Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Corine

Corine

26-09-2010 om 22:24

Product uitvoer frankrijk

Vraagje van mijn man:
Als je een motor uitvoert uit Frankrijk, hoe regel je dat dan?
In Italië bijv. moet je volgens zeggen naar de Notaris en valt het niet mee om een motor uit te voeren. Hoe zet je een motor op jouw naam. Bij welke instanties moet je dan zijn? Wij konden het niet vinden.
Alvast bedankt voor het meedenken!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

26-09-2010 om 23:09

Invoeren!

Het gaat om het invoeren, niet het uitvoeren!

http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/motor/invoeren/uw_motor_in_nederland_invoeren.htm

Je brengt de motor dus naar nederland, en regelt het verder met het RDW. Kijk bij de fabrikant van de motor of je alvast een "certificaat van overeenstemming" (certificaat die afgegeven wordt voor de meeste europese voertuigen om aan te tonen dat ze aan de regelgeving van bijna alle landen in Europa voldoen) kunt krijgen (bij sommige gaat het via de fabrikant, via anderen via de garages, da's een kwestie van even zoeken op de website denk ik, of anders navragen bij de klantenservice).

Corine

Corine

27-09-2010 om 09:03

Oké

Dit stuk is heel duidelijk. dank je wel.
Maar rest ons de vraag: Mag je dan zomaar een motor kopen in Frankrijk en de rest afhandelen in Nederland? Want hij wordt toch uitgevoerd uit Frankrijk. heb je dan uitvoerpapieren nodig? Wellicht ook wel handig om dit na te vragen bij het RDW.

dc

dc

27-09-2010 om 10:31

Nee hoor

Het maakt de franse autoriteiten niet uit als een voertuig uit het land verdwijnt. Waar het ze om gaat is dat een voertuig dat in frankrijk is geregistreerd voldoet aan de regelgeving (milieunormen enzo).

Wij hebben onze auto vanuit frankrijk naar engeland gehaald en hier verkocht. Geen enkel probleem geweest. Maar aarzel niet om het RDW nog eens te vragen natuurlijk. Misschien zijn wij wel heel illegaal bezig geweest

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.