Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

25-03-2012 om 15:22

Ontvolking oo


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mea

Verhip, ben jij het? Van de dystopische romans (en nog veel meer hoor ? Nou, blij da'k het weet. Dacht eerst dat je Tirza was (waar is die gebleven trouwens?), maar iets in de toon klopte niet en de stijl evenmin.
Enfin. Qua nicks heb je wel een mooie carrière gemaakt (ik tel je eerste even mee

Conference

Conference

27-03-2012 om 10:58

Reclame

Onlangs tijdens een avond op school stond ouders.nl groot genoemd op het schoolbord voor het vergaren van informatie over het onderwerp van de avond. De rubriek "zorgenkinderen" werd vorig jaar genoemd, tijdens een informatie avond bij een organisatie waar ons kind onder behandeling is. Of mensen daadwerkelijk komen kijken, en of ze blijven hangen, dat weet ik natuurlijk niet.
In zwangerschap, bevalling, baby-, dreumes- en kleutertijd kom ik al jaren niet meer. Het zal de doelgroep niet uitnodigen om in een rubrieken iets neer te zetten als het daar niet druk is, want hoe groot is de kans dat er wordt gereageerd. Ik kan me overigens nog een hilarisch draadje herinneren van iemand die vroeg of het handig is om make-up te dragen tijdens de bevalling. Best jammer dat dat soort draadjes (daar) blijkbaar niet meer worden opgestart.

krin

krin

27-03-2012 om 11:06

Tijdelijkenik

Dat is dus juist niet de bedoeling, dat je je daar ongemakkelijk bij voelt. Je kunt die taalspelerij zien als een interesse, een hobby. Als dat jouw hobby niet is, hoef je je er dus niets van aan te trekken. Als er in een draadje heen en weer wordt gepraat over crèmes of make-up of geurtjes haak ik af, maar ik ga dan toch ook niet roepen dat ik me hier niet welkom voel omdat het blijkbaar een forum voor crèmegebruikers en parfumspuiters is?
Snap je wat ik bedoel? Het is maar een dingetje, en dan nog een dingetje waar niet iedereen bij inhaakt, en dat lang niet in elk draadje voorkomt. En zeker geen reden om je onwelkom te voelen.

Chippie

Chippie

27-03-2012 om 11:15

Tijdelijkenik

Ik moet daar altijd vreselijk om lachen. Mensen die prat gaan op hun gewichtdoenerij (tja, ik ben ook maar een mens) en het woord 'polemiek' (wetende dat de meerderheid dat woord moet googlen) willen gebruiken en het dan fout spellen.
Ik heb ook meer met Jip en Janneke taal, vooral omdat ik denk dat onder dat al die moeilijke woorden een soort van onzekerheid schuilt.

Groet,

Karin Scholten

sinas

sinas

27-03-2012 om 11:18

Cobi's postings

vind ik juist altijd heerlijk om te lezen. Ja, soms moet ik weleens een woord googlen inderdaad, maar dat is niet erg. De humor en soms wat sarcastische schrijfstijl spreekt mij nou juist wel aan!

Inderdaad tijdelijke nik

Laat je door het taalgebruik van sommige forummers vooral niet weerhouden om hier te schrijven. Ik kan zelf Cobi's bijdragen altijd erg waarderen, maar ik snap ook wel dat niet iedereen voor elk woord tien synoniemen paraat heeft. Het is gewoon een beetje spelen met taal en niet bedoeld om mensen buiten te sluiten.

Ergens schreef iemand nog dat ze dingen voortaan liever opzoekt op Google en geen vragen meer stelt op het forum. Ik zoek zelf ook veel na op Google, maar het grote voordeel van een forum is dat je de informatie die je vindt kunt beoordelen op basis van wat je van iemands achtergrond weet (en dan heb ik het over kennis die je hebt verkregen door het lezen van heel veel berichtjes, niet omdat je iemand kent van meetings ofzo). Als iemand op het forum iets aanraadt, hecht ik daar meer waarde aan dan wanneer het op een willekeurige site van Google staat.

