Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Stenna

Stenna

06-01-2011 om 11:44

Onbetrouwbare hulp: hoe komen we ervan af

Wat vinden jullie hiervan. Mijn bejaarde en zieke vader heeft een hulp in de huishouding die naar mijn idee heel onbetrouwbaar is. Ze is gekomen na de dood van mijn moeder, en speelt enorm in op de gevoelens van eenzaamheid en angst van mijn vader en maakt misbruik van zijn kwetsbaarheid.
Ze doet zich heel meelevend en lief voor naar hem toe, maar doet heel vervelend tegen mij en mijn broer. Ze stookt mijn vader ook op tegen ons, zodat hij ons opeens van rare dingen gaat beschuldigen. Terwijl wij echt ontzettend veel met hem bezig zijn en voor hem zorgen, en absoluut het beste met hem voorhebben. Ook heeft ze al verschillende malen grote sommen geld van hem “geleend”. Sinds kort is mijn vader opgenomen in een verzorgingshuis, maar zij doet alsof ze nog steeds bij hem thuis schoonmaakt (het huis is nog niet te koop): ze gaat bij hem op bezoek en haalt dan geld uit zijn portemonnee of gaat zelfs met hem pinnen. Met zijn medeweten weliswaar, hij denkt dat hij haar dat nog schuldig is. Hij gelooft sowieso alles wat zij zegt, is helemaal idolaat van haar, en in het algemeen erg in de war en kwetsbaar. En daar maken mijn broer en ik ons zorgen over. We denken dat zij een wig probeert te drijven tussen mijn vader en ons, en zijn bang dat ze dan vervolgens , zonder ons toezicht, hem echt geld uit de zak klopt. Een volmacht of testament of iets dergelijks laat tekenen. Zeg niet dat zulke dingen niet gebeuren, een kennis heeft ons hier al voor gewaarschuwd (haar opa was zoiets overkomen). Mijn broer heeft haar onlangs “opgezegd” maar dat pikt ze niet en weer heeft ze toen mijn vader tegen ons opgezet. Hij is nu boos op ons en heeft haar laten blijven. Wat doen we hiermee? Kunnen we haar, min of meer preventief, aangeven ofzo? Hoe kunnen we mijn vader overtuigen dat het echt niet in de haak is?
NB: we hebben een aantal aanwijzingen dat ze echt onbetrouwbaar is en wel meer rare dingen uithaalt.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

06-01-2011 om 11:57

Via

welke organisatie komt zij bij je vader; of doen ze dat zwart?
Ik zou anders een klacht indienen bij de organisatie. Dit is regelrechte uitbuiterij.

Stenna

Stenna

06-01-2011 om 12:43

Zwart

Tis zwart. Eerder kwam ze wel via thuiszorg, maar daar is ze op een gegeven moment ontslagen (een van de aanwijzingen, hoewel wij de reden niet weten).

