Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

25-03-2012 om 15:22

Ontvolking oo


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yura

Yura

26-03-2012 om 08:40

15 jaar

Ik loop hier zo'n 14,5 jaar rond denk ik. Was zwanger en wilde lid worden van ouders van nu en het leek me voor de hand dat hun url www.ouders.nl was. Maar ik vond dus heel wat anders hahaha. Wat heb ik er enorm veel aan gehad zeg in het begin vooral mbt borstvoeding. Ik groei dus echt mee met de rubrieken en merk dat ik op een gegeven moment de rubrieken van een eerdere levensfase over ga slaan. Ik kijk nog een jaartje ofzo in die van het jaar ervoor en dan is het over, ben dus steeds sneller klaar want toen mijn kinderen babies waren keek ik in alle rubrieken. Nu kijk ik in puberteit en af en toe nog in basisschoolleeftijd. De ontvolking was mij dus ook ontgaan. Eigenlijk zou ik natuurlijk in babytijd ook gewoon kunnen kijken en daar mijn ervaringen kunnen delen. Maar om eerlijk te zijn boeit dat babygebeuren me helemaal niet meer zo, dat heb ik hier en irl ook. Lekker boeiend of je kind nou 5 of 6 voedingen krijgt om maar wat te noemen. En een jonge ouder (hier niet en irl niet) zit niet te wachten op zo'n advies want voor zo'n (meestal) moeder is dat enorm belangrijk. Maar goed dat verklaart alleen waarom de oudere garde niet meer in de jongere rubrieken komt, maar wat ik om mij heen hoor zitten jonge ouders nog steeds met dezelfde vragen en is de info van het consultatiebureau nog steeds even beroerd, dus wat zouden ze veel aan ouders online kunnen hebben.
Sinds kort kom ik ook regelmatig op het viva forum, dat is namelijk enorm vermakelijk, vooral de rubriek relatieproblemen. Nadeel is daar dat je ook plaatjes kan plakken, want ik kwam daar net en toen had iemand hele nare plaatjes (van dode mensen enzo) geplakt, ik schrok me echt wild en dat had het onderwerp een onschuldige titel, dus je opende het nietsvermoedend. De moderators zijn betaalde mensen van Sanoma en die werken denk ik niet 's nachts, dus die plaatjesplakker ging maar door. Ik moet zeggen dat ik me hier dus wel een stuk "veiliger" voel daardoor. Is ook schijn natuurlijk, maar in de beginjaren postte iedereen onder zijn eigen naam zelfs. Ik vond bij viva het onskentonsgehalte juist hoger, best veel ruzies onder oudgedienden die ooit geband waren ofzo en je mag helemaal niet iets kritisch zeggen over de moderators, word je gelijk geband. Die moderators waren er dus meer op gebrand om degenen die klaagden dat de smerigeplaatjesplakker niet sneller werd aangepakt te bannen dan de plaatjesplakker zelf. En bij viva zijn ze nogal van het scheiden, bijna iedereen die een relatieprobleem plaatst wordt standaard aangeraden te kappen met die relatie.

Ely

Ely

26-03-2012 om 09:09

Hahaha kaatje

Dus het ontvolken van OO ligt niet aan de layout of reclame, niet aan hoe er nu gepost wordt of de huidige groep posters: nee het ligt aan de mensen die er niet posten, die zijn niet geschikt omdat ze hun kind teveel ophemelen.

