Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vic

Vic

10-12-2010 om 10:47

Eigen risico zorgverzekering, termijn?

Ik heb een vraag voor de juridische tijgers onder ons. Gisteren kreeg ik van mijn tussenpersoon een factuur voor bedragen die ten laste komen van mijn eigen risico in de zorg, over het jaar 2008. De bedragen op de factuur hebben allemaal betrekking op behandelingen/medicijnen langer dan 2 jaar geleden. Bij normale vorderingen (koop/verkoop) is de verjaringstermijn 2 jaar. Ik kan nergens vinden of dat voor dit soort bedragen ook geldt. Weet iemand dat?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

10-12-2010 om 10:51

Wel iets gevonden

Ik heb wel iets gevonden over de verjaring van verschuldigde premies. Die termijn is 5 jaar. Niets over het eigen risico, en er zijn ook zoveel wetten dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet zoeken.

Rosase

Rosase

10-12-2010 om 16:55

Wel typisch ja

Mag jij nog rekeningen over het jaar 2008 indienen? Dat is bij mijn verzekering namelijk niet meer mogelijk. Zou wel raar zijn als ik dan wel nog een eigen risico moet gaan betalen over dat jaar.

Vic

Vic

10-12-2010 om 23:34

Rosase

Je begrijpt mijn verontwaardiging dus wel. Ik voel er helemaal niets voor om dit nog te betalen. Hopelijk weet iemand of dit nog mag.

Sascha2

Sascha2

11-12-2010 om 13:02

Vic

Ik heb de juiste artikelen even niet paraat, maar mijn eerste gedachte is een verjaringstermijn van vijf jaar. De termijn bij consumentenkoop is twee jaar voor het vorderen van betaling, maar daarvan is in dit geval geen sprake. Ga maar uit van vijf jaar verjaringstermijn.
Voor wat betreft het indienen van declaraties kun je kijken in de voorwaarden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.