Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Verkiezingen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Alvoco

Alvoco

01-06-2010 om 12:47

Temet

Je hebt gelijk, niet in ieder programma. Maar toch wel in veel.....

Izar

Dat van die korting voor niet-verzekerde jaren, dat weet ik. Daar kan je ook al het nodige over opmerken, maar dat aspect is dan ook de enige differentiatie die er geldt. Verder is het simpel: bij 65 jaar AOW gerechtigd (de vraag is dan alleen hoe hoog die uitkering wordt).

Dat niet iedereen evenveel profiteert is ongetwijfeld waar, maar daar gaat het mij in dit geval niet om.

Er is misschien wat voor te zeggen om na 45 jaar arbeid AOW toe te kennen. Maar eerlijk gezegd vind ik er nu ook weer niet zo heel veel voor te zeggen dat het dit uiterst ingewikkelde verhaal rechtvaardigt.

En begrijp ik nu goed dat het GL plan zelfs zou betekenen dat je als je na je 67e AOW krijgt er ook nog een korting komt voor niet-gewerkte jaren? Dan zit straks half Nederland in de positie waarin nu alleen oudere allochtonen zitten, wat uit het oogpunt van solidariteit met de minder bedeelden misschien wel zinnig is, maar toch... De gemeenten zijn dan trouwens mooi de pineut want die kunnen die mensen in voorkomende gevallen aanvullende bijstand gaan betalen.

Groeten,

Temet

Nou, ziedaar

toch indirect discriminerend jegens vrouwen dan, want die worden door dit voorstel benadeeld. Tenzij inderdaad mantelzorg en kinderzorg als werk telt, maar zelfs dan...

Bijstand wordt overigens normaliter niet gezien als uitkering in verband met arbeid, dat geldt alleen voor de uitkeringen op grond van de werknemersverzekeringen.

Als een vrouw voorheen geen recht op bijstand had maar nadien haar verdienende partner verliest (wat vooral bij oudere vrouwen natuurlijk regelmatig gebeurt) dan wordt dat verhaal van die bijstand alsnog relevant overigens.

Femke, meid, doe het nou gewoon *niet*

Nou ja, het zal er toch wel niet van komen, dit hele verhaal.

Een heel ander verhaal: kijk hier eens naar: www.spaink.net .Haar betoog: geef de burger meer vrijheid en privacy, dat spaart ook geld. En ze heeft nog gelijk ook.

Groeten,

Temet

Vvd stijl

"Voor het overige vind ik het niet discriminerend als er maatregelen worden genomen die ook tot doel hebben de arbeidsparticipatie van vrouwen te verhogen."
Dat is een vvd antwoord!
Temet heeft gelijk. De maatregel is discriminerend omdat ie nu eenmaal vaker bij vrouwen nadeel oplevert. De vrouwen in kwestie hebben daar geen invloed op, behalve dan maar geen kinderen krijgen.
Het is vreemd om ervan te veronderstellen dat vrouwen dit probleem 'best wel' zelf op zouden kunnen lossen, als ze maar economisch gestimuleerd worden.
Groet,
Miriam Lavell

Oef

Als de jaren voor de inwerkingtreding van dit plan niet gekort worden dan denk ik inderdaad dat er geen sprake hoeft te zijn van indirecte discriminatie van vrouwen, althans, er zal wel een indirect onderscheid zijn maar dat is dan waarschijnlijk objectief gerechtvaardigd te achten. Al blijf ik het idee houden dat GL zich hiermee op glad ijs begeeft.

En ik blijf het een nodeloos ingewikkelde regeling vinden.

Eigenlijk moet ik voor zijn natuurlijk. Ik ben van 68 en bovendien, ervan uitgaande dat alle werk meetelt kom ik aan die 45 jaar ook wel toe (sinds mijn 19e structurele bijbanen en nadien 'echte' banen) dus ik mag van Femke straks al met mijn 64e achteroverleunen.