Mijn ontopic reactie volgt nog. Ik moet nog even na schuddebuiken van Krin haar omschrijving.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Egel

Egel

26-03-2012 om 09:11

Twijfel (maar blij met dit forum)

Pas sinds zo'n 2 jaar lees ik actief mee met dit forum en heel soms plaats ik een vraag of reactie. Ik ben midden 30, twee kinderen (8 en 10) en vind het hoge niveau heel erg prettig. En inderdaad: het saaie uiterlijk, heerlijk. Ik kijk overigens vooral via mijn telefoon (zo mogelijk nog fijner). Tegen anderen maak ik reclame voor dit forum en zeg er ook bij dat ik helemaal niet van de fora ben, behalve deze. Die enkele keer dat ik bij een ander forum keek, vond ik dat helemaal niks. Onoverzichtelijk, met plaatjes, rare namen en soms rare reacties die je toch allemaal gaat zitten lezen. Nee, ik lees nergens anders meer. Nadeel is dat ik OO wel verslavend vind, ik lees praktisch alles.
Het 'ons-kent-ons' vind ik voor- en nadelen hebben. Ook wel leuk: o ja die, die schrijft altijd zo grappig, maar zou ze echt zo zelfverzekerd zijn? Of: ah, daar hebben we de deskundige in dat onderwerp. Maar ook: o, ze kennen elkaar, daar hoor ik vast niet bij...
Vrijwel niemand kent mij nog denk ik, daar heb ik te weinig voor geplaatst. Hoewel: toen ik een keer heel tolerant reageerde op iemand die een groot leeftijdsverschil had met de (potentiele) nieuwe liefde, verklapte meteen iemand: 'ja maar volgens mij was Egel diegene met een veel oudere man'. Inderdaad ja. Oeps.
En daar zit ik in het algemeen erg mee: de privacy. Ik heb soms zin om heel veel te schrijven. Vanalles over mijn kinderen, over schoolzaken, over mijn eigen twijfels in het leven , over mijn frustraties dat ik 'mislukt' ben in school/studie en dientengevolge een vrij suffe baan heb, over de relatie met mijn ouders waar ik soms erg mee zit, enz.enz.
Maar dan geef ik mezelf zo bloot, gewoon op een openbaar forum. Ik ben er al maanden niet uit of ik me daar maar overheen zal zetten en dan mogelijk door iemand herkend wordt waarvan ik niet wil dat hij/zij zoveel persoonlijks over me weet, of dat ik onder meerdere nicks zal schrijven (ik heb er nog 1 of 2, dit is de gebruikelijke). Nadeel van 1 nick is ook dat 'jullie' me straks kennen, en ik ben heel onzeker, gevoelig en lichtgeraakt, dus, nou ja, ik weet niet of dat een goed plan is.
Daar zit ik mee en daarom schrijf ik niet wat meer. Als iemand tips voor me heeft, graag.
liefs, Egel

Hmm

Die ontvolking is me ontgaan eigenlijk, maar dat komt misschien ook omdat ik zelf wat minder actief ben. Als ik na een poosje weer kijk, vind ik dat er best wel weer wat te lezen is. Blijkbaar ligt mijn interesse niet bij de draadjes met harde woorden en aanvallen, want die komen me niet erg bekend voor. Ik vermoed dat die meer voorkomen bij sexualiteit/relaties en ouders en school? Daar kom ik niet veel.
De algemene indruk van dit forum zijn wmb de kritische geluiden, andere invalshoeken en meedenken ipv meeklagen. Ik vind dat wel prettig juist.

krin

krin

26-03-2012 om 09:22

Evenzo

Ik snap dat je je een minderheid kunt voelen, op de verkeerde dagen, bij zekere onderwerpen. En dat dat niet aangenaam is, begrijp ik ook. Toch, twee dingen: als er iemand begint met tegengas, baant die de weg voor medestanders; ten tweede: dat men het niet met je eens is en dat ook schrijft, betekent niet noodzakelijkerwijs dat jij wordt weggezet, verketterd of belachelijk gemaakt. Het is de bedoeling dat alleen meningen onderuit worden gehaald, geen mensen. Blijven staan voor je mening en je argumenten, zou ik zeggen.

Hm nu je het zegt

ik ben zelf ook minder actief, kijk dagen niet en meng mij zelden meer in discussies, simpelweg omdat het mij minder interesseert en ik minder topics heb waar ik iets over kwijt moet, verder heb ik veel minder de behoefte om te reageren als ik een 'stomme' vraag of opmerking zie. Practische vragen stellen hier vind ik trouwens nog steeds erg prettig en ik krijg ook vrijwel altijd reacties.

dus minder vermaak en diepgang indd, mede omdat ik zelf er geen behoefte aan heb. Misschien ook omdat ik meer ouders spreek rl dan vroeger en op die manier genoeg input over de kinderen krijg.

