Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 13:01

Dingen die ineens doordringen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nog meer tractors

Case: rood
Steyr: rood en wit
McCormick: rood
Er zijn nog best veel rode tractors Ik heb ook wel heel oude fiatjes gezien die rood waren.
En er schijnt ook een merk te zijn waarbij je wel zelf de kleur kan kiezen, iets met een V geloof ik. Maar dat weet ik niet meer.

Vic

Vic

26-08-2011 om 13:11

Tractor

Er reed hier net een knaloranje Kubota tractor door de straat. Grappig hoor, het is me nog nooit opgevallen wat voor kleur een tractor heeft. Volgens mij zie ik er ook minder dan een per week, ga daar toch eens op letten.

Klaartje

Klaartje

26-08-2011 om 21:21

T.v.

Toen we t.v. kregen, ik was een jaar of 4, was ik er heilig van overtuigd dat diegenen op t.v. mij ook konden zien en horen. Als ik iets wilde zien dat buiten beeld was, ging ik helemaal in de hoekjes kijken, mar zag nooit iets. Heeft echt wel een paar jaar geduurd.

Ook tv

Ik herinner me nog dat ik bij mijn ene oma de intocht van Sinterklaas had gekeken. Mijn zussen waren bij de andere oma geweest (zelf hadden we geen tv, ik denk dat ik 4 of 5 was ofzo).
Toen ik thuiskwam heb ik eindeloos zitten vertellen wat ik had gezien, en als mijn vader dan zei dat hij dat ook had gezien, riep ik: "Jamaar dat kan niet want dat was bij óns op tv!"
Ik dacht dus dat op elk toestel wat anders te zien was . Een hele openbaring was het om te weten te komen dat het iets anders in elkaar zat!

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

27-08-2011 om 03:04

Piet kasso

jarenlang heb ik gedacht dat onze snackbar eigenaar piet kasso heette. op mijn 25 ( schaam) kwam ik er achter dat hij chris heette en de zaak picasso. nooit de link gelegd.

Tirza G.

Tirza G.

27-08-2011 om 16:53

Nog eentje van mezelf

Een jaar of 10 geleden kwam ik er achter dat de Staatsloterij zo heet, omdat de NL staat er bij is betrokken. Nooit over nagedacht, gewoon altijd dat woord als voldongen feit aangenomen

Tirza

Groene tractor:

John Deere

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

notwa

notwa

28-08-2011 om 09:19

Wind

Als kind van een jaar of 8 was ik er van overtuigd dat bomen wind veroorzaken. Als ze een beetje zachtjes heen en weer bewogen waaide het maar een beetje, en als ze ontzettend aan het zwiepen waren dan stormde het.
Het leek me dan ook mogelijk om een storm te stoppen door alle bomen tegen te houden.Ik droeg mijn kleine broertje tijdens het buitenspelen dan ook wel eens op om me te helpen om de bomen recht te duwen zodat de wind zou gaan liggen.
Pas op de middelbare school leerde ik de wet van Buijs Ballot waarin stond dat lucht van een maximum naar een minimum stroomt etc.Ik voelde mezelf eigenlijk heel dom.

dieuwertje

dieuwertje

28-08-2011 om 09:22

Brandnetels

Wij hadden achter ons huis een parkje met van die smalle geasfalteerde paadjes. Soms zat er een scheur in zo'n paadje en daar groeide dan een brandnetel uit. Ik heb heel lang gedacht dat brandnetels zo ontzettend sterk waren dat ze dwars door zo'n paadje heen konden groeien.
Jaren later viel me ineens op dat die barsten altijd op plaatsen zaten waar grote boomwortels de grond omhoog duwden en er zo ruimte ontstond voor onkruid.

Tirza G.

Tirza G.

28-08-2011 om 14:27

Ooooooooo notwa

Toevallig vertelde mijn man dat een paar weken terug. Dat dacht hij precies zo! Waarom kappen ze die bomen niet om, dan zijn we van die wind ook af! Voel je je niet meer zo alleen nu?

Tirza

Monique D*

Monique D*

28-08-2011 om 16:03

Een aantal misverstanden..

