Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Evie R

Evie R

17-02-2011 om 08:00

Nieuwe inschaling na 65e

Bij ons op het werk zijn een aantal collega's met pensioen gegaan. Goeie mensen met veel ervaring, die graag nog een handje komen uitsteken bij drukte, ziekte enzo. Dat is bij ons best vaak nodig want we hebben altijd mensen tekort en een uitzenbureau levert ons soort werk niet, dus we zijn blij dat we zo'n beroep op ze kunnen doen.
Nadat ze 65 werden mochten ze 3 maanden niet werken. (google: Indien werkgever en werknemer het er over eens zijn dat werknemer na zijn 65e blijft doorwerken, dan is het wel verstandig een pauze in te lassen van drie maanden. Op die manier kan de werkgever weer met een schone lei beginnen aan een nieuwe reeks tijdelijke contracten.) Dus dat snap ik. Ze hebben nu een nul-uren contract, dus wederzijds vrijheid.
Maar, nu komt het: ze zijn terug ingeschaald op de onderste tree van hun schaal! Terwijl ze natuurlijk al jaren- en jarenlang op de bovenste tree zaten, en dat scheelt best veel. Ja, ze kunnen ook weigeren natuurlijk en thuis blijven zitten. Eentje heeft dat ook gedaan, die heeft gezegd bekijk het maar. De andere twee komen ons nog wel regelmatig uit de brand helpen vanwege de goeie oude band met de collega's en gelukkig maar want we hebben ze hard nodig! maar ze vinden het ook een laffe streek van het management. Mensen met jarenlange ervaring en inzet zo behandelen. Of is dit normaal?
Eef


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Dat ga ik eens navragen

zo'n collega heb ik ook. Ze is nu met die drie maanden pauze bezig, dus ik zie haar even niet.

Maar inderdaad zeg, da's wel zuur!

Zuur

Weet je wat zuur is? Al die werkelozen die niet aan de bak komen omdat er veel gepensioneerden nog regelmatig werken.
Ik kan heel goed begrijpen dat het "leuk is" om nog zo gewild te zijn in je oude beroep, maar in een tijd als deze vind ik noodzaak vóór "leuk" gaan.
En het standpunt van de werkgever begrijp ik ook wel: het is voordeliger om voor hetzelfde loon een zeer ervaren kracht in te huren. Maar eerlijk vind ik dat niet!

Gr. Poezie.

amk

amk

17-02-2011 om 09:18

Poezie

hier gebeurt het ook regelmatig.
Weet je wat het probleem is: we willen wel heel graag nieuwe mensen aan nemen, MAAR ZE ZIJN ER NIET.

Het zijn ook vaak 'klussen' waar je voor wordt ingedeeld, een beperkt aantal uur in een beperkte periode. Daar vind je ook bijna geen mensen voor.
En al helemaal geen mensen met voldoende kennis om het uit te voeren. Binnen dat budget en tijd is er ook geen tijd om uitgebreid op te leiden en in te werken.

Dus grijp je dan terug op de mensen met ervaring. Dat ze lager ingeschaald worden kan ik deels wel begrijpen, ze hebben tenslotte naast dat inkomen ook nog hun aow en pensioen. En veel vrijheid om zelf hun werk te bepalen. Ze houden netto vaak wel meer over omdat er geen afdrachten zijn volgens mij.

Ze zijn er wel!

De werkelozen van nu wíllen echt wel, alleen stellen de werkgevers zulke idioot hoge eisen aan werknemers dat het lijkt alsof er niemand te krijgen is.
Dat valt onder het kopje "investeren". Uiteraard willen de werkgevers voor een duppie op de eerste rang. Maar hoe lang kunnen ze dat "truukje" nog uithalen? Op een dag zijn al die gepensioneerden "op" of niet meer in staat om op hun oude niveau te werken. Dan hebben de werkgevers ECHT een probleem: er is niemand meer te krijgen die dat werk kan doen. Het beste wat je als werkgever op dit moment kunt doen (vind ik dan) is investeren in jonge mensen, die kunnen nog worden opgeleid/bijgeschoold tot het niveau van de gepensioneerden. Dáár hebben ze wat aan.

Gr. Poezie.

En de ouderen

En ook blijven investeren in oudere werknemers en oudere werknemers aannemen. Je moet ook niet uitgespeeld worden. We hebben ouderen en jongeren nodig denk ik.

Ach klets toch niet poezie!

