Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kiki

Kiki

28-03-2012 om 23:05

Ben ik naief of was het gevaarlijk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2012 om 21:12

Correctie

Je schreef dat het buiten jouw schuld om was. Dat kan. Maar dan nog was die man slachtoffer.

Kiki

Kiki

29-03-2012 om 21:40

Wow wat een reacties

Fijn dat jullie allemaal hetzelfde hadden gedaan. Ik vind mezelf niet naief, ik vind mezelf eigenlijk een stuk meer streetwise dan mijn man. Wat misschien ook ons meningsverschil verklaart.

Man en ik hebben nog niet de kans gehad er verder over te praten, vanmorgen waren de kinderen erbij en nu werkt hij tot laat en is nog niet thuis.

Ik heb er zelf nog over nagedacht en ik denk dat ik de situatie goed heb ingeschat en de volgende keer net zo zou handelen.

Ik ben overigens wel benieuwd of er nog een afwijkende mening bij mannen zou uitkomen. Met andere woorden of er mannen zijn die dus begrijpen waar mijn man vandaan komt.

Ik wil inderdaad ook niet mijn leven door angst laten regeren en zo'n knul langs de kant van de weg laten staan. Ik heb zelf drie zoontjes (wel heel klein nog natuurlijk) en ik moet er niet aan denken dat die op zo'n manier later aan hun lot overgelaten zouden worden omdat mensen bang zijn.

Guinevere

Guinevere

29-03-2012 om 21:53

Kiki

Mijn man zou het volledig toejuichen als ik een verkeersslachtoffer van straat zou rapen en mee zou nemen (behalve als er een arts bij moet natuurlijk). Hij vond het ook heel prima dat ik die oude Marokkaan een lift had gegeven.

Geen afwijkende mening man

Mijn man vindt het ook normaal wat jij gedaan hebt, niet gevaarlijk en niet naïef. Maarja, mijn man moest dan ook alleen maar hoofschuddend grinniken toen ik vertelde dat ik in het donker de weg vroeg aan een man die zei: ik stap wel even in, dan laat ik het je zien, ik woon er vlak bij. Die man bleek dronken. Maargoed, dankzij hem vond ik waar ik wezen moest en heb ik hem als dank maar even thuis afgezet. Mensen zijn niet zo eng en gevaarlijk.

skik

Rosase

Rosase

29-03-2012 om 23:53

Mijn man zei:

112 bellen, en als dat niet nodig is: naar huis brengen.
Prima gedaan dus volgens hem....

effe-anoniem

effe-anoniem

30-03-2012 om 07:47

Mijn man

Mijn man vindt dat je man overdrijft.Als je in deze situatie al niet mag helpen,zou je nooit iemand meer kunnen helpen,was zijn mening.

Punt is

neem je iedereen zomaar mee? Dat lijkt iedereen te doen. Ik wilde benadrukken dat niet elk slachtoffer zielig naar zijn kapotte fiets staat te kijken. Wat doe je als hij nog steeds slachtoffer is, maar zich agressief gedraagd. Vandaar misschien ook de overtrokken reactie van Kiki's man. Hij denkt ws alleen maar aan het welzijn van Kiki.
(voor de goede orde kaaskopje, je bejaarde maakte een verkeersfout waardoor ik hem niet meer kon ontwijken. Hij was natuurlijk nog steeds het slachtoffer, maar ik schrok van de reactie van de kleinkinderen. Ook slachtoffers zelf zijn niet altijd lieverdjes. Lees er de berichten over geweld tegen hulpverleners maar eens op na).

Gijsbertha

Gijsbertha

30-03-2012 om 08:39

Goed gedaan

zei mijn man toen ik het hem vroeg. Ik zou het ook gedaan hebben en hij vond het de normaalste zaak van de wereld.

Als er iets ergs gebeurd zijn grote stoere jongens van 17/18 soms nog best jong en kwetsbaar.

Puck

Puck

30-03-2012 om 08:56

Wat had kikiman ervan gevonden als....

Kiki, hoe had je man het gevonden als het jouw kind was geweest dat daar in het donker met een kapotgereden fiets stond, bibbers in de benen en iedereen was maar gewoon doorgereden omdat ze hem niet kenden? Had hij dat terecht gevonden of vind hij dat ze hem mee hadden moeten nemen?
Puckman en ik zouden hetzelfde hebben gedaan als jij en vinden je man erg overdreven reageren. Tjee, de hele wereld is niet vol potentiële misddadigers hoor! Eigenlijk vind ik het tamelijk asociaal van je man dat je iemand die wel hulp kan gebruiken gewoon maar aan zijn lot overlaat.

Janna3

Janna3

30-03-2012 om 08:58

Ooggetuige

Je zag het toch gebeuren? Als nu een jongen naar je toe was gekomen met een of ander verhaal en of hij een lift mocht dan had je misschien wat wantrouwender mogen zijn.
Maar nu vind ik dat je hebt gehandel zoals iedereen zou moeten doen. Als het je zelf was overkomen was het toch ook fijn als iemand naar je omkeek.