Chris

Nieuwe spruiten

"Mensen die prat gaan op hun gewichtdoenerij (tja, ik ben ook maar een mens) en het woord \'polemiek\' (wetende dat de meerderheid dat woord moet googlen) willen gebruiken en het dan fout spellen. "
Kijk, daar maak je het dan toch weer persoonlijk (net als tijdelijkenick naar Cobi trouwens) en dat is niet aardig.
Ontvolking van OO gaat helemaal niet over afhakers, maar over niet aanhakers. Ooit waren de rubrieken zwanger worden, zwanger zijn, baby's, etc. de drukste. Dat is niet meer omdat er heel veel fora zijn voor baby's. Die zijn wel commercieel (staan vol met advertenties) maar dat deert de meeste mensen kennelijk niet.
Ze zijn traag (duurt dagen voordat er een antwoord komt), maar de lay-out is zo dat dat niet opvalt. Links worden volop geleverd bij producten en tijdschriften. Dat is niet zo bij OO.
Misschien moeten de rubrieken weer meer bij elkaar en de teller weer op 'laatste 30 dagen'. Dat zou kunnen helpen, al weet ik niet wat je vindt als je googeld op 'babyforum' of 'zwangerforum' of 'lotgenoten zwanger willen worden'.
De bloemkolen worden ouder, nieuwe spruiten gaan naar elders.
Positief:
De leukste nieuwe rubriek vind ik 'spelletjes'. De woordslang komt in de buurt van kunst.
Prachtig!
Groet,
Miriam Lavell

En on topic

Tinus omschreef het forum ooit als een stamkroeg, en ik kan me daar helemaal in vinden. Voor mij is OO een kroegje, met mensen die er werkelijk iedere dag rondhangen (ikzelf bij tijd en wijle), mensen die graag en veel ouwehoeren, muurbloemen, incidentele gasten etc. Als er een nieuw iemand binnenstapt, veer ik nieuwsgierig op. Omdat ik slecht kan loslaten, vind ik het erg jammer als mensen verdwijnen. Ik ben er zo aan gehecht geraakt, aan sommige terugkerende onderwerpen, termen, grapjes. Er is ooit tbv een feuilleton een lijst aangemaakt met typische OO-termen, hilarisch. Op de een of ander manier voel ik me erdoor in verbinding met de anderen staan, al maak ik het nu wel erg zwaar hoor. Voor mij mag het forum blijven zoals het is (ja, wél met aanwas natuurlijk): oranje scherm, in godsnaam geen emoticons of foto's, en met de mensen die ik in de afgelopen 9 jaar zo'n beetje heb leren "kennen". Heb ook altijd moeite met nickwissels, ben bijv. blij dat krin haar oude nick weer heeft aangenomen Voor mij mag alles blijven zoals het is, maar dat was al wel duidelijk geloof ik.
Wb de (on)toegankelijkheid: er lopen zat draden waar ik niets (nieuws) te melden heb. Die laat ik voor wat ze zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat er voor ieder iets te vinden is, het lijkt een elitaire club maar dat is schijn. Of misschien geen schijn, maar hooguit één kant van 't forum.

Wilma

Wilma

27-03-2012 om 11:38

Vertigo

Voor ik verder lees (hè, lekker, een ouderwets láng draadje ), ik ken je nick wel hoor. Ik weet van niemand bijna de achtergronden en hoeveel kinderen ze hebben en wat voor opleiding of weet ik 't. Ik ben ook heel slecht in nieuwe nicknames onthouden. Maar jouw nick ken ik !

Deftig woordspel

Ik houd van deftig woordspel. Ik houd van nieuwe woorden die ik kan googlen en vervolgens aan mijn eigen vocabulaire kan toevoegen. Deftig woordspel (allez, er zit toch het woordje spél in) zegt misschien wel iets over de intelligentie van de speler, maar toch zeker niets over een gebrek aan intelligentie van anderen? Ik zie er altijd humor in, nooit intimidatie. Het is maar hoe je het zelf bekijkt.

Dankje wilma


En ik denk denk denk dat ik weet wie mea is, een docent/angliste? Maar kan niet eens op de oude nick komen..

Snuggle's

Snuggle's

27-03-2012 om 13:06

Oudbollig

Leuk draadje, ontdek het net pas.

Ik denk dat, hoe fijn alle oudgedienden het ook vinden, het forum ondertussen wel erg oud omlig is geworden qua format. Dit is niet meer hoe een forum eruit ziet anno 2012 en ik denk toch dat dit nieuwe mensen wat afschrikt. Je moet er eerst induiken om te ontdekken hoe leuk het is.

Ik vond de persoonlijke aanvallen en aannames ook minder worden en heb daarom m'n Nick gewisseld en er geen last meer van. Ik schrijf ook wat vaker onder een tijdelijke nick. Terwijl ik het eigenlijk juist wel leuk vind om andere vaste gasten te zien.

