Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wie kus je op de mond?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Valkyre

Valkyre

09-08-2011 om 21:57

Grappig

Het valt mij op dat veel mensen in mijn omgeving die iets met theater doen wel heel aanrakerig en (op de mond) zoenerig zijn. Maar ja, of dat nou overal zo is? Misschien heeft het te maken met het spelen (waarbij je ook weleens met iemand moet zoenen of knuffelen die in het echte leven niet je partner is)?

Tja, en verder heeft iedere familie en ieder gezin gewoon z'n eigen gebruiken, denk ik. Ik ben dan wel weer verbaasd dat het kennelijk niet eens zo gebruikelijk is om je kinderen op de mond te kussen. Ik had geen idee...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Gelukkig...

Valkyre, begon me hier al redelijk ongemakkelijk te voelen met het idee de enige op het hele ool forum te zijn die in zulke kringen verkeerde Dank voor je reactie bij deze! Theater, dans, zou kunnen. Daar heb ik ook veel van in mijn netwerk. Maar t verklaart nog niet alles. Ik stam ook af van de hippies, maar dat zegt nog weinig over mijn vrienden die het allemaal doen (waar er genoeg van hele nette milieus afstammen). Het wordt wat mij betreft steeds mysterieuzer! Vooral nu blijkt dat er zo weinig herkenning is op t forum (of houden de mondzoeners zich angstvallig stil misschien?)

Rembrand

Rembrand

10-08-2011 om 09:53

Ligt eraan wie ik voor me heb

Mijn eigen kinderen en mijn nichtje en neefje en verder eigenlijk niet ( ja, mijn man natuurlijk, maar dat spreekt voor zich).
M.

Biene M.

Biene M.

10-08-2011 om 12:03

Op de mond

Toen ik een kind was kusten wij thuis op de mond, mijn grootouders deden dat ook. Mijn oudste kuste ik in eerste instantie ook op de mond, uit gewoonte, maar toen bedacht ik me dat dat misschien niet zo handig was ivm het overbrengen van ziektes en ben ik haar op de wang gaan kussen (en op haar buik en onder haar voetjes, haha!)

Ik ken wel wat mensen die ter begroeting eerst twee keer op de wang kussen en dan op de mond. Ze zijn bijna allemaal man en homo en zitten met hun werk in de creatieve hoek.

Sancy

Sancy

11-08-2011 om 22:55

Grinnik

Ik moest aa ndeze draad denken toen dochter thuis kwam vandaag van een logeerpartijtje. Ik merkte opeens dat ze mij tegenwoordig op mijn mond zoent ter begroeting of als ze gaat slapen.
Persoonlijk zoen ik graag zo veel mogelijk dierbaren op de mond.

Alleen m'n man

saai he

Ook de kinderen niet.

We komen niet uit Drenthe, trouwens.

Polly Shearman

Polly Shearman

12-08-2011 om 19:17

Man en kinderen

Maar met mijn kinderen ga ik stoppen zo gauw ze zelf een bijzonder iemand hebben gevonden die ze graag op de mond kussen.
Ik kan me namelijk herinneren dat ik het nogal vreemd vond dat mijn schoonmoeder mijn man op zijn mond kuste toen wij al lang en breed samen waren.
Maar nu zijn mijn bloeikes nog klein en doen ze het zelf ook nog... de een wel liever dan de ander trouwens.
Verder kus en kroel ik graag met andere mensen maar echt op de mond kussen dat bewaar ik alleen voor mijn echte lieverds

Biene M.

Biene M.

12-08-2011 om 23:19

Grappig

Kom ik vanavond thuis uit mijn werk, komt driejarige zoon naar me toe en begroet me met een kus op elke wang en tot slot een kus op mijn mond! Heeft hij van een jongetje op de crèche geleerd, zegt hij.

oregano

oregano

20-08-2011 om 12:52

Bij ons in de familie wel

Ik woon ook in het hoge noorden en bij ons in de familie is het heel gewoon dat iedereen elkaar op de mond zoent. Opa's, oma's vroeger, ooms en tantes, ouders. ik moet zeggen dat ik dit zelf de laatste jaren niet zo fijn meer vind, eigenlijk sinds ik 10 jaar in het westen heb gewoond, nu alweer 23 jaar geleden. Ik probeer het nu wat te omzeilen bij de meeste familieleden door gewoon links en rechts te zoenen.Dochter en vriend altijd wel op de mond ☺ Oh en mijn zussen ook bedenk ik me nu. gek hoe je iets gewoon vind door opvoeding.
Bij het weggaan van een verjaardag probeer ik er soms aan te ontkomen, al die zoenerij, ook links en rechts, door te zeggen :wij gaan.. Maar dat vind men denk ik niet zo beleefd denk ik dan altijd.
Oregano

Kaaskopje

Kaaskopje

20-08-2011 om 15:53

Alleen mijn man

Ik vind het geen ramp als iemand mij op de mond zoent, maar ik vind het toch een beetje nou ja nee als het effe niet hoeft Bij mijn ouders thuis was het een zoen op de wang, bij mijn kinderen, vrienden en mijn zussen met aanhang worden er drie kussen uitgewisseld op de wangen. Ik heb wel een tante uit het hoge Noorden die op de mond zoende (zus van mijn moeder) en dat hoorde wel bij haar. Mijn schoonmoeder lijkt ook wel eens mondwaards te mikken. Vooral als ze in een liefdevolle bui is.

Best veel

Mijn man natuurlijk, mijn kinderen van 5 en 7 (ik zou het zelfs raar vinden om ze niet op hun mond te zoenen), mijn moeder (de ene keer wel, de andere keer niet) en af en toe een goede vriendin.
Ik kom uit Brabant en normaliter wordt er bij begroeting 3x op de wangen gekust.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.