Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 13:01

Dingen die ineens doordringen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Berend

net drong het bij jongste dochter (7, gek van beren) door dat het liedje Berend Botje helemaal niet over een beer ging maar over een man, ze zag het in een rijmpjes boek met een plaatje... dochter zingt dit al vanaf haar 2e-3e jaar met veel enthousiasme. Nu snap ik ook waarom

oregano

oregano

13-09-2011 om 19:59

Het woord: verrijker ☺☺

Mijn zwager heeft een boerderij en had het wel eens over de verrijker. Ik dacht dat dit een apparaat was om de grond rijker te maken oid...Tot ik ergens dit jaar een bord zag met het woord verreiker. ik zei tegen mijn vriend: ook stom dat ze dat zo hebben gespeld...
Toen bleek dat het niet ging om het verrijken (?) van de grond maar een apparaat waar je ver mee kunt reiken. Oh, dussssss.
Ik voelde me wel een beetje dom en een echt stadskind☺
Groet, oregano

margje van dijk

margje van dijk

14-09-2011 om 10:07

Voetbalclubs

Vroeger zaten de jongetjes in mijn klas die voetbalden allemaal bij biekwiek. Je schreef het heel ingewikkeld: Be Quick. Pas jaren later ontdekte ik dat dat Engels was en iets betekende.

En ook bijvoorbeeld zo'n club als Vitesse. Jarenlang gewoon in de mond genomen, gelezen, gehoord (ik woon niet ver van Arnhem). Pas onlangs realiseerde ik mij dat Vitesse natuurlijk gewoon Snelheid betekent in het Frans. AaaaaaHaaaaa!

Margje

Woorden in vreemde talen

Volgens mij heb je woorden in vreemde talen niet zo snel door omdat het zo Nederlands uitgesproken wordt. Vietessuh link je niet zo snel aan op z'n Frans uitgesproken vitesse.

Een kennisje opende een winkel met kunstzinnige sieraden in mooie doosjes. Ze zei dat de naam een grapje bevatte. De winkel heette Art & Casey. Ik heb me suf zitten peinzen wat het grapje was. Kunst, doosje? Totdat iemand met een vet Nederlands accent die naam uitsprak, toen had ik 'm. Ard & Keessie!

skik

Foo

Foo

14-09-2011 om 14:23

Vites en bank

Een beetje Arnhemmer (of iemand uit de omgeving van Arnhem) zal niet snel de voetbalclub uitsprken als Vietessuh maar een fan van de club heeft het over Vites. En net als een fan van Heracles de naam uitspreekt met het accent op de 2e lettergreep ipv op de 1e.
Verder kwam, toen ik een jaar of 5 was, zou er een nieuwe bank, de Amrobank, bij ons in het dorp geopend worden. Daar kon je dan je spaargeld naar toe brengen. Ik zag het helemaal voor me: iemand zittend op een bankje met een stapeltje geld naast zich. Toen de bank geopend werd, was deze heel anders, een heel gebouw zelfs. Het heeft nog even geduurd dat ik door had dat het woord bank 2 betekenissen heeft.

Nederland

Gisteren was er een programma op de tv en dat ging over een vrouw die een afrikaan ontmoette en aangezien hij af en toe ook naar Nederland kwam besloot hij de Nederlandse taal te leren. Zij stelde hem een vraag (waarschijnlijk uit een inburgeringscursus) Wat betekend Nederland? Hij antwoordde: Laagland. En laat ik daar nu nooit opgekomen zijn, alhoewel ik al jaaaaren weet dat we beneden de zeespiegel leven en geen bergen hebben. Dit was voor mij een echte eye-opener en moest gelijk aan dit draadje denken.

Groet,

Angela

judiths mama

judiths mama

14-09-2011 om 22:17

Benelux

Daar ontdekte ik rijkelijk laat het idee achter.