Nou wij hebben momenteel vacatures (zorg gediplomeerden!) en die zijn tijdelijk (voor 2 jaar) en we kunnen er geen hond voor krijgen!!
Niet via het uitzendbureau, niet via het arbeidbeureau,niet met vacatures in de krant,niet op geen enkele manier. Zo nu en dan (om de 3 maand) wordt er weer geld gespendeerd om maar iemand te vinden (krantenadvertenties zijn duur!) en dan komen er 3 of 4 brieven vol met stomme schrijffouten, duidelijk geen aandacht aanbesteed met slechte motivaties, die we dan uiteindelijk maar uitnodigen want je weet maar nooit.
En dan komt er 1 veel te laat, de volgende heeft allemaal 'eisen'(geen nachtdienst en geen vroege dienst want ja ze heeft kinderen en geen oppas en o,ja ook geen tilwerk want rugproblemen) en 1 die meteen al aangeeft daar alleen maar te zitten omdat het arbeisbureau zo aandrong. En dan allemaal ook nog niet gediplomeerd of in ieder geval lager.(hoewel daar best in geïnvesteerd mag worden,staat óók aangegeven in de vacature, dus opleiding krijg je er kosteloos bij!)
En áls er dan een gediplomeerde bij zit (zo na de zomervakantie b.v.is daar kans op) dan is die binnen een half jaar weg naar een vaste baan en zitten wij weer met onvervulde vacatures.
Gewoon grote kletskoek poezie. Zonder de gepenioneerden zouden wij het rooster niet eens meer rond krijgen en met z'n allen moeten overwerken. We behelpen ons ook met mensen uit andere zorginstellingen die bij ons gedetacheerd worden.
Ik durf wel te zeggen dat er zat,meer dan zat werkelozen zijn die het allemaal wel best vinden en totaal geen enkele ambitie hebben om ooit nog aan werk te geraken.
Dus hou alsjeblieft op met die onzin!
En ik heb net deze week weer mogen bijzitten bij van die deprimerdende tijdverspillende sollicitatiegesprekken dus breek me de bek niet open!
groeten albana

Albana

"En áls er dan een gediplomeerde bij zit (zo na de zomervakantie b.v.is daar kans op) dan is die binnen een half jaar weg naar een vaste baan en zitten wij weer met onvervulde vacatures"

Tja, als dat een structureel probleem is - en dat is zo te lezen het geval - dan zou het management daar lering uit moeten trekken en moeten zien dat er banen met meer perspectief worden gecreëerd. Toch een vaste baan dus, kennelijk. Of andere interne mogelijkheden. Kennelijk is het op de een of andere manier niet aantrekkelijk voor mensen om het contract uit te dienen en is het gras elders groener. Dat mag de leiding zich aantrekken, lijkt me.

Groeten,

Temet

Toch apart albana

Dat mensen nog liever werkeloos zijn dan bij jouw werkgever te willen werken. Ik denk dat jouw werkgever zich dan maar eens achter z'n oren moet krabben en het beleid omgooien. (Investeren????!!!!!)

Gr. Poezie.

mijk

mijk

17-02-2011 om 11:09

Ik zie het bij mijn moeders werk ook albana

zelfde sector. ZIj werkt nu (60 geweest al 20 jaar 0 uren contract) osm,s 40 uur in de week. Want ja er is weer een zwik tijdelijke krachten naar een vaste baan vertrokken. Maar ze verdommen het om mensen een vast contract te geven en zodra het personeelstekort maar even aangevuld is roosteren ze de 0 uren contracters helemaal uit (ook als die al ingeroosterd waren) en als een half jaar later er weer problemen zijn dan blijkt ineens dat de pool contractanten heel erg is uitgedund en dan schrikken ze ineens zo.. En dan hebben ze een schoonmaakster met een niet in nederland geldend zorgdiploma die graag hulp wil om hier een diploma te halen en dan is dat al te ingewikkeld...

Ik 'ken' je lang genoeg om te weten dat jij niet zo in elkaar zit, maar er werken kortzichtige managers in die branch niet te geloven...

Mijk

mijk

mijk

17-02-2011 om 11:10

Sorry

Zit te typen met de zon op mijn beeldscherm en last van mijn vingers. Slechte combinatie! Alle letters zijn door elkaar gaan dansen...

