Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

19-12-2010 om 21:46

Lekker-weglees-tips

Wie weet welke boeken ik moet bestellen om de kerstvakantie en later ook mijn verlof leuk door te komen? Liever geen aardverschuivend zware literatuur, daar mis ik teveel functionerende hersencellen voor, maar alles wat spannend of interessant is en lekker wegleest, heel graag.
Groetjes
Massi

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
oregano

oregano

19-12-2010 om 21:57

Even in de kast gekeken

Ik lees veel, maar voor nu eerst wat ik zo snel even zie:
carol drinkwater, de Olijventijd, heerlijk wegdromen, soort van roer om verhaal,
Water bij de ouzo, Elisabeth...(naam even kwijt, zelf niet in huis)
Zusje van mij, Barbara Voors,
Alle boeken van Jonathan Kellerman, Patricia Cornwell,Janet Evanovich,
moeder is onmogelijk, Olivia Goldsmith
Ploetermoeder, Fiona Hill (maar hier waren de meningen op OOL over verdeeld, ik vond het erg grappig)
Kristin Hannah, twee zusjes (en andere boeken van haar),
Wordt nog vervolgd, succes met zoeken!

oregano

oregano

19-12-2010 om 22:29

Nu aan het lezen

Souvenir, van Therese Fowler. Net begonnen maar pakt me gelijk.

Judith koelemeijer

Leest heel makkelijk weg maar is toch mooi. "Het zwijgen van Maria Zachea" van Judith Koelemeijer.

Kiki

Kiki

19-12-2010 om 23:11

Het diner

van Herman Koch (weet ik trouwens niet zeker. Die van Jiskefet heb ik me laten vertellen in ieder geval)

Leest vrij rap weg.

Vinexvrouwen van Naima el Bezaz vond ik ook vrij amusant en leest makkelijk weg

Als je chicklits wilt, ik lees altijd Penny Vinzenci. Mijn heimelijke verslaving.

dc

dc

20-12-2010 om 00:16

Mijn favorieten

Ik lees graag thrillers en fantasyboeken (heb literatuur gestudeerd, en echt geen zin meer in literaire boeken, ahem). Thrillers die ik heb gelezen de laatste tijd: Stieg Larsson trilogy, Jo Nesbo.
Historische romans: Bernard Cromwell over Alfred the Great. Vond ik makkelijk weg te lezen, en toch erg leerzaam.
Fantasy: Margaret Weis en Hickman's Rose of the Prophet (en eigenlijk alles wat ze samen hebben geschreven vind ik goed) en Marion Zimmer Bradley's Darkover boeken.

Maylise

Maylise

20-12-2010 om 00:46

Weglezers

Een schrijfster die ik makkelijk weg vind lezen is Geraldine Brooks (Year of Wonders, March en meer). Verder Toni Morrison ook wel (Beloved, Song of Solomon en A mercy vond ik alle drie mooie boeken). Ik vind haar in elk geval ook geen moeilijke schrijfster.
Bernard Cromwell die DC noemt is inderdaad wel een aanrader als je van historische fictie houdt en hij heeft echt enorm veel geschreven.
Agatha Christie vind ik ook altijd lekker weg lezen en als we toch in het detective genre zitten: Georges Simenon. Leest ook als een trein. Bovendien zijn die boeken allemaal vrij kort dus op een middag heb je ze uit. Fijn als je geen zin hebt om aan enorme werken te beginnen.
Of wat ik zelf wel eens doe is jeugdboeken herlezen zoals schoolydillen of little women of thea beckman of harry potter. Dat vind ik altijd heerlijk als ik ziek ben maar begrijp dat niet iedereen dat ziet zitten.
Persoonlijk herlees ik sowieso graag boeken op dat soort momenten. Dat is toch een beetje een wederzien met oude vertrouwde vrienden. Kost altijd net wat minder moeite dan nieuwe vrienden. Jij hebt toch Engels gestudeerd? Misschien een moment om Austen en Brontë weer te voorschijn te halen.

Maylise

Sancy

Sancy

20-12-2010 om 07:19

Massi

Heb je "The Other Hand" van Chris Cleace al gelezen? Ik vond het prachtig. Het leest goed weg, maar het is wel een aangrijpend verhaal, dus ik geef je er een hormoonwaarschuwing bij

Sancy

Sancy

20-12-2010 om 07:19

Cleave

van Chris Cleave dus.

