Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

'eigen potje'

Ik heb de laatste tijd een paar keer iets toegestopt gekregen van familieleden. Eerste idee: een jaar instrumenthuur betalen voor oudste. Daar ben ik van teruggekomen, het is misschien goed als werkzorgende ouder om een keer iets voor jezelf te doen. Maar wat blijkt nu - ik vind het een raar gevoel. Wij zijn onder huwelijkse voorwaarden getrouwd, de vermogens zijn gescheiden maar het geld komt op 1 rekening binnen en wat er overblijft gaat 50-50 naar de spaarrekening. Gevolg: de vermogens zijn gescheiden maar het geld voelt als samen.

Ik ben eigenlijk een beetje verbaasd hoe ik erin gegroeid ben: 'eigen geld' vind ik echt onzinnig.

Ik heb dus maar besloten om het geld op te sparen, wel een keer weer leuk om een envelop met '100-jes' te hebben. En als het genoeg gegroeid is gaan we er samen iets mee doen.

Niet echt een vraag dus, maar hoe voelt dat bij jullie, 'eigen geld' ten opzichte van de huishoudpot?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tijgeroog

Tijgeroog

14-09-2010 om 13:29

Ook samen geld

Maar bij ons is dat nog sterker dan bij jou: we zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, hebben alleen nog maar gezamenlijke rekeningen en ik heb geen betaalde baan, dus mijn man zorgt voor al het geld.
En dat werkt prima voor ons, maar het hele idee van eigen geld is weg, en dat vinden we allebei ook geen probleem. Voor grote dingen overleggen we natuurlijk wel voor we het kopen, maar dat deden we ook al voor al ons geld op een grote hoop ging. En verder voelen we geen van beiden een belemmering om dingen te mogen kopen.

Annie

Annie

14-09-2010 om 14:00

Gezamelijk

Ik ben getrouwd in gemeenschap van goederen. We hebben gezamelijke rekeningen en hebben maar één betaalpas die we delen. Alle betalingen doen we samen, we gaan samen boodschappen doen en winkelen doen we ook altijd samen, vinden we leuk. De bankzaken zijn ook een gezamelijke bezigheid, dus we weten allebei precies waar ons geld blijft. Natuurlijk doen we ook dingen voor onszelf van ons gezamelijk geld (sportschool, schoonheidssalon e.d.), daarvan zijn we allebei op de hoogte en dat geeft voor ons geen probleem. Als ik er over nadenk, vind ik het prima zo en heb ik geen behoefte aan "eigen geld".

daantje123

daantje123

14-09-2010 om 14:49

Heerlijk, eigen geld!

wij zijn getrouwd en ik heb twee kinderen uit een eerder huwelijk, mijn man niet.
Wij hebben samen een huis gekocht dat op beider naam staat, ik heb hier meer vermogen ingestopt dan hij en op verzoek van mijn man is dat bij de notaris vastgelegd. Mijn exman heeft een lening bij mij uitstaan en de rente zet ik op onze gezamelijke rekening samen met de kinderalimentatie.
Mijn man heeft een vaste baan en zijn salaris wordt op onze gezamelijke rekening gestort.
Van al dit geld bij elkaar leven we en we winden allebei dat we op deze manier de boel eerlijk hebben verdeeld.
Als mijn man extra verdient vanwege onregelmatig werk, is dat voor hem.
Ik ben een eigen bedrijf begonnen en de winst is voor mijzelf.
Hoe we dat geld besteden 'mogen' we allebei zelf weten. Als hij een computerspel wil kopen (wat ik eigenlijk best duur vind en het huishoudgeld is hier niet op berekend) en ik (weer! een paar laarzen, dan betalen we dat van ons eigen geld.
Geen discussie, heerlijk!
We stoppen ook regelmatig 'eigen' geld in de pot voor de vakantie ofzo.

Dit voelt heel goed. Misschien dat mensen het kinderachtig vinden, maar zo heb ik niet het gevoel dat ik steeds dankjwel moet zeggen, of 'zeur' dat hij zomaar een duur spel koopt!