Ook pas zoiets gehad

Van de week had ik ook zoiets. Ik kreeg er een reactie op van collega....Wij (collega en ik) begeleiden een groepje ouderen bij een rondleiding die buiten plaatsvond. Gids staat te vertellen...bla,bla,die bla. Komt jongen langs op knetterbrommer......(wij verstaan niks dus) knetter, knetter de knetter, jongen rijd door.
Even verderop draait jongen en knettert terug.
Weer verstaan we niks. Jongen gaat ong. 1,5 meter van ons af staan naast een meisje op scooter en doet helm af om met meisje te praten en knettert maar door met die brommer. Omdat ons hele uitje zo niet loopt en de mensen al enigzins onrustig worden zo vlakbij zo'n jongen en veel kabaal stap ik op jongen af en vraag of hij dat knetterding kan uitzetten of een stuk verderop kan gaan staan knetteren. Jongen kijkt verbaasd, volgens mij heeft hij ons niet eens gezien. Ik gebaar naar mijn groepje ouderen en zeg dat ze niks verstaan..."O, sorry mevrouw" zegt jongen en doet brommer uit. Jongen praat nog even met meisje (wat ons niet uitmaakt, zo kunnen we de gids wel verstaan) en een paar minuten later knettert ie er weer vandoor.
Later zegt collega dat het 'levensgevaarlijk' was wat ik deed. Pardon???? Ja, die jongen had wel een mes bij zich kunnen hebben of agressief kunnen worden en dan had zich dat allemaal voor de neus van onze groep kunnen afspelen...Onverantwoord vond collega het van mij.
Tjee minee...ik was er beduusd van. In mijn ogen was het gewoon een 'jongetje' dat niet zag dat hij overlast veroorzaakte (ogen op meisje gericht) en daar even op gewezen moest worden. Scheelt misschien dat ik kinderen in die leeftijdscatogorie heb en collega nog erg kleine kinderen dan kijk je anders tegen 17jarigen aan denk ik. Later hebben we er nog even over gehad en nu nuanceerde collega het wel enigzins, maar gaf wel aan dit nooit gedurft te hebben of zelfs maar geprobeerd zou hebben. Zo enorm onverantwoord vond ze het nu ook weer niet want de groep werd onrustig en als het door was gegaan wat dan? Het was dus meer een kwestie tussen 2 kwaden. Tja. Ik doe zoiets vanzelf. Misschien naief, weet het niet, maar kan toch ook moeilijk mijn hele leven door angst laten regeren?
groeten albana

Tja

Daar ken ik Kiki dan weer niet goed genoeg voor, maar je hebt natuurlijk gelijk. Die bijna 16-jarige boom van een puber van mij met zijn zware stem, daar schuilt idd toch ook soms nog een onzeker kind in.

Ik vind alleen dat Kiki's man wordt weggezet als een sneue, cynische, egoïstische man en hoewel ik hem natuurlijk ook niet ken, lijkt me dat wat ongenuanceerd, that's all.

Vic

Vic

30-03-2012 om 10:02

Nee toch?

"Ik vind alleen dat Kiki\'s man wordt weggezet als een sneue, cynische, egoïstische man en hoewel ik hem natuurlijk ook niet ken, lijkt me dat wat ongenuanceerd, that\'s all. "
Dat beeld krijg ik er helemaal niet bij. Uit de beschrijvingen van Kiki maak ik meer op dat het een zachtaardig droppie is met een goed gebekte vrouw die thuis (en buitenshuis) de broek aan heeft. Volgens mij komt zijn ergernis/boosheid alleen maar voort uit bezorgdheid.

Merel

Merel

30-03-2012 om 11:03

Albana

Nou ik vind je collega ook wel overtrokken reageren hoor! Ik ben helemaal geen held, maar iemand iets vragen (in dit geval de brommer uitzetten) daar zie ik geen kwaad in. (misschien zou ik het niet doen bij een groep hells angels, alhoewel dat volgens mij ook allemaal wel meevalt als je niets kwaads in de zin hebt) kijk het is een ander verhaal als de persoon al agressief is, of dronken is, of het is midden in de nacht en ik ben alleen, dan zou ik het wel laten.

Kiki

Kiki

30-03-2012 om 12:24

Ben ik weer!

Nu met gesprek. Mijn man gaf aan dat hij misschien wat overtrokken reageerde en dat hij duidelijk een ander risico-inschattend vermogen heeft dan ik. Hij had niet begrepen (had ik wel gezegd) dat ik het ongeluk had zien gebeuren en nee hij wilde natuurlijk ook niet dat iemand later onze mannen aan de kant van de weg zou laten staan, maar dat hij liever had gehad dat ik hem geld voor de bus had gegeven.

Ik blijf bij mijn mening dat het niet gevaarlijk was en die uitbarsting had ik dan ook totaal niet verwacht. Zo blijft iemand je verbazen na 11,5 jaar samen.