Ontvolking (en egel)

Het was mij ook wel opgevallen dat er in de rubrieken voor de jongere leeftijdscategorieën niet zo veel meer gebeurt, dat duidt toch wel op een zekere vergrijzing van het forum. We zijn hier natuurlijk ook wel een beetje betweters met z'n allen die over alles graag hun plasje doen. Maar ik heb hier al veel goeie dingen opgepikt. Ook als reacties soms kritisch zijn of diametraal tegenovergesteld aan mijn eigen mening kan ik daar uiteindelijk (nadat ik me over mijn verontwaardiging heb heengezet) bijna altijd wel wat uithalen.

En de vergelijking met het Viva-forum: ik lees met enige regelmaat op het Viva-forum, maar dan alleen bij mode en entertainment. Dat zijn eieren die ik hier niet altijd kwijt kan. Ik vind de reacties daar vaak een stuk botter en minder inhoudelijk dan hier trouwens.

Egel, wat betreft privacy op het forum, de kans op herkennning is natuurlijk aanwezig maar of die nou zo groot is? Ik zou zeggen zet je er overheen en post hier lekker wat je kwijt wilt. Als je daar meerdere nicks voor wilt gebruiken doe je dat toch gewoon? Ik heb van de vaste nicks inmiddels na jarenlang te hebben meegelezen wel een beetje beeld van hun achtergrond, maar veel verder gaat het niet. Mensen zitten denk ik ook vooral voor zichzelf op een forum en niet zozeer om nou eens alles te weten komen over een ander.

Chris

Tinus_p

Tinus_p

26-03-2012 om 10:20

Uitge-oo-d

Tsja, ik merk zelf ook dat ik na pakweg 16 (!) jaar een beetje ben uitge-OO-d. Waarom? Ik weet niet, maar ik zit sowieso minder achter de pc/laptop dan vroegah.

Reclame

Maken jullie irl wel eens reclame voor het oo forum? B.v. bij je eigen jong volwassen kinderen met een kinderwens of dat jonge gezin bij je in de straat. Wat zeggen die mensen dan over dit forum, misschien steken we daar nog wat van op en kunnen we iets met de kritiek

Pakweg 7 jaar geleden kwam ik hier nog elke dag en toen heb ik moeders op het schoolplein wel eens getipt over dit forum. Wat ik dan terug kreeg was 'te serieus, te kritisch, saai (ja, toen al. mensne willen blijkbaar graag foto's kunnen plaatsen en hupsende smilys gebruiken LOL) Of ik ken natuurlijk helemaal de verkeerde mensen. Dat kan ook.

Kijk eens voor de grap bij pakweg de 5 bovenste rubrieken en zet de teller op 7. Helemaal niks.....of nee, wacht, in babytijd 1 draadje geloof ik.....dat is toch raar? Dan ga je toch eens achter de oren krabben. Hoe kan het dat hier zo weinig nieuwe jonge ouders komen. Terwijl het op andere ouders fora stikt van de jonge ouders. Ook de hoogopgeleide, die vermaken zich daar best tussen het prietpraat. Ze zijn er dus heus wel en verschuilen zich niet op hyves, of wat dan ook.