Naar verzorgingshuis

Als je vader in een verzorgingshuis zit lijkt de eerste stap me, dat huis inlichten. Niet dat ze er daadwerkelijk iets aan kunnen doen, maar dan weten ze er van en zullen ze het w.s. enigzins in de gaten houden.Niet dat ze dat hardop toezeggen (w.s. zullen ze zeggen dat dat niet aan hen is, zeker niet als je vader zijn financiën nog zelf regelt) maar ze houden er w.s. wel een oogje op of informeren tussen de dagelijkse bedrijven door even wat die hulp nu gisteren kwam doen ofzo om zo e.a. aan info te krijgen. De verzorgenden die ik ken hebben allemaal een hekel aan mensen die misbruik proberen te maken van ouderen dus de kans dat ze op jullie zorgen enigzins ingaan is erg groot. Heeft je vader een eigen E.V.V. er? (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) Dan lijkt zij mij het eerste aanspreekpunt, dan weet je ook zeker dat anderen die je vader verzorgen op de hoogte zullen worden gebracht (Dat is de normale gang van zaken). Als je die E.V.V. er niet te pakken krijgt laat je een berichtje achter of ze je terug wil bellen.
Eventueel kun je aangifte doen bij de politie.
Ik weet niet in hoeverre je vader nog zijn eigen zaken regelt, de financiën enzo? Als je vader al erg in de war is of afhankelijk zijn er mogelijkheden om hem dat niet meer zelf te laten regelen. Hij kan jullie machtigen om dat voor hem te doen, maar er bestaan ook regelingen waardoor hij zelf dat niet meer mag doen (omdat iemand dementerend is b.v. en dat zelf niet meer kan of omdat anderen misbruik maken van zijn kwestbaarheid etc.) ook tegen zijn zin bestaan er mogelijkheden,alleen dan moet het wel aangetoont worden.
Ook daar zou een E.V.V.er je verder in kunnen helpen.
Er bestaan ook ouderenadviseurs bij gemeentes, die weten vaak ook alle ins en outs qua financiën, daar kan je ook eens langsgaan (is verder gewoon vrijblijvend, is puur advies).
Ik zou in ieder geval proberen je vaders bankafschriften te krijgen, verzin voor mij part iets. Dat je gaat proberen om geld terug te krijgen van de belastingen, dat dat nodig is om zijn bijdrage verzorgingshuis uit te rekenen? Ik weet niet in hoeverre je vader daarin wil meewerken? Dan heb je een overzicht wát er nu daadwerkelijk weg en geleend is. Tenslotte is het nu maar gokken. Misschien kan je aan de hand van data ongeveer achterhalen of het voor hemzelf of voor haar was? Ik zou ook vanaf nu elke keer wanneer jullie vermoeden dat ze geweest is of weer geld heeft gekregen dat noteren. Zodat je enigzins idee hebt van data en bewijs dat ze er was. Zo krijg je je vermoedens ook helder, anders blijft het zo'n vaag verhaal.
Ik vind het overigens een vreselijk verhaal. Bah, wat rot. En gemeen (als het zo is).
groeten albana

Oo en

Naar die verzorging toe en die E.V.V.er, beschuldig niet. Zeg gewoon dat je je ernstig zorgen maakt om je vader en dan dat hele verhaal.
Dan klinkt het minder 'beschuldigend' alsof jullie en zij lopen te kibbelen om je vaders geld.
Snap je wat ik bedoel?
groeten albana

Bengel

Bengel

06-01-2011 om 13:13

Hmmm

Hoi,
ik reageer bijna nooit hier, maar van jou verhaal gaan bij mij de nekharen overeind staan.
Allereerst zou ik een gesprek aanvragen met de contactverzorgende van je vader, samen (of zonder) jullie vader en jij en je broer.
Daarna zou ik je vader uit gaan leggen dat het niet verstandig is om veel geld op zijn kamer te hebben liggen, en al helemaal niet zijn pinpas (ik heb eens meegemaakt dat er geld bij cliënten gestolen werd in een verzorgingshuis, je wilt niet weten hoe erg dit gebeuren bij ons het huis op zijn kop gezet heeft. De dader is toen ook op staande voet ontslagen.). Als ik hier bij een bewoner veel geld zie, waarschuw ik de contactverzorgende, en die gaat een gesprek aan met de contactpersoon (je broer of jou), zodat het geld mee gaat met de contactpersoon, en niet op die kamer blijft liggen.
Daarbij kan die contactverzorgende mee helpen, om er voor te zorgen dat die mevrouw niet alleen is met je vader (zeg hem/haar maar gerust wat jullie hebben gezien, want ook de andere bewoners moeten voor dit mens uitkijken, en beschermt worden).

mijk

mijk

06-01-2011 om 13:48

Controleer ook het huis!

De tuinman van een buurvrouw van vroeger heeft enorm veel geld opgenomen, maar er bleek uiteindelijk ook allerlei sieraden verdwenen en kleine kostbaarheden verdwenen. Een schoonmaakster kan werkelijk overal bij. haal weg wat je dierbaar is want de kans dat het verdwijnt is gewoon aanwezig...

Mijk

Tja

De oudste broer van mijn oma had een reuze aardige buurvrouw, vond hij zelf. Ze deed vanalles voor hem, hij was bijna blind en gaf haar zijn pinpas met code voor de boodschappen. Hoewel hij zelf bijna niets uitgaf, stond hij altijd aan het einde van de maand rood. Maar de lieve buurvrouw was natuurlijk niet verantwoordelijk. Op een dag overleed hij, de buurvrouw vond hem maar lichtte de familie pas de volgende dag in. Toen we er kwamen was het huis praktisch leeg. Bij de notaris bleek dat het huis inmiddels op naam van de buurvrouw stond en zij was zijn enige erfgenaam. Niks meer aan te doen...

