Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fianna

Fianna

18-10-2010 om 12:23

Autorijden en blessures

Hoe zit het: autorijden en verzekerd zijn met blessures ed. Ik heb wrs een gescheurde pees in mijn schouder, heb over ruim een week een mri dan weet ik meer. Volgens mijn buuf mag ik nu absoluut geen autorijden (ook niet op de fiets) omdat ik dan niet verzekerd ben.
En hele theoretische vraag (voordat ik het halve forum over me heen krijg omdat ik wil autorijden terwijl ik nog niet hersteld ben):
klopt het dat ik niet verzekerd ben. Ten eerste is er geen officiele diagnose, alleen een vermoeden. Ten tweede zijn er mensen die gewoon doorlopen met een peesscheur en er niks aan laten doen (ligt aan de gradatie van de scheur vermoed ik, maar mogen die dan nooit autorijden?).
Ten derde mag ik van de orthopeed alles doen zolang het geen pijn veroorzaakt. Dus zou ik ook mogen autorijden als het geen pijn doet.

Hoe zit het?

ps, en nee, ik ben niet van plan zo meteen in de auto te stappen, ben gewoon benieuwd. Zeker als blijkt dat ik inderdaad een gescheurde pees heb, wel genoeg hersteld ben om te gaan autorijden en het nog maanden duurt voordat ik eventueel aan die scheur geopereerd word. Mag ik dan maanden geen autorijden?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Geen idee

maar zet me wel aan het denken. Ik fiets momenteel met een polsbrace om i.v.m peesonsteking in rechter pols. Heb me nooit gerealiseerd dat ik daardoor misschien niet eens verzekerd ben indien er iets gebeurd....

Gr Pham

Fianna

Fianna

18-10-2010 om 13:58

Pelle

dank je voor je info. Ik vermoedde al dat het niet klopte. Dat van de gips lijkt me inderdaad aannemelijk.
Oke, dan weet ik dat. Als ik me straks beter voel en het lukt met mijn schouder (volgens mij is het sturen geen pijnlijke beweging voor mijn schouder), dan kruip ik achter het stuur. Heb ik eindelijk mijn rijbewijs, wil ik er wel gebruik van kunnen maken!

Minet

Minet

20-10-2010 om 10:23

Krukken

ZOdra jij zonder gips, maar met krukken in je auto rijdt omdat je die nodig hebt, ben je helaas ook niet verzekerd!

Puck

Puck

20-10-2010 om 11:32

Waar staat dat minet

Ik kan me dat niet voorstellen Minet. Er zijn ook mensen die altijd met een kruk moeten lopen. En gemoeg senioren met een rollator die het ding achter in de auto kieperen en dan gaan rijden. Dan zouden die dus ook niet verzekerd zijn.

Puck

Puck

20-10-2010 om 11:33

En aanvullend

Als ik mijn linker been niet goed kan gebruiken is dat geen enkele belemmering om gewoon in een automaat te rijden. Zou daar dan weer een uitzondering voor zijn?

Anne K.

Anne K.

20-10-2010 om 13:27

Wat mij is verteld:

hoi,

wat mij is verteld:
als je een verzekering hebt lopen, is die afgesloten met je op een moment dat je op basis van een gezondheidsverklaring rijgeschikt bent gebleven. Je bent dan verzekerd en blijft verzekerd.
Als je gezondheid blijvend verandert, hoor je dit door te geven. Dan zal er een artsenverklaring nodig zijn en/of een nieuw (praktijk) CBR examen om te bepalen of je gezondheid het toelaat dat je een voertuig bestuurd.

Bij een ongeval, zal de tegenpartij altijd proberen onder de schade uit te komen. Als zij dan zeggen dat je niet kon rijden omdat....(vul je letsel maar in) gaat er een juridische touwtrekkerij beginnen. Waarvan je dan de dupe kan zijn omdat je eigen verzekering op jou kan verhalen dat je de gewijzigde situatie niet hebt doorgegeven.

Als je in het gips zit, valt makkelijk te concluderen dat je niet in staat bent te rijden. In alle andere gevallen is het discutabel en komt het voor een groot deel aan op je eigen inschattingsvermogen. Een arts zal niet snel verklaren dat je niet mag autorijden. Die (of de revalidatie) geeft bij langdurig/permanent letsel wel een advies om het te melden aan het CBR. Het CBR geeft als enige aan of je wel of niet kunt autorijden.

Anne K.

Sancy

Sancy

20-10-2010 om 14:01

Mogen en mogen

zijn 2 verschillende dingen soms
Je moet als bestuurder in staat zijn alle noodzakelijke handelingen goed uit te voeren. Als je inderdaad daartoe in staat bent, ben je niet strafbaar omdat je toevallig een medisch probleem hebt. Je mag dan dus gewoon een auto besturen, ook als je krukken gebruikt.
Verzekeringstechnisch gaat het verhaal op zoals Anne K het beschrijft: bij gewijzigde omstandigheden heb je een meldingsplicht bij de verzekeraar. Als je dat nalaat en het wordt achteraf geconstateerd, keert de verzekering niet uit.

