Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

ikke

ikke

03-12-2012 om 22:31

Scheidsrechter

Afschaffen dat voetbal.. wat zou dat heerlijk zijn.

RIP


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
sinas

sinas

08-12-2012 om 15:54

Voetballiefhebber

Voetballiefhebber

08-12-2012 om 17:28

Skik

"Nee, ik had het over aantallen. Maar jij haalt de (vermeende) sociale achtergrond van hockeyers erbij en koppelt daar het aantal incidenten aan. Kan ik daaruit opmaken dat jij het begrijpelijk vindt dat er in het voetbal meer incidenten zijn vanwege de sociale status van de beoefenaars?"

Inderdaad!

Kaaskopje

Kaaskopje

09-12-2012 om 00:09

Uit ervaring weet ik dat een inwendige bloeding héél snel de dood tot gevolg kan hebben als er niet meteen wordt ingegrepen.
Een les uit dit 'voorval' is dus dat je iemand die zo toegetakeld is, nooit naar huis laat gaan zonder uitgebreide medische controle.

sinas

sinas

09-12-2012 om 00:24

Ik ben geen arts

maar hij zal niet de eerste zijn die na een paar flinke schoppen tegen zijn hoofd dusdanig hersenletstel heeft opgelopen dat hij daardoor is overleden. en ik begrijp dat ze vooral tegen zijn hoofd en nek geschopt hebben.

Jantine

Jantine

09-12-2012 om 10:41

Precies

Ik ken ook zowel hockey- als voetbalwedstrijden en bij beide wordt er ook fanatiek aangemoedigd en gemopperd op de scheids. Bij hockey wordt vaak de jongere teams gefloten door de C- en B-jeugd. Dochter doet dat ook. Zij is ook wel eens geintimideerd door met name vaders die het niet eens waren met haar beslissingen. Ze heeft al een aantal keren gehad dat coaches de hockeyregels zelf niet beheersden en tegen haar (ze is klein van stuk) behoorlijk intimiderend begonnen te doen. Gelukkig is zij daar niet gevoelig voor en heeft ze degene die toezicht hield op de scheidsrechters erbij gehaald en die gaf haar gelijk. En ook heeft ze meegemaakt dat een ouder van de tegenstander een teamgenoot van dochter begon uit te schelden.
Wat mijn man en mij opvalt is dat het bij sommige teams/clubs altijd gedoe is en bij andere juist helemaal niet. Man is zelf coach bij de voetbal en hij is er niet happig op bij bepaalde clubs te spelen. Spelen die clubs uit, dan zijn ze iets minder. Bij de hockey geldt dat trouwens ook.

P

P

09-12-2012 om 11:31

Kaaskopje

Waarom denk je dat je bij een hersenschudding naar huis wordt gestuurd met een wekadvies?

P

P

09-12-2012 om 13:56

Sini

Dat bedoelde ik natuurlijk niet, ik schets alleen maar dat je ook na een paar uur opeens verschijnselen kan krijgen die je daarvoor niet had. Als je met je kneuzingen naar een huisarts zou gaan doet die ook niet meteen een hersenonderzoek en wellicht was er dan ook niets te zien.

Maar ik houd op met die speculaties. Het lijkt me dat iedereen dat moet doen. Er is niets openbaar gemaakt over de doodsoorzaak en het verloop daarvoor dus het is totaal onzinnig om daarover te praten.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-12-2012 om 19:17

Wie weet zullen we nooit horen wat de doodsoorzaak was. Hun goed recht. Speculeren over de doodsoorzaak heeft zeker geen zin. Maar het is wel begrijpelijk als mensen het doen. Niets menselijks is ons, dus jou ook, vreemd.

Oorzaak

Kaaskopje: "Wie weet zullen we nooit horen wat de doodsoorzaak was"

Alleen als ze het ook echt niet kunnen achterhalen. Want het is voor het strafrechtelijk onderzoek natuurlijk van groot belang. Als die jongens worden vervolgd voor doodslag of - lijkt mij waarschijnlijker - zware mishandeling met de dood tot gevolg dan zal toch wel eerst moeten worden vastgesteld dat de mishandeling inderdaad de dood tot gevolg had.

Ik ben het trouwens met Miriam eens. Kennelijk is het geen vaste praktijk (althans, dat was het niet) dat als er iemand op het voetbalveld onderuit wordt geschoffeld/getrokken en vervolgens wordt getrapt, er onmiddellijk aangifte wordt gedaan. Apart, eigenlijk. Temeer daar je op allerlei plaatsen een tendens ziet om aangifte te doen bij allerhande narigheid.

Maar goed, mogelijk verandert de praktijk. Iets met die kalf en die put enzo.

Overigens, naar aanleiding van dit verhaal mijn collega eens uitgehoord - hij coacht het team van zijn zoon en staat dus nogal eens in een officiële hoedanigheid langs de lijn. Kennelijk is het gescheld en de agressie niet van de lucht. Ook bij lelieblanke ouders van meisjesteams. Dus dat "zonder respect geen voetbal".... mwah.

Groeten,

Temet

Tango

Tango

09-12-2012 om 21:28

Mooi

Tangozoon voetbalt bij een niet bij de KNVB aangesloten, vrijwilligers-voetbalclub. Zij trainen altijd op zondagochtend. Vanmorgen werd hier ook aandacht besteed aan de gebeurtenis met de grensrechter en 1 minuut stilte gehouden. Vond ik wel een heel mooi gebaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.