Home » Forum » Premie volksverzekering

Premie volksverzekering

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
egberdien
Premie volksverzekering

Het lijkt er op dat onze werkgever geen premie volksverzekering heeft afgedragen of ingehouden. Weet iemand wat de gevolgen daarvan zijn voor ons, de werknemers? Het bedrijf staat op het punt failliet te gaan...

Egberdien

Vic
Ook niet ingehouden?

Als hij het wel heeft ingehouden (staat op je loonstrookje), maar niet heeft afgedragen kan de Belastingdienst dat niet op jullie verhalen. Ik weet niet wat er gebeurt als het ook niet is ingehouden. Dan hebben jullie in feite 'zwart' gewerkt.

egberdien
Op de loonstrook

staat wel "ingehouden loonbelasting", maar niets over PV.

ishtar
Staat er

loonbelasting, of loonheffing? Over het algemeen wordt de premie volksverzekering en de loonbelasting tegelijkertijd geheven, en heet dan loonheffing.

egberdien
Er staat

loonheffing volgens tabel... Op de loonstrook is het dus wel goed, zo te zien. Bovendien staat er op de stroken van vorig jaar ook nog WW-awf bij de inhoudingen.
Mijn loonstroken kloppen dus wel. Ik heb de directie gevraagd of het werkelijk niet is afgedragen. Kan dat zomaar, dat een bedrijf het niet afdraagt, en wat zouden de gevolgen voor ons zijn? Het is verder wel een "keurig" bedrijf, dat ook levert aan overheidsinstanties.

Jaymza
Aanleiding?

Waarom denk je dat het bedrijf niet afgedragen heeft?

Jaymza

egberdien
Geruchten...

geruchten van een collega. Een andere collega heeft het UWV gebeld om dit na te vragen, en het UWV heeft bevestigd dat er iets niet klopte. Ik heb eht inmiddels ook bij de directie negevraagd, het lijkt er op dat het storm in een glas water is. Gelukkig.

Temet
Zoals gezegd

door een voorganger: als er wel correct is ingehouden maar de werkgever heeft het niet afgedragen dan heeft de werkgever een probleem (jou kan niks gebeuren), heeft de werkgever niet ingehouden dan heb jij een te hoog bedrag ontvangen en kan de fiscus alsnog bij jou aankloppen

(met dank aan RTL-Z, waar een FNV-mevrouw en een belastingmeneer vragen over belasting beantwoordden; wat je al niet ziet langskomen in je bevallingsverlof!)

Groeten,

Temet

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.