Misschien moeten we zelf gewoon meer mond op mond reclame maken voor dit forum

emma43

emma43

26-03-2012 om 11:40

Meelezen

Ik kom al 15 jaar op het forum.De laatse keer al Emma,na een poosje ben ik meelezer geworden.Ik lees nu nog steeds mee,soms heb ik nog wle de neiging om te reageren,maar ik doe het niet meer.Ik ben inderdaad niet hooggeschoold,dat merkt iedereen wel aan mijn schrijfwijze,dus soms gaf ik mijn mening wel,maar daar werd dan niet op gereageerd,terwijl later iemand met een andere bewoording hetzelfde zei als mij en die dan wel reakties kreeg.Toen ben ik gstopt.Laatst had ik het met een jonge moeder over OO.Ze plaatste inderdaad een berichtje maar de eerste reaktie was meteen niet aardig,de manier hoe ze haar man en kind benoemde vond iemand niet leuk.Ze is meteen weer gestopt.
Ik leer echter wel veel van OO.Moet soms ook enorm lachen bij sommige draadjes.Maar ik reageer niet meer,ach en wat ik wil zeggen wordt meestal wel door andere gezegd.

Vic

Vic

26-03-2012 om 11:48

Oh gut

Ach, wat vervelend zeg. Ik kan me dat nog wel herinneren, tenminste als het die dame was met haar manlief en de kleine man. Daar hoef je i.d.d. niets over te zeggen. Maar wordt het eigenlijk niet leuker als er soms een beetje 'geprikt' wordt, en niet altijd 100% serieus? Mag je alleen oudgedienden plagen?

Meelezer

Meelezer

26-03-2012 om 12:01

Wat mij tegenhoudt

Is het fanatisme waarin vaak meningen worden verkondigd.
Een voorbeeld: Een draadje over alternatieve/homeopatische geneeswijzen hoef je niet te starten. Je wordt meteen met allerlei wetenschappelijke "bewijzen" om de oren geslagen terwijl je om ervaringen vroeg. Net zoals kunstvoeding, thuisblijfmoeders, al dan niet carriere maken, kleuterverlengen, biologisch versus pakjes enz.
In al die jaren dat ik hier kom heb ik heel veel aan dit forum gehad, zeker als moeder van een zorgenkind, en ik had ook wel vaker willen posten, maar op de een of andere manier nodigt het niet uit.
Komt naar mijn gevoel ook wel doordat de toon vaak wat elitair is, zelf ben ik niet hoog geschoold, werk parttime maar geen carriere en ben totaal niet op de hoogte van de ontwikkelingen in merkenland.
Dat maakt toch dat ik me hier wat minder thuisvoel.

evenzo

evenzo

26-03-2012 om 12:36

Vic

"Maar wordt het eigenlijk niet leuker als er soms een beetje 'geprikt' wordt, en niet altijd 100% serieus? Mag je alleen oudgedienden plagen?"

Prikken is niet hetzelfde als plagen. Ik vind prikken niet zo aardig. Dat moet je alleen doen bij iemand waarvan je weet dat die het kan hebben, die je goed kent dus. Als je onbekenden prikt doe je het alleen voor je eigen ego. Als je plaagt heb je tenminste nog kans dat het slachtoffer er ook wel om kan lachen. Prikken zijn volgens mij gewoon lullige opmerkingen en die zijn nooit nodig.

Zo'n 12 jaar

zoals de titel het zegt, lees ik al zo'n 12 jaar mee.
Met reakties plaatsen en zelf een topic openen ben ik gestopt om reeds genoemde redenen: het ons kent ons gehalte, geen reakties/respons meer enz. Dat er 'pinnig' gereageerd wordt maakt me niet zoveel uit, iedereen heeft recht op zijn mening, dit wil nog niet zeggen dat dat de juiste mening is, maar dat wordt blijkbaar wel eens vergeten.

Egel

Egel

26-03-2012 om 12:58

Okee

Bedankt voor de tips van een paar mensen. Misschien ga ik wel los!
Ik ben benieuwd hoe dat voelt, iets meer informatie prijsgeven en als het te herkenbaar zou worden, die andere naam gebruiken. Misschien word ik ook nog een incrowder!
Groeten, Egel

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2012 om 13:13

Reva

Net als Cobi noem in nóóit de naam van OO. Ik zeg wel dat ik op een forum zit, maar niet welke.

