Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 13:01

Dingen die ineens doordringen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
An

An

29-08-2011 om 21:13

Moeder.

Ik was al best groot, een jaar of 9, en snapte al heel veel dingen.

Maar toen ik er ongeveer in die leeftijd achter kwam dat mijn mama ook een moeder had en dat dat Oma was, viel ik van mijn stoel van verbazing....

is MIJN Oma ook JOUW Moeder??? hahaha.

Vli-zo....

Nou, ik wil mezelf niet op de borst kloppen, veel dingen wist ik toch wel, maar vlizotrap, nee, ik zou er ook werkelijk geen donker-eh-bruin vermoeden van hebben gehad dat dat een afko was!
Gossie, wat grappig allemaal!
Vonda

1 van een andere orde

Een aantal jaren terug in intervisie groep, van psychologen, psychiaters, spv-ers en vak-therapeuten, (ik werk als therapeut in GGZ):

Ik had na een voordracht aan mijn intervisiegroep van 12 man, opgebiecht hoe zenuwachtig ik van voordrachten voor groepen werd. Ik gaf aan het idee te hebben volkomen de kluts kwijt te zijn en onbegrijpbaar over te komen. Niets van dat al: je bent altijd zo rustig en komt heel helder over.
Dat was nog niet de openbaring, die kwam nadat werd opgebiecht door de psychiater, dat ze meestal angstremmers slikte voor ze een voordracht deed! Bij navraag bleek half het team dat te doen...! bij nader onderzoek blijkt dat heul veel mensen dat doen! WAT?~!

rosa

rosa

30-08-2011 om 08:25

Artis

Ik vertel de afgelopen week de leukste aha-momenten uit dit draadje aan mijn puberdochters en gisteren kwam jongste ineens met haar eigen 'moment'. Ze hadden het met Nederlands op school gehad over wat voor boeken ze voorgelezen kregen toen ze klein waren en over kinderliedjes. En ze zongen samen, met youtube als begeleiding en daar ook de tekst op 'Dikkertje Dap'. En, zegt ze, ineens begreep ze dat de grond bij Dikkertje Dap niet van de haar onbekende grondsoort 'art' is, maar dat het de grond van Artis is.... "Denk je dat de grond van art is"...

Asa Torell

Asa Torell

30-08-2011 om 10:42

Lunamaya

Ha, zo las ik eens in een interview met André Rieu dat hij nog steeds zeven kleuren schijt voor elk optreden! Daar denk ik regelmatig aan als ik me weer afvraag 'waarom deed ik dit ook alweer' voorafgaand aan een voordracht. Ik ben benieuwd of onze kinderen dit een beetje meer onder de knie krijgen dankzij de grote toename in spreekbeurten op de basisschool... of dat ze gewoon eerder aan de angstremmers gaan .

Kiki

Kiki

30-08-2011 om 12:56

Waaaah rosa

Daar kom ik nu net achter, dat het Artis is, bwahahaha, wat ernstig zeg!

Proest!

Hoe lang of hoe-lang

Wat een ontzettend leuk draadje!! Ik moet ook wel bekennen dat bij sommige dingen nu pas het kwartje viel (en dat op mijn 42ste) zoals Horeca......... nooit geweten!

Er kwamen bij mij ook weer wat dingen boven: (beetje luguber deze maar vroeger zei mijn oma altijd "nooit je vader en moeder slaan want dan groeien je handjes boven het graf" Ik had toen al de neiging om alles te visualiseren dus zag ik een net graf voor me compleet met grafsteen en twee handjes daar net voor en ik dacht: "dat is handig om bloemen in vast te houden!"

Ook mocht ik niet het klokhuis van mijn appel opeten want dan zou er een appelboom in mijn buik gaan groeien........ vond ik ook al zo handig want wanneer ik dan zou geeuwen, zou een tak door mijn mond naar buiten komen en zou ik een appeltje kunnen plukken!

Toen ik klein was had mijn opa een favoriet grapje "Hoe lang is een Chinees" en ik begreep die beste man nooit.......... ik denk dat ik al ver in de 20 (misschien 30 *bloos*) was toen ik hem pas begreep.........

