Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Op welke partij gaan jullie stemmen?

Volgens de laatste peilingen zal het huidige kabinet geen meerderheid krijgen bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Ik ben benieuwt of dat in de OOL-peiling hetzelfde is.

Ik stem SP. Mijn man ook.
Waarop gaan jullie stemmen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Dendy Pearson

Dendy Pearson

26-02-2011 om 16:31

Vvd

Ik stem VVD, dat doe ik altijd. Maar ik geloof dat ik hier in de minderheid ben.

Dendyy

sp

sp

26-02-2011 om 16:34

Ik stem

lijkt me duidelijk.

Fiorucci

Fiorucci

26-02-2011 om 18:13

SP deze keer, omdat hun programma mij aanspreekt. Groenlinks laat ik voorbij gaan deze keer, ik ben verbijsterd door de naiviteit die Dendy ook beschrijft...

Massi Nissa

Massi Nissa

26-02-2011 om 18:16

Tja

GroenLinks krijgt van mij een virtuele schop onder het achterwerk, ik stem deze keer op een andere partij. Ik ben net als Bayle boos over de naiviteit aangaande de kwestie Afghanistan. En wat Manda al eerder zei in een ander draadje: er is zoveel nuttigs dat nog gebeuren moet in Afghanistan, waarom in vredesnaam zo'n idiote politiemissie?
Mijn enige probleem is dat ik echt niet weet wat dan wel. Partij voor de Dieren ligt qua standpunten redelijk dichtbij, maar vind ik kliekerig aandoen en bovendien vind ik dieren net iets minder belangrijk dan mensen. Dat klinkt vast weer vreselijk verkeerd, haha. SP zou kunnen maar blijft zo ontzettend hangen in ouderwets socialisme terwijl er zoveel vernieuwing nodig is (energiemarkt, arbeidsmarkt en ga zo maar door). ChristenUnie kan niet, want ik wil geen religie in de politiek. En D66 - tja. Ik weet het dus nog niet.
Groetjes
Massi

tonny

tonny

26-02-2011 om 18:24

Slangenburg

ik ga op zoek naar een slangenburg-cda'er, die partij moet toch ééns weer uit de verwarring raken en ik ben al zó lang getrouwd met iemand die sinds zijn jeugd via de ARP binnen het CDA actief is, dat ik alleen al uit loyaliteit met hem die keus wil maken.
jaja, daarmee ben ik vast nog erger in de minderheid op OO als de VVD-stemmers.

Massi, kun je geen PvdA stemmen dan?

Ik snap dat jullie allemaal erg teleurgesteld zijn in de naiviteit van Groen Links - dat is toch wel dé partij onder OO'ers. Maar door één fout schrijf je toch niet de hele partij af? Vinden jullie nu ineens dat er niks meer deugt? Da's wel wat kortzichtig hoor.

Pvda

ik heb altijd op Gl gestemt maar ben nu echt afgehaakt.

fladder

fladder

26-02-2011 om 18:33

We hebben een partij nodig die continu wijst op de misstanden, de "tussen wal en schip"-gevallen, keihard onrecht e.d. en daarvoor blijft vechten.
Daarbij vind ik Roemer sterker en realistischer overkomen dan Marijnisse (die ik al heel hoog had zitten).
Hij was degene die o.a. heel duidelijk stelde dat de verkeerde mensen nu moeten inleveren omdat de banken destijds gesteund moesten worden. Gesteund omdat ze bijna omvielen, en dat kwam NIET door de mensen die het hardst worden getroffen door de bezuinigingen. Haal dat geld weg bij de mensen die de ellende hebben veroorzaakt met hun graaizucht, bonussen en zo!!!

Tonny

tja jjij kan het kortzichtig noemen, ik noem het de druppel die de emmer deed overlopen, ik ben al meerdere keren op het punt geweest GL los te laten en dat is dus nu gebeurt, overigens heb ik Sap en de partij dat ook laten weten en uitgelegd.

fladder

fladder

26-02-2011 om 18:36

En wat gl betreft...

Ook bij mij zijn die keihard van hun voetstuk gevallen. Ik heb nooit op ze gestemd maar dat wel een aantal keer overwogen. Tot voor kort...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

26-02-2011 om 18:50

Fiorucci

Welke naiviteit beschrijf ik??

Dendy

Biene M.

Biene M.

