Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

25-03-2012 om 15:22

Ontvolking oo


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

28-03-2012 om 23:41

Grimmige sfeer

Ik kom hier enkele jaren (tegenwoordig lezen) en ik ben in het verleden echt goed geholpen toen dat nodig was. Ik heb de indruk dat het enkele jaren gelden wel "liever" was, zachtmoediger en ik vond dat ook prettiger. Van o joh, heb je een probleem, dan helpen we je wel. De laatste keren dat ik iemand probeerde van goedbedoeld advies te dienen, werd dat echt keihard van tafel geveegd. Nou kan het zijn dat het geen goed advies was, maar een beetje aardig zijn voor iemand die ook maar probeert te helpen kan nooit kwaad.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2012 om 00:45

Defenestratie

Interpreteer ik het woord defenestratie goed als ik zeg dat het gedoogakkoord slachtoffer lijkt te worden van de defenestratie van het Catshuisoverleg?
En begrijp ik goed dat het woord eigenlijk niet officieel aan de Nederlandse taal is toegevoegd en dat het dus inderdaad toch een beetje vergezocht is om dat als algemeen begrijpelijk goed op dit gemêleerde forum te plempen? Als ik het woord een beetje snel lees komt er bij mij definitieve castratie boven. Maar daar heeft het niks mee te maken. Tenzij je het zakie het raam uitgooit, dan misschien weer wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2012 om 01:11

Rosase

Ik heb mavo-3 en -4, maar ben ook 1.80 m. Je hoeft voor mij niet door de knieën.

Nou

Ik zat op het VWO en had een vriendin op het LBO. Ze wees me op mijn (nogal deftige? oubollige?) manier van spreken. Ze lachte erom en ik dan ook. Deed ik er weer een schepje bovenop en hadden we weer lol. Intelligentie zit in zoveel meer dan alleen je manier van spreken.
Zo vind ik het (geef ik heel eerlijk toe) soms erg fijn om verbaal hoog van de toren te blazen tegen bepaalde personen, in het heetst van de strijd. Maar ik ben helemaal niet ad rem. Ik kan dus evengoed zo in de pan gehakt worden

Gewoon lollig

Als wij thuis een lepeltje aanduiden met "homogeniseertoestelletje", dan is dat gewoon leuk. Meer niet. Een mooi woord (daar zijn we hier nogal gevoelig voor, zo zag dochter gisteren ineens de schoonheid van het woord "voorraad"), leuk om te gebruiken. Daar zit dan niets duurdoenerigs aan, dat is gewoon taalspelen. Zo zie ik bepaalde postings hier ook. En zo schrijf ik zelf ook wel eens, misschien niet zozeer hier, maar wel in bijvoorbeeld vakantiebrieven of mails naar mensen van wie ik weet dat ze het waarderen (en altijd teveel tussen haakjes) ((Daar verraad ik me vaak wel mee)) (((Want soms probeer ik mijn tekst dan zo om te schrijven dat de zinnen tussen haakjes eruit vallen, maar meestal verstuur ik zonder echt over te lezen))) ((((En dan blijkt soms nog belangrijke informatie tussen haakjes te staan...)))) ((((((Sorry!))))))

Engelandvaarder

Engelandvaarder

29-03-2012 om 12:03

Forumvlagen en druk

Ik neus hier sinds 1999 bij vlagen rond, vroeger heel regelmatig, maar de laatste jaren zijn de vlagen korter van duur en minder frequent want ik heb het drukker, vooral in mijn werk. Ik vind het wel fijn een beetje een outsider te zijn, dat schept minder verwachtingen . Maar het weerhoudt me er bij tijden ook wel van te posten. Ik gaaf graag commentaar en deel graag steekjes uit, en ik weet dat die wat minder makkelijk te verdragen als je iemand bijna nooit ziet.
Ik vraag hier niet vaak om advies, maar ik heb in het verleden wel veel gehad aan de nuchtere bijdragen over ervaringen van andere ouders. Zo vond ik het bijvoorbeeld enorm bemoedigend om te lezen hoe Kaatje haar zoon nieuwe dingen had leren eten (zie je wel, ik ben niet gek dat ik zoveel geduld heb met mijn zoon). En zo zijn er veel meer voorbeelden.
Ik hoop oprecht dat het forum blijft bestaan. Het zou toch jammer zijn als deze geweldige vergaarbak van opvoed en andere ervaring ermee op zou houden.

costa

costa

29-03-2012 om 12:21

Accepteren

Volgens mij is het het belangrijkste dat je elkaar in zijn/haar waarde laat. Duur taalgebruik, stekeligheden, onbegrepen opmerkingen....Als je iemand niet begrijpt kun je het of negeren of gewoon vragen wat er bedoeld wordt met een bepaald woord/opmerking. Of ben ik nu te kort door de bocht?