Emmawee

Emmawee

14-09-2011 om 22:49

Dare to be different

Op een zijgevel van een curiosawinkel in Heemstede, stonden lange tijd 3 leeuwen afgebeeld: Dare, tobe en different.

Groeten, Maw.

Leuk draadje, ik leer zoveel....

Ik zit af en toe echt te schateren. En eerlijk gezegd, ook een paar eye openers....
Ook eentje in de lijn van Speurder:
We waren naar de mentoravond op school. Ik dacht wat leuk, er is ook een puber bij om de stoelen te verzorgen. Hm... dat was dus de mentor. Ik dacht jeetje, wat een kind, het had mijn dochter kunnen zijn... bij wijze van spreken.
Totdat het muntje viel, ja, dat klopt, maar dat zegt meer over mij dan over de mentor. Het betekent dus: ik word echt oud

Suz@nne

Suz@nne

15-09-2011 om 19:15

Angeela

Je ook nooit afgevraagd wat "Lowlands" betekent?

Irene

Irene

16-09-2011 om 10:55

Euh

Ik was denk ik al in de 30 toen ik erachter kwam dat een bepaalde SF serie uit mijn jeugd NIET "Balthasar Calactica" heette. (Altijd gedacht dat die commandant Balthazar heette en de serie naar hem vernoemd was). Nou ja ik was ook nog heel klein toen de serie op de tv was hoor!!

Vakwerk

Ik was de afgelopen dagen in Duitsland en daar herinnerde ik me nog zoiets. Vakwerk-huizen. Járen lang dacht ik dat dat zo heette omdat die nog gebouwd werden door echte vakmensen. Van die ouderwetsche bouwers, die deze stijl nog werkelijk in de vingers hadden. Het is nog niet eens zo afgrijselijk lang geleden toen ik ineens doorhad dat het om de vakken gaat. Zo'n gevel werd gebouwd van vakken van hout, die daarna werden opgevuld...

Belle Époque

Belle Époque

26-09-2011 om 16:52

P

Tijden geleden zong ik op volle oorlogssterkte mee met "Nergens Goed Voor" van De Dijk: "Ik heb geen cent te makken, en ik heb nooit een VAK geleerd..."
Waarna ik door zoonlief (toen een jaar of 11) zéér beslist op mijn vingers werd getikt: dat wóórd, mamma, die kón niet!
(datzelfde kind dat nu als 13-jarige vrolijk en net iets te hard "Cut the crap!" riep toen hij in een restaurant een flensje als dessert kreeg... Ook die moest even rijpen voor ik 'm snapte...)

Belle Époque

Belle Époque

26-09-2011 om 16:53

Tjesses

Dat woord, DAT kon niet...

En nou kan ik even niet dat grote toetsenbord de schuld geven!

Belle Époque

Belle Époque

26-09-2011 om 19:19

Erfelijk belast

Jongste (13) en ik kijken net naar een opname waarin een man een pijl-en-boog maakte. De "pees" maakte hij van parachutedraad.
Ik vertel aan jongste dat ik vroeger altijd dacht dat die pees een elastiek was. Net als met een katapult of zo. Jongste schiet in de lach en zei dat hij dat tot voor kort ook altijd dacht!

(hij leerde later bij de Myth Busters dat die dingen in de Middeleeuwen werden gemaakt van stierenpiemels, zei hij direct daar achteraan...)

Tihama

Tihama

26-09-2011 om 20:01

Genista!

Wat dacht je van vakwerkconstructies? http://nl.wikipedia.org/wiki/Vakwerkbrug
De eerste keer dat ik de Eifeltoren zag, kon ik alleen maar ademloos kijken naar die prachtige vakwerkconstructie. Had jij dat niet?

Tihama

Vic

Vic

26-09-2011 om 20:03

Belle

"(datzelfde kind dat nu als 13-jarige vrolijk en net iets te hard "Cut the crap!" riep toen hij in een restaurant een flensje als dessert kreeg... Ook die moest even rijpen voor ik 'm snapte...)"
Ik snap hem niet.
Die van het vak van Nergens Goed Voor heb ik ook een tijd verkeerd verstaan trouwens. Vreselijk grof vond ik het.