26-02-2011 om 19:55

Diehard

Nou, GL krijgt toch nog één stem hoor, van mij. Ze hebben lopen stuntelen, maar daar hebben ze hopelijk van geleerd. Voor zover je het nog over ideologie mag hebben ligt die van GL het dichtst bij die van mij, dus de grootste kans op overeenkomende standpunten in toekomstige kwesties.

Een proteststem en vanwege hun aandacht voor Passend Onderwijs (past niet). Jammer dat ze ook voor de Jeugdzorg gaan maar je kunt niet alles hebben!

Terpi

Terpi

26-02-2011 om 20:30

vanwege hun plannen voor de jeugdzorg hahaha!

Massi Nissa

Massi Nissa

26-02-2011 om 20:47

Tonny

Ik ben al eens eerder afgehaakt bij GL - toen ze achter de bombardementen in voormalig Joegoslavie gingen staan. Het lijkt wel of GL gewoon een bijzonder ongelukkige hand van kiezen heeft als het gaat om issues uitzoeken waarmee de partij wil bewijzen dat ze toch heus serieus dient te worden genomen als potentiele toekomstige coalitiekandidaat.
Waarom geen PvdA? Simpel. Dat is al jaren vlees noch vis en lijkt voornamelijk te zijn uitgegroeid tot baantjesapparaat. Ik heb er moeite mee hoe er binnen de partij wordt omgegaan met duidelijk 'foute' PvdA-bestuurders als Fatima Elatik. Ik krijg bij de PvdA eigenlijk nooit het gevoel dat het over mij gaat.
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

26-02-2011 om 20:51

D66

Ik heb nu al een aantal keren D66 gestemd, sinds Pechtold daar aan het roer staat. Ik hou van een intellectuele discussie en hij is een van de weinigen die daartoe in staat lijkt te zijn. Ik hou ook van de manier waarop hij blijft ageren tegen de PVV.
Ik heb ook wel GL en SP gestemd, maar heb altijd ongelooflijk veel moeite met hun anti-kernenergie-lobby.

Tirza (pro)

Sas

Sas

26-02-2011 om 21:02

Ik ga deze keer voor de sp. Omdat zij het beste hebben voor mensen zoals ik die aan de onderkant van de samenleving door omstandigheden.

Krin

Krin

26-02-2011 om 21:12

Jamaar

Het zijn toch geen 2de-kamerverkiezingen? Bijna alle argumenten die ik hier langs zie komen, gaan over landelijke politiek. Ik wil met mijn stem provinciale kwesties beïnvloeden (of die illusie koesteren, in elk geval), dus ben ik bereid af te wijken van mijn landelijke voorkeuren (die wisselen tussen PvdA, D66 en af en toe GL). Kwesties als de A3, de RijnGouwelijn, glastuinbouw, randstadprovincie, daar wil ik de standpunten van weten. Over Afghanistan gaat het nu even niet. Dat legt het zwaartepunt in mijn keuze toch iets anders dan bij landelijke verkiezingen.
Het zou deze keer overigens zomaar D66 kunnen worden, dit voor de statistieken.

Tirza G.

Tirza G.

26-02-2011 om 21:41

Krin

Ik woon in één van de weinige provincies met een kerncentrale, vandaar mijn zoektocht naar nuance.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2011 om 21:42

Dat is de pech voor de provincies

Het zou om de provincies moeten gaan, maar met de huidige regering met gedoogsteun van de pvv is tegengas vanuit de eerste kamer opeens belangrijker dan ooit. Jammer dat veel mensen bij de Provinciale verkiezingen zo weinig zin hebben om naar de stembus te gaan.

Wenli

Wenli

26-02-2011 om 22:04 Topicstarter

Even een tussenstand

VVD: 1
CDA: 1
PVV: 0
PvdA: 1
Groen Links: 1
SP: 7
D66: 1
PvdD: 0
CU: 0
SGP: 0
50+: 0
Zwevend/onbekend: 4

Ziet er veelbelovend uit
Ik ben benieuwt naar meer reacties!
Ik denk overigens dat dit keer de opkomst best wat hoger kan liggen, juist omdat je door nu te stemmen invloed op de beslissingen van de Tweede Kamer kunt uitoefenen. Ik denk dat voor veel mensen het provinciegebeuren enigszins ondergeschikt hieraan is.

krin

krin

26-02-2011 om 22:58

Tegengas

Tegengas geef ik volautomatisch, van nature en omdat ik nooit op een van de huidige regeringspartijen stem.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2011 om 23:16

Vergeten te melden

Ik twijfel nog een beetje tussen PvdA en SP.