Minet

Minet

20-10-2010 om 14:58

Iets genuanceerder

oke, het zijn niet zozeer de krukken die je in de problemen brengen, als wel het feit dat die wijzen op 'iets' aan je benen/voeten. Bij een ongeval zal er dus gelijk uitgezocht gaan worden waarom jij op die krukken loopt, en of dat een oorzaak kan zijn voor het ongeval. Zie ook het stuk van Anne K.

In mijn geval was ik aan mijn rechterknie geopereerd. Ik kon naar mijn idee best rijden, maar een noodstop maken zou wel eens een probleem kunnen zijn!
Mij werd dus gezegd: zolang jij op krukken loopt moet je gewoon niet autorijden, en in mijn geval klopte dat dus ook.

Polly Shearman

Polly Shearman

20-10-2010 om 16:53

Zelfde als met een ks

als je een KS hebt gehad mag je ook 6 weken geen auto rijden, dat is gewoon de standaard tijd die staat voor een buikoperatie. Gewoon een verzekeringskwestie. Staat los van of je het nu wel of niet kan.

groet, pol

Primavera

Primavera

20-10-2010 om 17:38

6 weken na een ks is medisch gezien grote onzin

Zes weken na een keizersnede zo goed als niets mogen doen stamt nog uit de tijd van de vertikale ks waarbij alle spierlagen werden doorgesneden. Bij de tegenwoordige technieken is er geen enkel bezwaar om eerder te rijden, zodra je je goed genoeg voelt.
Alleen gebruiken sommige verzekeraars graag iedere mogelijke smoes om niet uit te betalen waardoor sommigen akkoord gaan zodra de arts vind dat het kan, sommige 2 weken, 3 weken, 4 weken of 6 weken aanhouden. Het verschilt echt per verzekering. Het wordt werkelijk eens tijd dat er verandering in dit soort betuttelende vrouwonvriendelijke onzin komt.
Ik vraag me trouwens af of als je een verklaring van je behandelend arts hebt dat je mag autorijden of een verzekering wel het recht heeft om tegen deze deskundige mening in te gaan. Het is toch te gek dat een verzekering je automatisch als ziek verklaard, terwijl je volgens je arts hersteld bent?
Groeten Primavera

Noodstop

Die noodstop die aangehaald werd is een goede. Als je dat veilig kan (ervanuit gaand dat je niet met beide handen in het gips zit) kan je over het algemeen weer veilig rijden.

Toch kan je het beste ook je verzekering inlichten. Die kunnen namelijk erg moeilijk doen.

Zo heb ik weken met een pols in een brace gereden na een polsbreuk. Volgens de verzekering mocht dat achteraf niet terwijl al mijn collega's vonden dat je zo best veilig kon rijden. En ja die verzekering betaalt uit, je arts niet.

Mariel

Fianna

Fianna

21-10-2010 om 12:05

Raar

Ik heb net de verzekering gebeld en de dame zei dat als de specialist zei dat het kon, ik gewoon mag rijden en verzekerd ben. Maar, bel het CBR om eventueel een verklaring van hen te krijgen. Ik bel het CBR en krijg te horen dat ik helemaal niet bij hen moet zijn, maar bij mijn verzekeringsmaatschappij.
Hmm, ik vertrouw het niet zo eigenlijk, met mensen die er niet 100% van af weten. Zou dat komen doordat het callcenters zijn?

Fianna

Fianna

21-10-2010 om 14:03

Huisarts

Nou ja is maar de vraag hoe kortdurend die kwaal is
Goeie, de ha, moet ik maandag toch heen. Nou hopen dat ik het niet VERGEET te vragen

Fianna

Fianna

21-10-2010 om 14:14

Nee

geen idee, maar ik snap wat je bedoelt, alleen denk ik bij kortdurend aan iets dat enkele weken duurt, snappie?

Fianna

Fianna

21-10-2010 om 15:48

Even mierenneuken

Verschil tussen kortdurend en langdurend, ene duurt kort andere duurt lang, maar gaat beide over, is tijdelijk durend. Zo zie ik het, maar ik kan er naast zitten. Ik zou nl niet willen zeggen dat een schouderblessure die bijvoorbeeld pas na 2 jaar over is, kortdurend is. Ik noem maar wat hoor, niet willen zeggen dat het bij mij 2 jaar gaat duren.
Een arm of been missen noem ik chronisch.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

21-10-2010 om 23:18

Ooit gehad

Na een driedubbele beenbreuk heb ik destijds mijn verzekeringsmaatschappij gewoon gemaild met de vraag wanneer ik weer mocht autorijden. Hun antwoord: als het van uw behandelend arts mag, mag het van ons ook.
Mailtje natuurlijk wel een tijd bewaard, voor de zekerheid.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.