Merel

Merel

26-03-2012 om 13:13

Net als cobi

Net als Cobi heb ik ook een paar andere nicks voor verhalen die wat meer privacy nodig hebben, en ook ik heb ineens weer een dochter extra of een zoon minder om een rookgordijn te leggen voor eventuele bekenden. En helaas voor het forum, ik zeg tegen niemand in mijn vriendenkring dat ik hierop zit, stel je voor dat ze gaan meelezen met wat ik allemaal te vertellen heb.
En ook ik herken de reageer-moe heid. Het is allemaal al eens voorbij gekomen, 'ach laat maar'...

Andere fora heb ik ook wel eens bekeken, maar ik ben ten eerste veel te veel gewend aan deze prettige en simpele layout en structuur. (bij andere fora snap ik het niet 1,2,3) en ik vind vaak de reakties in andere fora nogal ordinair, oppervlakkig, afbranderig of met een vervelende schrijfstijl vol spelfouten (een beetje is niet erg, zie ik hier ook en ik zal ze zelf ook wel maken, maar als het te erg is, haak ik af) . Maar goed, als mensen dat ook van dit forum vinden (vind ik nogal meevallen) dan komt dat misschien toch door het ons-kent-ons gevoel?

Nog niet opgevallen

Het was me eerlijk gezegd nog niet zo opgevallen, die ontvolking. Dat komt ook omdat veel mensen regelmatig een nieuwe nick aannemen waardoor ik als dommeling denk dat er heul veul nieuw volk is op OO
n@nny

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2012 om 14:30

Ontvolking/ minder reacties

Wat mij vooral opvalt is dat ik sneller dan anders door de leesstof heen ben. Dat heeft zijn voordelen, maar ik vind het daardoor wel wat 'saaier' dan voorheen. OO is niet zozeer ontvolkt, maar het volk schrijft minder.
Ik heb wel het gevoel dat nieuwkomers afgeschrokken kunnen worden door wat de gemiddelde mening van OO lijkt te zijn. Mogelijk verliest OO die mensen aan wat 'volksere' forums. (Val niet over mij heen vanwege die term, ik wist even geen betere) Ik vind het op zich wel prettig dat OO-forummen zo 'beschaafd' is qua schrijfstijl e.d.. Ik vind het ook prettig dat de gemiddelde politieke mening aansluit bij de mijne, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat er mensen zijn die daar juist door worden weerhouden zich hier te melden.

Annonimiteit

Ja, die annonimiteit kan een groot voordeel zijn van dit forum. Dat mensen dat niet willen opgeven snap ik. Blijft soms toch jammer

Wat ik hier ook zo fijn vindt is dat ik er elke keer wel iets van opsteek. Neem nou dat draadje hieronder over de sterren. Dat is toch intrigeerend? Vind ik wel. Ga het straks ook aan mijn kinderen uitleggen en vanavond misschien wel laten zien, als het lukt. Zonder dit forum hadden we dat mooi allemaal gemist.

Daarom vind ik het ook oprecht jammer dat hier niet meer nieuwelingen komen. Ze weten niet wat ze missen

Cobie, hoofdletters en punten zei je? Dat lukt me nog wel. Misschien is het tijd om die onzekerheid wat van me af te schudden.

Pluk53

Pluk53

26-03-2012 om 14:51

Twee keer minder

ik kom nu 7 jaar op OOL. Het aantal postings en onderwerpen daalt, en volgens mij ook het nivo. Veel onderwerpen zijn uitgekauwd door de oude garde, dus als er geen nieuwe posters komen, dan is zo'n onderwerp dood (bij gebrek aan nieuwe visie, ervaringen, argunenten)

Voorbeeld

Het erfenisdraadje in HTK wordt helemaal gevuld met aannames over de situatie. Dat hoeft als het op een vriendelijke, beleefde toon gaat geen probleem op te leveren. Maar het wordt wel erg ingewikkeld.

Ik zou als draadstarter niet snel nog een keer zo'n onderwerp aansnijden.