Fiorucci

Fiorucci

27-02-2011 om 07:42

Dendy ot

Sorry, ik bedoel bayle.

Fiorucci

Fiorucci

27-02-2011 om 07:44

Tonny

Ik schrijf niet door een fout heel GL af, het was de druppel, zeg maar. Verder schreef hier iemand: Ik hoop dat GL ervan gelered heeft. Ik denk het niet, ze vinden nog steeds dat ze er goed aan doen.
Als partijen willen dat je stemt om lokale provincie-issues, dan moeten ze mij op de markt geen folder in handen drukken met landelijke punten.

Fiorucci

Fiorucci

27-02-2011 om 07:46

En d66,pechtold,

Gaf ooit aan dat de eigen bijdrage in de zorg makkelijk omhoog kan naar 700 euro. Ik stem niet op iemand die dat zonder verblikken of verblozen uit zijn mond krijgt....

Het verdriet van links: morele dilemma's

Grappig hoe hier de kern van het linkse probleem boven komt. Die linkse mensen, die zijn te streng. Te recht in de leer, te fijn van draad.
Groen links trekt de rechtlijnige consequentie van stappen uit het vorige kabinet, de motie politiemissie die ze samen met D66 hebben ingediend, en gaat dus akkoord met het gebuig van de VVD.
De Groenlinks kiezers zijn inmiddels al een stapje verder, die motie politiemissie had misschien de Pvda (het vorige kabinet) kunnen laten zitten en dat was fijn geweest, maar nu dat mislukt is willen ze ook geen politiemissie meer.
Groenlinks moet dat goed beseffen, vandaar een standje, een verlies van stem, dan maar misschien D66 (die ook die politiemissien ondersteunt).
Ik snap het wel, maar het is zo destructief.
Bovendien heeft rechts helemaal geen last van dit soort rechtlijnig principieel denken.
In een weekje Pauw en Witteman kwam dat ook zo aardig langs. Jan Nagel spreekt er schande van dat Donner een hypotheek heeft van meer dan een miljoen. Dat is een schande inderdaad, maar niet om dat miljoen, veel meer om de gedachte erachter. Die gedachte was te zien aan de reactie van Melanie Schultz (VVD) in dat programma. Laconiek voegde ze Nagel toe dat zo'n hypotheek heel normaal is: je koopt een huis voor ruim 9 ton, gooit er een verbouwinkje van een ton of 3 in, en hoppa, je zit zo aan een hypotheek van boven de miljoen. Wat die Nagel nu toch zeurt wilde ze weten.
De VVD-er die hierbij geen kromme tenen voelt, zou dat wel moeten voelen bij de combinatie van dit betoog en een van de volgende sprekers bij dit programma: Henk Kamp.
Die betoogt met stalen gezicht dat oma vanzelfsprekend haar AOW kwijtraakt als kleindochter bij haar woont. Het is zo simpel dat er nu eenmaal bezuinigd moet worden om de hypotheek (sic!) niet bij de jongere generaties neer te leggen en zo is het automatisch en vanzelfsprekend dat alleen die mensen geld van de overheid krijgen die het echt nodig hebben. Dit kleinkind moet het verschil maar in kostgeld bij gaan dragen.
Ik moet eerlijk bekennen dat er in de redenatie op zich een zekere redelijkheid zit. Ik kan me er wat bij voorstellen. Het probleem is wel dat er een kostbaar en minitieus bureaucratisch apparaat wordt hooggehouden om dit principe bij individuen met lage inkomens neer te laten komen, terwijl hetzelfde principe voor de hoge inkomens niet meer geldt.
Uitleg:
Donner koopt een huis van 9 ton. Hij stopt er een verbouwing in van 3. Nu is er een hypotheek van ver boven de miljoen, maar het is maar de vraag of het huis dat nog waard is. Bovendien en kennelijk: als deze bedragen waar zijn (je kunt ze opvragen in het hypotheekregister, dat zal Nagel wel gedaan hebben), dan lost Donner kennelijk niet af. Hij woont, betaalt rente en geniet de volle aftrek. Maw, hij krijgt van de overheid elk jaar weer een tegemoetkoming van 25.000 euro om te wonen.
Nu de kernvraag, helemaal los van de vraag of het nodig is om in zo'n huis te wonen: heeft Donner dat bedrag nodig?
Zo ja, dan lopen we met zijn allen een niet onaanzienlijk risico op zijn woning. De optelling van dit soort schulden zijn de oorzaak van de crisis waar we inzitten. Donners huis _is_ een hypotheek op de jongere generaties.
Of, en dat kan ook, Donner heeft dat geld wel en heeft die hypotheek helemaal of voor het grootste deel niet nodig. Trek de belerende woorden van Kamp consequent, principieel en fijn van draad door en er is geen enkele reden om Donner jaarlijks uit de staatskas van bijna 3 keer een AOW te voorzien.
Dit kabinet doet alleen maar alsof er een redelijk principe gehanteerd wordt dat voor iedereen opgaat, maar in werkelijkheid worden alleen lage inkomens door een duur en minitieus bureaucratisch apparaat tot op de cent afgerekend (laat at apparaat weg en dat levert op zich al een bezuiniging op), terwijl de 'principes' voor de hogere inkomens helemaal niet opgaan.
Kortom: waar rechts zegt dat mensen vooral eigen verantwoordelijkheid hebben en niet voor alles bij de overheid moeten aankloppen, blijkt dat principe niet voor hen op te gaan. Het komt niet uit de inborst of eigen omgang met de dingen.
Vandaar dat rechts zelden in verontwaardiging vervalt over het handelen van (personen uit) de eigen partij.
Links doet dat wel. Dat is niet slim, want zo blijft dat linkse kiezersdeel maar schuiven en een weinig consistent pakt vormen. Juist daardoor ziet rechts de kans schoon om oma af te rekenen op het feit dat ze haar kleinkind in huis neemt.
Ik ben niet blij met de politiemissie, maar ik stem toch Groenlinks. Ik vind oma's aow belangrijker en ik vind tegelijkertijd inderdaad dat overheidsgeld niet bij bakken uitgegeven moet worden aan mensen die het niet nodig hebben.
Bij rechts is dat principe niet in goede handen. Gewoon, omdat ze dat per definitie niet op zichzelf betrekken.
Groet,
Miriam Lavell