Liefs
Donna

krin

krin

30-08-2011 om 20:54

Bedacht er nog een

toen ik Tom & Jerry zat te kijken: ik heb jarenlang gedacht dat die en andere tekenfilms door twee vrouwen waren gemaakt, Hanna en Barbara. Ik weet niet meer wanneer het doordrong (of iemand me wijzer maakte) dat het de achternamen van twee mannen waren. En Barbara bovendien Barbera heette.

Boterbloem

Boterbloem

30-08-2011 om 22:29

Panfluit orkest

Vroeger zag je in de stad vaak van die Zuid-Amerikaanse panfluit orkestjes. Ik heb echt heel lang gedacht dat het steeds hetzelfde orkest was dat ik zag, ook als ik in een andere stad was. Gut wat toevallig dat zij hier ook weer zijn dacht ik dan... Pas toen ik 24 ofzo was en een vriendin mij opbiechtte hoe sullig ze was kind, want ze had heel lang gedacht dat etc. viel bij mij het kwartje..

Coupe soleil

Deze is vers van de pers...

Afgelopen weekend besefte ik pas dat 'coup soleil' zo heet omdat het (nou ja) het effect van de zon op je haren probeert na te doen. Terwijl ik toch echt wel wist dat het 'iets met lichte plukken' was.

De vlizo trap heb ik geweten, maar ik was het vergeten (dus ik heb het me nu opnieuw gerealiseerd). Dacht ook gewoon dat het een merk was.

Naar aanleiding van dit dradje dach ik overigens ook (slim) ontdekt te hebben dat 'Velux' misschien wel zo heet omdat ze "Vensters en luxaflex" verkopen. Maar het blijkt een Deens bedrijf te zijn, dat gewoon een 'makkelijk te onthouden naam' zocht. jammer.
http://www.velux.com/velux_group/company_facts/history/

Kraanvogel.

Vic

Vic

30-08-2011 om 23:02

Echt wel

Het is echt wel altijd hetzelfde panfluitorkest. Ziet er hetzelfde uit en klinkt hetzelfde. Ik ben ze ook wel eens in de trein tegengekomen, dus....
hahahaha

Vlizo

Die vlizo was mij ook onbekend, maar misschien helpt het als ik vertel dat ik nog nooit in een huis heb gewoond met een vlizotrap? Wat het woord ís weet ik dan weer wel, want ik zag ze wel eens bij anderen.
Dat van tatort en die horeca was mij wel bekend, maar ik vermoed dat bij tatort geholpen heeft omdat wij bij de duitste grens wonen en dus misschien wat meer 'in het Duits' thuis zijn....en die horeca wist ik van de horecava waar ik ooit naartoe mee moest voor een buurman die een restaurant had als 'hostess' (verdiende wel goed trouwens).
Horecava = Horeca Vakbeurs.
Maar nog 1.
Die jaarlijks zich voordeed bijna. Mijn moeder was juf van een klas kleuters die ook nog een beperking hadden. En elk jaar weer moest mijn moeder praten als burgman om die kinderen te laten gelóven dat wij háár kinderen waren. Ze geloofden het niet. Die kinderen zeiden ook: "Dat kán niet, want U bent juf! En geen moeder!" Op de een of andere manier snappen kleuters dat niet. Tenzij ze zelf een moeder in het onderwijs hebben denk ik. Want wij vonden het natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld. Dat was ook wel in een tijd dat de meeste moeders niet werkten, maar dat deed die van mij toevallig wel. Wij konden van alles zijn, de man van, de zus van, maar het kind van, dát bestond niet.
En ooit moet toch later het kwartje zijn gevallen, want als ze ouder werden snapten en accepteerden ze het wel.
groeten albana

