Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

29-09-2010 om 16:01

Rookverbod ja/nee?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ja een antirookbord

ik vind dat wel een goed idee voor de school. Wat dat oplevert is dat alleen voor de stoep van de school gerookt wordt en niet meer op het schoolplein zelf. Dat schoolplein is redelijk groot dus als er dan gerookt wordt aan de rand dan kan ik met mandarijntje in de wagen een stuk verderop gaan staan. Sigarettenpeuken op het schoolplein vind ik ook echt niet kunnen.

Idem speeltuintjes. Ik heb ooit wel gerookt op speeltuintjes, dan ging in de uiterste hoek staan zodat er niemand last van had, nu vind ik dat ook niet meer kunnen. Dus ook daar mag wel een bord. Dan zou ik dus eerst het hek uit moeten, opzich maakt het dan qua rook in de lucht niet uit, want of je nu binnen of buiten het hek staat doet er niets toe, maar het geeft wel een duidelijke boodschap af, roken en kinderen gaan mi niet samen.

Ik rook zelf wel, buiten in mijn tuin, als er geen kinderen bij zijn.

Wilma

Wilma

04-10-2010 om 14:19

En de medewerkers van school zelf dan?

Waar moeten die dan roken als er op het schoolplein niet gerookt mag worden. Mag het wel tijdens de les bijvoorbeeld (in het geval van adm.werkster)? Of tijdens de pauze? Of aan de zijkant van school ?? Dan geef je toch net zo goed een slecht voorbeeld aan de kinderen ??

Groetjes,
Wilma

Puck

Puck

05-10-2010 om 11:32

Dan roken ze maar niet wilma

Tja, ben met je eens dat je dan ook een slecht voorbeeld aan de kinderen geeft. Dus: dan maar helemaal niet roken. Prima, die regel hebben ze hier op school en alle medewerkers van school houden zich daaraan.

Wilma

Wilma

05-10-2010 om 11:38

Hier zelfs voor 't raam bij de kleuters

Hier gaan juf(fen) en de administratrice (die gaat váák!) achterom bij de kleuters staan, dus voor 't raam bij de kleuters. Vind ik ook zo'n slecht voorbeeld.

Of tijdens de les voor de school op het schoolplein, dat vind ik dus ook niet echt netjes eruitzien (voor nieuwe ouders ofzo, maar ook gewoon).

Groetjes,
Wilma

Massi Nissa

Massi Nissa

06-10-2010 om 12:47

Gewoon niet

Ik werk op een rookvrije school en daar wordt niet gerookt op het terrein. Wil je roken, dan moet je dus helemaal van het schoolterrein af en dan zielig om een hoekje gaan staan. Dat deden de rokers in het begin nog wel, maar nu niet meer. Bij ons op school rookt dus niemand meer tussen acht en vijf (ofzo). Ik ben zelf roker (ja, nu even niet, maar normaal gesproken) en was verbaasd hoe snel het wende om tussen 8 en 5 niet te roken. Het kostte zo weinig moeite dat ik eigenlijk vind (en mijn rokende collega's kunnen dit beamen) dat het best op alle scholen ingevoerd zou kunnen worden. Zoals in bijvoorbeeld de VS, waar roken in en rond scholen gewoon verboden is. En waarom ook niet? Je drinkt toch ook geen flesje bier tijdens je lunchpauze?
Verder ben ik trouwens helemaal geen anti-rook-figuur, ik vind het alleen heel stom staan waar kinderen bij zijn.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.