Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Snottebel

Snottebel

16-06-2011 om 11:55

Van die dingen/ effe klagen

Ik verbaas me de laatste jaren steeds mee over hoe de maatschappij in elkaar steekt en hoe mensen zo langs elkaar heen leven en dat je aan verwachtingen wilt voldoen maar dat dat nooit gaat lukken.
Ik ben een samenwonenende vrouw met twee dochters op de basisschool en een vriend (de vader van mijn kinderen )
Ik heb een eigen bedrijfje aan huis waar ik zo'n 30 uur in de week mee druk ben. Man werkt 4 dagen. Ons ideale plaatje.
Maar wat word ik naar mijn idee overvraagd zeg! Mijn ouders beginnen te kwakkelen, en de enige mogelijke matelzorger dat ben ik.... Ik vrees met grote angsten dat ze ik ze straks dagelijks moet helpen, want de zorg wordt steeds meer uitgekleed. En oja ik wel niet echt fulltime, een doorn in het oog van de overheid/media. Hoewel ik me er niks van aan zou moeten trekken word ik er toch iedere keer weer boos over, zo stom..
School mailt/belt regelmatig om hulp (begeleiden/ rijden/ lezen/ overblijven) maar ik kan vrijwel nooit... Ik ben wel 1x per week overblijfjuf, maar de meeste ouders doen veel meer. En juist omdat ik altijd thuis ben (ik werk vanuit huis) denken ze dat ik wel even het werk kan neerleggen.
Gister weer een wanhopige klassen-ouder aan de lijn, die je dan weer moet uitleggen dat je "gewoon" moet werken die dag en dus niet kan...
En vandaag van andere dochter een mail van haar klassen-ouder dat er nog geen aanmeldingen zijn om te helpen...
De sportclubs van mijn dochters eisen ook al ouderhulp, wil ik best doen, maar wanneer?? Werkende ouders lijkt iets waar school niet mee om kan gaan. Het is toch niet normaal dat ze 6 ouders verwachten om een hele dinsdagochtend mee te lopen met een groep.
Als er een sport wedstrijd oid is dan krijg je pas op het allerlaatste moment info en kun je dus je hele zaterdag niks plannen. En oja je MOET rijden die dag, want de trainster rijdt niet...
Ik heb dus geen auto (bewuste keuze). Mijn man wel maar die kan ik dus niet altijd gebruiken. En dat snapt men ook nooit, op school niet en op de sportclub ook niet.
En de tijden/dagen voor volgend trainingsseizoen gaan veranderen maar je mag blij zijn als je dat 1 week van tevoren hoort. Leuk als je eromheen ook nog de BSO moet regelen. En je kunt niet twee kinderen op hetzelfde moment op een andere plek afleveren... Zo ben ik al een keer tegen 2 starre trainsters aangelopen, en moest een van mij dochters stoppen met die sport, terwijl ze best op een ander moment had kunnen trainen.
En dan ben ik eigen baas. Klanten verwachten eigenlijk dat je 24/7 bereikbaar bent en als je woensdagavond om 19.30 (bij ons altijd spitsuur) niet meteen de telefoon opneemt zijn ze echt verontwaardigd. Als je dan om 20 uur terug belt blijkt er niks bijzonders aan de hand te zijn (waarom dan die paniek op mijn voicemail). Dat ik in het weekend en woensdagmiddag niet werk lijken sommige klanten moeite mee te hebben, daar verbaas ik me echt over...
Werken, werken, werken lijkt het credo. Ziek worden; eigen schuld! Het is een beetje het kabinetsbeleid, maar tegelijkertijd gebeuren er zoveel dingen die werken juist lastiger maken.
Eerste voorbeeld is de kinderopvang. Werken loont dan voor sommigen niet meer.
Andere is de zorg. Als bijvoorbeeld je ouders hulpbehoevend worden dan kun je dus niet meer op goede zorg rekenen, maar dan moet er mantelzorg verleend worden. Het kabinet vergeet dat dat nu juist de vrouwen zijn de ze zo graag aan het werk zien... Hetzelfde voor scholen. Die kunnen blijkbaar geen extra mensen (of een busbedrijf) inhuren voor al hun extra activiteiten, dus vragen ze het de ouders, en juist die moeten toch werken??!
Abortus na 20 weken omdat je kindje zwaar gehandicapt blijkt te zijn? Schandalig! Dat moeten we verbieden. Maar fatsoenlijke zorg voor gehandicapte kinderen doen we niet; das toch veel te duur! En heeft uw kind speciaal onderwijs nodig? Jammer, dat kost ook teveel.
En wat ik vreemd vind is dat "we" hier blijkbaar voor gekozen hebben...
Ik heb zelf het gevoel dat ik me in zo'n maatschappij niet gelukkig ga voelen, ik heb echt het gevoel dat ik op alle fronten tekort schiet en voel me gewoon schuldig dat ik straks 3 weken op vakantie ga. 3 weken er niet zijn voor mijn klanten. 3 weken niet naar mijn ouders omkijken. Ik zou ere zin in moeten hebben, even lekker niks, maar gisteren belde mijn moeder over hoe ze die tijd moeten doorkomen Een klant informeerde of ik voor die tijd haar project af kon hebben (nee dus) en of ik dan niet een beetje kon schuiven...
Ik zie ook iedereen om me heen steeds meer klagen over dit. En tegelijkertijd zie ik steeds meer mensen die vinden dat anderen het fout doen, want ze werken teveel en voeden hun kinderen niet op of weken te weinig en houden hun hand teveel op. Of als ze ziek zijn en niet werken stellen ze zich aan, zeker als je geen zichtbare ziekte hebt. Alle uitkeringstrekkers zijn dan fraudeurs en iedereen kent er wel eentje die er weer een kent..
En zelf zijn we natuurlijk altijd goed bezig.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Feeling better?