Massi Nissa

Massi Nissa

20-12-2010 om 07:49

O wat lief

Binnen een paar uur zoveel tips, dank aan allen. Judith Koelemeijer heb ik al gelezen, Koch ook. Ammaniti gaat op de lijst (zie hem altijd liggen in de boekhandel, vroeg me al af of het iets was). Bernard Cromwell is genoteerd, heb toevallig net Wolf Hall van eh, dinges gelezen en dat was schitterend en historisch. Oregano, al je tips gaan op een lijstje en dan op naar bol.com. Geraldine Brooks klinkt bekend, heb volgens mij wel eens iets van haar gelezen, ze gaat ook op de lijst. Met Morrison heb ik wat minder, misschien omdat ik haar verplicht moest lezen tijdens allerlei cursussen op de uni. Jeugdboeken lezen en oude favorieten er weer bij pakken doe ik al voortdurend, Maylise, dat zijn mijn wapens tegen nare gevoelens (samen met mijn Guust Flater verzameling, haha). Chris Cleave komt ook op de lijst. Allen bedankt!
Groetjes
Massi

Tijgeroog

Tijgeroog

20-12-2010 om 09:23

Ken follett

Ik heb net het 2e deel van de historische romans van Ken Follett gelezen. Ik zou met het eerste deel beginnen, Pilaren van de Aarde (ik lees net dat ie momenteel als serie op tv is).
Leest lekker weg, speelt zich af in de middeleeuwen, rondom de bouw van een kathedraal, met alle intriges enzo. Geeft ook een leuk beeld van die tijd. Het vervolg is ook zeker de moeite waard.
Nadeel: 1100 pagina's, en dat is best zwaar in bed... Voor zulke boeken zou ik graag een e-reader hebben. Maar omdat het vrij soepel leest en erg meeslepend is, is de dikte geen bezwaar.

Tijgeroog

Tijgeroog

20-12-2010 om 09:30

Ohja

Julliet Marillier is ook een echte aanrader. Mix tussen hirstorisch en fantasy, de boeken spelen zich vaak af in Ierland en Schotland in de vroege middeleeuwen, met druides enzo. Vooral de 7 wateren trilogie (waarvan het 5e deel net uit is ) vind ik erg mooi. En ook die lezen lekker weg.

Net vanochtend in bed uitgelezen

John Boyne: Next of kin
Een soort mix tussen een Agatha Christie en 'the talented mr. Ripley'.

oregano

oregano

20-12-2010 om 11:14

Inside information water bij de ouzo , ot

schrijfster kathy Lewin.
Het leuke is dat ik dit boek heb gelezen voordat wij naar Kythira gingen, het griekse eiland waar dit boek zich afspeelt en waar Catharina een tijd heeft gewoond met haar man, de "dokter".
Sindsdien heb ik mailcontact met haar omdat ik, toen wij er waren,een soort van "speurtocht' heb gehouden naar het huis waar zij woonde, en heb ik de auto van de dokter en het huis gevonden.
Extra leuk als je het boek hebt gelezen, en Kythira is een prachtig eiland.

Luchtig hmm

De kathedraal van de zee - Ildefonso Falcones is niet luchtig maar wel erg mooi.

Ik heb net zelf Sophie Kinsella, Mini shopaholic gelezen

Ook heb ik net het boek van Humphrey Ludwig, Veroordeeld uit. Dit is zeer zeker geen luchtig boek maar wel zeer intrigerend.

