Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

12-04-2011 om 15:38

Aanpassen wapenwet?

Ok... aanpassen wapenwet of niet?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Chippie

Chippie

16-04-2011 om 18:47

Kaaskopje

Ik zeg ook niet dat je morgen je baan op moet zeggen. Maar misschien kun je eens informeren wat je leuk lijkt, is het misschien mogelijk om daar een korte opleiding voor te volgen in eigen tijd, etc. Als je niets doet ben je vier jaar verder en zit je nog steeds in dezelfde situatie. En ik gooi ook niet alles overhoop in mijn leven, heb waarschijnlijk ook wat meer mogelijkheden om dromen waar te maken (materieel maar ook niet/materieel) maar ergens voor gaan dat geeft me energie.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-04-2011 om 21:49

Dat ben ik met je eens chippie

Wat me nu weerhoudt zijn praktische 'problemen': 1. het huis, 2. hoe stap ik langzaam over van mijn vaste baan naar gastouderschap zonder inkomstenverlies (dat kan écht niet), 3. de opleiding... dát en zomaar weer in de kleine kinderen is eng, haha

Chippie

Chippie

16-04-2011 om 22:49

Problemen

Problemen zijn er om overwonnen te worden. Huis: je kunt ook bij mensen thuis oppassen. Daar is veel vraag naar. Als je op schoolgaande kinderen past hoef je je huis niet om te bouwen. En ook al je kleine kinderen oppast hoeft het geen kinderdagverblijf te zijn. Stopcontactdingetjes, afgesloten tuin, het liefst een traphekje, gevaarlijke dingen hoog, een ledikantje op een slaapkamer, rookmelders, aankleedkussen, eventueel kinderstoel, plastic bekers en wat speelgoed. De moeilijkste eis is dat het huis altijd rookvrij moe zijn. Dat kost toch niet de hele wereld? Als je tweedehands kijkt ben je voor 100 euro meer dan klaar.

Inkomensverlies: dat wordt een lastige. Zeker als je een vaste baan (met WAO en WW verzekering) opgeeft. Maar misschien kun je het combineren. Eén dag minder telewerken en anderhalve dag oppassen. Zie je je dit werk nog jaren doen? Lol in je werk is toch ook belangrijk (voor mij het belangrijkste).

Opleiding: Je kunt een EVC (ervaren competentie certificaat of zoiets) verkrijgen. Dit kost je maximaal 1 dag. Bij ons gastouderbureau is dat gratis. Talloze opa's en oma's zijn je voorgegaan. Het is echt appeltje-eitje. Daarbij nog een EHBO-certificaat (voor onze gastouder was dat één dag plus jaarlijks één avond).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.