Snottebel, ik heb laatst in de Volkskrant een stukje gelezen over het stoïcisme met een behulpzaam citaat van Epictetus:

"Niet de dingen zelf maken mensen van streek, maar hun denkbeelden erover."

Probeer een beetje afstand te nemen van alle emoties die de verwachtingen van anderen bij jou teweegbrengen. Jij hoeft namelijk helemaal niks te doen voor school, sportclub, etc. Je hebt geen tijd en bovendien geen beschikking over een auto. Klaar.

Je kunt je beter druk maken over de dingen die je niet (op korte termijn) kunt veranderen, zoals de zorg voor je moeder. Daarmee heb je denk ik al genoeg op je bordje.

Chris

Fianna

Fianna

16-06-2011 om 13:11

Snottebel

Ik snap je probleem wel, maar ik val een beetje over het volgende:

Werkende ouders lijkt iets waar school niet mee om kan gaan.'

Ook niet werkende ouders hebben niet altijd tijd. Ik heb nooit tijd omdat ik nog een dreumes en peuter thuis heb. Ik zou dus oppas moeten regelen als ik school zou willen helpen en dat doe ik niet.

Merel

Merel

16-06-2011 om 13:26

Laat je niet gek maken

Inderdaad, laat je niet gek maken hoor. Je hoeft helemaal niets te doen op school, als het jou niet uitkomt. En voel je daar nou niet schuldig over, daar heb je helemaal niets aan.
Ik heb het op een gegeven moment los gelaten, je kan het toch niet bij iedereen goed doen, dus ik doe het op mijn manier. Ik vind zelf trouwens ook dat school te vaak leunt op ouders. En als je maar blijft helpen dan hou je dat in stand, dus ik ben ermee gestopt. Alleen een keer per jaar rij ik naar schoolkamp of excursie en daar moeten ze het mee doen (en ze moeten het ruim van te voren vragen).
Ik vind de bijdrage van Chris H, wel een hele goede: "Niet de dingen zelf maken mensen van streek, maar hun denkbeelden erover."

Kaaskopje

Kaaskopje

16-06-2011 om 14:07

Niet mee eens

Dus omdat wij geen auto kunnen rijden had ik mijn dochter niet mogen laten voetballen? Wat een onzin!