Ik vind de toon hier overigens nog steeds een heel stuk aardiger dan op veel andere fora. Pittige discussies zijn er wel, maar daar hou ik van.

Evanlyn

Evanlyn

27-03-2012 om 13:55

Mannen?

Wat ik me steeds afvraag is: waar zijn de vaders/opa's gebleven, of zijn ze er nooit geweest?

Ik ben zelf vrij nieuw, maar heb al enorm veel aan het forum gehad. Ik heb niet eerst meegelezen, want mijn mond houden is niet mijn sterkste kant. Dat oudgedienden anders met elkaar omgaan dan met nieuwelingen, vind ik logisch. Dat heb je ook als je nieuw in een klas of baan komt en na een tijdje zit je er weer in.

Wat ik wel meteen merkte is dat je hier een vraag beter niet te emotioneel kan stellen, want dan krijg je meteen het halve forum over je heen op een manier waar je weinig aan hebt. Als je diezelfde vraag zakelijk stelt, krijg je goede en nuttige antwoorden. Dat is dus een tip voor andere nieuwkomers. Als je je daaraan houdt, gaat er echt niets boven de informatie op dit forum.

En te lachen valt er ook veel, vind ik. Nog steeds.

Mannen!

Vroegâh hadden "we" er veel meer. Ik vind het nog steeds jammer dat de verhouding zo verschoven is (en nog verschuift) naar heel veel vrouwen en heel weinig mannen.

Hombre

Hombre

27-03-2012 om 14:09

Incrowd en gedateerd

Het is gedeeltelijk een incrowd-effect. Veel discussies lijken nagenoeg geheel te gaan tussen een groepje insiders die elkaar goed lijken te kennen. Dat schrikt buitenstaanders af.

Daarnaast is het forum qua layout en functionaliteit zeer gedateerd. Een toevallige bezoeker zal zich er niet snel door aangetrokken voelen. Het is vreemd dat oude postjes uit een draad verdwijnen. De zoekfunctie werkt, hmmm, merkwaardig. Het is storend en onnodig dat je steeds opnieuw moet inloggen (en dan heb ik al een keer geregeld dat je door een simpele ingreep je wachtwoord kon bewaren).

Kortom, eigenlijk is het een wonder dat er uberhaupt nog mensen komen. Maar de stilte in de babyrubrieken en de volmaakte leegte bij Kinderwens/Zwangerschap en Bevalling zijn een teken aan de wand.

Ik voorspel dat OO als het zo doorgaat de 'hoge kosten voor het in de lucht houden van een forum' over een tijdje niet meer op zal hoeven brengen.

Maylise

Maylise

27-03-2012 om 14:19

Opvallend

Ik schrijf nog niet zoveel jaren mee maar wat mij opvalt als ik in het archief kijk is dat ik in de rubriek gezelligheid heel veel draadjes zie van zwangere vrouwen die in een bepaalde maand een kind kregen. Van die zwangere vrouwen bleef ongetwijfeld een groot deel hangen en bevolkte de baby rubrieken. Nu zie je nauwelijks meer van die draadjes. Er lijkt dus weinig nieuw publiek getrokken te worden.

Deels zal dit komen door onbekenheid van het forum, deels doordat de layout voor nieuwkomers lastig is omdat het erg verschilt van de meeste fora en deels ook omdat juist in gezellige kletsdraadjes het gebruik van smileys en foto's vaak gewaardeerd wordt door de gebruikers. Dit forum heeft weinig mogelijkheden. Iets wat ik geen probleem vind maar dat zal voor anderen niet gelden.

Het is voor de site dus van belang om een manier te vinden waarop ze nieuwe mensen kunnen trekken. Meer reclame maken, de site vernieuwen, meer artikelen op de site die gericht zijn op babies/zwangerschap/kleine kinderen (desnoods reclame artikelen) en verder het forum aantrekkelijker vorm geven. Dat zou de zaak een impuls kunnen geven.

