Home » Forum » De secretaresse

De secretaresse

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Carla
De secretaresse

Hallo,

Naar aanleiding van een draadje in Relaties, ben ik eens gaan nadenken over de functie van secretaresse. Je hebt natuurlijk secretaresses en secretaresses, variërend van veredelde tiepgeit tot praktisch volwaardig manager. Maar wat me verbaasde in het betreffende draadje, is dat blijkt dat er van uit gegaan wordt dat de secretaresse ook persoonlijke dingen moet/kan doen voor haar baas of de afdeling. Persoonlijk ligt er voor mij hier de grens: verjaardagskaarten voor een collega, oké, maar de stomerij of het boeken van een vakantie, néé. Ik heb ooit bij een (groot) bedrijf gewerkt, waar ze speciale mensen in dienst hadden voor dit soort (meer) persoonlijke service aan de directieleden of het hoger personeel. Een kleiner bedrijf doet dat natuurlijk wat minder makkelijk, maar om daar dan de secretaresse voor te gebruiken???
Wat vinden jullie en waarom? Aangevuld met persoonlijke ervaringen zou helemaal leuk zijn :-)
Zo moest ik, jaren geleden, altijd de parkeermeter opvullen als mijn baas weer eens te beroerd was om drie straten verderop te parkeren (waar geen meter stond) en liever voor de deur parkeerde, waar dus wel een meter stond, maar waar je telkens weer wat in moest gooien. Ik heb dat heel lang gedaan, totdat ik een keer door de drukte vergeten was op tijd bij te vullen en hij een bon aan zijn broek kreeg. De schuldige was ik natuurlijk :-(

Ben benieuwd!

Groeten,
Carla

Marit
Liegen voor de baas

Was vroeger ook een van mijn taken. Hij belde dan vanuit het huis/bed/auto van zijn vriendin, om te zeggen dat als zijn vrouw zou bellen, ik moest zeggen dat hij aan het hardlopen was......
ik deed dat.
groet,
Marit

Sancy
Liegen voor de baas 2

In mijn bijzonder korte carrière als secretaresse werd ik ook geacht te liegen voor de baas, maar in zijn geval vooral tegen zijn klanten. Toppunt was een boze klant die anderhalf uur een telefoonlijn bezet hield en weigerde neer te leggen totdat hij de baas gesproken had. Uit wanhoop had ik de verbinding al eens 'per ongeluk' verbroken, maar de klant was uitermate hardnekkig. Mijn baas had deze klant veel te mooie beloften gedaan. Toen ze onuitvoerbaar bleken, had mijn baas geen zin om uitleg te geven. En ik had geen zin tegen de klant te liegen dat de baas buiten de deur / in vergadering / bij een leverancier / naar een andere klant was, terwijl diezelfde baas ondertussen met zijn kont op de hoek van mijn bureau zat en uit zijn neus vrat.

Asa Torell
Goh marit

Dat klinkt best wel als een baas die ik ooit gehad heb, overigens was ik daar niet de secretaresse maar zij loog wel voor hem over ongeveer hetzelfde.

rozenstruikje
Ik

ben secretaresse en mij wordt nooit gevraagd om persoonlijke of prive dingen te doen voor de directie.
Wat je noemt: ik regel kaarten of bloemen voor collega's, ik boek restaurants voor werkdiners, dat soort dingen maar altijd werkgerelateerd. En dat vind ik prima om te doen.
Het is 1x voorgekomen dat hij mij iets vroeg wat ik eigenlijk te ver vond gaan: hij ging naar een afspraak en kwam er 3 verdiepingen lager dat hij zijn mobiele telefoon op zijn bureau had laten liggen. Toen liet hij de receptioniste naar mij bellen met de vraag of ik die telefoon wilde brengen. Nou vond ik dat eigenlijk niet mijn taak maar omdat hij op dat moment een licht-gekneusde enkel had en wat moeite met lopen, heb ik het wel gedaan.

Overigens, wat ik dus vervelend vind zijn collega's (dus anderen dan de mensen waar ik voor werk) die dan ergens geen zin in hebben ofzo en het op mij af schuiven omdat ik dat 'veel sneller kan' of 'daar toch nog langs kom'. Ik heb veel (leuke) collega's voor wie ik best iets (extra's) wil doen en ik heb enkele collega's voor wie ik dat niet wil en dat komt dan vooral door hun houding en ondertoon. Een voorbeeld is die ene collega die dan zegt niet te weten waar de financi"ele man zit en of ik dan zijn declaratie wil inleveren want ik kom daar vast wel binnenkort. En dat is ook waar, dat ik daar dagelijks kom, maar ik voel me dan toch gebruikt omdat ik weet dat hij echt wel weet waar financien zit in het pand.

En, moest jij toen ook die bon betalen?

Rozenstruikje

Vic
Dienstbaarheid

Ik ben in een ver verleden een paar jaar secretaresse geweest. Ik vond het best leuk werk, maar ik had soms wel moeite met het 'dienstbare'. Zo heb ik altijd geweigerd om koffie uit te schenken. Ik wilde best een blad met koffie en kopjes brengen, maar de heren (alleen maar mannen daar) konden best zelf hun kopje vullen. Ik heb ook regelmatig persoonlijke zaken verzorgd voor de managers waarvoor ik werkte, maar alleen als ik daar zelf achter stond ;-) Dus wel een actiefolder in elkaar zetten voor een stichting tot behoud van een of ander bos, waarvan mijn baas voorzitter was, maar geen broeken van de stomerij halen o.i.d. Ik vond het ook nooit een probleem om mensen (zelfs privé-gasten van mijn baas) van Schiphol te halen, met de luxe BMW 7 van mijn manager.

Poezie
Is ook raar!

Je hebt niet voor niets die MBO of HBO-opleiding gevolgd. Als je cateringmedewerker of facilitair medewerker had willen worden had je wel een ander opleiding gaan doen. Bovendien heb je het als secretaresse relatief gezien erg druk! Alles moet op het laatste moment, als "de baas" een fout maakt wordt er al snel gezegd (om geen gezichtsverlies te lijden) dat "de secretaresse wel een fout zal hebben gemaakt". (En ga zo maar door....)

Gr. Poezie.

Vic
Poezie

Dat is niet mijn ervaring. De mensen waarvoor ik werkte waren altijd ontzettend blij met mijn werk, ik heb regelmatig en publique complimentjes gehad als het bedrijf een grote order binnenhaalde waar ik dan aan had meegewerkt. Ook altijd grote verjaardagscadeaus, die ze dan niet declareerden ;-) Ik was ook best goed, en dat met alleen maar een vwo-diploma.

Poezie
Vic

Vic: "Dat is niet mijn ervaring"
De mijne dus wel. En die van een aantal anderen die ik ken dus ook wel.
Verder: vwo-niveau= mbo-niveau. En dat wil niets zeggen over hoe goed je bent in het secretaresse-vak.
Waar was dat trouwens, die werkplek? Daar zou ik dan ook wel als secretaresse willen werken!

Gr. Poezie.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.