Kaaskopje

Kaaskopje

16-06-2011 om 14:17

Snottebel

Ik ben er ook een van de 'Stoïcijnse' school Wat niet gaat, gaat niet. Bij de basisschool sprong ik eigenlijk vooral op momenten in dat ze écht niemand anders hadden, of te weinig. Het moest een beetje een gunst lijken. Ik melde me zelden van te voren al aan alsof ik stond te trappelen. Ze wisten me vaak te vinden dat wel, maar ik heb ook net zoveel aan mij voorbij laten gaan als ik er geen zin in of tijd voor had. Jij bent de baas, niet school. Dus toen ik geen tijd en zin meer had, voelde ik mij er totaal niet schuldig over. Ik had mijn deel gedaan.
Wat de mantelzorg betreft kan ik me voorstellen dat die verantwoordelijkheid je benauwt. Ik maak me ook wel een beetje zorgen over hoe dat gaat worden als mijn schoonouders hulpbehoevend worden. De tijd lijkt niet zo ver weg meer. Mijn schoonvader wordt opeens zo oud... Omdat we niet naast hun deur wonen, weet ik dus niet hoe dat opgelost moet worden.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 14:41

Snottebel

Het grootste deel van de dingen je noemt zijn dingen die gewoon erbij horen. Die helemaal niks met de huidige maatschappij of wat dan ook te maken hebben.
Werken, kinderen verzorgen, ouders verzorgen... het zijn dingen die verreweg de meeste mensen op enig punt van hun leven tegenkomen. Niet alleen nu en in Nederland maar ook in andere landen en vroeger was het ook al zo.

Als je meer rust voor jezelf wilt creeren dan zou ik proberen die scheiding aan te brengen tussen wat echt moet en wat niet moet. Vergeet die school en de sportclub. Helemaal niet belangrijk en hoeft allemaal niet.

Wat moet wel: je kinderen, je ouders en je werk. Dat zijn dingen die belangrijk zijn.

Verder werk je als zelfstandige. Ik heb dat ook gedaan. Het grootste nadeel is inderdaad dat het werk nooit af is en economische moeilijkere tijden is nee zeggen tegen klanten als het jou niet uitkomt niet altijd mogelijk. Voor jezelf werken kan veel stress geven. Daarnaast zijn er uiteraard ook positieve kanten maar kijk wel uit dat de negatieve kanten niet de overhand krijgen. Ik werk nu weer in loondienst en ik moet zeggend dat het vaste inkomen me best bevalt. Misschien is dit ook een punt om in overweging te nemen en eventueel wat verandering in aan te brengen.

Het belangrijkste is dat je inderdaad zelf de mogelijkheden in de handen hebt voor een minder stressvol leven.

Wat betreft het kabinetsbeleid. Dat is nu eenmaal zo en we hebben samen voor deze regering gekozen. Jij en ik niet misschien maar een groot deel van Nederland wel. Daarnaast kan je ook niet alles de regering aanrekenen in de zin dat het gewoon economische lastige tijden zijn waardoor er ook niet veel geld is.

In elk geval wederom geen dingen die je kan veranderen. Ik zou kijken naar welke veranderingen er mogelijk zijn in je eigen situatie die rust kunnen brengen in je leven.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 14:43

Pelle

Daar ben ik het wel mee eens. Zoek een club/hobby/sport voor je kinderen waarbij je als ouder nergens mee hoeft mee te helpen. Wil je kind bij een club die op vrijwilligers draait dan ben je in zekere zin verplicht om mee te helpen. Dan zou ik dus een andere club zoeken en mag kind pas bij deze club als kind oud genoeg is om zelf vrijwilligerswerk voor de club te doen.

Saskia

Saskia

16-06-2011 om 15:00

Ook eens met pelle

heb afgelopen jaar het vervoer van een voetbalteam moeten regelen, wat een drama! Halverwege het jaar moesten we bijna het team terugtrekken uit de competitie, ouders kwamen gewoon niet opdagen ondanks smeekmailtjes, telefoontjes, schema's...

Merel

Merel

16-06-2011 om 15:09

Sportclub en auto

Tja er zit wat in. Ik heb een auto, maar zou het ook niet zo geslaagd vinden dat ik dan altijd moet rijden omdat iemand anders die auto (bewust) niet heeft. Hier hadden we ook een ouder zonder auto maar die gingen ook vaak op de fiets naar het andere team toe, zolang het maar binnen de 10 km viel. Daarbuiten reden ze vaak met anderen mee.
Maar ik vind het dus niet redelijk dat jij bewust geen auto hebt maar er dan vanuit gaat dat iemand anders je kind wel brengt. Op een bepaalde sport zitten, bijvoorbeeld voetbal daar zit het vervoer niet standaard bij in, dat moet je als ouder zelf regelen.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-06-2011 om 15:46