koentje

koentje

06-01-2011 om 15:52

Albana/stenna

Ik vrees dat juist de verpleging weinig kan en zal kunnen doen. Zij zullen waarschijnlijk aangeven dat jullie een curator of bewindvoerder aan moeten stellen voor je vader, maar daar zakl vader in de eerste plaats zelf akkoord mee moeten gaan.
Het is dus een kwestie van zorgen dat vader het vertrouwen in jullie krijgt, meer dan in de hulp. Ik zou wel stomweg informeren bij de organisatie waar zij gewerkt heeft want het lijkt een heel smerig zaakje als het is zoals jullie denken. Misschien kunnen jullie samenwerken met een eventuele aangifte. Misschien is er iets geweest bij die organisatie waardoor zij niets konden bewijzen maar haar uiteindelijk wel hebben kunnen ontslaan.
sterkte

dat verhaal trouwens over de buurvrouw die het huis en de hele nalatenschap weet in te pikken........oeoeoeo wat een gruwel.

Stenna

Stenna

06-01-2011 om 16:20

Vertrouwen

Het probleem is natuurlijk dat mijn vader heel erg door haar beinvloed wordt. Hij is nu boos op ons dankzij haar gestook. Dus hoe moet ik iets af spreken met het verzorginshuis als hij dat zelf niet wil? Achter zijn rug om wil het ook niet, en dan zou hij nog bozer worden (en hem nog meer naar haar drijven). Op de een of andere manier moeten we haar invloed op hem uitschakelen, hem overtuigen van haar kwader trouw, en inderdaad zorgen dat hij ons weer vertrouwd. Maar hoe?
Sinds kort heb ik wel zijn pinpas in bewaring, want er werd daar ook wel gestolen. Hij wil echter wel contact geld op zak hebben, dus pin ik elke week geld voor hem. En dat pikt zij dan vaak in! Maar dus wel met zijn toestemming. Ik kan moeilijk tegen hem zeggen: nu krijg je geen geld meer want je geeft het aan haar. Het is zijn geld. Alleen: hij laat zich helemaal door haar inpalmen, en ziet niet hoe ze echt is of wat voor risico hij loopt.
Ik doe wel zijn financiele administratie voor hem, ook al toen hij nog zelfstandig woonde. Hij kan het nl niet zelf online. Ik zie dus ook alle afschrijvingen (online). Maar stel dat ik opeens een grote overboeking naar haar zou zien, en mijn vader heeft daar, onder haar invloed, voor getekend. Dan begin ik toch verder niets. Ik heb wel een machtiging voor zijn bankrekening, maar hij is niet wilsonbekwaam (en dat wil ik ook eigenlijk niet) en dus zelf ook nog gemachtigd.
Dat van het huis op haar naam zetten, dat is dus precies waar mijn broer en ik bang voor zijn…. De sleutel wil ze ook niet teruggeven, hebben we wel gevraagd. Maar ja, mijn vader vindt het dus goed dat ze die houdt. Ik heb wel alles van waarde en alle papieren e.d. zelf al weggehaald (ik heb natuurlijk ook een sleutel) en de sieraden van mijn moeder liggen gelukkig al sinds haar overlijden deels bij mij en deels in de bankkluis (voor haar kleindochter later). Want dat zou ik helemaal erg vinden, stel je voor….

Margriet*

Margriet*

06-01-2011 om 17:17

Zakelijk tegen je vader zijn

"De sleutel wil ze ook niet teruggeven, hebben we wel gevraagd. Maar ja, mijn vader vindt het dus goed dat ze die houdt."

Je kunt met je vader bespreken dat het geen meerwaarde meer heeft dat zij nog een sleutel heeft. Ik zou het op de verzekering oid gooien. Het maakt het onoverzichtelijk.

vlinder72

vlinder72

06-01-2011 om 18:32

Slot vervangen?

Als het kan zou ik als eerste de sloten van het huis vervangen. Verder zou ik je laten machtigen om zijn rekening te beheren. Hopelijk lukt dat.