En een spelletje

Mijn opa deed vroeger een 'toverkunst' met zijn vingers. Dan plakte hij 2 papiertjes op z'n nagels van z'n wijsvingers en tekende een gezichtje en de een heette piet en de ander klaas. En dan gingen ze 'lopen' op de tafelrand(trommelen eigenlijk). Met daarbij een versje:
" Daar komen 2 soldaatjes aan, de 1 heet piet, de ander klaas..." en dan 'weg piet', 'weg klaas' en waren ze opeens zonder gezichtje. En dan kwamen ze opeens weer aan (trommel door en opeens zijn ze er weer).
Ik snapte daar niks van. Hoe kon dat nu toch? Papiertje erop en eraf? Maar dat kan toch niet zo snel? Maar vertellen wilde mijn opa het niet en mijn moeder evenmin.
Wel 100 keer heb ik het gezien, ook dat mijn opa het bij anderen deed. Toen ik wat ouder was deed ik zelfs alsof ik het snapte, maar dat was niet zo.
Tot mijn eigen kinderen geboren waren en in de leeftijd dat het spelletje leuk was. Toen deed mijn vader het....
En toen, toen ik eindelijk 30 was snapte ik 'm. Hij verwisseld gewoon z'n vingers even.......(naar binnen in palm van de hand). De wijsvinger voor de middelvinger.
Tjonge jonge, wat dóm dat ik dat nooit gezien heb.
Mijn kinderen kennen trouwens de clou nu ook nog niet.
groeten albana

krin

krin

31-08-2011 om 21:17

Een verse

Vanavond bij zoon een nieuwe misvatting geboren zien worden. "Magere yoghurt," zei hij bedachtzaam bij het zien van het pak. "Dat is eigenlijk heel jonge yoghurt," vervolgde hij. "Pas later wordt het volle."

Appel

Appel

01-09-2011 om 08:18

Taalinzichten

Sjonge, heb gisteravond hardop lachend dit draadje gelezen...en wat een herkenning soms *bloos*. Tat-ort (crime scene), wat een eye-opener! En de bomen die wind maken, als kind ook heel lang gedacht.

Iets minder hilarisch, maar een nieuw taalinzicht voor mij toen ik al in de 20 was: nieuwsgierig, gierig (meer hebberig natuurlijk) naar nieuws. En als kind kreeg ik boeken van de olijke tweeling (ik sprak het uit als o-lij-ke, pas jaren later snapte ik dat het rijmt op vrolijke, dus o-luh-kuh, heel fonetisch).

Ongesteld

Als kind had ik een keer een voorlichtingsboek dat mijn jongere zusje uit de bieb had meegenomen gelezen. Ik had de leeftijd om dat interessant te vinden, mijn zusje had het boek gewoon meegenomen omdat ze het grappig vond, twee blote kindjes op de voorkant van een boek (als ze al uberhaupt kon lezen). Enfin, mijn moeder vroeg nog wel of ik nog vragen had nav het boek, maar dat wimpelde ik af en dat vond mijn moeder wel zo makkelijk natuurlijk. En toen werd ik ongesteld en bleek dat ik toch niet zo aandachtig gelezen had. Ik dacht namelijk dat ik nu ongesteld zou zijn van mijn twaalfde tot mijn vijftigste ofzo en heb mijn moeder benauwd gevraagd of ik nu echt zo lang niet zou kunnen zwemmen. Het IDEE! Mijn moeder heeft toen wel even raar gekeken hoor, bij ons thuis waren we verder heel open over dit soort dingen.

Primavera

Primavera

01-09-2011 om 14:28

Barbapapa

Ik lees niet alle draadjes, maar scan vaak wel de titels om te kijken waar de discussie over gaat. Hierdoor dacht ik dat Cobi in een draadje werd aangeroepen als expert van oude tekenfilmfiguren en ik vroeg me al af waarom die discussie in huis, tuin en keuken geplaatst was...

Asa Torell

Asa Torell

01-09-2011 om 16:12

Ac/dc

Ondanks een beta-opleiding met veelvuldig gebruik van technische apparatuur duurde het toch zeker tot 10 jaar na aanvang van die studie totdat ik die bandnaam begreep. En sinds een paar dagen (nav. een bepaalde opmerking in een boek) vraag ik me af of het misschien overdrachtelijk bedoeld is...

En soms blijft het moeilijk

blijkt als zoon op marktplaats zoekt naar een mobieltje, en iemand zijn toestel met 'querty' aanprijst. Die heeft het dus echt niet begrepen.

Appeltje/ control z

Vriendin gaf computerlessen en verzuchtte: 'en dan zijn er zelfs mensen bij die niet weten dat je met control Z een stap ongedaan maakt'

Toen verscheen er boven mijn alpha hoofd een lampje pinggg. Nu nog plezier van!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Primavera

Primavera

01-09-2011 om 19:22

Control y

Vertigo, wist je ook dat je met control Y de ongedane stap weer terug krijgt?

