Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 13:01

Dingen die ineens doordringen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
rosa

rosa

02-09-2011 om 08:24

Primavera en ctrl y

Primavera: "Vertigo, wist je ook dat je met control Y de ongedane stap weer terug krijgt?"

Dat kan met nog veel meer toetsen!
Een ONgedane stap....

Qwerty?

Ik denk de toetsenbord-aanduiding qwerty (je hebt ook bijvoorbeeld azerty), de eerste letters van de bovenste rij

Horloges en boterkoek

Ik herinner me dat toen ik in de zesde klas van de basisschool zat, de digitale horloges in begonnen te komen. Een klasgenoot van me had voor zijn verjaardag een horloge gekregen en ik vroeg: "Is het digitaal?" "Nee," sprak hij, "quartz!" (ze hadden hem niet uitgelegd dat ook horloges met wijzers een kwarts-uurwerk kunnen hebben en dat je ook die dan niet meer hoeft op te winden - het had niets met de display te maken.
Verder had in mijn vroege jeugd mijn moeder zich eens voor het eerst gewaagd aan het bakken van een boterkoek. Toen we hem soldaat gingen maken, bleek het ding zó hard te zijn, dat mijn vader er met een hamer en een spijker stukjes af moest bikken. Maar hij was hartstikke lekker. Als ik later weer eens boterkoek at, dacht ik altijd dat die een soort van mislukt waren - ze waren wel lekker hoor, maar erg zacht. Járen heb ik gedacht dat boterkoek spijkerhard hoorde te zijn, zoals echte snert zo dik hoort te zijn dat de lepel er rechtop in blijft staan...

Kobalt

Kobalt

02-09-2011 om 10:11

Genista lol

Ik zie het voor mij: een brave huisvader die met hamer en spijker een boterkoek te lijf gaat. Hihihihi

Merel

Merel

02-09-2011 om 10:30

Genista en silone

Silone schrijft dit: blijkt als zoon op marktplaats zoekt naar een mobieltje, en iemand zijn toestel met 'querty' aanprijst. Die heeft het dus echt niet begrepen.

En ik snap 'm dus niet ......
Leg eens uit?

amk

amk

02-09-2011 om 10:37

Merel

het is qwerty naar de bovenste rij letters op het toetsenbord. Niet querty. Maar veel mensen maken deze 'fout' na de q komt de u zit er namelijk wel goed in.

Een pizza zoals genista's boterkoek

Mijn moeder had eens een recept uit de Libelle: pizza in 45 minuten. Ze kneede het deeg, ging aan de slag met tomatensaus en geraspte kaas en zette het hele zooitje 45 minuten in de oven. Daar hadden we ook wel een hamer en beitel bij kunnen gebruiken.

Eigenlijk was het de bedoeling dat je 20 minuten bezig was met de bereiding en dat het eindresultaat 25 minuten de oven in moest.

skik

Fianna

Fianna

02-09-2011 om 12:53

Silone

'blijkt als zoon op marktplaats zoekt naar een mobieltje, en iemand zijn toestel met \'querty\' aanprijst. Die heeft het dus echt niet begrepen.'

Dat heb ik als de bekende drogist Kruidvat als Kruitvat wordt geschreven.

Lizelotje

Lizelotje

02-09-2011 om 13:29

Mijn zoon.

Ik had het over een vriendin van me zegt hij:Ja,ik ken haar wel,ze heet Anoniem!!!!!
Ze belt inderdaad anoniem.....ik snap het eigenlijk nog steeds niet,want ik noem vriendinnen echt wel bij hun naam,maar ik heb 2 vriendinnen met dezelfde naam ik denk dat zoon dacht dat ik het dan steeds over 1 persoon had en dan nog een Anoniem als vriendin had.

Asa Torell

Asa Torell

02-09-2011 om 13:34

Qu/werty

Volgens mij gaat het er meer om dat de MP-verkoper denkt dat dat de merknaam is.

Asa Torell

Asa Torell

02-09-2011 om 13:34

Boterkoek

wordt hier overigens ook altijd spijkerhard, wie weet hoe dat te voorkomen?

merel

merel

02-09-2011 om 14:49

Querty? voor silone

Ik weet wel dat qwerty de eerste 5 letters van het toetsenbord zijn maar wat heeft dat te maken met een telefoon? Ik snap 'm nog steeds niet. Ik wacht graag de uitleg van Silone af.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

02-09-2011 om 15:20

Qwerty

Ik denk dat het dan een mobieltje is met een heel toetsenbord zoals op de computer, ipv een paar letters per toets...

Asa....

minder lang bakken!

Boterkoek hoort goudgeel te zijn, niet krokant bruin, en voelt bijna nog zacht aan als je hem uit de oven haalt. pas bij afkoelen krijgt ie genoeg body om leuk in puntjes te snijden, als alle boter weer een beetje afgekoeld is...

