoe zulks? Kenmerk van een ZZP-er is toch dat-ie geen personeel heeft?

Groeten,

Temet

Tinus_p

Tinus_p

08-04-2010 om 11:59

Temet

Temet:
"Werkgeverslasten? Hoe zulks? Kenmerk van een ZZP-er is toch dat-ie geen personeel heeft?"
Point taken Als niet-ZZP-er weet ik, dat ZZP-ers bepaalde belastingen/kosten hebben, die werknemers niet zien, omdat de werkgever ervoor opdraait.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

08-04-2010 om 12:13

Lol

Tinus heeft gelijk. De kosten die een zzp maakt (of zou moeten maken) voor pensioen, arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheidsverzekering enz zie je als werknemer lang niet allemaal op je loonstrookje terug. Ik ben voor mijn baas nog een stuk duurder dan mijn brutosalaris.

Fladder...sssst!

Je verpest mijn humeur!

De Blauwe Stad is een drama!. Hoe het in die regio en omliggende regio's is? Een nog groter drama. Frauderen kunnen ze trouwens als de beste, die bewoners aan de blauwe stad

Ha de blauwe stad

Net als Nikus, ligt de Blauwe stad ook zo'n beetje in mijn "achtertuin" en tja...het idee...als het allemaal gelukt was, was mooi. Noord-oost Groningen is natuurlijk van oudsher een regio waar niet veel geld zit en ook niet aantrekt als je wat te besteden hebt. Met dit project hebben ze getracht die regio wat op te krikken en het aantrekkelijk te maken voor wellicht randstedelingen met behoefte aan rust en ruimte. Tegelijkertijd een leuke impuls t.a.v. recreatie in de vorm van watersport e.d. Overigens denk ik wel; hoe verder je het de grond in praat en boort hoe meer het ook een self-fulfilling prophecy wordt en daar ben ik niet voor. Dat laatste is ook wel echt Gronings wat dat betreft. "Hm t'is niks, t'wordt niks en 't zal nooit wat word'n ook" (en ik als Groningse kan dat weten

Ps nikus o.t.

Zo ben ik er een groot voorstander van om een soort Batavia stad aan de A7 bij Zuidbroek te creeren. Daar praten ze al jaren over; ik zeg doen. Als je ziet wat er op een zaterdag alleen al aan Duitsers in Winschoten rondloopt, dan is daar echt wel markt voor.

"ik zeg doen"

Ik lijk die truus wel uit die reclame voor energie met Frans Bauer. Kun je nagaan, hoe snel zo'n slogan in je hoofd kruipt.

Marith

Ik zeg: goed plan!

Mijn humeur stijgt per gelezen letter en mijn voorstellingsvermogen visualiseert al een schitterend centrum.

Hmm

Dan is het plan van de britse conservatieven constructiever: ministerie van onderwijs naar Groningen (met spoorlijn).
Zeeland: landbouw en visserij.
Limburg: buitenlandse zaken
Achterhoek: volksgezondheid etc.
Alleen algemene zaken mag in Den Haag blijven zitten.

Tsjor

ilsepilse

ilsepilse

09-04-2010 om 09:55

Massi

ik kom bij je liggen id goot.
Als ik dan zie dat je in Belgie in een jaar hetzelfde bedrag voor je ziekteverzekering betaald wat wij iedere maand betalen dan schort er iets aan de verzekeraars en het omgaan met geld niet aan ons.
Als het eigen risico omhoog gaat naar 775eu zijn wij echt failliet, mijn man moet sinds het auto ongeluk vorig jaar 3x id week naar de fysio dan moeten we dus om de maand 160 eu extra bij betalen als het zo is want ik kreeg net 159eu eigen risico voorgeschoteld van dit jaar ...
wij hebben hier beiden geen familie dus niemand die voor ons kan zorgen indien ons wat overkomt...
Als de hypotheekrente nog es afgeschaft wordt...tja dan kan het huis ook id verkoop..

Tinus_p

Tinus_p

09-04-2010 om 11:12

Tsjor

Tsjor:
"Dan is het plan van de britse conservatieven constructiever: ministerie van onderwijs naar Groningen (met spoorlijn)."
De hamvraag: Waarom zou dat geld besparen? In het UK kun je je nog voorstellen dat onoerend goed in London zo ontstellend duur is, dat daar flink te besparen valt. Maar in nederland? Ik zie vooral extra inkomsten voor de NS; hordes ambtenaren die per trein (eersteklas!) rondreizen.

Combinatie

De grond in Groningen is aanzienlijk goedkoper dan in de Randstad, dus in die zin bespaart het al direkt geld. Maar er zit meer aan vast: de leegloop van de randen van Nederland gaan in de toekomst veel geld vragen 9dorpen die verdwijnen, voorzieningen die in stand gehouden moeten worden etc.) Dat voorkom je door daar ambtenaren naartoe te verplaatsen. Er zullen er toch wel een paar zijn die een vrijstaande woning in Zeeland prefereren boven de ochtendspits in de trein?
Als je de nieuwbouw dan gelijktijdig aangrijpt om duurzaam te bouwen (zie Obama) dan scheelt dat op den duur ook weer geld, plus dat het nu direkt al investeringen oplevert in duurzaam bouwen.

Tsjor

Wat vind je dan van

het plan om de werknemersverzekeringenw eer in ere te herstellen? Ik vond het toen al dom om ze af te schaffen. in tijden van hoogconjunctuur rijzen de gelden de pan uit, maar ze zijn bedoeld voor tijden van recessie etc. En daar zitten we nu middenin. Liever dat dan gaan korten op uitkeringen, waardoor mensen veel eerder in de problemen komen en van de spanning niet meer weten wat ze moeten doen. Niet iedereen krijgt een gouden handdruk mee.

Tsjor

Of van

De AOW als lening die na het overlijden terugbetaald wordt voor zover er vermogen is. Ik zou dat wel eens uitgewerkt willen zien. Daar kun je ook nog mee spelen: wat valt onder vermogen, wat doe je dan nog met de belasting op erfenissen, wat als iemand na zijn 65ste doorwerkt, wat als iemand na zijn 65ste zorgt voor de kleinkinderen etc. etc.
Het plan kan in een klap heel veel geld opleveren, meer dan een land vol blauwe steden bij elkaar, of welke verhoging van welke boetes dan ook.
In feite doe je dan hetzelfde als bij de jongeren, alleen wordt de pijn verplaatst tot na je dood. Dat is wel zo prettig.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.