Mijn oma zaliger vertelde mij (ik was toen een jaar of 10) dat ik zou gaan zweven als ik mijn windje in zou houden. DAT wilde ik eens meemaken! Ik ging naar mijn kamer en vleide mij neer op de grond in kleermakerzit. En ik wachtte net zo lang (zeker een half uur) totdat er een windje zich aandiende. Helaas... ik zweefde niet!!
Als mijn moeder een film keek dan reageerde ze vaak dat die acteur een "vieze rol" speelde. Ik kon nergens in die film een vieze rol ontdekken...
Ook werd er op diezelfde tv gesproken over een vice-president. Ik ging ervan uit dat die man een viezerik was...
En bij Fabeltjeskrant was ik verbaasd dat Meneer Den Uil een krant vanuit zijn vleugel haalde, terwijl er aan het begin van het liedje helemaal geen krant te zien was toen hij zijn vleugels spreidde!

Monique D*

Monique D*

28-08-2011 om 16:09

Luguber en een beetje vies

Als er iemand werd gecremeerd dan ging ik ervan uit dat wij in een hele grote zaal waren en achter glas konden zien hoe het lijk werd verbrand in een heel groot vuur. Gelukkig ben ik erachter gekomen dat je daarvan niets ziet en dat er helemaal geen groot vuur aan te pas komt..!
Toen ik voor het eerst ongesteld werd (ik was net 11 jaar geworden) vertelde mijn vader dat bij de menstruatie de eitjes uit het lichaam werden gespoeld als ze niet worden bevrucht. Ik toog naar de wc en speurde mijn bebloede maandverband af op zoek naar dat eitje. Ik was heel nieuwsgierig hoe het eruit zou zien! Helaas, ik kon het niet vinden. Ik terug naar mijn vader om dat te melden. Mijn vader barstte in lachen uit en zei dat die eitjes al opgelost zijn en als dat niet zo is dan zijn ze veel te klein om ze met het blote oog te zien!

notwa

notwa

28-08-2011 om 16:11

@tirza

Pffff... dat lucht op. Fijn dat jouw man dezelfde gedachten kronkel had,

notwa

notwa

28-08-2011 om 16:13

En ook zo knullig...

Dat ik er pas een paar jaar geleden (toen was ik inmiddels ruim de dertig gepasseerd) achter kwam dat er een piepklein gaatje in je ooghoek zit (dat je gewoon zelf kunt zíen) waar je tranen uit komen. NOOOIT eerder opgevallen....

Monique D*

Monique D*

28-08-2011 om 16:14

Nog eentje

Ik was een jaar of 7 en wij woonden in een benedenhuis in Amsterdam-Oud-Zuid. Er moest een man op het dak zijn om daar het een-en-ander te repareren. Ik vond het interessant en wilde met hem mee op het dak. Ik vroeg aan hem of dat mocht. Ja, dat mag, zei hij. Fijn en ik ging achter hem aan door de deur naar de derde etage. De buurvrouw van 3 hoog vroeg wat ik kwam doen. Ik zei dat ik met de man op het dak wilde gaan en dat het van hem mocht en ik glipte door naar de zolder, achter die man aan. De man klom via het zolderraam op het dak en ik wilde er achteraan gaan. Maar de buurvrouw hield mij tegen. Ik heb gekrijst, want ik had toestemming om op het dak te gaan!! Nee, zei de buurvrouw, het is te gevaarlijk, het dak ik niet voor kleine meisjes! Ik weet nog dat ik tranen met tuiten heb gehuild, want ik had toestemming om samen met die man op het dak te gaan en de (*&^ buurvrouw hield mij tegen..! Ik wilde zo graag weten hoe de wereld eruit zag van het dak!

Maandverband

Vroeger dacht ik dat je maandverband met de plakstrip aan je onderkantje vastplakte. Toen ik schaamhaar kreeg begreep ik ineens dat het andersom moest.

skik

Linzel!

Ik herinner me opeens dat ik ook zo nieuwsgierig was of je echt scheel bleef nadat de klok 12 uur had geslagen. Mijn oudste zus en ik hebben toen mijn jongste zusje aangepraat om het te proberen!
Haar ogen zijn gelukkig nog normaal...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Mijn oma & zomertijd

Ik weet nog, decennia terug, dat de zomertijd was ingevoerd/uitgevonden, en dat mijn oma de eerste jaren altijd opbleef tot 2 uur 's nachts om de klok vooruit te kunnen zetten naar 3 uur.......we hebben echt moeten praten als brugman om haar te laten snappen dat dat niet nodig was...

e.j.

e.j.

28-08-2011 om 20:58

Leuk!