Mijk

Daar is een reden voor (temet)

De woonzorgvoorziening waar ik werk staat namelijk op de nominatie om gesloopt te worden. Door allerlei wetgeving (er mogen in woonplaatsen met zoveel inwoners maar zoveel ouderenzorgplekken zijn) moeten we daarna inkrimpen met ongeveer de helft. Dus half het personeel moet er dan ook uit.
Dit is dus geen structureel probleem maar speelt ons de laatste tijd parten.
Mensen vast aannemen kan dus niet, of zou toch minimaal oplichterij zijn (wetend dat het na 2 jaar is afgelopen).
Perpectief is er zeker,want je mag dan intern solliciteren (daarom zijn die anderen ook allemaal na een half jaar weg, naar een andere interne functie, binnen dezelfde stichting).
Maar dat er mensen bestaan die werkeloos zijn of zelfs in de bijstand zitten en zelfs een enigzins passende opleiding hebben en die dan nóg eigenlijk liever niet een tijdelijke functie willen hebben of allerlei voorwaarden stellen, dáár was ik écht stomverbaasd over.
Wat is er mis mee om met een tijdelijk contract te beginnen?? Dan doe je ervaring op,kan je je weer up-too-date laten scholen, kan je van daaruit doorstromen.
Maar nee er zijn er écht een heleboel die willen metéén alles. En een vaste baan en minimaal zpveel uur en maximaal zoveel én op tijden die hen uitkomt en niet dit en niet dat.
Echt,ik heb ze de laatste tijd bij bosjes voorbij zien komen.
Maar ach,die laatste 2 jaar zingen we ook wel uit, gelukkig zijn collega's van de andere instellingen bij onze stichting nog wel bereid om tijdelijk ergens anders de handen uit de mouwen te steken en onze gepenioneerden ook.
groeten albana

Reden poezie

Zie hierboven (voor temet).
Dat is niet appart hoor,dat gebeurd overal met regelmaat in de zorg.
De werkelozen en bijstandgerechtigden die wij voorbij zien komen zijn mijns inzien gewoon té verwend om ooit nog aan het werk te komen.
Gemiddeld genomen hebben ze amper opleiding en zijn hun eisen zo bizar dat ze gewoon niet reëel zijn.
Ze willen meteen dit en meteen dat en minstens zus en zo.
Wat mij betreft mogen ze al die hopeloze gevallen meteen uit de w.w. en bijstand gooien of in ieder geval flink korten.
Het arbeidsbureau of de gemeente vraagt ook nooit na hoe zo'n gesprek nu ging (zegt mijn leidinggevende)want dan zouden we er zeker geen geheim van maken.
Niks ten nadele trouwens van de mensen die wél willen werken en bereid zijn om zich aan werkomstandigheden aan te passen,want die zijn er vast ook wel. Alleen dus niet in de zorg schijnbaar.
En tja we wachten nog op de eerste bouwvakkers (die zijn toch zo massaal werkeloos geworden?) die bereid is zich te laten omscholen.
En mijn werkgever is zeker wel een geliefde werkgever, op andere locaties hebben ze het probleem niet. En de meesten die dan tijdelijk komen bijspringen en wel wat zijn die zijn dus na een half jaar aan een vaste baan op een andere locatie dus. Dat is nou net de clou, die mensen die niet wíllen werken gewoonweg ook niet willen zien.
groeten albana
p.s. die al garantie heeft op een baan op een andere locatie,ben al aangenomen mits ik bleef tot de sloop op mijn oude locatie.

Nou niet helemaal hoor mijk

0-uren contracten zijn er bij ons niet. Het gaat écht om contracten van 10 tot 32 uur. Allerlei niveau's, niveau 2, niveau 3 en biggeregistreerden, gastvrouwen,schoonmaak,keuken etc.etc.
Alleen dus voor 2 jaar.
En tja dat is té min voor een groot aantal werkzoekenden.
Na die 2 jaar zijn er w.s. alleen de 'vaste contracten' over mits ze niet in tussentijd naar een andere locatie zijn overgegaan (zoals ik b.v).
Normaliter krijg je na 2 contracten een vast contract.
Ik denk ook dat mijn werkgever niet veel keus heeft. Die moet met zeker 50 personeelsleden inkrimpen.
Ze kunnen toch ook moeilijk de vasten eruit gooien omdat ze nieuwen een vaste baan willen geven?
Zo werkt de maatschappij gewoon niet. Ook in het bedrijfsleven niet.
Ik vind dat ze voor een tijdelijk contract best veel 'bieden' eigenlijk. Ze bieden bij en herscholing aan,je mag intern solliciteren net als de 'vasten',hebt net zoveel inspraak op het rooster als alle anderen en ze betalen gemiddeld genomen beter dan in de c.a.o. staat voorgeschreven. En nog een contract voor 2 (!!!) jaar ook! Toen ik ooit begon ben ik van uitzendbaantje naar uitzendbaantje gehopt en van instelling naar instelling. Niet voor 2 jaar, welnee soms voor maar 1 week! Alles om ervaring op te doen en maar te zien dat ik ergens wat langer kon blijven! Tot ik ergens in rolde voor een half jaar en na nog een half jaar weer kon vertrekken en zo verder, tot ik ergens bleef hangen waar ik inviel door ziekte en die iemand later onstlag nam. En bijscholing kreeg ik al helemaal niet. En o,ja i.v.m. de financiën op minimumloon beginnen.
Maar écht die mensen (zoals mij normaal lijkt) zijn niet te vinden............
groeten albana