Ooow en ik vergeet

Water voor de olifanten van Sara Gruen. Dit is het mooiste en liefste boek dat ik ooit heb gelezen. Zo beeldend en zo pakkend. Het einde is wel wat slapjes maar de weg naar het einde toe is prachtig!

neteret mut

neteret mut

20-12-2010 om 18:10

Mijn bijdrage

Van Falcones De kathedraal van de zee. Van Noah Gordon oa de geneesheer van Zaragoza. Jenny Glanfield Het huis achter de heuvel. Pearl Abraham Vreugde der wet. Jacqueline Park het geheime boek van Grazia dei Rossi. Faye Kellerman reeks over een resercheur die met een orthoxe vrouw trouwt ( bv het rituele bad). Jill Mansell meerdere titels, chicklit. Katie Fforde ook meerdere titels chicklit.
Hier inmiddels een e-reader , is toch wel makkelijk mee te nemen en vast te houden en er kunnen heel boeken op ( die van internet te halen zijn).
Bij niet lekker voelen of lekker makkelijk doen herlees ik vaak, bv de van Auel de aardkinderen serie, Cissie van Marxveld, nevelen van Avalon, Potok, Singer, Tolkien.

Tijgeroog

Tijgeroog

20-12-2010 om 18:14

Neteret mut

Ik neem aan dat als je die boeken van internet haalt, je er wel voor betaalt? Of heb ik iets gemist...?
Ik zou graag een e-reader willen, maar ik lees zoveel dat ik me dan helemaal arm zou lezen. Nu haal ik al m'n boeken uit de bibliotheek en kost het dus niet zo veel.

Manus

Manus

20-12-2010 om 19:27

Crossover- en ander leesvoer

Ben de laatste tijd erg dol op de zgn. crossoverboeken (jong volwassenen): John Green, maar ook Edward vd Vendel.
Ook Marc Haddon (het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht en Boem) kan ik zeer waarderen.
Tot slot nog een chicklit-schrijfster voor oudere (40+)meisjes: Raffealla Barker (alles!).

Manus

Massi Nissa

Massi Nissa

20-12-2010 om 20:34

Jeeeeetje

Dat kind mag vooral niet te vroeg komen, kijk eens wat een lijst met aanbevelingen! En allemaal zo leuk meegedacht. Ik moet zeggen dat de al bekende titels me wel om de oren vliegen (ik lees wel eens vaker een boek en blijkbaar toevallig vaak hetzelfde boek als andere OO'ers), maar dat is juist goed want dan weet ik dat het met de rest van de titels ook wel snor zit.
Allemaal vreselijk bedankt voor al die titels! Hoop dat anderen er ook iets aan hebben (iemand nog boekenbonnen gekregen als kerstcadeau?).
Heb trouwens net in een adem (nou ja, drie ofzo) "Pirate Latitudes" van Michael Crichton gelezen. Meegegrist in de bieb, had geen tijd om te zoeken dus op de bonnefooi maar wat gegrabbeld in de 'zojuist teruggebracht'-kast. Dit is nu wat ik nodig heb, een boek met vaart, avontuur, humor en onzin (zeemonsters enzo). Net wat iemand hierboven zegt, ineens wordt crossover en jeugdliteratuur weer leuk. Daar zit meestal ook echt verhaal in, ik ben sowieso niet zo gecharmeerd van teveel navelstaren, of het moet Stephen Fry zijn die het doet .
Heb er nu nog vier liggen: Her Fearful Symmetry van Audrey Niffenegger, American Rust van Philip Meyer (da's wel literatuur geloof ik, en nog socialistisch getint ook als de achterflap klopt) en Jennifer Government (Max Barry), iets dystopisch (mijn favoriete genre mits goed uitgevoerd). Last but not least: Jump! van Jilly Cooper. Die bewaar ik als ik me kan inhouden tot mijn verlof. Ik ben een beetje vreemd en bewaar boeken vaak een tijdje als ik ze echt heel erg graag wil lezen - doe ik ook met nieuwe kleding waar ik buitengewoon blij mee ben.
Hoe dan ook, heb dank allemaal. Nieuwe tips altijd welkom, ze gaan gewoon weer op de shortlist die inmiddels drie pagina's bedraagt.
Groetjes
Massi

neteret mut

neteret mut

21-12-2010 om 01:06

Tijgeroog

Bij het gutenberg project staat toch duidelijk Free . Gratis toch te downloaden?