Daan

Yta Chalne

Yta Chalne

14-09-2010 om 16:30

Zelluf doen

Wij hebben eigen rekeningen, eigen inkomsten en eigen uitgaven. Wel zo handig met zzp'er als man. Ook gezamenlijke uitgaven, overigens. Geld wat ik persoonlijk krijg dan wel verdien is dan ook 'mijn' geld. Wat niet wegneemt dat ik dat meestal aan gezamenlijke dingen uitgeef (lees: iets voor de kinderen), maar ik kies dan wát. Principieel ben ik er wel voor regelmatig geld aan jezelf uit te geven en niet altijd aan de kinderen, maar in de praktijk heb ik het meeste plezier van geld wat ik in de kinderen investeer, dus dan moet het maar

Bastet

Bastet

14-09-2010 om 16:45

Gezamelijk

In principe gaat alles op een grote hoop,dus gezamelijk,maar ik hoef dan ook geen dankjewel te zeggen bij uitgaven voor mezelf,dat scheelt.
Bastet

Polly Shearman

Polly Shearman

14-09-2010 om 18:52

Eerlijk zullen we alles delen

Ik un bietje meer dan gij!

Nee hoor, hier gaat alles op de grote hoop, ik heb sinds kort een baan dus we hopen dat we nu wat meer finaciele ruimte gaan krijgen, maar tot voor kort gingen ook extratjes op aan onze gezamelijke ding.
Geld wat ik dan bijvoorbeeld voor mijn verjaardag kreeg, ging op aan iets leuks doen met mijn gezin. Dan had iedereen er was aan.
Maar als enige vrouw in ons gezin, moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de meeste kleding voor mezelf koop. Gelukkig heb ik geen dure smaak hoor.
Maar ik heb vaker het gevoel dat ik iets nieuws nodig heb, dan mijn mannen.
groet, polly

Lou

Lou

14-09-2010 om 18:56

Erin gegroeid

Grappig rodebeuk, dat je erin gegroeid bent dat het hele idee van 'eigen geld' je zo weinig zegt. Ik ben dat ook en mijn man ook, en dat zijn we al zo lang, eigenlijk bijna vanaf dag 1, honderd jaar geleden ongeveer. Voor mijn verjaardag krijg ik altijd een briefje van 50 van mijn schoonmoeder en daar koop ik elk jaar een jurk voor. Dat doe ik dan vooral zodat ik haar kan laten zien wat ze me heeft gegeven. Anders had ik die jurk ook wel gekocht.

Mijn man krijgt cadeaubonnen voor extra werk wat hij doet, daar heeft hij tot nu toe tuinplanten en kindercadeaus voor gekocht, dus voor hem speelt het geloof ik ook niet zo, dat 'eigen geld'

Met veel eigen geld ineens kan ik me voorstellen dat ik het leuk zou vinden om te besteden aan iets voor mezelf, maar misschien nog wel leuker om er een extra vakantie of zo voor het hele gezin van te financieren. Net als Yta vind ik geld uitgeven voor anderen vaak leuker dan voor mezelf.

Fransien

Fransien

14-09-2010 om 19:37

Gezamenlijk

Hier ook alles op de gezamenlijke rekening. En ik durf heus wel iets zonder overleg voor mezelf, ons of de kinderen te kopen, hij ook. De grote dure aanschaffen (wasmachine, fototoestel, etc) overleggen we wel allebei, maar de meest gebruikende persoon heeft daarbij het laatste woord. Overigens overleggen we ook waar we heen gaan op vakantie en zitten daarbij ook flink te speuren naar leuke plekjes die niet ontzettend duur zijn. Maar ik heb wel het idee dat we qua geld hier een uitzondering zijn, we maken namelijk ieder jaar een begroting van wat we verwachten uit te geven en welke grote uitgaven er aan zitten te komen. Meestal klopt die heel behoorlijk.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2010 om 20:12

Hier altijd al eigen geld

en dat voelt dan ook helemaal niet gek. Ik geef ook veel geld aan mezelf uit. Ook grote aankopen zoals een fototoestel, eigen vakantie met vriendin, een hele reeks nieuwe jurken, enzovoort. Man heeft ook allerlei eigen voorkeuren zoals spullen voor zijn sport. Ik ben wel blij dat we zulke uitgaven niet hoeven te overleggen, omdat we heel verschillende ideeen hebben over een zinnige besteding.
Met gezamenlijke uitgaven gaat dat overigens heel anders, die overleggen we wel en daarin zijn we het makkelijk met elkaar eens. Zo zijn we bijvoorbeeld allebei van de tweedehandse oude troep en houden ons geld liever voor onze eigen spaarpotjes (voor bovengenoemde bestedingen) dan het aan ons interieur te besteden. Over sparen hebben we ook heel vergelijkbare ideeen.
Ik ben wel benieuwd, rodebeuk, of je gewoon 'nooit' iets voor jezelf uitgeeft of dat je dat wel doet, maar zonder het gevoel dat het daarbij om 'eigen geld' gaat.

