Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hoe kun je nou in nederland blijven wonen?

1,5 miljoen kiest voor een geblindeerde idioot.

Hoe kun je nou in vredesnaam in Nederland blijven wonen?
Tjonge, mijn familie woont minstens 12 generaties in dezelfde regio. Maar ik voel me niet thuis waar zoveel mensen ZO stom kunnen zijn!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Dirksmama

Hoewel ik me je ergernis kan voorstellen: hoe hoog was het opkomstpercentage in je woonplaats? 1/5e van dat percentage heeft op de "geblindeerde" Limburger gestemd.
PS Dank voor je prachtige verschrijving )

krin

krin

21-06-2010 om 16:31

Genista

Die idd fijne verschrijving maakt dirksmama iets te consequent om nog een heuse verschrijving te zijn

Tinus_p

Tinus_p

21-06-2010 om 17:30

Zwembadveiligheid etc

Ik zou graag nog op één aspect even door willen gaan. Miriam hamerde er op, dat scholen, zwembaden, ziekenhuizen etc zelluf verantwoordleijk zijn en moeten wordne gesteld voor de veiligheid op hun terrein. Ik hamerde erop, en denk nog steeds, dat je daarvoor de back-up van de politie nodig hebt.

Deze link http://www.nijmegenleeft.nl/nieuws/tag/mario-van-de-geijn/ geeft wat mij betreft voldoende reden daarvoor. Het is een lange lijst van (bedreiging met) grof geweld en ander escalerend zinloos gedrag. Vooral dit stuk geeft aan waar het mis gaat http://www.nijmegenleeft.nl/nieuws/medewerkers-umc-st-radboud-twijfelen-over-aangifte/6585/

'Vrijdagavond hebben twee jongens van 18 en 19 jaar voor flink wat onrust gezorgd in het Nijmeegse ziekenhuis nadat ze de 50-jarige Arnhemmer Mario van de Geijn hadden doodgereden hebben ze in het ziekenhuis de hulpverleners met de dood bedreigd. Ook de familie van de jongens was van mening verhaal te moeten komen halen bij het ziekenhuis, zij zijn door 9 agenten buiten de deur gehouden. De medewerkers van het ziekenhuis twijfelen nog of ze aangifte doen tegen de twee jongens. “Wij als ziekenhuis kunnen zelf geen aangifte doen van verbaal geweld, dat kunnen alleen de vier medewerkers tegen wie het gericht was”, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis tegen De Gelderlander

Wel heeft het ziekenhuis de medewerkers geadviseerd aangifte te doen, maar het is hun eigen beslissing zegt de woordvoerder. Het is voor de medewerkers niet duidelijk wat de consequenties zijn van aangifte doen. Denk aan het feit dat je naam in de aangifte komt te staan. De komende dagen volgt nader overleg met politie en justitie. In de loop van volgende week wordt een beslissing genomen.'

Ik zeg: De straf op het negeren van wat hier is gebeurd, is een verdere groei van de PVV. Dan kies ik voor niet-negeren.

Krin

Blijft mooi

Nana1989

Nana1989

28-06-2010 om 23:57

Links gelijkheidsdenken

Het linksgelijkheiddenken heeft ervoor gezorgd dat we mensen die geen bal van politiek of van ons politiek-sociaal stelsel snappen ("oprotten met die belastingen, uitzuigers!!! lees geenstijl of telegraaf) nu serieus moeten nemen en dat ze zichzelf ook nog heel erg belangrijk vinden omdat iedereen om ze heen draait uit angst voor een stem op de PVV.
Ze snappen er niets van, heel veel van die mensen. En ze vinden het helemaal geweldig dat iedereen ineens naar ze wil luisteren en ze voelen zich verschrikkelijk belangrijk omdat ze nu meetellen en er toe doen. En dus profileren ze zich als wildplasser en roderatteneter en gaan "ze er eens flink tegenaan, tegen die linksmenschen".
Je moet ze helemaal niet serieus nemen, want ze brullen maar wat. Negeren is het beste. Gewoon laten schreeuwen en vooral proberen ze te laten schreeuwen met elkaar en tegen elkaar. Dan vliegen ze elkaar in de haren.

Nana1989

Ik vrees dat je toch iets verder terug moet gaan in de geschiedenis: wat je beschrijft heeft te maken met de ontwikkelingen rond het kiesrecht en de democratie. Aanvankelijk waren het alleen de notabelen, juist omdat zij er iets van zouden snappen en het domme volk niet; en omdat zij belasting betaalden. Toen werden daar de mannen aan toegevoegd en later (1921) zelfs ook de vrouwen. Natuurlijk kun je ervoor pleiten om de weg weer terug te gaan: eerst alleen de mensen die het snappen en dan alleen de mensen die het sneppen en ook nog belasting betalen. Er is altijd wel weer iemand die zoiets bepleit, bijvoorbeeld in de roep om een 'nationaal kabinet' of zakenkabinet, dat boven de partijen zou staan (alleen mensen die ergens verstand van hebben).
Ik deel wel met je, dat inmiddels na Fortuin en Wilders duidelijk is dat 25% van de bevolking voor een populist kiest en dat de gevestigde partijen met dit democratische gegeven om moeten kunnen gaan. Bij voorbaat hakken in het zand en tegenwerken of buitensluiten is geen constructieve bijdrage aan het democratische proces. Het lijkt mij een grote opgave, want in principe kiezen mensen niet voor een democratische swtructuur (geen partij, geen leden, alleen één schreeuwer), niet voor inhoud of diepgang, maar vooral voor korte one-liners, stoere taal, recht-door-zee-mentaliteit, dus zonder compromissen (vóór de verkiezingen althans). Hoe je zo'n ondemocratisch gegeven binnen een democratisch proces geïntegreerd krijgt lijkt mij een pittige opgave, maar dat is toch waar de politieke partijen nu voor staan.
Terug naar 'alleen maar mensen die er verstand van hebben' lijkt mij niet zinnig. En met links gelijkheidsdenken heeft het al helemaal niets te maken. Volgens mij (maar ik kan me vergissen) zijn het met name de liberalen geweest die het stemrecht voor iedereen hebben bepleit. Zoeken we op.

Tsjor

Nens

Nens

29-06-2010 om 22:30

Huh?

ik hoor net dat mijn (Nederlandse)achterbuurman die zelf getrouwd is met een Turkse vrouw op de PVV gestemd heeft (??????)
ben ik nou gek?????

We kunnen dus toch niet alleen de laaggeschoolde Limburgers de schuld geven....

En nee, ik lieg het niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.