Te weinig polomiek

"Het erfenisdraadje in HTK wordt helemaal gevuld met aannames over de situatie. "
Logischerwijs, want de vraagsteller doet dat ook. Een vraag met weinig informatie, maar veel verontwaardiging. Mij valt juist bij dit soort vragen een verschil met 12 jaar geleden op. Toen nog liepen dit soort draadjes uit in bespiegelingen vanuit alle denkhoeken die je kunt verzinnen. Bijzonder leerzaam. Interessant, sprankelend, fel hier en daar.
Nu lijkt het er steeds vaker op dat de goegemeente dat niet wil. Alsof we niet anders mogen reageren dan 'wat naar voor je'.
Dat is veel minder interessant.
Of dat werkelijk de ontvolking tot gevolg heeft, weet ik niet. Ik vind het wel aannemelijk dat een forum vol deelnemers die niet veel verder komen dan een luisterend oor of een schouder, weinig uniek is. Dat kun je bij Viva ook halen.
Dat andere unieke van dit forum, de lay-out, de modorators en het gebruiksgemak, was 12 jaar geleden nog doorslaggevend om hier te posten ipv elders (wat een harrewar was het elders).
Maar andere fora zitten technisch ook steeds beter in elkaar.
Dat er zélfs nu gepiept wordt over felle reacties als er een homeopaat met onzin langskomt, vind ik tekenend. Jemig. Je weet niet half hoe het was toen het nog superdruk was op dit forum.
Ik denk dat er te weinig polemiek is. Maar misschien ligt dat wel in een maatschappelijke verandering: misschien willen jonge ouders van nu wel helemaal geen polemiek. En dan hoeven ze ook niet naar een forum.
Groet,
Miriam Lavell

Met een e

Polemiek dus, sorry
Groet,
Miriam Lavell

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2012 om 16:23

Felle reacties, soms té fel

Ik ben het eens met Miriam en tijdelijkenik.
Ik sluit me voor een groot deel aan bij wat tijdelijkenik zegt. Ik heb ook letterlijk wel eens bijna of helemaal in tranen gezeten door wat ik over mij heen kreeg. Door mensen die mij maar half kennen. Hoe is het mógelijk, zou je zeggen. Maar ja... rokers weten ook dat een sigaret slecht voor ze is en toch steken ze er weer een op. Met andere woorden: Een forum kan ook een beetje verslavend werken, ook al is het er niet altijd leuk. Toch even kijken, valt er nog ergens over mee te praten?? En juist als er een flinke discussie losbarst vind ik het leuk. Jammer daarbij is wel dat het soms teveel uit de hand loopt. Mijn ervaring is dat dat soms kan uitmonden in dat mensen elkaar bewust gaan opzoeken of juist gaan negeren. Maar ook hierbij... zelfs dat heeft hier een beetje niveau. Als ik op andere fora kijk, dan voel ik me daar echt niet thuis.
Ik ben wel bewust uit Ouders en School weggegaan. Door de reacties daar door de tijden heen. Maar ik heb nu ook echt niet meer het gevoel dat ik er iets te zoeken heb, met 2 dochters op het mbo.

"wat naar voor je"

Ik vind het wat simpel om te stellen dat je voor een reactie als 'wat naar voor je' maar naar een ander forum moet gaan. Je kunt namelijk ook een en/en-reactie geven. In de trant van 'goh, ik snap dat je dat vervelend vindt, maar bekijk het eens van die en die kant'.

Het is de toon die de muziek maakt en ik snap best dat mensen die hier voor het eerst komen afgeschrikt worden door de toon in sommige draadjes.