mijk

mijk

17-02-2011 om 14:25

Dan heb ik niets gezegd albana

Dat klinkt inderdaad best redelijk. De werkgever van mijn moeder heeft gewoon een waanzinnig personeelsbeleid en ik kan me er kapot aan ergeren. Zeker als mijn moeder dan weer om vijf uur uit haar bed gebeld wordt omdat ze 'vergeten' zijn een vroege dienst te regelen. Nou moet ik eerlijk zeggen mijn moeder had zelf best een vast contract kunnen krijgen maar omdat mijn vader een behoorlijke directiebaan heeft met nog wel eens wat partnerverplichtingen vind ze een 0 uren contract zelf ook prettiger. Maar juist vanuit die luxepositie is het schrijnend hoe ze omspringen met personeel dat het werk wel nodig heeft. En als dochter zou ik wel eens willen dat ze wat beter nee kon zeggen

MIJK

Evie R

Evie R

17-02-2011 om 15:18

Goh

Gaat het ineens over een heel ander probleem. Voor de duidelijkheid, dat er een beroep wordt gedaan op gepensioneerden is omdat er geen personeel te krijgen is. Niet veel mensen kiezen voor dit vak, het is hard werken en matig betaald, je moet er echt een beetje een passie voor hebben en de meesten kiezen na hun basisopleiding voor een ander vervolg. Ze stoten dus echt niemand het brood uit de mond. Met meer collega's zouden wij eindelijk ook eens normaal met vakantie kunnen!
Eef

Polly Shearman

Polly Shearman

17-02-2011 om 16:57

Waar?

waar werken jullie? ik kom er aan!!!
Ik ben sinds een half jaar ook aan het werk in de zorg, op nivo 2 terwijl ik wel een MBO diploma heb. In de AB welliswaar. Ik zou dus om nivo 3 te kunnen hebben, alleen wat losse competienties moeten halen, voor wondverzorging, tilliften, medicatie, spuiten, enz
Op dit moment ontbreekt het geld om mij die competenties te laten halen. Terwijl ze zitten springen om nivo's 3.
Het draait altijd om een gebrek aan geld.. altijd.

Al begrijp ik niet zo goed hoe het komt dat zoveel mensen niet de zorg in willen. Ik vind het super leuk werk... echt onbegrijpelijk dat niet meer mensen dit willen
Ik hoorde wel dat er gelukkig op hbo nivo juist veel meer voor de zorg gekozen word de laatste tijd.

greot, polly

amk

amk

17-02-2011 om 20:25

Poezie

het heeft heel sterk te maken met de sector waarin je zit of er mensen beschikbaar zijn.
In mijn sector worden mensen gewoon botweg bij elkaar weggekocht wegens een tekort.
ZE ZIJN ER GEWOON NIET, die sollicitanten.

Opleiden, we willen graag, maar dan moet er wel iemand zijn om op te leiden. Functies die meer dan 6 maanden open staan zonder 1 reactie is bijna gebruikelijk.

Het is net wat Evie zegt een gespecialiseerde groep. Aan alleen basis kennis heb je niet genoeg om de functie zelfstandig uit te kunnen voeren.
Dan maar die gepensioneerden. Andere truck om een hoger salaris te krijgen. Ontslag nemen en je in laten huren als consultant. Verdien je meer, en je hebt net zo veel werkzekerheid, en later wordt je dan weer in vaste dienst genomen tegen min of meer het inkomen dat je als consultant toucheerde.

Waar?