Verder staat er toevallig in de Elsevier kersteditie een artikel over oudere mensen die zo beinvloed worden dat zij hun testament wijzigen ten behoeve van een zus, buurvrouw, schoonmaker etc. En hoe opvallend makkelijk dat is. Zo ging een demente bejaarde op stap met een kennis om een kopje koffie in de stad te drinken. In werkelijkheid gingen ze niet naar de stad maar naar een notaris om haar testament aan te passen. Hop, hele erfenis naar die kennis. Helaas stonden er geen tips in het artikel maar dat een hoogbejaarde zo een testament kon aanpassen vond ik wel heel bijzonder. Zeker als dan opeens de kinderen onterft worden en een totaal onbekende opeens erfgenaam wordt.

vlinder72

vlinder72

06-01-2011 om 19:35

Fout izar

De wet is veranderd.

Stel pa is opnieuw getrouwd met zijn huishoudster. Hij verandert zijn testament. Alles gaat naar zijn vrouw. Nu zegt de wet inderdaad dat kinderen recht hebben op een kindsdeel dus onterven kan niet. Maar de wet zegt ook dat het deel van de kinderen een niet opeisbare vordering is. Dus je hebt er wel recht op maar pas als echtgenoot (stiefmoeder dus) is overleden. Als echtgenote alles opmaakt heb je pech.

Nou ja, dit is het dan in het kort. In werkelijkheid zitten er nog wel wat mitsen en maren aan zoals recht van kind om vordering op te eisen als pa opnieuw trouwt nadat eerste echtgenote is overleden en er al een niet opeisbare vordering is etc. etc. etc. Maar ja, dat is teveel om nu even op te noemen.

Maar in het kort komt het er wel op neer dat wel degelijk mogelijk is om je kinderen met lege handen achter te laten.

Merel

Merel

06-01-2011 om 20:09

Zelf afhandelen?

Misschien kan je het er op gooien dat jullie voortaan de werkster betalen en niet pa. (reden waarom moet je dan nog wel verzinnen) dan heeft zij geen reden meer om om geld bij hem te vragen? Hij geeft haar blijkbaar vaker dan waar ze recht op heeft, alleen hij ziet dat niet. Verder zou je wellicht bij de bank kunnen zorgen dat hij in ieder geval niet rood kan komen te staan en maak een extra rekening aan waar het grootste deel van het geld op komt te staan (waar hij dan geen pasje van heeft) en zet op de rekening waar hij wel op kan pinnen maar een euro of 50?) Waarom komt ze eigenlijk ook in het verzorgingshuis? Zogenaamd op bezoek als vriendin neem ik aan?

Tja, of ik zou haar nogmaals opzeggen en de sloten veranderen van de deur. En je vader desnoods echt heel duidelijk proberen te maken dat er dingen niet kloppen met haar, samen met je broer.
Wat een mens zeg, echt heel naar!

Stenna

Stenna

06-01-2011 om 20:25

Elsevier?

Vlinder,ik kan het artikel in Elsevier niet vinden, niet online althans. Heb je de link? Of staat het alleen in de papieren editie?

Weet iemand eigenlijk hoe het zit als je gemachtigd bent voor / mede-rekening houder van iemands bankrekening (dat ben ik voor de rekening van mijn vader, sinds ik zijn financien voor hem doe)? Kun je dan een betaling of schenking die de andere rekeninghouder doet ongedaan laten maken als je het er niet mee eens bent?

Overigens doet het ook wel pijn dat hij deze vreemde dame meer vertrouwt dan zijn eigen kinderen. Word ik helemaal verdrietig van als ik eraan denk.

Rosase

Rosase

06-01-2011 om 22:41

Stenna

"Weet iemand eigenlijk hoe het zit als je gemachtigd bent voor / mede-rekening houder van iemands bankrekening (dat ben ik voor de rekening van mijn vader, sinds ik zijn financien voor hem doe)? Kun je dan een betaling of schenking die de andere rekeninghouder doet ongedaan laten maken als je het er niet mee eens bent?"

Volgens mij niet.

Volgens mij kun je het beste met je vader proberen af te spreken dat jullie (jij en je broer) voorlopig de werkster betalen. Als reden zou je kunnen opgeven dat het niet verstandig is om te veel geld in het tehuis te hebben. En als jullie nu voortaan met haar afrekenen hoeft hij dat geld niet bij zich te houden. En dan kun je haar meteen loon naar werk geven.

Verder de sloten laten vervangen.

En zoveel mogelijk geld direct laten overboeken naar een spaarrekening waar zij niet bij kan.

Is het de bedoeling dat je vader permanent in het verzorgingstehuis komt of gaat ie op termijn weer terug naar zijn eigen huis?