Is het zo gek dat als bepaalde woorden bij onze taal horen, je d

"is het bij jou geen compensatie omdat je uit een eenvoudig nest komt? Mesnen willen er zooooo graag bijhoren...."

Ik praatte als kind al als 'professor'. Als ik erbij had willen horen had ik dat juist niet moeten doen, ik werd er mee gepest.

De beta's waar ik nu mee omgaan zijn ook geen dichterlijke figuren, dus ook hier hoef ik me niet deftig uit te drukken om erbij te horen.

Is het zo gek dat als bepaalde woorden bij onze taal horen, je die dan ook wil gebruiken? Gekker is dat dat meteen als 'indruk maken' en 'erbij horen' wordt gezien. Niet alles is reduceerbaar tot patsergedrag, het zou een verarming zijn om de wereld zo te zien...

Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2012 om 12:52

Dure woorden gebruiken

Je moet weten waar je dure woorden kunt gebruiken. Ik verkeer in een omgeving waar men, ondanks opleiding of afkomst, gewoon begrijpelijke taal met elkaar uitwisselt. Daar zou 'dure taal' helemaal niet passen. Ik kan mij voorstellen dat op professioneel gebied juist weer wel gewaardeerd wordt wanneer je verder komt dan huis-tuin-keuken-taalgebruik.
Ik kom uit een nest met een tekstschrijver/vertaler als vader, mijn man heeft een vader die corrector was bij de krant. De Nederlandse taal is een wederzijds familie-'dingetje' dus. Dat is ook wel eens vermoeiend. We willen het goed doen en we pikken fout woordgebruik er nog wel eens uit in de vorm van een ergernis. (Terwijl ik vast ook zo mijn fouten maak hoor.) Vooral mijn oudste dochter heeft dat opgepikt en vind het leuk om zich wat 'duurder' uit te laten temidden van haar klasgenoten. Dat wordt gewaardeerd door haar leraren. Het maakt dus echt wel uit of je je goed en mooi uit kunt drukken op taalgebied, maar als toehoorders thuis naar de computer moeten rennen om voorliggende gesprekken via de Van Dale begrijpelijk te krijgen, dan waren die dure woorden misplaatst.

Smeagol

Smeagol

29-03-2012 om 13:41

Tonny & ingridt

Jullie namen heb ik inderdaad slechts ter illustratie gebruikt. Sorry als dit niet zo overkwam.

Ingridt

ik heb ook in het verleden wel eens een kind erbij verzonnen! Ik vond dat redelijk genant, maar hoopte daarmee inderdaad herkenbaarheid te voorkomen. Erg hè?
Verder ben ik zo'n slordige lezer dat moeilijke woorden me niet eens opvallen, en ik stoor me er dan ook in het geheel niet aan.
O ja, Ingrid, erg OT: ik had laatst geschreven dat je me geinspireerd had tot het nemen van een grote gok op werkgebied en alles is helemaal goed gekomen. maandag begin ik in een nieuwe baan en ik heb er enorm veel zin in. waar dit forum allemaal niet toe kan leiden! En als het een drama wordt, weet ik je te vinden hier!

Ingridt

ik heb ook in het verleden wel eens een kind erbij verzonnen! Ik vond dat redelijk genant, maar hoopte daarmee inderdaad herkenbaarheid te voorkomen. Erg hè?
Verder ben ik zo'n slordige lezer dat moeilijke woorden me niet eens opvallen, en ik stoor me er dan ook in het geheel niet aan.
O ja, Ingrid, erg OT: ik had laatst geschreven dat je me geinspireerd had tot het nemen van een grote gok op werkgebied en alles is helemaal goed gekomen. maandag begin ik in een nieuwe baan en ik heb er enorm veel zin in. waar dit forum allemaal niet toe kan leiden! En als het een drama wordt, weet ik je te vinden hier!

Rosase

Rosase

29-03-2012 om 20:14

Gut kaaskoptje

Misschien ben ik wel 2 meter lang. Weet jij veel....

Maar ik denk ook wel je vast wel snapt dat ik het had over verbaal door de knieen gaan. En dat ik dat in het dagelijks leven niet doe, alleen maar als ik dreig te verzanden in vakjargon.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2012 om 20:50

Rosase

Ik maakte een grapje. Vandaar de smiley.

