Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vraag ontslag tijdens ziekteverlof (temet? e.a.)

vandaag te horen gekregen dat het bedrijf de nederlandse afdeling van mijn divisie gaat sluiten. Ik zit sinds 4 maanden met burn out thuis. Had vorige week mail gestuurd dat ik volgende week weer langzaam wil beginnen. Mail terug met verzoek of ik vandaag kon komen omdat ze dan in Nederland zijn en dan zou mijn collega er ook gelijk bij zijn. Afijn vandaag dus te horen gekregen dat we niet meer hoeven te komen.

Worden nog een aantal maanden doorbetaald en volgens de nieuwe kantonrechtersformule (factor 1) gecompenseerd.

Maar ik zit dus nog in ziekteverlof. Nu kunnen ze ivm reorganisatie wel ontslag aanvragen maar nu vraag ik me af of daar niet nog een aanvullende compensatie voor gegeven kan worden. Zij kunnen namelijk wel zo leuk zeggen dat ik de komende maanden kan gaan solliciteren maar ik ben nog niet eens begonnen met reïntegreren.

Iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen?

Ik neem ook contact op met mijn rechtsbijstandverzekering maar wil nu graag alvast wat meer weten.

groet,
Beemer

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nasha 1st

Nasha 1st

04-03-2010 om 19:24

Beemer

normaal gesproken is er inderdaad een opzegverbod bij ziekte, behalve bij bedrijfssluiting of sluiting van het onderdeel van het bedrijf. Dat is bij jou het geval. Ze kunnen je dus inderdaad ontslaan. Je kan inderdaad onderhandelen over vergoedingen e.d. maar reken je niet rijk.....ze zijn het niet verplicht, nergens staat dat in de wet. Dus eigenlijk alles wat je krijgt is meegenomen....Nou dacht ik te lezen dat je ook DAS rechtsbijstand had Die staan goed bekend en kunnen je vast wel van goed advies voorzien.....

Overigens, als je ziek uit dienst gaat, kom je bij UWV in de ziektewet, die betalen jou dan verder rechtstreeks uit. Reintegratie gaat dan dus verder via hen....

Nasha 1st

Nasha 1st

04-03-2010 om 21:51

Heel toevallig

iets over zitten lezen vandaag en ook dat is gebonden aan het max dagloon inderdaad....

Jakiro

Jakiro

05-03-2010 om 00:30

Zit er middenin

Ik ben ziek uit dienst gegaan en ben dus in de vangnetregeling terecht gekomen.
Voor mij gelden dezelfde regels als een zieke werknemer; 70% van het loon, poortwachters gesprekken, ARBO-artsen, reïntegratiecursussen etc.
Misschien ben je nog wel beter af als vangnetter, dan als ZWter, omdat het UWV "je baas"is.
Jakiro (die nu via een proefplaatsing een vaste baan heeft, 10 dagen voor de WIA in zou gaan !! )
Jakiro

Sancy

Sancy

05-03-2010 om 12:09

Vraagje

Beemer, nu blijkt dat je niet kunt reïntegreren bij jouw werkgever, is dan niet de werkgever verplicht om op zoek te gaan naar een reïntegratieplek bij een ander bedrijf? En ben je daar zelf ook niet toe vreplicht?
Ik kan even niet bij mijn materiaal, maar lees dit foldertje even http://www.loijens.nu/upload/file/Wet%20Poortwachter%20,%20stap%20voor%20stap...pdf

Sancy

Sancy

05-03-2010 om 13:07

Kort door de bocht

Heel kort door de bocht denk ik: zolang je nog in dienst bent van je huidige werkgever moeten jij en je werkgever al het mogelijke doen om jou succesvol te laten reïntegreren. Dat je ontslagen bent wegens een re-organisatie staat daar eigenlijk los van. Ook dan wordt verwacht dat jullie je als een goed werkgever en een goed werknemer gedragen. Het is misschien ook een kans, om via reïntegratie in een ander bedrijf aan het werk te komen. Als het UWV straks de betalingsverplichting overneemt van jouw werkgever, zal ook het UWV willen zien dat jullie er alles aan gedaan hebben om jou weer aan het werk te krijgen, neem ik aan. Misschien weet Nacha beter hoe dat zit? Maar zoals ik zei, ik heb mijn boeken nu niet voor handen. Vanavond zal ik e.e.a. eens nalezen.

Inge M

Inge M

05-03-2010 om 19:42

Gemeente werkt anders

Ik heb begrepen (tenzij dat onlangs is gewijzigd) dat de gemeente de kosten voor WW zelf betaald, ook al zijn de regels hetzelfde en de procedure ook.
Het betalen van een premie als iemand zelf weggaat hoeft dus niet duurder te zijn dan het betalen van WW. Het kan richting een medewerker wel beter werken (zeker als schuld over niet samen kunnen werken van beide kanten komt en niet alleen vanuit de medewerker). Het voordeel voor de gemeente is dat de uitkering redelijk snel eindigt (als ze in één keer betalen) terwijl je dat bij WWW nooit zeker weet. En ze hoeven geen moeizame procedure te volgen tot ontslag.
Het financiele voordeel van de medewerker ontstaat pas als de medewerker eerder een baan vindt dan de periode van vergoeding. Ook de medewerker heeft baat bij het niet hoeven volgen van een pijnlijke procedure. Het is volgens mij ook makkelijker in de sollicitatieprocedures.

Inge M

Inge M

06-03-2010 om 10:33

Verkeerde plek, één discussie hoger

Mijn reactie had bij Wachtgeld gemeentemedewerker moeten staan.

Nasha 1st

Nasha 1st

06-03-2010 om 15:34

Over die reintegratie

ik kan me zo voorstellen, dat zolang het dienstverband voortduurt, je werkgever inderdaad nog steeds reintegratie-verplichtingen heeft....Bij beeindiging denk ik toch dat dat aan het UWV zal vervallen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.