Goh, ik word al een stuk positiever

Groeten,

Temet

Ik ook

Izar:"k heb naast het krijgen van kinderen ook nog gewoon gewerkt. Met mij vele vrouwen, het is niet echt onmogelijk."
Ik ook, maar mijn salaris was in die tijd dan ook 4 x zo hoog als dat van een schoonmaakster, kinderopvang, boodschappenthuisbrengservice, etc.
Ik probeer mij altijd voor te stellen hoe je de perfecte combinatie rond krijgt als je minder verdient dan dit soort hulptroepen. Hoe je de zoveelste roostervrije schooldag of kinderziekte kunt opvangen als je geen leidinggevende bent of eigen baas.
Als je dagschema vooral door de prikklok bepaald wordt en je je baan kwijt bent als je je kwakkelende dreumes telkens te hulp moet schieten.
Daar zit precies de pijn voor vrouwen. Want in die inkomenssituatie is het niet verstandig om het hoogste inkomen, meestal dat van man, op het spel te zetten. Dus gaat zij. Nou ja, dan werkt ze halve dagen. En ook wel eens een jaartje niet.
Groet,
Miriam Lavell

Dat is al jaren zo

Izar:"Los van het feit dat het vergrijzingsvraagstuk wel gebaat is bij verhoging van de arbeidsparticipatie, is het ook voor vrouwen in individuele gevallen prettig als je een eigen inkomen hebt. "
Ja. En dat is eigenlijk altijd zo geweest. Ook die vrouwen kunnen dat op hun vingers natellen. Toch komt dat werken (full-time) als norm niet van de grond. Anders: toch is het de vrouw die als eerste haar baan inlevert als het niet werkt. Dat laatste is niet alleen in Nederland zo maar ook in landen waar het een walhalla is als het over kinderopvang gaat (is het niet je kind, dan wel je zieke moeder die je zelf moet verzorgen).
De praktische bezwaren van het moment zijn vooral bij vrouwen te groot om een baan te kunnen behouden of te vinden. Het financiele voordeel op dat moment vaker te klein.
Zo zijn de feiten en daar zullen zij het mee moeten doen.
De uitkomst is volstrekt helder: juist vrouwen hebben vaker een onderbroken arbeidstijd.
Groet,
Miriam Lavell

Diplomatiek...

Izar, je geeft een diplomatieke en politiek correcte toevoeging. Maar het doet niets af aan het verschijnsel. De regeling zelf wordt er wel nodeloos ingewikkeld van. Dat vraagt bijna om een aparte database arbeidsverleden op persoonsgebonden nummer. Zie wat Spaink daarover schrijft.
Overigens meen ik dat de AOW helemaal niet naar 67 hoeft. Eerst maar eens zorgen dat mensen gemiddeld tot 60 jaar werken. Dat is nu nog niet het geval.
Ik ga dat ook niet volhouden. Niet eens vanwege mijn gezondheid of de arbeidsbelasting, maar vanwege het feit dat het beroep waarin ik werk bij uitstek een 'jonge mensen' beroep is. Het werk bloedt uiteindelijk vanzelf dood voor mijn leeftijdsgroep.
Ander werk zoeken tegen de tijd dat dat zo is wordt een vruchteloze missie.
Groet,
Miriam Lavell

Vic

Vic

08-06-2010 om 21:52

Kind en stemwijzer

Mijn dochter (11) heeft vandaag de stemwijzer ingevuld. Ik heb de vragen soms toegelicht, maar ze wist er zelf ook al aardig wat vanaf en kon haar keuzes goed toelichten. Wat politiek betreft zitten we in ieder geval aardig op een lijn

Manda Rijn

Manda Rijn

09-06-2010 om 11:57 Topicstarter

Nou vic

mijn dochter van 7 hoeft de stemwijze niet te doen, die zei direct dat ze ook op "die mevrouw van mama" ging stemmen, want dat was de enige vrouw en die weten het beter.

zo, dus.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

09-06-2010 om 17:09

Grijns manda rijn

Tis duidelijk, welke partij dat is .

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2010 om 03:56

Het leek even zo mooi

Even leek 'mijn' partij een héle goede kans te maken, maar helaas... de vvd heeft gewonnen. Het zal mij benieuwen hoe dit verder gaat. Nu eerst mijn bed maar eens opzoeken

Manda Rijn

Manda Rijn

10-06-2010 om 12:03 Topicstarter

Over en uit

vreselijk, ze hebben 6 zetels meer dan waar ik al bang voor was.

ilsepilse

ilsepilse

12-06-2010 om 22:08

Morgen de belgen aan de zet

omdat ik nog altijd een Belgisch paspoort heb mag ik hier niet stemmen voor de kamer (wel gemeente) maar normaal gezien kreeg ik thuis een brief vh belgische consulaat om te stemmen, en dan stuur ik het op tijd terug, kwam ik er via FB achter dat je er nu zelf achteraan moet gaan als je wil stemmen ....
tsss...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.