Ziekelijk onafhankelijk

Manlief en ik hebben allebei een eigen rekening en samen eentje. Op die gezamenlijke rekening storten we allebei de helft van ons salaris en de andere helft betaal je je eigen rekeningen mee (telefoon bijvoorbeeld)en wat je met de rest doet mag je helemaal zelf weten. Zo fijn!

Geld dat ik krijg is ook echt voor mij, en andersom natuurlijk. Daar probeer ik dan ook altijd iets bijzonders van te doen. Maar soms doen we er ook met het gezin wat mee.

Yta Chalne

Yta Chalne

14-09-2010 om 21:31

Pelle

Dingen als 'niet eerlijk als de een meer heeft' spelen hier helemaal geen rol, daar houden we ons niet mee bezig. We hebben allebei genoeg (al zijn onze inkomens soms heel verschillend). Ik vraag man nooit naar hoeveel er precies op zijn rekeningen staat, en andersom ook niet. Het is geen geheim, alles staat voor het grijpen, maar het maakt me gewoon niet uit.
Als ik meer wil (voor iets belangrijks) dan ik heb kan dat van de gezamenlijke rekening, in theorie. In praktijk is het nog nooit voorgekomen. Als ik meer wil voor onbenullige onzin dan kan ik meer gaan werken, of meer gaan verdienen, of allebei. Maar dat is ook al puur theorie en nog niet voorgekomen, ik ga alleen maar steeds minder werken en ik stel geen belang in onzin (waarbij ik me realiseer dat onzin heel subjectief is, zo vind ik vijf paar mooie laarzen geen onzin, maar ik ken mensen die er wel zo over denken).

Ik zie de lol van de grote hoop niet (of het moet echt een hele, hele dagobertduckachtige hoop geld zijn om in te zwemmen, dat zou dan wel leuk zijn).

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2010 om 21:33

Pelle

misschien een verduidelijkende anecdote: bij mij thuis is wel eens de pudding op de weegschaal gegaan om te zien dat alle 5 stukjes inderdaad even groot waren. Oftewel man en ik vinden het allebei moeilijk om niet het idee te hebben dat de ander met geld smijt en dat dat eventueel ten koste van onszelf zou kunnen gaan, als er daardoor misschien niet genoeg zou overblijven in de gemeenschappelijke pot. Dus krijgt ieder een even groot potje 'zakgeld'.
Ja, ik vind het ook enigszins kinderachtig maar het is niet anders! En met aparte potjes is er prima mee te leven. Ik heb ook helemaal niet het idee dat jij het niet zelf mag weten, of andere eenpotters niet. Alleen dat het bij ons niet zou werken.

Kiki

Kiki

14-09-2010 om 22:38

Alles apart

We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd.

Maar we hebben allebei onze eigen rekeningen, onze eigen spaarrekeningen.
We hebben de lasten verdeeld. Ik heb geen idee wat er op zijn spaarrekening staat en hij heeft geen idee wat er op de mijne staat.
Ik verdien een stuk meer als mijn man, dus ik stort ook altijd een deel naar zijn rekening en de kinderbijslag en kinderopvangtoeslag en de hypotheekrente worden bij hem gestort.

Hij betaalt de vaste lasten zoals hypotheek, gas water en licht, gemeentebelastingen en de kinderopvang en zijn eigen benzine

Ik betaal de parkeervergunningen, de hulp, de kleding, de boodschappen, mijn benzine, de telefoonrekeningen, alle garagerekeningen, machines als ze stuk zijn, de rest zeg maar.

Ik geloof dat we het wel aardig verdeeld hebben, we kunnen allebei geld sparen en hebben dan allebei nog geld over voor leuke dingen

rodebeuk

rodebeuk

14-09-2010 om 23:23 Topicstarter

Ik denk

..dat het ook veel uitmaakt hoeveel je hebt. Als je een tijd krap zit is het lastig om overzicht te houden over drie rekeningen. Dan is het makkelijker om alles wat er binnen komt op 1 rekening te laten binnenkomen, zodat in ieder geval hypotheek en gaswaterenlicht kunnen worden afgeschreven.