Märthe03

Märthe03

27-03-2012 om 14:48

Internet

Ik ben een van die mensen die een aantal jaren geleden heel actief mijn stempel op alle rubrieken probeerde te drukken. De laatste jaren ben ik een stille lezer en reageer ik alleen nog als ik dat na 2 nachtjes slapen nog steeds een goed idee vind. Dat is vaak maar een keer per jaar. Dat heeft voor een klein deel te maken met de enkele aanvallende reactie die bijna iedereen wel eens heeft ondervonden. Dergelijke reacties hebben mij wel eens een slapeloze nacht bezorgd en mij ook wel eens voor een periode weg laten blijven. Maar de reden dat ik nu al een jaar of 3 nauwelijks meer iets schrijf, is toch een andere.
Toen ik voor het eerst op dit forum kwam, ik denk dat het in 2001 was, keek ik nog heel anders tegen het fenomeen "internet" aan dan ik nu doe. Ik heb heel vrij heel veel persoonlijke dingen gedeeld, zonder me echt te realiseren dat alles op internet altijd voor iedereen te achterhalen zou kunnen zijn. Als iemand nu op de naam van een van mijn kinderen zou gaan zoeken in dit forum, komen er draadjes naar boven waarin ik echt veel te veel informatie geef over onze persoonlijke omstandigheden. De draadjes waaraan ik het meeste heb gehad, zijn ook de draadjes waarin ik het meest herkenbaar ben geweest voor anderen.
Onze oudste heeft inmiddels kanker gekregen en de meeste dingen waar ik nu met mijn kinderen tegen aan loop, hebben daar mee te maken. Als ik die op dit forum zou delen, en die behoefte heb ik regelmatig zeker, ben ik bang dat mensen uit onze omgeving mij herkennen en op het idee komen om in het archief te gaan zoeken. Daar zit ik niet op te wachten.
Misschien is het heel paranoide, maar ik denk dat de enorme toename in het gebruik van internet sinds het begin van deze eeuw mensen meer terughoudend heeft gemaak in het gebruik er van. En dat juist de meest "spannende" onderwerpen nu uit angst voor herkenning niet meer worden gedeeld.
Maar misschien verandert dit topic mijn mening wel en ben ik binnenkort terug van weggeweest....

Wilma

Wilma

27-03-2012 om 15:53

Märthe03

Geen idee wie je bent (ben slecht in nickwissels), maar wil alleen even zeggen dat ik het heel erg voor je vindt dat je oudste kanker heeft. Wellicht een andere nick en wat kinderen erbij verzinnen of weglaten, dan kun je misschien wél je verhaal kwijt of je vraag stellen?

Sterkte met alles !

Märthe!

Juist jij bent iemand die ik me nog goed kan herinneren en van wie ik me ook wel eens heb afgevraagd hoe het met je ging. Wat fijn dat je toch even hier reageert.
Evenals Wilma hoop ik dat je, eventueel met nickwissel en wat veranderde omstandigheden, hier toch weer komt/blijft schrijven. En wat die oude draden betreft, misschien kun je eens contact opnemen met forumbeheer om te zien of daar nog iets aan te doen is?

Märthe03

Märthe03

27-03-2012 om 16:53

Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Het probleem is dat ik van mij zelf weet dat ik heel makkelijk toch weer met persoonlijke informatie ga strooien. Zoals vanmiddag Ik heb wel eens geprobeerd om onder een andere naam iets te posten, maar dan vergis ik me in mijn eerste reactie al weer en zet ik er toch weer iets in waardoor ik direct herkenbaar ben. Daarom is voor mij veiliger om niet in te loggen...

Ely

Ely

27-03-2012 om 17:19

Marthe

Als groentje ken ik je niet maar herken wel wat je schrijft. De door jouw omschreven fout heb ik dan ook strategisch gemaakt toen ik zelf kanker bleek te hebben. Ik voel dus extra met je mee zeg maar.
Wil je gewoon even sterkte en gezondheid voor jou en je gezin wensen en ik hoop dat het forum je toch wat kan bieden, in alle anonimiteit.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Wel wat veranderd