Wat een nare mensen heb je toch. Het ligt vast niet aan jullie hoor dat je vader haar meer vertrouwt. Zulke mensen zijn gewoon heel erg gewiekst, die pakken iedereen in waar ze bij staan.

Ik zou in ieder geval je zorgen neerleggen bij de oude werkgever. Wie weet kunnen zij je wat wijzer maken.

Beïnvloeden

Ik denk toch nog steeds dat je eerste stap moet zijn naar zijn E.V.V-er. Koentje heeft wel gelijk, dát zullen ze ook zeggen (ik dacht dat ik dat ook aangaf) en zo moet het 'officieel' ook, maar ik denk dat er in praktijk anders mee word omgegaan. Ze zúllen daadwerkelijk niets doen w.s.,maar ze kunnen in ieder geval hun ogen en oren openhouden. En hebben óók invloed op je vader. Net als die hulp en jullie.
En medestanders hierin zul je hard nodig hebben.
Alle verzorgende die met ouderen werken wéten in wat voor 'n afhankelijk positie ouderen verkeren. Die mensen hebben zorg/hulp nodig, voelen zich daar dankbaar voor of vinden zichzelf tot 'last' en daar willen ze (soms) graag wat voor terug doen. Dat dat beslist niet hoeft krijg je ze soms niet aan het verstand gepeuterd.
Ervaring leert dat als je dat écht wil je zulke mensen inderdaad zeer gemakkelijk geld (of spullen)aftroggelt.
Dat is streng verboden,maar het gebeurd! En best vaak ook nog.In een verzorgingshuis w.s. minder makkelijk, daar zijn regels en meer sociale controle dan in een thuissituatie. Een tijdje terug verdween er bij ons ook geld. Niet alleen van bewoners, ook van personeel. Kleine bedragen....soms maar enkele euro's. En toen liep al het 'vaste' personeel ook met alle zintuigen op scherp want alleen al het idee dat iemand zulke kwestbare mensen besteeld vonden we al om te gruwen. Die mensen zijn zo'n makkelijke prooi.....en verzorging voelt zich verantwoordelijk om ze te beschermen, zeg maar. Uiteindelijk is de dader nooit gevonden, en het verdwijnen van het geld is ook opeens over. Oorzaak onbekend dus. Misschien iemand die er tijdelijk was, misschien familie van een bewoner die nu overleden is??? Maar élk vreemd wissewasje en beweging werd meteen met een collega doorgesproken en nagecheckt (onbekend iemand in de gang, waar gaat die heen? Bij wie op bezoek? Is dat iemand waarbij geld ontbreekt? Pubers in de lift idem enz.). Niet omdat dat moest...welnee, gewoon het gevoel is al vreselijk. Kunnen ze wel?
En ook al hebben die verzorgende geen daadwerkelijke mogelijkheden ze hebben óók invloed op je vader. Ze kunnen tijdens contactmomenten (als je vader zorg nodig heeft) met hem praten en dingen vragen en verstandige dingen zeggen.
Als én jullie én de zorg eenzelfde mening hebben sta je in ieder geval sterker tegenover die hulp.
De verzorging kan je ook de weg wijzen als je een bewindvoerder zou willen inschakelen. Dat kan ook tegen de zin van je vader in, maar daarvoor moet er volgens mij echt heel wat meer aan de hand zijn. dan komt iemand onder curatele. Bij ons loopt ook nog een vrijwilliger rond die bewoners (op verzoek) helpt met de boekhouding en financiën.Maar die werkt altijd alleen in samenspraak met de familie én de bewoner. En dan moet je meer denken aan verkoop van huis en aanvragen van tegemoetkomingen en ingewikkelde financiële dingen als buitenlandse bankrekeningen enzo. Maar soms word hij ook ingeschakeld bij kwesties waarbij de familie en bewoner het niet eens zijn met elkaar over de financiën. Deze vrijwilliger is een ex-notaris en is nog beëdigd en weet ik wat (het precieze weet ik er ook niet van, ik weet alleen dat hij een officïele positie heeft, geheel op vrijwillige, dus onbetaalde basis). Hij word dan soms ook ingeschakeld. Gewoon een heel onafhankelijke persoon, die er eens naar kijkt, wel in vertrouwen van de bewoner,dus die moet het wel goedvinden. Zo iemand kan ook zijn invloed aanwenden. Weet precies de weg naar instanties en alle ins en outs van de voorwaarden om iemand onder curatele te plaatsen of een bewindvoerder aan te stellen. En zou zowel jullie alsook je vader kunnen adviseren.
Ik denk toch echt dat je daadwerkelijk stappen moet gaan ondernemen. Als alles klopt wat je zegt, denk ik niet dat jullie zo 1,2,3 van die hulp af komen. Die interesseert zich toch niet voor wat jullie zeggen? En als je vader haar onslaat en ze komt de week erop terug, weet hij dat dan nog? Of zegt ze gewoon dat ze van niks weet en dat hij dat gedroomt heeft? En geloof hij dat dan? (Ik denk dat de kans groot is)
groeten albana