Mijn man is overigens heel zachtaardig, lief en bezorgd en betrokken. Maar hij is een doemdenker en wordt af en toe moe van mij als ik weer eens in overtreffende trap de wereld probeer te redden Hij is mijn tegenhanger en mijn rem (wat ik af en toe wel nodig heb)

Of ik de broek aanheb thuis en daarbuiten weet ik niet. Misschien wel. Ik ben in ieder geval assertief en laat me slecht vertellen wat ik wel en niet moet doen. Maar hij is echt geen sul die springt wanneer ik zeg dat hij moet springen

mirreke

mirreke

30-03-2012 om 16:07

Burgers zijn in nld verplicht te helpen

Je mag iemand niet in hulpeloze toestand brengen of laten. Nou had die jongen niets, maar stel dat hij nou wel hersenletsel had omdat hij met zn hoofd op de grond was geknald, daarna weer was opgestaan en had rondgelopen, en jij laat hem met de bus of liftend naar huis gaan en hij zakt onderweg ergens in elkaar? Of het nou in theorie strafbaar zou kunnen zijn of niet, ik zou het niet op mn geweten willen hebben.
Los daarvan: Ik mag echt hopen dat we allemaal Kiki's (en Albana's) voorbeeld volgen als we iets dergelijks meemaken. De wereld wordt er alleen maar mooier op. MIjn dochter is een keer heel lelijk van haar fiets gevallen waarbij niemand haar hielp terwijl er wel mensen haar zagen. Dat is niet leuk voor haar, maar ook voor mij voelde het toen ik het hoorde heel rot.
Ik ben gisteren door vier aardige mannen geholpen toen mijn auto ineens niet wilde starten. En dat is echt heel fijn.
Overigens kan mijn partner net zo reageren als die van Kiki, terwijl ook hij juist heel lief is. Maar ik ben vaak net zo onbesuisd en stap rustig zelfs op hele groepen af, en daar kan hij zich erg over opwinden.
Toch weet ik zeker dat ik het blijf doen...

koentje

koentje

30-03-2012 om 17:23

Door 4 mannen

Mirreke?? Bofferd!

Komt overeen met kiki's verhaal

Ik denk dat collega meer reageerde op dát moment, omdat ze simpelweg schrok van het feit dat ik erop af stapte. Iets dat ze (zegt ze zelf) nooit gedurfd had of overwogen. Ze was dus perplex toen ik dat wel deed....en ik denk dat ze toen i.p.v. mij erg bang is geworden (voor mijn hachie dan en voor wat er uit voort zou komen...en hoe ze de situatie dan zou moeten redden..)
Ik zag ook aan haar gezicht....toen ik terugkeerde, hier gaat iets helemaal 'fout', dus bleef ik een beetje apart staan waar ze naar me toe kwam en me dus onverantwoord noemde.
Ik snap ook niet waarom iemand, een normaal verstandig iemand, die normaal van postuur is en alle armen en benen nog heeft 'bang' kan zijn van een 'jongetje' van 17. En dan nog wel midden in een drukbezocht centrum waar we bepaald niet de enigen zijn en het wemelt om ons heen van mensen omdat het erg mooi weer is.
Als het dan midden in de nacht is en jongen z'n helm nog op heeft en kabaal maakt met z'n brommer dan snap ik dat het intimiderend is, maar zo zonder helm en overdag en hevig belangstellend naar meisje kijkend....nou nee.
Maar kijk kiki's man ziet ook allerlei 'doemscenario's' voorbij komen als ze zo'n jongen in vervelende omstandigheden een lift geeft. Dus collega is de enige niet, ze heeft als medestander kiki's man. In eerste instantie dacht ik: collega is niet gewend aan 17jarige jongens (heeft kinderen nog veel jonger) en ik wel (18 jarige dochter) en kan daarom zo'n leeftijd minder inschatten. Maar gezien dit draadje denk ik nu dat het dat niet is, collega is gewoon 'anders' dan ik in zulke situaties. Overigens kunnen collega en ik het verder prima vinden! Niet dat jullie denken dat dit werkgerelateerde problemen zijn, nee hoor, wij werken heel vaak samen en hebben zelden problemen of onenigheid of verschil van mening. Alleen nu dus...daarom was ik denk ik nog wel het meest verbaasd.Collega gaf later ook aan, dat ze vooral zich zorgen maakte om mij (de schat) en mijn welzijn.
Zoals kiki's man dus ook w.s.
groeten albana

mirreke

mirreke

31-03-2012 om 12:10

Grijns

Het was echt zo! Vier!
Wat mij opviel, (het was in Duitsland) was dat alle mannen die aan kwamen snellen Polen waren...
Of dat nou iets zegt over mannen (en vrouwen), over Polen, over Duitsers of over alle vier...?

Meteen bij wilders melden!

Meteen melden bij het veelbespokenmeldpunt van wilders!
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.