Bewust

Dus als je geen auto hebt kies je bewúst voor het niet hebben van een auto? En omdat je (volgens die gedachte)het eigen schuld is dat je geen eigen auto hebt, moet je kind op de blaren zitten? Tjonge... wat een sociale denkwijze. Dan voortaan ook maar eigen thermosflessen koffie meenemen en de kantine op slot? Vlaggen... alle ouders voortaan een keertje de beurt? Als je zo denkt blijft er van het hele verenigingsleven weinig over. Ik zou ook niet kunnen vlaggen overigens. Ik zie niet wat er fout gaat.
Je kunt het ook omdraaien: als je van te voren al vindt dat andere kinderen met ouders zonder auto niet mogen profiteren van het feit dat jij wél een auto hebt, moet je niet bij een vereniging gaan. Bij een vereniging wordt wel eens wat van ouders gevraagd.
Het is een bekend verschijnsel dat op ouders die een bepaald klusje kúnnen doen, vaak een beroep wordt gedaan. Dat is overal hetzelfde liedje. En overal geldt: mensen doen waar ze geschikt voor zijn en waar ze tijd voor hebben. Ik heb gemidddeld misschien vaker dan sommige andere ouders op school geholpen. Bij voetbal zal een ánder vaker helpen dan ik. Als ik auto mócht rijden zou ik vanzelfsprekend andere kinderen meenemen. Of ik nou rijd voor mijn eigen kind of er nog 2 bij in zet. Maar goed, ieder zijn opvattingen hierover.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 16:24

Kaaskopje

Het gaat niet zozeer om het wel of niet willen rijden naar wedstrijden maar om de bereidheid vrijwilligerswerk te doen voor een club die op vrijwilligers draait. Heb je geen auto kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld extra in de kantine te helpen of andere klusjes te doen om daarmee de ouders die vaker rijden te ontlasten.

Ik geef onmiddelijk toe dat ik absoluut geen zin heb om vrijwilligerswerk te doen voor een sportclub van mijn kinderen. Ik heb dus altijd gekozen voor clubs waar weinig tot niets van de ouders werd gevraagd. Twee van mijn zoons hebben op voetbal gezeten en ik heb wel meegedaan aan het rijden. Juist omdat veel ouders reden kwam je zelden aan de beurt en dat was vol te houden. Ik wilde verder geen club waar veel gevraagd werd van de ouders. Ik betaalde dus ook wat meer voor een wat rijkere club maar dat had ik er voor over. Als er veel werk van mij als ouder zou worden gevraagd dan hadden ze niet mee mogen doen. Als ik elke week zou hebben moeten rijden omdat bijna niemand een auto had dan hadden ze voor een andere sport mogen kiezen.

roefel

roefel

16-06-2011 om 17:05

Woest

Op een forum als dit mag je niet eens pvv stemmer zijn want dan denk je niet aan je medemens, we zijn hier over het algemeen groen links stemmers die het beste met de wereld voorhebben en we zijn zoooooo sociaal en met ander begaan, maar als je geen auto heb moet je je kind maar niet op een sport doen waar uitwedstrijden bij horen. Al die zoooooooo sociale ouders on liners vinden het namelijk maar onzin om wat voor een vriendje van hun kind te doen, nml deze in hun auto mee nemen naar een uitwedstrijd. Het ware snob gehalte van de mensen op dit forum komt nu naar boven.
Ik denk dat ik maar stop met het mede organiseren van ons jeugdtoernooi, met de ledenadm van de voetbalclub. Ik zal de mensen die hun horeca diploma ter beschikking stellen om de ouders wiens kind wel op de club mag (die met een auto,dus eigenlijk ons soort mensen, he dit lijkt wel discriminatie, iemand uitsluiten omdat hij of zij iets niet heeft) een kopje koffie te kunnen schenken voorstellen maar niet meer in de kantine te staan, want liefdewerk oud papier is compleet niet meer van deze tijd. Je bent gewoon gek als je tijd in je clubje steekt. ER ZIJN MENSEN DIE DIT MET PLEZIER DOEN en als jij daar niet bij hoort GA DAN NIET BIJ EEN VERENIGING; DIE DRAAIT OP DIT SOORT MENSEN.