Rosase

Rosase

29-03-2012 om 23:50

Ja dat dacht ik al

Maar ik wist het niet zeker. Vandaar dus dat ik het nog even checkte.

jess

jess

30-03-2012 om 09:13

Terugkomende op startvraag

Ik kom nu 8 á 9 jaar bij OOL. Destijds wegens zwangerschap. Ik zocht een vraagbaak en mede zwangeren.
Veel geschreven bij zwangerschap en later bij gezellig. Een zeer fanatiek draadje destijds. Jaren volgehouden ook nog. Daarna tijdelijk afwezig geweest en zo nu en dan teruggekomen. Voor tips, enz.
Vorig jaar was ik zwanger (nakomertje). Toen ik ging posten bij zwanger,enz. viel het mij op dat er eigenlijk helemaal geen "langere" draadjes meer zijn, groepjes die ontstaan, enz.

Toen vroeg ik mij af: zijn er nu gewoon minder zwangeren bij ool??
Ik heb wel ervaren dat er mensen zijn die inderdaad gaan "inhakken" op mensen die reageren. En echt persoonlijk heel hard! Daar ben ik zelf toen wel van geschrokken. En daardoor ook wat minder "scheutig" geworden met het geven van reacties, enz.
Toch vind ik als ik niet naar deze zaken kijk OOL nog wel een medium waar ik mijn evt. vragen kwijt kan en vaak ook reacties krijg.
Daar ben ik dankbaar voor.

Sarcas

Sarcas

30-03-2012 om 12:49

De roep

Had me net voorgenomen mijn digitale neus hier wat vaker te laten zien. Tijdgebrek door studie, inmiddels volwassen dochter, koude douche en andere media waren wat redenen om alleen maar zo af en toe wat te lezen hier. Maar de laatste tijd voelt ik de roep van het forum weer in mijn bloed.

Tot spoedig,

S.

Sarcas

"Had me net voorgenomen mijn digitale neus hier wat vaker te laten zien"

Ha leuk! Ik vroeg me al af waar je nou eigenlijk gebleven was.

En los van jouw persoonlijke verdiensten: met de huidige m/v verdeling op dit forum moeten we elke man vasthouden die wil blijven natuurlijk (een zekere stamgast in de rubriek "Gezondheid" mogelijk uitgezonderd)

Groeten,

Temet

Maylise

Maylise

30-03-2012 om 15:01

Op de man spelen

Een pittige discussie vind ik prima. Ik lees juist heel graag de stukken van mensen met een andere mening dan ik.
Op de man spelen is gewoon niet leuk. Ik heb daar ook wel gevallen van gezien. Bijvoorbeeld in een ander onderwerp er dingen bijhalen van een eerder onderwerp en dan niet op een leuke manier of zelfs mensen beschuldigen. Allemaal niet erg leuk en fraai en dat draagt zeker niet tot een goede sfeer bij. Dat heeft ook niks te maken met een stevige discussie.

Natuurlijk is er ook een grijs gebied daartussen maar een stevige discussie lijkt me verder geen enkel probleem.

Ik heb overigens het idee dat die discussies er ook wel zijn maar dat het vooral is dat er minder gezellige kletsdraadjes zijn wat jammer is want daardoor trek je weer minder mensen en op een forum geldt zeker hoe meer zielen hoe meer vreugd.

sinas

sinas

30-03-2012 om 18:58

Ah sarcas

Dat is nou een forummer die ik echt heb gemist!

Margriet*

Margriet*

30-03-2012 om 22:55

Uitgekauwd

Ik kom hier ook al jaren en wil bewust me niet tot de incrowd vervoegen, dat anonieme vind ik wel prettig (vaak gedacht aan url ontmoetingen, niet vaak gedaan, 2 keer met een zwangerworden draadje de nieuw bakken moeders ontmoet en wel een wat A'dammers ontmoet). Van sommige weet ik in 11 jaar toch best veel. Ik vind veel discussies over de geijkte onderwerpen ondertussen wel uitgekauwd omdat het vaak dezelfde oude getrouwen zijn. Dat soort discussies zijn dan ook saai. Hoewel ik dan wel weer geniet van dit enorme neuzeldraadje. Eunuch Genista ik deel de haakjes met je.....

Margriet*

Margriet*

30-03-2012 om 22:57

Irritant

Die aut. Spellingchecker op de iPad.. Irl is het natuurlijk

Kaaskopje

Kaaskopje

30-03-2012 om 23:28

Margriet

Ik zie je naam zo vaak dat je wel incrowd genoemd mag worden hoor Enneh... eunuch Genista??