Vic

Vic

27-02-2011 om 11:39

Tja

Zo'n betoog van Miriam, en dan toch zeggen dat ik VVD ga stemmen. Wat me overigens wel tegenvalt is dat ik van geen enkele partij, m.u.v. de Pvda (geld zat), informatie heb ontvangen over hun provinciale standpunten. Volgens de stemwijzer, of kieswijzer, moest ik CDA stemmen, maar dat doe ik niet.

Niks mee mis

Vic:"Zo\'n betoog van Miriam, en dan toch zeggen dat ik VVD ga stemmen. "
Ik vind het best zolang je maar niet doet alsof dat is om orde op zaken te stellen bij maatschappelijk belangrijke kwesties als staatsschuld en bezuinigingen. Het gaat gewoon om je eigen portemonnee.
Groet,
Miriam Lavell

Vic

Vic

27-02-2011 om 12:24

Nee miriam

Het gaat mij om het liberale gedachtengoed. Wat dat betreft zou het ook Groen Links kunnen zijn. Tijdens de Tweedekamerverkiezingen vorig jaar hadden ze goede standpunten, maar nu neigen ze weer veel te veel naar socialistisch. Ook D'66 vind ik geen slechte partij, met name omdat zij geen bezuinigingen willen op onderwijs, maar te zwalkend in hun beleid. Mijn eigen portemonnee zou waarschijnlijk meer gebaat zijn bij SP, als matig verdienende alleenstaande ouder.

Weer zo'n principe

Vic, de kern is dat de VVD een rechtse partij is. Kenmerk daarvan vooral is dat principes nogal selectief worden gebruikt. Liberaal is de partij zodoende alleen voor hogere inkomens.
Er is niks liberaal aan het uitgangspunt 'gezinsinkomen', ook niet nu dat ineens een andere naam krijgt (huishoudinkomen). Dat uitgangspunt is niet voor niets in betere tijden, toen principes nog geen geld kostte, juist door liberalen uit het belastingstelsel geschrapt.
Rechtse partijen kenmerken zich door gezwalk. Er zijn geen principes. Er zijn gelegenheidsargumenten.
Liberaal zit links in het politieke spectrum van de meeste landen. In Nederland is dat eigenlijk ook zo, al bedient de VVD zich bij gelegenheid wel van liberale argumenten. Zonder daar enige consequentie aan te verbinden trouwens.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.