Laat maar

ik wist in mijn hart wel dat veel mensen zich op dit forum beter voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Een ander zijn pleziertje niet gunnen en dat gewoonweg hier neer plempen (geen auto, dan niet op voetbal, handbal of welke sport dan ook waarbij je buiten je eigen stad iets moet doen)zegt genoeg.
Mijn oma had een woord voor dat soort mensen´egoïsten´ en daar moest je volgens haar niets van doen willen hebben.

Pelle iets genuanceerder nu

Pelle. `Ik vind alleen dat je er niet klakkeloos van moet uitgaan dat je niet hoeft te rijden`.
Deze zin snijdt hout. Ik ga natuurlijk van mezelf uit, maar als ik een auto gehad zou hebben, zou ik ook naar de uitwedstrijden van dochter kunnen gaan, en ik vind het totaal geen probleem dat er dan kinderen meegaan. Sterker nog, dat lijkt mij logisch, ik ga toch die kant op.

Maar het gaat mij om de zin
als je niet kunt autorijden
Ik kan niet autorijden, nooit geleerd en zou het doodeng op de weg vinden met al die andere auto´s, maar daarom mag mijn kind toch niet van teamsporten worden uitgesloten.

Margiz

Margiz

16-06-2011 om 17:48

Maar hoe ging dat vroeger dan?

Hoe ging het voetbalgebeuren vroeguh dan, toen nog niet zoveel ouders een auto hadden? Ja ons kind hield gelukkig niet van voetbal dus zit op een autoloze sport. Maar ik had me wel achter mijn oren gekrabd als hij er wel van had gehouden.
Ik heb geen auto, wil dat ook niet. Maar het lijkt wel en daar sluit ik me bij Snottebel aan, dat het een norm is geworden dat iedereen een of twee auto's heeft, daar hard voor werkt en 'eist' dat anderen dat ook hebben. Want anders kan/mag kind geen competitie sport doen. Ik vind het ook geen oplossing dan maar op anderen te leunen. Maar is die competitie ook niet juist topografisch gezien breder geworden juist omdat iedereen auto's heeft? (weet er niets van hoor) En moet dan dan? Aan het milieu word blijkbaar helemaal niet meer gedacht, aarde is toch al failliet? Kan die competetie niet op veel kleinere schaal gehouden worden? Lijkt me ook bijdragen aan ontstressing van de ouders om maar eens on-topic te blijven

Margiz

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 17:56

Roefel

twee dingen

1) ik heb duidelijk aangegeven dat iemand die geen auto heeft er ook voor kan kiezen om ander vrijwilligerswerk bij de club te doen.

2) ik zou zelf niet heel enthousiast zijn als ik een van de weinige ouders met een auto was en daarom elke keer zou moeten rijden. Niet omdat ik vind dat het raar is dat die andere ouders geen auto hebben maar omdat ik niet elke week of elke twee weken een kostbare halve dag wil besteden aan rijden naar een wedstrijd van een sport waar ik ook nog eens niks aan vind. Dat is inderdaad egoistisch van mijn kant. Niet eens zozeer tegenover die andere ouders maar wel tegenover de club. ik zie die andere ouders er niet op aan maar ik zou niet voor die club kiezen inderdaad. Ik wil zo weinig mogelijk tijd besteden aan de hobbies/sporten van mijn kinderen. Een keer per twee maanden rijden vind ik prima, elke week rijden zou ik geen zin in hebben. Dan zal kind moeten wachten tot kind oud genoeg is om alleen vervoer te regelen of we zoeken een andere club. Toen ik mijn zoons heb aangemeld op voetbal heb ik dus ook bewust gevraagd naar hoe vaak ik zou moeten rijden en of er andere verplichtingen waren. Ze gaven aan dat ze mensen wilde voor de kantine maar ik heb gelijk gezegd dat ik dat niet zou doen en dat was op zich geen probleem want ze hadden genoeg andere mensen. Rijden was gemiddeld 1x per zoveel weken/maanden en dat vond ik prima.

Mijn jongste zoon zit nu op honkbal. Ook hier wedstrijden maar de club heeft een eigen busje waarmee ze naar uitwedstrijden gaan. Heel handig. Geen ouder die mee hoeft. Mag wel als je wilt kijken maar het hoeft niet. Ook verder wordt er nauwelijks een beroep gedaan op vrijwilligers. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan maar ik kan en wil dat best betalen. Kon dat niet dan ging het over en zochten we iets anders uit.