Tijgeroog

Tijgeroog

21-12-2010 om 09:19

Neteret mut

Dank je voor de tip, ik ga me er meteen in verdiepen.

neteret mut

neteret mut

21-12-2010 om 11:14

Er zijn meer

plekken waar je gratis boeken kunt downloaden. Bol heeft er ook een aantal, selexys, ewoud sanders. Er zijn er meer maar dan moet ik eerst zelf weer zoeken, ik kwam bv ook wat reisboeken en kookboeken tegen , zelfstudiehulpen voor oa studenten ( bv wiskunde, natuurkunde)

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2010 om 17:19

Jodi

Picoult. Beetje moderne thema's, schietpartij op highschool, zusje geboren met als doel beenmergdonor te zijn - dat soort dingen.
Niet hoogstaand, soms wat te slepend (en vaak wel heel erg Amerikaans) maar in ieder boek zit wel iets waarvan je denkt: mmm. Wat zou ík doen in zo'n geval?

Tirza

Tirza en nog een heel mooi boek!

Dat kom ik niet vaak tegen. Een picoult lelzer! Het zijn leuke boeken. Niet meer dan dat. Geen hoogstaande literatuur maar heerlijk om weg te lezen op vakantie en in een hoekje van de bank met een kopje chocomelk en een dekentje.

Wat ik een schitterend boek vond is deze: De Heelmeesters van Abraham Verghese

Beschrijving:

Bij de dramatische bevalling van de tweelingbroers Marion en Shiva overlijdt hun moeder, zuster Mary Joseph Praise, in het kraambed. Niemand in het missiehospitaal wist van Mary's zwangerschap. Zelfs niet de vermoedelijke vader, dokter Stone. Hij vlucht de operatiekamer uit en verdwijnt spoorloos. Een bevriend artsenstel ontfermt zich met liefde over de twee jongetjes. Marion en Shiva groeien op in het Ethiopië van de jaren zeventig, dat wordt geteisterd door een revolutie die iedereen in de spiraal van geweld en verraad mee sleurt. Toch is het niet de politieke situatie maar hun gedeelde passie voor dezelfde vrouw waardoor de broers tegenover elkaar komen te staan. Marion ontvlucht zijn land. Jaren later slaat het noodlot toe en komt zijn leven in handen te liggen van de twee mannen die hij het minst vertrouwt: zijn verdwenen vader en zijn broer Shiva. Blijken ze in staat de pijn en het verdriet uit het verleden te overwinnen en oude wonden te helen? Het antwoord leidt niet alleen tot het dramatische hoogtepunt van De heelmeesters, maar ook tot een onverwachte ontdekking over de laatste dagen van hun moeder en geliefde, zuster Mary Praise.

De heelmeesters is het romandebuut van Abraham Verghese. Het verhaal beweegt zich tussen twee continenten, en bestrijkt de levens van de tweelingbroers Marion en Shiva, die hun leven lang de reden zoeken dat hun vader hen in de steek heeft gelaten. De heelmeesters is een indrukwekkend en menselijk verhaal vol verbeeldingskracht dat de lezer diep raakt. Een onvergetelijk portret van twee broers, een ode aan de geneeskunst en een familiesaga over vaders en zonen, macht en compassie, vertrouwen en verraad.

Massi Nissa

Massi Nissa

22-12-2010 om 21:28

Picoult

Picoult ken ik ook al. Is inderdaad een beetje wat ik bedoel, best interessant en leest lekker weg. Ik vind boeken niet snel te dik en heb een behoorlijk leestempo, dus die lakse Amerikaanse redactie is voor mij geen probleem.
Heb vandaag trouwens "Je hebt het niet van mij, maar..." van Joris Luyendijk aangeschaft en alweer uit. Stof tot nadenken, al denk je (zoals hij zelf ook zegt) bij alles: ja, natuurlijk gaat dat zo, logisch eigenlijk.
Verder ga ik vrijdag naar de bieb - zonder kind, zodat ik lekker rustig kan zoeken. Allemaal hartelijk dank voor alle tips, ik ben benieuwd waar ik mee thuis ga komen.
Groetjes
Massi

Jolijt

Jolijt

23-12-2010 om 17:27

Een paar lekkere boeken

Kate Morton - De vergeten tuin
Suzanne Collins - De hongerspelentrilogie (YA)
Abraham Verghese - De heelmeesters
Sara Gruen - Water voor Olifanten
Jamie Ford - Hotel op de hoek van bitter en zoet
Jeanette Walls - Het Glazen Kasteel
Garth Stein - De kunst van het rijden in de regen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.