Ik ben heel oud en heel nieuw tegelijk. Ik ben hier begonnen met lezen en schrijven in 98 toen ik zwanger wilde worden van mijn oudste. Doorgegaan tot 2001 en na de geboorte van jongste gestopt. En sinds kort ben ik er weer omdat ik vragen heb over de puberteit.
Ik herken wat Marthe zegt. op een gegeven moment werd het duidelijk hoe herkenbaar ik was voor mensen. En daar schrok ik van.
ik vind de toon zeker veranderd. er waren ontzettend felle discussies vroeger op de inhoud, maar ik vind het nu vaak persoonlijk. Maar ach, ik kan er wel tegen en anders verander ik m'n naam gewoon, hoe fout dat ook is!
Soms ben ik wel benieuwd hoe het mensen is uit die begintijd. Maar ik neem aan dat die ook allemaal een andere naam hebben en ik herken ze niet meer. Alleen dirksmama ken ik nog, poeh poeh over verhitte discussies gesproken! Die goeie ouwe tijd. Ik probeer als oude nieuweling ook weer actief mee te schrijven en de ingewikkelde woordkunstjes sla ik gewoon over. Ik waarschuw jullie nu al: ik ben een zeer slordige lezer , en ik reageerr nogal eens emotioneel en ik geloof dat dat allebei tegenwoordig hard afgestraft wordt. Gelukkig kan ik wel tegen een stootje dus wijs me er maar op!

O help

ik schrijf ook te snel. Nu lees ik terug en lijkt het net alsof ik dirksmama beschuldig van verhit discussieren. Niiet m'n bedoeling, de helft van de zin viel weg, er moest nog tussen staan dat ik me bv discussies herinner.

Wat ik dan wel weer grappig vind

is dat het nu ineens weer drukker lijkt te zijn op het forum. Er zijn nu iig een aantal langere draden. Wordt er meer gepost uit nostalgie, hernieuwde belangstelling, is het om 'nieuwelingen'over de streep trekken, of Hombre's doemscenario onderuit halen?

Overigens ben ik niet briljant met woorden, maar vind het wel leuk dat anderen zo zijn. Het is hier ook je geest scherpen af en toe, als ik tenminste in staat ben om ontopic te blijven. Dat blijft lastig, zelfs na 14 jaar

Lynna

Lynna

27-03-2012 om 20:34

Aanhaken via twitter

Justine twittert regelmatig. Zou het een idee zijn als ze niet alleen informatie maar ook discussies twittert, met een link naar de discussie? Wie weet krijgen we zo vers bloed. Want dat lijkt me wel weer erg inspirerend!

krin

krin

27-03-2012 om 21:04

Twitter

Verwijzen in een tweet naar een lopende discussie gebeurt al wel eens. Ik vermoed dat ze er voorzichtig mee is, omdat ooit het halve forum over haar heen viel wegens het laten meelopen van discussies op de site van een CJG ergens. Maar ik heb laatst een of twee keer een verwijzing gezien, dus.

Egel

Egel

27-03-2012 om 21:38

Clo

Wat leuk Clo, dat we overeenkomsten hebben! Erg leuk om te lezen, zo'n reactie. Ik ga je naam onthouden.
Volgens mij is het alweer ietsje drukker op OO. Eerst liepen er ook regelmatig draadjes in 'zwanger worden', van Valkyre o.a., maar dat is wat stiller (hopelijk duiken ze een keer op in 'zwangerschap'.....). Geen idee trouwens waarom ik daar ook kijk, die fases zijn alweer ruim voorbij. Zal wel met de OO-leesverslaving te maken hebben.
groeten, Egel

Hombre

Hombre

27-03-2012 om 21:57

Silone

"Hombre's doemscenario onderuit halen?"

Da's toch de functie van doemscenario's? Dat je vervolgens je best doet ze onderuit te halen?

"ls ik tenminste in staat ben om ontopic te blijven."

Ontopic blijven is voor saaierikken.

Evanlyn

Evanlyn

27-03-2012 om 23:00

Hombre - on topic

Helemaal mee eens, in veel draadjes ga ik pas lezen waar er o.t. staat. Dan wordt het leuk. Tenzij het dan weer een incrowd-o.t. is natuurlijk, in de trant van: "Hee, leuk je hier te zien, hoe gaat het nu trouwens met je zere teen?"

Smeagol

Smeagol

28-03-2012 om 02:18

Tjonge tijdelijkenik en chippie

Ten eerste, tijdelijkenik, wat vreselijk dapper van je om zo anoniem te posten. Applausje voor jou meid! Dan durf je wel iemand af te kraken.

En chippie, wat een zielige post, om Miriam een steek onder water te geven, noem haar dan gelijk met naam en toenaam. Als je de post van Miriam erbij pakt dan zie je dat het een TIKfout was, aangezien in het bericht zelf het woord polemiek tot tweemaal toe juist geschreven is.

En algemeen:
Wat maakt het uit als je eens een woord moet opzoeken? Daarmee verrijk je je kennis van de Nederlandse taal, en dat is toch mooi meegenomen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.