Het zijn namelijk niet mijn hobbies/sporten maar die van mijn kinderen en aangezien ik zelf aan voetbal weinig lol beleef wil ik inderdaad niet vaker op het voetbal veld aanwezig zijn dan strict noodzakelijk.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 17:58

Margiz

Ben ik ook met je eens. Zeker in grotere plaatsen met meerdere clubs zou ik liever zien dat er voor de lagere teams een kleinere plaatselijke competetie zou zijn met minder wedstrijden per seizoen. Het is namelijk wel een gedoe die teamsporten.

Saskia

Saskia

16-06-2011 om 18:04

Tjonge roefel

mijn buurvrouw heeft 4 voetballende zonen, waarvan 2 bij mijn zoons in de teams zitten. Al 13 jaar rijden de jongens regelmatig met ons mee. Zij hebben een auto maar willen niet rijden. Een bedankje of een bloemetje kan er niet af. Tja, en dan ben ik vanaf woensdag druk met auto's regelen en maar duimen dat er zaterdag voldoende ouders ook op komen dagen. Wie is hier nou egoistisch?

Merel

Merel

16-06-2011 om 18:11

Kaaskopje /bewust geen auto hebben

ik citeer jou: Dus als je geen auto hebt kies je bewúst voor het niet hebben van een auto? Nee, dat staat nergens, dat maak jij ervan. Snottebel schrijft zelf dat ze bewust geen auto heeft. Dat is wat anders dan geen auto hebben omdat je niet kan/mag autorijden, of dat je geen auto hebt omdat je je dat financieel niet kan veroorloven.
Mijn kind heeft ook een tijd op voetbal gezeten en ik vond het helemaal geen punt om ook andere kinderen mee te nemen met de auto, maar als je zelf bewust voor geen auto kiest, dan moet je toch zelf wat anders regelen en er niet klakkeloos van uitgaan dat je kind dan wel met anderen mee mag rijden.
Een vriendin van mij bijv. heeft onlangs bewust haar auto de deur uit gegaan. Gewoon, omdat ze hem toch weinig gebruikte en het zou geld schelen (ze heeft geen geldproblemen, maar een auto kost geld ja, en dat spaart ze nu uit, dit vind ik een voorbeeld van bewust geen auto hebben) maar ja... ik ben echt de moeilijkste niet, maar ik heb er nu toch wel moeite mee dat ze me om de haverklap vraagt voor haar te rijden. En ik vind het naar dat mensen je dan gelijk egoistisch noemen.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 18:13

Snottebel

Niemand zegt dat als je geen auto hebt je niet je kind op een teamsport moet doen. Het enige wat ik zeg dat als je geen vrijwillgerswerk wil doen voor een sportclub is dat je dan moet kiezen voor een club die weinig tot geen inzet van de ouders vraagt. Dat is bijvoorbeeld een keuze die ik maak.

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 18:51

Snottebel

Dat is dus gewoon niet zo'n leuke club met helaas een vervelende sfeer. Ik kan me voorstellen dat als turnen echt zo belangrijk is voor je dochter en er geen andere club in de buurt is je er toch mee doorgaat. Ik zou in jouw geval gewoon inderdaad niks meer doen voor de club. Je heb er genoeg redenen toe. Dan kijken ze je maar boos aan. Zolang ze het niet afreageren op je dochter heeft niemand daar last van. Wel heel jammer dat er geen andere club in de buurt is.

Dreigmailtjes van school heb ik ook al velen gehad in de loop der jaren. Meestal ging ik gewoon niet mee. Waarom niet? Omdat ik moest werken of omdat ik inderdaad een kleiner kind thuis had of wat dan ook. Er is ook wel eens iets niet doorgegaan omdat er te weinig ouders waren. ik voel me daar helemaal niet schuldig over. Ik vind namelijk principieel dat een school zoveel mogelijk zonder ouderhulp zou moeten functioneren. De school kan zelf creatief op zoek gaan naar andere oplossingen. Dat zal ongetwijfeld betekenen minder uitjes en dergelijke. Echter als de school van mijn kinderen een indicatie was dan zijn er zoveel uitjes, doe dagen, projecten en ander gedoe dat het helemaal niet erg zou zijn als dat eens gehalveerd zou worden. School hoeft helemaal geen leuke uitjes te verzinnen. School moet rekenen en taal onderwijzen. Dat is hun taak.

