Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

alleen

alleen

22-03-2012 om 15:46

Kleding - voorjaar

Ik was even benieuwd wanneer jullie bij welke temperatuur jullie de voorjaarskleren aantrekken, dat wil zeggen wat voor soort/kleur broek en hebben jullie al een t-shirt met korte mouwen aan.

Ze hebben nu diverse leuke felle kleuren qua broeken in de mode en doen jullie dat nu al aan.
En wat voor soort schoenen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

22-03-2012 om 15:50

Alleen

Vandaag is het slipperdag, heerlijk. Ik draag met deze temperatuur dunnere broeken en rustig een shirt met korte mouw. Felle kleuren draag ik gerust ook in de winter.

Hanne.

Hanne.

22-03-2012 om 15:59

Nu (en vorige week) en midden in de winter

Ik maak niet echt onderscheid tussen de verschillende seizoenen. Vandaag heb ik bv een felgekleurde jurk met een jasje er over aan. En daarbij blote voeten in pumps Volgens mijn collega's heb ik voorjaarskleding aan.

Wat ze vergeten zijn is dat ik dat jurkje van de winter met een vest er over heen ook al aan had. Een fel gekleurde broek heb ik niet, maar als hij warm genoeg is zou ik'm nu zeker dragen. Maar midden in de winter ook.

Bij welke temp ik de switch naar korte mouwen etc zou ik niet weten. Heb ik het koud doe ik een laagje uit, heb ik het warm doe ik een laagje aan. Ben gister ochtend bv met handschoenen aan op de fiets gestapt. Want toen was het nog flink koud. Gister middag zonder jas naar huis gefietst.

Rokjesdag

Vanochtend heb ik in een rok en een topje de tuin opgeruimd, slippers, blote voeten. Lekker!

Sja wat voor kleur bij wat voor weer - dat is een gevoelskwestie, letterlijk en figuurlijk, ik denk dat daar weinig algemeens over is te zeggen.
Vesten zijn lekker met dit weer, want tegen de avond en 's nachts is het fris.

Uhm

Ik vind het een licht bijzondere vraag, maar a la. Wat ik vandaag aan had: spijkerbroek met blote voeten rondom huis en een tricot truitje met korte mouwen. Broekkleur: blauwe jeans, truitje zeegroen.
Als ik de deur uit moet trekt ik snel even pantykousjes aan (dat is stylish gezien vast heel fout) met bruin/grijze enkellaarsjes.
Vanavond moet ik ook nog weg, dan gooi ik er mijn jaren 70 blokjes gehaakte in alle kleuren van de regenboog mouwloze bolerootje er over. Lentegevoel genoeg dacht ik zo.

Hee silone!

dat lijkt me super, die bolero van jou!

Fotootje ter inspiratie??

Merel

Merel

22-03-2012 om 20:15

Vroeger

Ik denk dat dat misschien iets van vroeger is? Mijn schoonmoeder zei vroeger ook altijd al als ik een witte broek aan had in de winter. (Witte broeken waren dus alleen voor het voorjaar en de zomer volgens haar). Zelf hou ik me daar niet aan, maar ik denk wel dat ik automatisch in de winter andere kleuren aandoe dan in de zomer. (maar niet omdat het niet zou horen ofzo)

Margriet*

Margriet*

22-03-2012 om 22:43

Wel shirt met korte

mouwen maar dat is omdat het op mijn werk gruwelijk warm is. Ik zag vandaag een collega met blote inwitte voeten in ballerina's en dat vond ik niet mooi staan.
Ik vind dat meer voor de echt lekker lentedag in april.
Gekleurde broeken mwahh, vooral leuk voor mijn dochter.
Verder draag ik vooral dunnere versies van alles. Dus dunner jasje, vestje, broeken, kortere laarsjes etc.

Fiorucci

Fiorucci

23-03-2012 om 06:58

Klopt merel

Ik herinner me dat ik in juli vroeg naar een zwarte bh bij een lingeriewinkel. De winkeldame keek me aan alsof ik om een mud aardappelen vroeg. Maar mevrouw, het is zomer!
Maarja, ik droeg destijds alleen zwart, dus wat moet je dan met een witte bh??

Bromvlieg

Ik heb hem zelf gemaakt volgens onderstaand patroon. Hij staat er in paars/roze, maar ik heb hem dus in verlopende kleuren: geel,blauw,rood,paars,groen. Wat ik zeg: regenboog.
http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=8&lang=nl

Pasen?

Is het niet zo'n ouderwetse gewoonte om vanaf Pasen je nieuwe lente/zomerkleren te gaan dragen? Dat in die tijd je winterkleding naar zolder ging en de zomerkleding er vanaf gehaald werd, of er met Pasen nieuwe kleren gekocht werden (vandaar de uitdrukking 'op je Paasbest')? Maargoed, we leven niet meer in de jaren '50, dus trek lekker aan waar je zin in hebt.

Ik vind het altijd grappig om te zien wat mensen dragen in deze tijd, als het net warmer is geworden. De een loopt meteen in luchtige zomerkleding (mijn zoon gaat al dagen met een bermuda en t-shirt aan naar school) en de ander heeft nog zijn winterjas, laarzen en dikke trui aan.

skik

Ely

Ely

23-03-2012 om 18:17

Vroeguh

Had ik klasgenootje die idd op gezette tijden haar andere garderobe aan moest. Geregeld zag ik haar zweten in het voorjaar of kleumen in de herfst. Zo sneu.

Verder ben ik ook erg benieuwd waar de vraag vandaan komt

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Margriet*

Margriet*

23-03-2012 om 20:19

Uh skik

woensdagochtend stond hier het ijs nog op de ramen van de auto. Dus ehhh bermuda en t-shirt??? Woon je niet in Nederland?

mix

mix

23-03-2012 om 20:52

Hier ook al hoor in nederland

gisteren op slippers met 3-kwartbroek en shirt, zonder jas en vandaag weer, het was 23 graden in mn tuin!

Margriet

Ja hoor, gewoon in Nederland. Geen ijs te zien en rond achten al boven de 10 graden. 'T is 's ochtends nog wel wat frisjes, maar tegen de tijd dat het speelkwartier is was het warm genoeg om zonder jas buiten te spelen.

skik

Isabella

Isabella

25-03-2012 om 10:06

Zomerkleding

Ik loop al vier dagen in zomerkleding. Lig ook in de tuin met een bloot zomerjurkje. Heb echt geen zin om met dit weer donkere winterkleding en laarzen te dragen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.