Volgens mij ken ik niet veel mensen die alles apart houden als ze heel krap zitten. Het kan wel, maar dan is het een geval van vrijwel alles op de gezamenlijke rekening en een grijpstuivertje apart houden. Dat is niet wat hier wordt beschreven door Yta of Kiki.

Even voor de goede orde: ik zeg niet dat iedereen die samen doet weinig geld heeft. Maar ik denk wel dat het bij ons een beetje zo gegroeid is in die tijd. En daarna hadden we geen behoefte om te veranderen.

Ik koop trouwens met gemak dingen voor mezelf, even als antwoord op Asa. Of ik dan het gevoel van 'eigen' geld heb weet ik niet eens. Ik betrap me er dus nu op dat ik zo'n gevoel helemaal niet meer kan oproepen.

Mijn gevoel is een beetje dat ik alleen maar geld kan verdienen dankzij man en omgekeerd. Het zit zo met elkaar verknoopt. Ik zou ook nooit iets willen kopen als ik weet dat man ondertussen krap zit, ik zal altijd met hem willen afwegen wat tussen ons het belangrijkste is op dat moment. Dat zou ik niet willen laten afhangen van wie de maand ervoor de meeste zooi heeft gekocht. We hebben weleens dat we een aankoop van de ander twijfelachtig vinden maar daarbij speelt nooit het gevoel dat diegene dat van ons geld gedaan heeft. En we geven elkaar ook altijd die ruimte, dus het worden geen ouwe koeien ofzo.

Grappig draadje wel.
We zijn nu op zoek naar en stel dat krap zit en toch alles apart houdt. Met drie rekeningen en de hele tijd overmaken heen en weer. Wie meldt zich?

PS eigenlijk is mijn idee dus vooral dat het illusoir is om 'eigen geld' te hebben omdat je voor elkaar zorgt en elkaars kinderen verzorgt en opvoedt en stofzuigt en elkaars rommel opruimt. Al die dingen zou je ook in geld kunnen uitdrukken, maar dat ga je ook niet bijhouden.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-09-2010 om 08:05

Rode beuk: "eigen leven"

Nav je Ps: Wij hebben inderdaad ons geld op een hoop gegooid, maar nog veel meer dingen. Het is ons leven, waarin bepaalde dingen moeten gebeuren: onze kinderen verzorgd en vermaakt, ons geld verdiend, ons huis onderhouden worden, onze boodschappen gedaan.
En dat doen we samen, waarbij momenteel m'n man het geld (ons geld) verdient en ik de overige dingen voor een groot deel doe. En ik hoef gelukkig geen dank je wel te zeggen als ik iets voor mezelf kom, net zo min als hij denk je wel hoeft te zeggen als hij het huis vies maakt of de kinderen gebruikt voor een leuke dag in de speeltuin.
Maar ondertussen hebben we wel waardering voor elkaars bijdrage in het huishouden, dat komt op andere manier tot uiting.

koentje

koentje

15-09-2010 om 08:55

En wij

hebben een hele exaxte verdeling; van het totale inkomen betaalt mijn man tweederde deel en ik eenderde deel. Zo is de verhouding van ons salaris ook, vanaf het moment dat wij een zoon hebben. (waardoor ik minder ben gaan werken)
Wij storten maandelijks een bedrag op de gezamelijke rekening, waarvan ik eenderde en hij tweederde; daar worden alle gezamelijke kosten en de kosten voor zoon van betaald. Zo houden we allebei een deel over wat ongeveer evenredig is en daar hoeven we dan geen verantwoording over af te leggen. Heel simpel als je de formule eenmaal rond hebt. Soms hebben we extra geld nodig en overleggen we een extra storting te doen met dezelfde verhouding.

Zonneschijn

Zonneschijn

15-09-2010 om 09:29

Samen

Hier alles op 1 hoop. Al vanaf het begin. Zijn geld is mijn geld en andersom. Lijkt me persoonlijk ook zo'n gedoe, al dat overstorten van de ene naar de andere rekening. Ik hoef geen verantwoording af te leggen aan mijn man over wat ik koop. We houden beide in de gaten wat er op de rekening staat.