Echt vergeet die school en laat je niet intimideren door die stomme club. Zolang je dochter het er naar haar zin heeft laat je haar lekker gaan en verder doe je niks meer voor ze en verspeel vooral geen mentale energie aan mensen die het toch niet waarderen.

Saskia

Saskia

16-06-2011 om 19:17

Vrijwilligerswerk

Mij gaat het er niet zozeer om dat iedere ouder maar moet gaan rijden met de voetbal, maar meer het gemak waarmee ouders er van uit gaan dat anderen het wel oplossen. 1 moeder meldde mij dat ze niet kon rijden maar graag een extra bardienst wilde draaien of een extra wasbeurt wilde doen. Gewoon al een reactie en meedenken is hartstikke fijn.
Het is soms zo frustrerend dat je een cadeautje koopt voor de trainer van het team en er maar 1 ouder bij wil dragen (ik geloof dat de bijdrage 2,50 euro was). De rest reageerde niet eens op mijn mail. Ach, het zit mij nog een beetje dwars merk ik

Primavera

Primavera

16-06-2011 om 20:12

Milieu, bewust geen auto, maar wel meeliften

Waar ik verschrikkelijk de kriebels van krijg zijn ouders die zelf bewust geen auto willen vanwege het milieu, je als milieuvervuiler nawijzen omdat je er als gezin wel twee hebt en vervolgens steeds liften vragen; "want anders is het zo zielig voor de kinderen".
Als iemand vanwege het milieu geen auto wil dan neemt die in dat geval ook maar het openbaar vervoer of zoekt een clubje/hobby waarbij je met openbaar vervoer af kan.
Eisen dat er alleen zeer lokaal competie wordt gehouden vindt ik helemaal van het gekke. Mijn kinderen zitten in de zwemselectie en daarbij is het belangrijk dat we wedstrijden zwemmen tegen kinderen van vergelijkbaar niveau en dus zijn de wedstrijden naarmate ze ouder worden steeds verder weg. Niemand dwingt me ertoe om voor een sport op dit niveau te kiezen, maar het is wel duidelijk dat als je ervoor kiest daar wel voor gecarpooled moet worden. Ook omdat het gebeurd dat brusjes wedstrijden hebben op dezelfde dag op verschillende locaties.
Zelf heb ik mijn kinderen toen ze kleiner waren speciaal niet op voetbal gedaan, omdat ik wist dat dat inhield dat er 3 keer per week getraind zo moeten worden plus bijna ieder weekend een wedstrijd en daar hadden ik en man toen noch tijd, noch puf toe. Dan maar geen voetbal, daar komen ze ook wel weer overheen. Als ouder kijk je bij het uitzoeken van een clubje of sport van een kind toch eerst na de mogelijkheden die je hebt ipv het kind maar in te schrijven en vervolgens te jammeren dat het zo zielig is.
Verder vindt ik dat er een groot verschil zit tussen vrijwilligerswerk doen voor de club en telkens weer voor benzinekosten opdraaien. Bij beide ben je tijd kwijt, het één is echter voor de club, terwijl het ander direkt voor het kind is. Als iemand standaard niet zou kunnen rijden dan zo ik het wel zo eerlijk vinden als die van te voren informeert of dat geen probleem is èn zou aanbieden om de kosten te delen.
Groeten Primavera

Fianna

Fianna

16-06-2011 om 20:22

Roefel

Ik vind je eerste reactie interessant. Eigenlijk ben ik het wel met je eens.

Fianna

Fianna

16-06-2011 om 20:28

Primavera ea

Ik vind het allemaal zo onaardig en star klinken.
Ik geloof niet dat elk gezin dat bewust geen auto heeft iedereen die het wel heeft nawijst, maar vervolgens wel eist er mede gebruik van te mogen maken.
wat is er nou op tegen dat een kind van een gezin dat bewust geen auto heeft mee kan rijden naar wedstrijden. Moet een gezin maar om die reden een auto aanschaffen? mag dat kind dan niet op voetbal? Ik dacht dat carpoolen werd gestimuleerd.
Ik vind het ook zo egoistisch klinken. Uiteraard vind ik dan die ouders dan moeten mee betalen aan de bezinekosten, maar jeetje het is toch verder geen drama?
Ik zou er echt totaal geen moeite mee hebben om een ander zo te helpen en vind dat het sowieso een goed plan zou zijn dat er meerdere kinderen in 1 auto stappen.
En heo zit het dan met kinderen in gezinnen waar er geen geld is voor een auto? Mogen die ook niet op voetbal oid?