Ik haal boterkoek altijd uit de oven zodra de uiterste randjes bruin beginnen te worden. Maar het ligt aan je oven hoelang dat precies duurt. Doe er eerst maar eens 10 minuten af zou ik zo zeggen, van je 'normale' baktijd.... (over een paar maanden dan, als je weer eens de rust kunt vinden om iets te bakken..hahaha!)

Merel

Het ging om een toestel met toetsenbordje. Als je dat querty noemt, heb je volgens mij niet begrepen dat het om die eerste 5 toetsen links gaat. Anders maak je niet die u-w fout.

Qwerty

Dat zijn de eerste 6 letters (niet 5)

Boterkoek (ot)

Op vakantie in Bretagne de heerlijkste boterkoek ooit gegeten, wel erg vet en zoet, maar zálig. Vind ik er waarempel een recept van op een ansichtkaart. Thuis gekomen met google vertalen een poging gedaan te kijken hoe ik het moet maken. Hilarisch! Ik moest bv het deeg een half uur koud tussen twee torens laten staan. Gelukkig vond ik nog een youtube kok en kan ik mijn kouign amann toch nog eens maken (wel ingewikkeld trouwens).

Genista

Om met zoon 2 te spreken, het is nog vakantie, ik hoef nog niets te weten...

Wat ook achteraf best wel dom was...

...want ik had allang een paar jaar Engels, is dat ik Tower Bridge, die in Londen, in mijn hoofd altijd vertaalde met Touwenbrug. Verbaasde ik me weer dat er zo weinig touw aan die brug zat. Ik was toch al over de 20 voor het kwartje viel dat je Tower óók in het geval van die brug met "toren" moest vertalen...
Getriggerd door de fraaie vertaling van Silone's boterkoekrecept herinnerde ik me dat ineens weer.

Wat vandaag ook ineens doordrong

Bij aankoop van onze matrassen hebben we indertijd bewust gekeken voor een matras met wasbaar tijk. Vanwege allergiën toch handig om af en toe op 60 graden te kunnen wassen. Jammer alleen dat het tijk zelfs met flink proppen niet in de wasmachine pastte. Nu heb ik inmiddels een 7 kg machine en hoera, het tijk past erin. Vandaag maar eens flink de handen uit de mouwen gestoken om het hele bed winterklaar cq van enig mijt verlost te wassen en buiten te drogen. Met het afritsen van het tijk kwam ik er achter dat je helemaal door kunt ritsen tot het in tweeën ligt. Dat had met gemak gepast in mijn oude wasmachine, zucht...

Merel

Merel

02-09-2011 om 18:40

Snap 'm (qwerty/ querty)

Oke ja nu snap ik 'm

Vic

Vic

02-09-2011 om 19:18

Genista

Vorig jaar is mijn vriend met zijn zoon naar Londen geweest. Toen hij het foto-album liet zien en noemde 'Tower Bridge', keek ik naar de foto en dacht 'geen touwen... ooooooh tórens!'. Nou ja, toen was ik dus ook al ruim over de 20

Fianna

Fianna

02-09-2011 om 22:05

Gale

idd ja! Is heel vreemd!

Kruidvat/kruitvat?

En welke is het nu en welke betekenis??
groeten albana
(dát zou mij écht niet opvallen..)

Niny

Niny

03-09-2011 om 10:06

Gale

Die bloedbank die 'Sanquin' heet, ik dacht serieus dat de drukker een fout gemaakt had. Heel stom ziet het eruit. Omgekeerd komt het ook wel voor: mensen die 'guiche' zeggen ipv 'quiche'. Ik ben ook wel eens een 'Monigue' tegengekomen, brr.
Niny

Bloedbank

Ik vermoed dat de bloedbank graag aan de Q-en-X-rage mee wilde doen, net als bijvoorbeeld linq. Wat mij betreft hadden ze beter gewoon bloedbank kunnen blijven heten. Da's tenminste duidelijk en duidelijkheid lijkt mij belangrijker dan een ronkend naampje. Het heeft een paar jaar geduurd voor ik doorhad dat Sanquin hetzelfde was als de bloedbank.

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2011 om 16:02

Nee joh

Niet hip, juist ouderwets! Bloed geven, o q! Dat was vroeger volgens mij een reclame-slogan, o-q. Heel hip. In de jaren 70.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2011 om 16:03

Albana

Kruidvat: kruiden, medicijnen, drogist
Kruitvat: buskruit, kanon, boem

Tirza

Jaha!

'k snap 'm, nou dit was dan mijn aha-moment.
Ik was vroeger ook al niet goed in crytogrammen (favoriet tijdverdrijf in ons gezin, toen ik puber was...)
groeten albana

Sanquin

Van de site van de bloedbank:
"Waarom de naam Sanquin? De naam Sanquin is een verwijzing naar de letterlijke betekenis van het woord bloed in het Frans (sanguine) en het Latijn (sanguis). Daarbij is gekozen voor een aanpassing van één letter: de ‘g’ is vervangen door de ‘q’, waardoor de juiste uitspraak 'Sankwien' is geworden."
Tja, vraag me niet waarom dat nou moest worden aangepast.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.