Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Beer

Beer

06-03-2011 om 13:24

Dierenartskosten voor een knaagdier...tot hoever ga je en wat is normaal?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

09-03-2011 om 18:42

Primavera

Wij hadden ooit een kater, Karel. Als de dierenarts wist dat Karel kwam, zocht hij zijn lange leren handschoenen op, want ohje Karel was me er een. Tot die arts op vakantie was, en we naar een andere gingen. Uiteraard waren wij zo galant deze op de hoogte te stellen van Karels gedrag bij de dierenarts. Ze keek ons meewarig aan en zei: " Je denkt toch niet dat ik me op mijn kop laat zitten door een kat?" Ze pakte Karel, Karel kreeg zijn prik, werd even nagekeken en hoppa, terug de mand in. Zo snel en geroutineerd dat Karel niet eens op het idee kwam in de contramine te gaan....

Primavera

een kuur voor kattenaids? die bestaat toch helemaal niet?

Hello Kitty

Hello Kitty

09-03-2011 om 20:11

Karin

Ik neem aan dat Primavera Interferon bedoeld. Dat is vreselijk duur en vziw onderdrukt dat bijkomende symptomen en is FIV nooit te genezen. Bij (bewezen)FIP wordt er ook wel met Interferon behandeld tegenwoordig en dat vind ik helemaal een dure uitstel van executie. Primavera, hoe triest ook, ik heb me echt de krampen gelachen om jouw beeldende verhaal.

Hello Kitty

Hello Kitty

09-03-2011 om 20:14

Primavera, doet me denken aan

Hoe geef ik mijn kat een pil
Een korte handleiding in 15 stappen.

1. Pak uw kat op en leg hem in de ronding van uw arm alsof u een baby vasthoudt. Zet uw rechter wijsvinger en duim aan beide zijden van het snoetje van de kat en oefen voorzichtig wat druk uit terwijl u de pil in andere hand gereed houdt. Zodra uw kat het bekje opent gooit u de pil naar binnen en geeft u de kat de gelegenheid om te slikken.
2. Zoek de pil op de vloer en haal de kat achter de bank vandaan. Leg de kat opnieuw in de ronding van uw arm en herhaal het proces.
3. Haal de kat van de slaapkamer en gooi de inmiddels vies en vochtig geworden pil weg.
4. Neem een nieuwe pil uit het doosje, pak de kat weer in uw arm terwijl u beide voorpoten stevig vasthoudt. Duw de kaken van elkaar en duw de pil naar binnen met de rechter wijsvinger. Houdt het bekje tenminste tien tellen dicht.
5. Vis de pil uit het aquarium en haal de kat van de bovenkant van de kast. Roep uw echtgenoot uit de tuin.
6. Kniel op de vloer en dwing uw kat tussen uw knieën, neem de pootjes in een ferme greep. Negeer het lage gebrom. Laat uw partner het kopje stevig vasthouden en dwing met een houten liniaal de bek open. Gooi de pil via de liniaal naar binnen en wrijf de kattenkeel stevig om het slikken te stimuleren.
7. Haal uw kat van de gordijnrail en neem een nieuwe pil uit het doosje. Maak een notitie om een nieuwe liniaal te kopen en de gordijnen te laten repareren. Veeg de kapotte beeldjes en vaasjes aan de kant om later op te ruimen of eventueel te lijmen.
8. Draai uw kat in een grote handdoek en laat uw partner op de kat liggen, zodanig dat net de kattenkop zichtbaar is van onder zijn oksel. Zuig de pil met een rietje op en forceer de bek open. Blaas de pil door het rietje in de kattenkeel.
9. Controleer de bijsluiter om zeker te zijn dat deze pillen onschadelijk zijn voor mensen en neem een biertje om de smaak weg te spoelen. Ontsmet de arm van uw partner en doe er een verband om. Verwijder de bloedvlekken uit de vloerbedekking.
10. Haal uw kat van de schuur van de buurman. Pak een nieuwe pil en neem nog een biertje. Zet uw kat in het keukenkastje zodanig dat het kattenkopje net naar buiten steekt. Forceer de bek open en schiet de pil naar binnen met een elastiekje.
11. Haal de schroevendraaier uit de garage en hang het deurtje van de keukenkast weer terug in zijn scharnieren. Zoek de whiskyfles. Neem een flinke teug en leg een koud whiskykompres op uw wangen om te ontsmetten. Controleer of uw tetanus injectie nog geldig is. Gooi uw gerafelde trui weg en trek een nieuwe aan.
12. Bel de brandweer om de kat uit de boom te halen. Maak uw verontschuldiging bij de buurman die, terwijl hij uw kat ontweek door zijn eigen schutting reed. Neem de laatste pil uit het doosje.
13. Tape de beide voorpoten van het ettertje tezamen helemaal in en bind hem stevig aan de poot van de eettafel. Pak uw zware werkhandschoenen en trek deze aan. Duw de pil naar binnen en een stuk vlees erachteraan. Pak vervolgens een glas water. Houd de kop van het huftertje verticaal en giet het water naar binnen om hem zo te dwingen te slikken.
14. Neem het laatste beetje whisky, vraag uw partner u naar de eerste hulp te rijden. Laat daar uw vingers en onderarm hechten en de restanten van de pil uit uw rechteroog verwijderen. Bel onderweg naar huis de meubelzaak om een nieuwe eettafel te bestellen.
15. Bel het dierenasiel of ze een gemuteerde hellekat willen ophalen en informeer bij de dierenwinkel of ze hamstertjes heb

Kiki

Kiki

09-03-2011 om 20:20

Mijn kat heeft me al duizenden euro's gekocht

Beest heeft een hartaandoening en een stressaandoening en krijgt regelmatig stressaanvallen. Toen hij gecastreerd werd moesten we hem op komen halen, want hij had een hartslag van 250. In de loop van de tien jaar dat we hem hadden hebben we regelmatig bij de dierenarts gezeten met stressaanvallen, beestje heeft twee keer een hartaanval gehad. Ik vind niet dat ik beestje laat creperen om eerlijk te zijn, want tussen de bedrijven door heeft hij nergens last van. Behalve dat het een angsthaas is.