Vader

Vader

07-01-2011 om 12:49

Akre

Ik heb niet alle reacties gelezen. Ik heb nog een suggestie: wellicht is een akte van preventie van bewind en/of curatele in jullie situatie bruikbaar? Dan bepaal je, in welke situatie je vader niet meer in staat is zelf zijn beslissingen te nemen en kunnen jullie dat van hem overnemen. Dat kan worden bepaald door een arts of door jullie zelf. Vooralsnog is je vader beslissings- en handelingsbevoegd en mag hij dus doen wat hij wil, ook al vind jij het een slecht idee...

Fransien

Fransien

07-01-2011 om 12:54

Spaarrekening?

Om ongelukken te voorkomen met pinnen, kun je misschien opperen om het grootste deel van wat er op de rekening staat weg te sluizen naar een spaarrekening, op de betaalrekening staat je geld immers maar zonder rente en bovendien zijn de uitgaven nu overzichtelijker, bedrag voor natje en droogje is bekend, hypotheek en bijdrage verzorgingshuis ook, geld laten staan voor als de wasmachine kapot gaat is niet meer nodig, dus.... En ondertussen is het bedrag wat hij kan pinnen wel behoorlijk wat minder en het risico van grote sommen kwijtraken aan de hulp ook.
En als de wiedeweerga met die sloten aan de slag. Zeg maar dat de verzekering tegenwoordig eist dat er een driepuntsslot op zit of een slot met bijzetslot. Zo'n bijzetslot is makkelijk genoeg er bij te zetten en je vergeet gewoon om daarvan de sleutels aan de hulp of aan je vader te geven (even vergeten mee te nemen...). Dat de verzekering moeilijk doet bij oude of te makkelijke sloten is goed aan te tonen. In het allerergste geval vraag je een politiekeurmerk veilig wonen aan, dat zorgt eigenlijk altijd voor extra sloten .

Bah

Wat akelig toch. Ik heb zelf als bijbaan in de thuiszorg gewerkt en als invaller kwam ik soms bij zulke lieve, eenzame, dus kwetsbare mensjes in een groot huis vol antiek enz. Zo erg dat daar misbruik van wordt gemaakt. Mijn oudtante overleed in verzorgingshuis en 3 dagen na haar overlijden werden pin pas en code uit haar kamer gestolen en geld opgenomen (ik wist ook niet dat dat mogelijk was). Zo triest gewoon!

Stenna, Ik hoop dat je vader de ware aard vd hulp inziet. Ik mocht als thuiszorger trouwens geen persoonlijk contact met cliënten onderhouden, misschien geldt dat ook na afloop vh contract wel?! Zou je kunnen uitzoeken? Succes in elk geval. Je zou toch zin krijgen om zo'n mens thuis aan te pakken - psychologische oorlogsvoering. Dit met een knipoog uiteraard..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Stenna

Stenna

09-01-2011 om 16:25

Plan

Bedankt voor al jullie tips en ideeen. Mijn plan is nu om inderdaad, zoals jullie suggereren, zo min mogelijk op de courante rekening te laten staan en alles op de spaarrekening te zetten. Verder met broer afgesproken dat we binnenkort bij de notaris van mijn ouders langsgaan, we weten dat er een testament is (opgemaakt toen mijn moeder ernstig ziek was, voordat ze overleed) maar niet wat erin staat. We zullen dan met deze notaris ook even spreken en hem waarschuwen (dat hij ons even belt mocht mijn vader met iemand anders langskomen). En dan maar hopen dat ze niet naar een andere notaris gaat natuurlijk.
Tot slot zal ik het argument van de (inboedel)verzekering gebruiken, wat iemand gaf, als reden om de sleutel terug te krijgen.
Meer dan dit kunnen we niet doen denk ik. Allemaal bedankt!

mijk

mijk

09-01-2011 om 16:38

Ik zou toch

de post van Albana nog eens rustig doorlezen en ook een gesprek met het verzorgingshuis aangaan! Succes...