Vic

Vic

26-09-2011 om 20:04

Wachten

Ik zit nu trouwens te wachten op de bijdrage van degene die er net in Het nieuwe huishouden achter is gekomen dat je taartdecoratie niet moet meebakken

Vic

Vic

26-09-2011 om 20:16

Linzel

Die van P is hetzelfde als 'ik heb nooit een vak geleerd'.

Tihama

O ja, je hebt de prachtigste vakwerkconstructies! En die Eiffeltoren heb ik wel één hele keren gezien, maar wel heel goed bekeken bij die gelegenheid.

Belle Époque

Belle Époque

26-09-2011 om 21:33

Vic en linzel

Linzel heeft 'm goed. Opgeschreven komt het ook minder leuk over dan uitgesproken ("cut the crêpe" ) . Maar ik kon het niet laten

Zoon was ook oprecht geschokt toen hij mij dat vermeende vierletterwoord hoorde zingen

Linzel

Linzel, jij komt vast uit het zuiden van het land, of ergens anders waar het verschil tussen de V en F duidelijk wordt uitgesproken. In grote delen van het land wordt de V als een F uitgesproken. Zeg het nu nog eens langzaam

Veters strikken

Volgens mij heb ik het in een column van Sylvia Witteman gelezen over haar leven in Amerika, maar blijkbaar is er een veel gemakkelijkere manier om je veters te strikken dan de manier die ik heb geleerd.

Ik doe het door eerst 1 lus te maken, daar de andere veter overheen te leggen en dan er onderdoor te trekken tot een tweede lus. Blijkbaar kun je je veters net zo handig strikken door gewoon meteen twee lusjes te maken en die vast te knopen.

Chris

Zo hee

Ha ha P. dat ziet er snel uit zeg. Gelukkig demonstreren ze het ook nog eventjes rustig. Ik zal het eens proberen, maar ik ben een mens van hardnekkige gewoontes dus waarschijnlijk blijf ik het gewoon op de ouderwetse manier doen.

Trouwens, ik heb zelf helemaal geen veterschoenen, bedenk ik me nu. Als ik veters strik is het voor mijn zoons voetbalschoenen. Kijk ik er ook nog eens net andersom op, veel te ingewikkeld voor mij

Chris

Rosase

Rosase

27-09-2011 om 21:19

Chris

Andersom gaat volgens mij precies hetzelfde, dus dat zou niet uit moeten maken.

Jillian

Jillian

27-09-2011 om 22:05

Snap hem niet

Ik spreek vakwerkhuis heel langzaam uit maar ik snap nog steeds niet waarom het een vies woord is....

Jillian

je ziet va--- en je spreekt het min of meer uit als fu--- . Nu wel?
Ik heb nooit een vak geleerd, zoek en vervang?

kaatje1972

kaatje1972

27-09-2011 om 22:13

Jillian

Spreek het woord vak of fak maar eens uit in het Engels. Toch een hele andere betekenis dan de Nederlandse

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jillian

Jillian

27-09-2011 om 23:00

Ok, ik snap wat jullie bedoelen alleen... vak en f*ck spreek je toch anders uit?
Ik zit beide woorden hier nu hard op te zeggen, mijn man keek me heel vreemd aan maar ik hoor echt geen f*ck in vak. Ik bedoel ik snap wel dat je het zo uit kan spreken dat het bijna gelijk klinkt maar normaal gesproken klinkt het toch heel anders?

Valkyre

Valkyre

27-09-2011 om 23:54

Veters!

Ik heb van Ernie (van Bert) veters leren strikken. Dus ik doe het op de Amerikaanse manier inderdaad: eerst een platte knoop, en dan twee lusjes maken en daar weer een platte knoop in maken. Heel simpel. Ik snap nog steeds niet waarom men het hier zo moeilijk moet maken...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.