Ow wat een leuuk draadje! Ik herken echt sommige dingen, zoals die van dat onkruid door scheuren in het asfalt. Een vader van een vriendinnetje vertelde dat je daaraan kom zien hoeveel groeikracht onkruid wel niet heeft, asfaltbrekend! Dat heb ik heeeel lang geloofd tot het kwartje viel dat het andersom logischer is, eerst de scheur en dan het plantje. Wat voel je je dan suf.
Maar notwa dat gaatje in je ooghoek daar komen de tranen niet uit hoor, dat is de afvoer, daar gaan ze in! Dat heb ik geleerd in een draadje bij gezondheid over oogpluggen. Daar had ik nog nooit van gehoord.

notwa

notwa

28-08-2011 om 21:28

Echt?

Dat is helemaal bizar.... En het afvoergaatje werkt niet eens want je tranen worden er bijna (?) niet door afgevoerd, het loopt voor je het weet over (maar ik geloof dat we nu afdwalen).

notwa

notwa

28-08-2011 om 21:31

En verdraaide spreekwoorden, tellen die ook?

Bij ons thuis hadden ze het altijd over "Gedeelde smart is dubbele vreugd" Altijd gedacht dat het spreekwoord zo ging.
Net zoals "een donkerblauw vermoeden hebben"....
Geinig hoor, creatieve ouders maar misschien ook leuk als ze je eerst leren hoe het écht hoort.

Niny

Niny

28-08-2011 om 22:57

Vlizotrap

Ik geloof dat ik 28 was toen ik begreep dat een vlizotrap een afkorting was. Horeca had ik toen net een jaar daarvoor ontdekt
Niny

Vic

Vic

28-08-2011 om 23:08

Vlizo?

Vertel??? Vliering Zolder? Even een gokje, klinkt logisch.

Niny

Niny

28-08-2011 om 23:57

Vic

Helemaal goed Vic, je gaat door voor de yoghurtmachine!
Niny

Valkyre

Valkyre

29-08-2011 om 10:37

Vlizo

Haha, dat wist ik ook niet! Ik dacht dat het een merk was, net als Velux (of is dat ook een afkorting?) Horeca, dat had ik dan wel weer zelf bedacht...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Bellefleur

Bellefleur

29-08-2011 om 11:21

O wat erg!

Ik geloofde vroeger ook dat gras zo sterk was dat het asfalt beschadigde. Ehm, vroeger betekent hier tot een paar seconden geleden. Ik heb een blosje van schaamte...

Je hoeft je niet te schamen hoor belle

Ten eerste: waarom zou je je schamen voor het feit dat je iets niet weet terwijl niemand het je ooit verteld heeft en het eigenlijk niet eens zo belangrijk is

en ten tweede omdat planten wel degelijk door asfalt heen kunnen groeien. Bamboe kan asfalt makkelijk splijten. Op ons volkstuincomplex liggen asfaltpaadjes. Die zijn alleen gebarsten in de buurt van grote bomen en daar waar bamboe staat. En bamboe is een grassoort.

skik

Jarige koeien

Als kind heb ik ook nog wel geloofd dat als er van dat afzetlint aan de afrastering van een weiland hing, de koeien daar jarig waren.
En wat die tranen betreft: in je ooghoek zit wel degelijk een afvoer. Je ogen zijn als het goed is gewoon nat, dat komt door traanvocht en dat wordt dus afgevoerd. Alleen als je verdriet hebt of pijn (of vul zelf maar in), dan komt er teveel traanvocht en kan de afvoer het zo snel niet aan. Dan loopt je oog dus over - dat zijn tranen. Vergelijk met je gootsteen. Als je plotseling vijf kranen vol open zet, kan je afvoer het ook niet aan en loopt je gootsteen over.

Y. Bleker

Y. Bleker

29-08-2011 om 15:19

Kachel

Mijn eerste serieuse verkering kreeg ik toen ik negentien was. Deze jongen kwam terug naar Nederland, waar zijn ouders naar toe geemigreerd waren, om hier een opleiding af te maken.
Na het afronden van de mts werd hij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daar werd hem op een bepaald moment gevraagd of hij een cv had. Hij was erg in verwarring over deze vraag en antwoordde :" Nee, ik heb een gaskachel".

Yvonne

Mandomandolinen

Gisteren bij de Musical sing a long hoorde ik het weer
De zangeres zonder Naam: Mandolinen in Nicosia.

Dacht als kind dat mandolinen een soort mandarijnen waren, snapte ook helemaal niets van die tekst.
Mandolinen zongen zacht in Nicosiaaaaaaa.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.