Mijk

Stenna

Stenna

10-01-2011 om 09:58

Is tegen mijn vaders wil

Mijk en Albana: Ja, ik zou ook heel graag met de E.V.V.er willen spreken en denk dat zij ook wel mee zou willen werken. Maar nogmaals: dan ga ik direct tegen de wil van mijn vader in. Ik wil het ook niet achter zijn rug om doen. Dan lukt het de hulp straks nog echt waar ze op uit is: een breuk tussen ons en mijn vader. Vandaar.
Heb het stuk in de Elsevier inmiddels in de bieb gelezen. Schokkend. Het stuk over de weduwe Ehrenfeld en haar huishoudster lijkt er wel heel veel op..

Stenna

Stenna

10-01-2011 om 10:05

Toch nog een vraag

De gedachte komt wel een bij me op, als ik eerlijk ben, haar aan te geven bij het UWV. Ze heeft namelijk een 100% WAO uitkering en werkt bij diverse huishoudens als hulp. Daarnaast heeft ze een internet website waar ze mensen probeert te ronselen voor een of andere thuiswerk organisatie (die veel genoemd wordt in het TROS RADAR forum). Ik heb al gezien dat je zo'n UWV aangifte online en anoniem kunt doen. Maar is dat niet erg gemeen / wraakzuchtig? Normaal gesproken zou ik zoiets nooit doen.

Direkt doen

Misschien hard, maar zij is een bedreiging en komt niet eerlijk aan haar geld.. Als ze nu nog een lief mensje was.. Ze klinkt nogal gehaaid!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

10-01-2011 om 12:26

Stenna

Gewoon doen! Zij belazert alles en iedereen, en jij gaat je schuldig voelen? Kom nou toch.

Ja, doen

Aangeven die dame. Ik zit met verbazing je draadje te lezen. Zij maakt van alles en iedereen misbruik en jij moet je schuldig voelen?
Een volledige wao uitkering en dan wel zwart werken? Misbruik maken van ouderen(en wie weet nog meer?) Nee hoor, voel je niet schuldig. Laat maar gerust een onderzoekje op haar los, je doet het niet voor jezelf alleen. Doe het voor je vader en misschien kan je een hoop leed voor de toekomst voor andere ouderen besparen.
Mailen!

Sancy

Sancy

10-01-2011 om 13:30

Let op

Zwart werken is natuurlijk verboden, maar het is best toegestaan om met een WAO-uitkering te werken en te verdienen.

Precies

Sancy heeft helemaal gelijk. Je mag best werken met een WAO-uitkering. UWV ziet niets liever. Wel netjes opgeven, zodat de inkomsten (deels) verrekend kunnen worden.

Wie een volledige WAO_uitkering heeft en langdurig vrij veel verdient krijgt wel op een gegeven moment een herbeoordeling en zal dan waarschijnlijk alsnog een lagere uitkering krijgen.

Maar werken met een WAO-uitkering wil dus helemaal niet zeggen dat die persoon de kluit belazert.

Groeten,

Temet

En huishoudster direct benaderen?

Ja ik weet het, nogal confronterend, maar los van alle hele goede adviezen in dit draadje die ik ogenblikkelijk zou uitvoeren zou ik ook overwegen om gewoon direct contact op te nemen met de "huishoudster" en te zeggen dat jullie niet meer willen dat ze komt etc en dat jullie anders aangifte gaan doen. Ik zou zelfs nog wel geneigd zijn dat praatje door een beetje stoere jongen te laten doen.

Misschien niet netjes en erg confronterend maar ik denk dat het voor iemand die op die manier te werk gaat wel werkt.

Mariel

Rosase

Rosase

10-01-2011 om 21:18

Toch melden bij uwv

Hoe groot is de kans dat ze daar haar inkomsten wel opgegeven heeft?

Ze komt op mij echt niet over als iemand die te goeder trouw handelt, dus de kans is er wel dat ze zwart werkt.

Ik zou die kapstok zeker aangrijpen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.