De andere kat heeft flink huisgehouden in het huis van de buren en hun kat zo vreselijk aangevallen dat het niet mooi meer is. Vreselijk dure dierenartskosten zowel bij de aangevallen kat als mijn eigen kat.

Die stresskat van mij zit standaard aan de valium, maar verder heeft hij op het ogenblik een redelijk humaan leven. Ik snap Mirjams overweging ook volledig, maar het is er niet een die ik kan maken. We hebben nu wel gezegd dat we niet meer met hem naar de dierenarts gaan.
Een paar jaar geleden stond ik voor de keuze in laten slapen of behandelen. Want beest had een hartaanval gekregen, omdat hij was aangevallen.
Ik doe dat niet nog een keer, de volgende hartaanval of stressaanval is de laatste.

Dat betekent tevens dat dit jaar zijn laatste jaar met ons is. We gaan namelijk op zoek naar een grotere woning en de verhuizing zal hij niet overleven.

Framboos

Framboos

09-03-2011 om 21:31

Dierenartskosten

ieder maakt voor zich een afweging. Kan ik het betalen? Doe ik het dier er een plezier mee?
Zo hadden we een hond van 5 jr...gegrepen door een andere hond hetgeen hem een oogwond opleverde. Acuut dierenarts, roesje, zalf, druppels. Nooit meer goed gekomen en jarenlang zalf in oog gesmeerd. 3 jaar later, hond krijgt klap van andere "hondenliefhebber" op zijn overgebleven oog. Blijkt blind te zijn geworden. Weer dierenarts, zalf, druppel, zelfs naar specialist, uiteindelijk oog verwijderd. Geheel blind nog heel happy bijna 14 jaar geworden, dus die ongeveer 1.000 Eur bij elkaar wel waard.
We hadden ook een konijn; een loslopend scharrelkonijn - niet heel aaibaar maar erg gezellig, dat 's avonds zelf zijn hok inging via een door zoonlief gemaakt konijnentrapje. Op een dag had hij een harde bult aan zijn kaak. Geen idee hoelang dit er al zat. Konijn kon alles nog, eten, drinken en huppelen. Dit werd na maanden langzaamaan groter, tenslotte een abces en toen hij niet meer vrolijk was hebben we er de "euthanasie mee bedreven" .
We zagen dierenartsbezoek met een niet zo tam konijn niet zitten, laat staan een eventuele operatie waarna je dan zou moeten toezien op eten/drinken/hygiene.
Konijn heeft niet hoeven lijden en is keurig in de tuin begraven.
Verder is er nog een paard van bijna 21 jr...heeft zo door de jaren ook wel wat kosten gemaakt.
We hebben overigens geen wild inkomen. Voorop staat dierenwelzijn, maar een dier is inderdaad een dier.

Tirza

Van de inkomsten van de medicijnen verandert mijn brutosalaris niet hoor, ik krijg geen bonus van elk verkocht medicijn ofzo. En als patient bij de huisarts betaal je 2x: aan de huisarts en aan de apotheek. En apothekers verdienen nog veel meer. Hun norm-inkomen is 80000 geloof ik. Maar die kosten merk je niet zo omdat je verzekerd bent. (Kan trouwens tegenwoordig ook voor je huisdier.)

Dat is waar

Ja, dat is waar natuurlijk. Wij krijgen achteraf een rekening van de zorgverzekering en dan voel je het niet gelijk bij de apotheek in je portemonnee hoeveel het is. Als je op het doosje kijkt natuurlijk wel.

Nick

Nick

10-03-2011 om 22:14

Weggeef katjes

Wij wonen op een boerderij. Zaterdagochtend, november en mistig. We horen een auto stoppen, een portier gaat open en dicht, auto rijdt weg. Het was te vroeg voor de post: even kijken. Staat er een doos met twee kittens. Och, waar 10 katten zijn, kunnen er ook 12 zijn. In ieder geval nog bij een huis afgezet. Maandag komt de veearts en die ziet de 2 kittens en constateert dat ze kattenziekte hebben. En dat is heel besmettelijk. Alle katten moeten elke dag medicijnen krijgen, gedurende een dag of 10. Alleen: we hebben boerderijkatten: sommige komen 2 keer week thuis, andere zijn niet handtam: hoe gaan we dat doen en wat kost het? Dat gaat dus niet. Binnen 2 weken alle katten dood, de beesten die we aankonden hebben we in laten slapen, de rest heeft vermoedelijk veel geleden. Omdat het virus 2 jaar actief bleef, 2 jaar geen kat gehad, wel veel muizen en ratten. Dank je wel mevrouw of meneer voor deze aardige geste!

Akelig verhaal nick!

En wat zonde dat dat virus niet meteen die muizen en ratten killde. Waardeloos!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.