Een collega van mij zei een keer dat ze wat krap zat en dat haar vriend (woonde ze al jaren mee samen) ook nog geld van haar kreeg want ze had wat van hem geleend en moest dat nog terugbetalen????? Ik vond het erg vreemd, geld lenen van je eigen partner.

Marlou H.

Marlou H.

15-09-2010 om 09:47

Gedoe

Wat een gedoe, steeds bedenken wat je uit welk potje moet gaan betalen. Hier alles op de grote hoop. En ja manlief vindt dat ik teveel laarzen in de kast heb staan en ik snap niet wat hij met 6 fotocamera's moet. Maar dit levert geen problemen op. We overleggen alleen over echt grote aankopen.

Marlou

Geld lenen van je partner

nee dat is wel het laatste wat hier gaat gebeuren. Hier alles in 1 pot verspreid over 3 rekeningen, we hebben allebei 1 rekening waar ons inkomen binnenkomt en we hebben een gezamelijke rekening waar de automatische incasso's van af gaan, over en heen wordt er dan geld overgeboekt.

Lou

Lou

15-09-2010 om 13:21

Niets en alles

Wij hebben weer een andere variant: niets én alles gezamenlijk. We hebben geen gezamenlijke rekening en ik ben de enige met een spaarrekening. Maar we doen gewoon samen met de bankpasjes, het maakt niet uit welk pasje je bij je hebt.

Jonneke

Jonneke

15-09-2010 om 13:56

Allles op een grote hoop

Alles op een grote hoop. Ik koop net zo veel/weinig voor mezelf als manlief dat doet. We zijn allebei redelijk matig in ons uitgavenpatroon. In principe worden alleen de grote uitgaven besproken (auto, fototoestel, nwe telefoon) en verder doen we waar we zin in hebben. We hebben een hele duidelijke spreadsheet waarin het jaaroverzicht goed staat, die wordt regelmatig door ons samen bekeken en bijgewerkt. We hebben allebei een baan (1x 100%, 1x60%) en een vast inkomsten en gaan allebei omstebeurt ook zelf op vakantie (zonder de rest van het gezin). En dan maken we ons niet druk of de een dan meer uitgeeft dan de ander heeft gedaan....
En als mijn moeder me geld geeft "voor mijn vakantie", tja, lief hoor. Maar dan gaan die 50 euro gewoon in de boodschappenportemonnee, en zal ik op vakantie niet extra aan haar denken....

Lou

Zo doen wij het ook.

Alleen krijgt mijn man daarnaast nog zakgeld. Is historisch zo gegroeid en dat laten we maar zo, bevalt ons allebei goed zo. Wat namelijk overblijft na de vaste lasten en de spaarrekeningen, geef ik uit.

Grote aankopen doen we in overleg. En over en weer schuift er wel eens wat van de een naar de ander.

Als ik van mijn moeder geld krijg en ik heb daar een leuke bestemming voor dan gaat het geld daar naar toe. Overigens krijgt mijn man af en toe wel eens wat geld van zijn vader en dat wordt dan wel in onderling overleg uitgegeven. Al laat ik hem dan wel meestal de beslissende stem uitbrengen, mochten we er niet uitkomen.

Zo wilde manlief bijvoorbeeld een aantal jaren geleden een nieuwe computer en vond ik dat niet zo nodig. Toen zijn vader vlak daarna ons wat toeschoof is ie er toch gekomen, die nieuwe computer. En zo zou het denk ik ook gaan als ik geld zou krijgen.

Nema

Nema

15-09-2010 om 18:31

Moet je "voor de gein" eens gaan scheiden...

We deelden vaste lasten eerst 50/50 (niet eerlijk, hij verdiende veel meer dan ik, maar ja geld boeide me niet veel en ik schikte me in)Ok. mijn fout.

Later kwamen de kinderen. Ik had geen baan meer, we hadden alles gezamenlijk (getrouwd in gemeenschap van goederen) Een bankpas,spaargeld, man regelde geld. Ik vertrouwde dat, want alles is van ons...toch? Samen?!

Man bleek daar anders over te denken.

Geld was van hem, want hij werkte en ik zat alleen maar op de bank ( 24/7 zorg voor drie kleine kinderen). Niet uit eigen vrije wil, man wou niet minder gaan werken.(tjsa, het was niet een heel fijn huwelijk)

Dus met de scheiding verdween hij met alle geld (veel!) en ik bleef achter met niks... Dom dom dom. Maar wel mijn drie lieverdjes (onbetaalbaar)

Een eventuele volgende keer zorg ik zeker weten voor eigen inkomen/potjes.