Primavera

Primavera

01-09-2011 om 19:53

Ik zie nu pas appeltje in de titel

Vertigo, je hebt het dus waarschijnlijk over een Mac. Daarbij moet je Shift + Control/Cmd + Z doen om undo met redo weer ongedaan te krijgen.
Control Z en Control Y gelden voor Windows.

Een pagina die iedereen zou moeten bestuderen is http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_keyboard_shortcuts
Vooral met Windows 7, op die manier kom je ook eindelijk het nut van de Windows-toets te weten.

Groeten Primavera

Asa Torell

Asa Torell

01-09-2011 om 20:35

Haha gale

Ik dacht dus juist ook eens wat ontdekt te hebben maar eerst even checken was blijkbaar beter geweest!

Clo

Een vroeger buurmeisje van mij dacht juist dat ze maar één keer ongesteld zou zijn. Ze vond het niet zo erg dat ze ongesteld was geworden, dan was ze er maar vanaf. Toen ze hoorde dat ze tot ver na haar 40e ELKE maand ongesteld zou worden schrok ze zich een ongeluk!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

dc

dc

01-09-2011 om 21:43

Collega eens

Ik had eens een mannelijke collega die in een discussie erg tekeer ging tegen bijgeloof (hij was erg christelijk). Vooral mensen die van alles bij de maan haalde (bijvoorbeeld meer ongelukken bij volle maan enzo), want voor hem was het klaarhelder dat de maan veel te ver weg was om ook maar welke invloed dan ook te hebben op de aarde.

Ik vroeg hem hoe hij dacht dat we eb en vloed hadden, en hoe het kwam dat vrouwen elke maand ongesteld werden...
Er viel een diepe stilte

Vic

Vic

01-09-2011 om 21:46

Hmmm

OK, leg maar uit. Wat is AC/DC? En waarom is het zo logisch dat je met control Z een stap ongedaan maakt? (dat laatste wist ik wel, maar niet dat dat schijnbaar logisch is).

Aagje Helderder

Aagje Helderder

01-09-2011 om 22:36

eeeuh, ik zal wel dom zijn, dat van de maan en eb en vloed wist ik al, maar invloed van de maan op de menstruatie, da's toch een fabeltje? Toch?
Aagje

Ayanna

Ayanna

01-09-2011 om 22:42

Iedereen tegelijk

Een vriend van ons werkte in een supermarkt en bestelde altijd rond dezelfde tijd van de maand een hele hoop tampons en maandverband. Zijn baas ging hem toch eens vragen waarom. Bleek dat dan zijn vriendin ongesteld was en hij dacht dat ALLe vrouwen TEGELIJKERTIJD ongesteld waren!

Ac/dc (en dc)

Hihihi, Ik dacht dat Aagje al antwoord had gegeven, maar ze reageerde op dc. Waarom Control-Z logisch is weet ik ook niet, maar wel waar AC/DC op slaat.

Je hebt bij elektriciteit twee mogelijkheden 'gelijkstroom' ('DC' van 'Direct Current') en 'wisselstroom' ('AC' van 'Alternating Current'). Bij wisselstroom wisselt de spanning voortdurend van positief naar negatief (zo'n 50 keer per seconde hier in NL), en bij gelijkspanning gebeurt dat niet. Electrische apparaten die AC/DC aangeven, werken zowel op gelijkstroom als op wisselstroom.

Kraanvogel.
(had wikipedia toch nog even nodig ...)

Karina

Karina

01-09-2011 om 23:55

Querty?

Wat was dat nou met dat querty? Ik snap 'm niet.

Verder werk ik zelf veel met photoshop (engelse versie) en dan kan je dingen 90 graden draaien en dan staat er CW achter en CCW, en iedere keer haalde ik door elkaar wat nou linksom was en wat nou rechtsom was. Tot ik erachter kwam dat CW clockwise betekent en CCW counter-clockwise, sindsdien gaat het nooit meer fout.

Die van AC/DC wist ik trouwens ook niet, en ook niet van nieuwsgierig! Weer wat geleerd!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.