NaShA

NaShA

16-06-2011 om 20:47

Ook

ik dacht in 1e instantie, nou ja! Dus omdat je als ouder niet kan rijden mag je kind dan maar niet op voetbal? En als je er nu 2 op voetbal hebt, en ze moeten allebei ergens anders heen? En hoezo je bent dan wel verplicht iets anders op de vereniging te doen? Waar staat dat? In welk reglement?
Laat ik voorop stellen dat wij wel 2 auto's hebben, puur vanwege de onregelmatige diensten van man en ik anders een probleem heb met mijn eigen werk, en ik er ook geen enkel probleem mee heb om te rijden voor de voetbal. Maar ik kan me niet splitsen en dat heb ik oudste ook gezegd. Jongste is nog te jong om alleen te gaan, dus we zullen vaker met hem mee gaan. alleen als we beiden vrij zijn kunnen we allebei met 1 mee.
Wat ik wel ergerlijk vind, afgelopen seizoen, dat elke speler met eigen auto naar de uitwedstrijden ging, met een beetje organiseren had dat best met minder gekund...

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 20:59

Geen auto

Ik zeg niet dat je een auto moet hebben maar is het zo onredelijk dat ik er geen zin in heb om bijna elke uitwedstrijd te moeten rijden omdat ik een van de weinigen ben met een auto? Daar zou ik dus geen zin in hebben. Dan zoek ik wel een andere club waar het merendeel van de ouders wel een auto heeft. Natuurlijk geen probleem als er een paar ouders geen auto hebben maar als er teveel op enkele ouders zou worden geleund dan ben ik weg.

Overigens is mijn voetbal club ervaring dat dit een academische discussie is. Op de voetbal club van mijn zoon hadden de meeste ouders a) een auto en b) wilden elke wedstrijd bijwonen of het nu of wel niet hun rijbeurt was. Genoeg ouders dus om de kinderen van autoloze ouders mee te nemen. Ik was een van de weinige ouders die alleen opkwam dagen als het haar beurt was. Meestal was het overigens mijn man die de honneurs waar nam maar dat is natuurlijk hetzelfde.

Fianna

Fianna

16-06-2011 om 21:06

Maylise

'Ik zeg niet dat je een auto moet hebben maar is het zo onredelijk dat ik er geen zin in heb om bijna elke uitwedstrijd te moeten rijden omdat ik een van de weinigen ben met een auto?'

Nee, is niet onredelijk. Maar je zegt zelf in de volgende alinea dat eigenlijk vrijwel elke ouder rijdt. dan is er toch geen probleem en maakt dat ene kind zonder auto toch niet uit?

NaShA

NaShA

16-06-2011 om 21:11

En wat krijg je dan?

Zoals het bij ons ging waarschijnlijk, man komt aan met zijn zoontje, op de fiets, we moeten weg, iedereen vliegt zijn auto in en die man staat daar nog met zijn ziel onder de arm, een man toevallig niet uit Nederland....Waarop mijn man dan zegt, kom maar hoor, rij maar met mij mee...Vindt het echt geneuzel en inderdaad, een tikje ik-ik-ik en de rest kan....Je moet tóch die kant op, wat maakt die ene man met zijn zoontje dan uit? En ik zou de benzinekosten ook niet perse hoeven, een bedankje vind ik prima...

Maylise

Maylise

16-06-2011 om 21:21

Fianna

Inderdaad in de praktijk is het ook geen probleem. Het is dus vooral een academische discussie. Ik zou het ook zonde vinden om met een half lege auto naar een wedstrijd te rijden en heb er helemaal geen probleem mee als niet iedereen wel eens rijdt. Zolang ik maar niet vaak hoef De meeste ouders willen graag naar alle wedstrijden dus in de praktijk waren er bij ons op de club altijd meer auto plaatsen dan mensen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.