Groet, Nema.

Pelle

Klopt, dat maakt het wel een stuk makkelijker inderdaad. We verdienen ongeveer hetzelfde.

Ik wil graag mijn eigen geld hebben als een soort gevoel van onafhankelijkheid. Vreemd misschien maar zo voelt het het beste.

Vic

Vic

15-09-2010 om 20:34

Nema

Eigen potjes werken na een scheiding alleen als je op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent. Als jouw ex niet verdwenen was en jullie het volgens de regels hadden afgewikkeld, had je recht gehad op de helft van jullie geld.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-09-2010 om 23:08

Alles gezamenlijk

Bij ons gaat alles op de 'grote hoop'. De salarissen komen op de gezamenlijke rekening en we hebben gezamenlijke spaarrekeningen. We hebben allebei nog wel een eigen betaalrekening (van 'vroeger'), maar die gebruiken we eigenlijk niet. Het is meer dat we het handig vinden om altijd een reserve-pasje bij ons te hebben.
We kopen beiden geregeld iets voor ons zelf, ik moet zeggen dat dat gewoon heel goed gaat. Over geld (of het uitgeven ervan) hebben we volgens mij nog nooit een meningsverschil gehad.
We doen allebei wel eens een freelance-klus naast ons werk, en op de een of andere manier voelt dat wat meer als 'eigen geld'. Hoewel dat ook gewoon op dezelfde gezamenlijke rekening komt.

dc

dc

16-09-2010 om 08:30

Geen

Even antwoord op originele bericht (heb de rest niet gelezen). Hier geen eigen potjes meer. Maar als we persoonlijk iets willen, zetten we daar geld voor apart. Hoe onzinnig de andere partner het ook vindt

Vera*

Vera*

16-09-2010 om 08:46

Wij

Hier is een gezamelijke betaalrekening en daar wordt alles van gedaan. Verder hebben we elk een eigen rekening voor ons zakgeld. Elke maand maken we daar een bedrag naar over ter vrije besteding of voor zaken die de ander onzin vindt . We zijn allebei vrij zuinig en hebben eigenlijk nooit discussies hoewel ik het nut van nieuwe schaatsen van 700 euro natuurlijk niet zie .

Vera

Nog erger dan swaen

Hier is het nog erger dan bij Swaen: wij hebben een gezamenlijke huishoudrekening waar we beiden een gelijk bedrag op storten voor de lopende kosten, en de rest houden we zelf. Als er incidentele uitgaven zijn (vakantie, dure aanschaf) dan storten we bij. Dit systeem is nadelig voor mij op het moment omdat partner meer verdient. Maar terwijl partner in loondienst werkt, ben ik zelfstandige wat betekent dat mijn inkomen wisselt en dat het bovendien nogal afhangt van de tijd die ik zelf in mijn werk steek. Dit systeem voorkomt ten eerste discussies over elkaars uitgavenpatroon (lees: het voorkomt dat ik ga zeuren over partners uitgaven) en ook discussies over de hoeveelheid geld die ik binnenbreng.
Per saldo betaalt vriend trouwens wel meer want hij heeft spaarrekeningen voor de kinderen geopend waar hij geld op stort. Ik stort daar niet op.

Zoals iemand anders al opmerkte: dit is het systeem dat ik plezierig vind, maar dat wil helemaal niet zeggen dat ik het gek vind dat andere mensen wel alles op een hoop gooien. Ik kies er alleen zelf niet voor.

Groeten,

Temet

Ook op 1 hoop

Hier hebben we 1 en/of rekening waar alles op binnenkomt en er ook helaas weer vanaf gaat :o). Verder hebben we aan die rekening 2 internetspaarrekeningen gekoppeld, dus ook van osn samen. Ik doe de financien hier in huis, maar mijn man kijkt regelmatig mee. Over grote uitgaven overleggen we, maar hoe vaak komt dat nou voor? Klopt wel dat we niet zo'n heel groot inkomen hebben, dus als we het zouden splitsen werkt het niet. Vroeger hadden we ieder van huis uit een eigen rekening, maar we bleven schuiven. Dit werkt voor ons het beste, 1 rekening, goed overzicht.

Groetje,s Pinkelot

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.