Chris

De verandering

"ik snap best dat mensen die hier voor het eerst komen afgeschrikt worden door de toon in sommige draadjes. "
Aangenomen dat dat waar is, dan zit daar juist de verandering. 12 jaar geleden schrok het niet af, maar trok het aan. Oud gedienden van toen merkten trouwens ook toen al op dat het in de begintijd nog veel heftiger was.
Groet,
Miriam Lavell

Holiday

Holiday

26-03-2012 om 18:54

Niet zo vlot

Ik vind het OO forum niet 'vlot'. Stelt iemand een vraag, komen daar hele verhalen op. Dan denk ik dat mensen het gewoon heerlijk vinden om dan hun eigen verhaal te kunnen doen. Lekker even vertellen over jezelf, als het kan, nog in columnstijl. Erg bewust van stijl- en spelfouten. Verhalen doorspekt met jongste, oudste, middelste, kindlief of nicknaam-zoon etc. Dat vind ik zo...niet boeiend, sorry. Of ik een saaie collega hoor kletsen.

Kijk ik op een viva-forum, dan zijn de reacties daar korter, meer op het onderwerp gericht en bijna altijd on-topic. In de relatiepijler, zelden dat ik daar lange verhandelingen zie op een vraag. Is de vraag, wat moet ik met deze man, dan is het antwoord vaak 'dumpen'. Ik zeg niet dat dat goed is, maar zo ontstaat wel een wat snellere discussie, zonder eindeloze verhalen van de reageerders, omdat iedereen zich met de vraagsteller blijft bezig houden. Ik zit soms echt te proesten om de komische en spitse antwoorden. Die vliegen daar heen en weer. Dat mis ik hier.

Dat is het

"maar dat verder de toon vrij rustig, op het zakelijke af soms."
Zo kun je dat ook noemen, maar zakelijk is niet per se aardig. In het draadje dat rodebeuk als voorbeeld noemt, is het commentaar overwegend zakelijk.
"Ik zit soms echt te proesten om de komische en spitse antwoorden. Die vliegen daar heen en weer. Dat mis ik hier. "
Dat was hier ook meer zo. Je moest erbij blijven om het bij te kunnen houden.
Niet zo vlot meer, dat is de goede duiding. Maar wel aardiger. Meer op eieren soms zelfs, alsof aspecten gemeden worden om maar aardig tegen elkaar te blijven. Dat is leuk voor de incrowd, maar niet zo interessant voor buitenstaanders.
Groet,
Miriam Lavell

Ely

Ely

26-03-2012 om 19:52

Mijn duit

In het zakje

Ik ben denk ik een relatieve nieuwkomer. Ik lees niet op andere fora dus heb geen vergelijkingsmateriaal.

Wat ik heerlijk vind hier is dat ik heel veel leer over zaken waar ik eerder niet veel van wist. Bijvoorbeeld over de diverse 'iets aan de Hans' varianten die kinderen nou eenmaal (kunnen) hebben en waar de ouders tegenaan lopen. Soms herkenbaar, soms interessant, soms helpt het me in gesprekken met vriendinnen, dat werk. Dat vind ik echt heel waardevol.

Wat ik soms jammer vind aan het 'vroeguh' gebeuren: er is een gedeelde mening door de oud gedienden en dat is hier de standaard: 'we' zijn links in het politieke spectrum, bijzonder milieubewust, hoogopgeleid en tegen kleuterverlengen. O en 'we' doen aan borstvoeden en bij voorkeur aan langvoeden. Op zich prima en lekker correct en braaf maarrrrr de stellingen als: 'veel knuffelbeesten vind je alleen bij de sociaal zwakkeren want 'wij' zijn milieubewust' dagen mij niet uit tot een leuke discussie. Kan aan mij liggen.
En dat brengt me op een ander punt: dat sommige (oudgedienden) in een reflectief draadje als deze enkel aangeven dat het ligt aan 'prospects' zelf dat ze hier niet komen zonder ook maar even stil te staan bij de eigen schrijfstijl vind ik tekenend.
Ik hou van een pittige tintje in een discussie maar ik vind het bv niet zo'n goed idee om een nieuweling met kritiek te verwelkomen. Of om te struikelen over dingen die er niet toe doen, bv hoe je je gezinsleden duidt. Dat maakt het nutteloos ongezellig. Inhoudelijk uitdagen vind ik wel leuk.
En dit draadje vind ik ook leuk

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.