Margriet*

Margriet*

01-04-2012 om 00:04

Sorry genista/kaaskopje

Niet persoonlijk bedoeld, weer de onbekendheid met de spelliing Checker van deze iPad...
Hè kaaskopje, toch maar wat minder posten )))

De draad een beetje kwijt

Hier iemand van vroegah, dwz 1998.
In die tijd waren we eigenlijk allemaal "incrowd" want we waren een relatief kleine groep. Het internetgebruik groeide explosief en ook OOL werd groter en groter. Ik weet nog dat de techniek de groei van het forum niet kon bijhouden. Privacy werd een issue en echte namen verdwenen. Een tijd daarna kwamen de meetings en de nickwissels.
Inmiddels ben ik de "draad" wel kwijt. Veel nickwissels heb ik niet meegekregen. Aan meetings doe ik niet - daar ben ik het mens niet voor. Lezen doe ik zo af en toe, maar schrijven bijna nooit meer en zéker niet meer onder Hermion. Behalve vanavond dan Posten geeft me het gevoel dat ik in een soort black box post.
Vroeger waren er (ook) felle discussies. Ik herinner me Jeanine Noteborn, Thieu, Freek, Jessica H. Ondanks dat het er heftig aan toe kon gaan was er betrokkenheid bij elkaar. De polemiek waar Miriam L. het over heeft. Dat zie ik nu niet zo in het huidige forum, maar misschien ben ik er te weinig en mis ik te veel.
Wel een leuke draad dit trouwens. Dank je Tonny. Ik las je afkondiging destijds maar vind het leuk dat je daarop bent teruggekomen en dat ik je nog kan lezen.
Groeten aan allemaal,
Hermione

Ik moet zeggen

dat ik na 5 jaar dat ik hier "rondhang" en ook met enige regelmaat post, niet het idee heb veel van de andere langgedienden te weten. Veel namen komen me bekend voor, maar dan kan ik echt niet oplepelen waar ze over gepost hebben. En vanaf wanneer ben je incrowd? Ik word nl. echt niet begroet als "Hee chris, hoe gaat het nu met bla bla bla." Of moet ik dan nog 5 jaar doorposten Ik pik eruit wat ik nodig denk te hebben.
Prima te doen zo.
Groeten!

Biene M.

Biene M.

03-04-2012 om 22:20

Hee hermione!

Wat leuk weer eens een bericht van je te zien! Tja, moet ik dit nu eigenlijk schrijven? Want ik schrijf tegenwoordig dus ook onder pseudoniem en nu weet jij wellicht niet wie ik ben. Maar goed, ik heb goede herinneringen aan je en dat vind je vast niet vervelend om te lezen

Biene M.

Biene M.

03-04-2012 om 22:26

En on topic

Vroeger las ik een bericht en dan schreef ik meteen een reactie. Maar nu heb ik het gevoel dat ik elke reactie al ettelijke malen gegeven heb. Of dat andere mensen zinniger input hebben.

Ik lees hier niet meer elke dag, maar als ik een vraag heb kijk ik nog wel vaak in het archief. En man, wat heb ik hier veel geleerd in de loop der jaren over uiteenlopende onderwerpen! En leuke contacten opgedaan, dat ook. Dus ik hoop dat het forum blijft en dat er, wie weet door een nieuwe look, wat verse aanwas bij komt.

Justine Pardoen (Ouders Online)

Justine Pardoen (Ouders Online)

05-04-2012 om 01:24

Even inbreken...

Oh, Sarcas... laat die nou al bijna afgestudeerd pedagoog zijn! Door zijn forumervaringen, de column en het contact met de redactie, heeft hij zijn passie gevonden...

Dank voor jullie waardevolle kritiek. Er zit van alles in de pijplijn: een nieuwe site (helaas al jaren aangekondigd, maar dat komt door veel gedoe, thuis en zakelijk), een nieuw forum dus ook.

En dan zullen we uiteindelijk toch, net als de commerciéle sites van Sanoma (viva forum enz.) en anderen, het forum doorzoekbaar moeten maken voor zoekmachines van buiten. Nu kan dat niet, dus dit forum wordt gewoon niet door Google gevonden.

Dat was ooit besloten om het veilige karakter te behouden. Dat niet zomaar van alles hier rondhangt zonder dat ze echte interesse hebben in elkaar.

Maar nu kunnen we zonder die openstelling voor Google niet meer overleven. Je ziet het: we worden gewoon niet meer zo goed gevonden.

Daarnaast gaan we samenwerken met gemeenten, zodat sites van centra voor jeugd en gezin hun ouders in de gemeente gaan wijzen op ons forum. Het zal dus wel van karakter veranderen (altijd anoniem posten lijkt wel de norm te worden dan), maar het blijft in ons beheer en hopelijk zullen we meer nieuw bloed kunnen aantrekken (jonge ouders zoals dat heet).

Kortom: laten we hopen dat we overleven tot we de overgang kunnen maken! En fijn dat jullie er nog zijn

Justine

Googlebaar?

Ik hoop wel dat de googlebaarheid niet met terugwerkende kracht is maar pas vanaf de start van het nieuwe forum?

skik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.