Achterhoek
groeten albana

Ja maar

WAAROM zijn ze er niet? Daar is toch een goede reden voor? Ik ben ervan overtuigd dat de werkgever daar veel mee kan/moet doen. En ja, dat kost geld. Maar als ze dat slim aanpakken halen ze dat er later weer uit.
En verder: je (wie zei dat ook alweer?) verwacht dat iemand die al op volwaardig niveau heeft gewerkt als bouwvakker ofzo onderaan de ladder begint, OOK qua salaris. Maar je vergeet wel dat die mensen vaak een gezin hebben, en misschien een koophuis. VOORAL voor die mensen is het dus helemaal niet aantrekkelijk om een carrièreswitch te maken.

Gr. Poezie.

Jesse_1

Jesse_1

18-02-2011 om 13:51

Zuur

Wat ik zuur zou vinden is dat je op je 65e niet meer zou mogen werken omdat andere mensen vinden dat je er te oud voor bent of omdat je al genoeg gewerkt hebt of ...?... en dat je verplicht achter de geraniums moet.
Jesse

Jesse

"Wat ik zuur zou vinden is dat je op je 65e niet meer zou mogen werken omdat andere mensen vinden dat je er te oud voor bent of omdat je al genoeg gewerkt hebt of ...?... "
Wat ik nog zuurder vind is dat er een generatie te laat aan bod komt! Die 65+ers die hebben hun beurt toch al gehad? En verplicht achter de geraniums bestaat niet, ook 65+ers kunnen heel goed zelf bedenken wat ze kunnen gaan doen. Mijn eigen ouders hebben een caravan gekocht en gaan daarmee heel vaak en erg low-budget op vakantie. Lijkt me een prima alternatief voor achter de geraniums te zitten.

Gr. Poezie.

Evie R

Evie R

18-02-2011 om 16:18

Beemer

Ik lees dat jij het ook niet netjes en niet hadig vindt. Bedankt voor je reactie, dan zijn wij bij ons alvast niet de enigen die dat vinden. Verder had ik gehoopt dat er hier ervaring mee was, dat iemand bv zei ja, dat is vrij algemeen, hier doen ze het ook en ik weet nog meer bedrijven die dat doen, ofzoiets. Of juist het tegenovergestelde. Maar blijkbaar is er weinig ervaring mee.
Eef

amk

amk

18-02-2011 om 16:47

Waarom zijn ze er niet

nou het is een studie die als zwaar bekend staat. Met het huidige onderwijsklimaat nemen veel studenten niet het risico om een studie te gaan doen die waarschijnlijk langer gaat duren dan je stufie krijgt ivm het opbouwen van torenhoge schulden.
Er zijn dus relatief weinig studenten = potentiele medewerkers.

Quote eerste artikel:

Donderdag 17 februari 2011:
"Ondanks de daling in januari was de werkloosheid onder jongeren met 9,5 procent het hoogst."
Daarnaast beweer ik helemaal niet dat de werkeloosheid enkel en alleen wordt veroorzaakt door de 65+ers.
En Bayle, je schrijft: "Misschien moet je dat eens aan de regering vertellen. Die hebben net geregeld dat iedereen tot zijn/haar 67e door moet werken, en mogelijk gaat de pensioenleeftijd over een paar jaar naar 70!" En jij denkt dat ik het daarmee eens ben? (harhar)
en: "Werk is geen hobby of ruilobject hoor." Jij denkt dat mensen die een gezin hebben te onderhouden werk als hobby zien? Juist voor hen is het bittere noodzaak: die hebben nog geen pensioen opgebouwd.

Gr. Poezie.

Gr. Poezie.

Investeren en ouderen

Dat investeren in mensen doet mijn werkgever al door middel van opleiding bieden (en dat is duur! Zeker voor tijdelijke krachten, maar toch bied ie het in de hoop die mensen op den lange duur te behouden voor een andere locatie want ook daar ligt personeelstekort op de loer..)
Dus wat dat betreft bied mijn baas al best 'veel' voor een tijdelijke functie.
Dat er zich nog geen bouwvakkers hebben aangemeld snap ik om die reden ook wel...maar ooit zullen die bouwvakkers toch de w.w. uitgaan en zich dan moeten aanmelden bij de sociale dienst (toch?),maar zelfs sollicitanten die van een sociale-dienst-uitkering moeten leven heb ik voorbij zien komen en écht de meesten zaten daar omdat het 'moest' niet omdat ze het zo graag wilden.
Mijn vertrouwen in de werklustigheid van mensen in z'n algemeen heeft bepaald een deuk (nou ja total-los is misschien beter) opgelopen de afgelopen 2 jaar. Want zolang is al bekend dat ons huis op de schop moet en dus er een vaste aanstellingen-stop is.
Het eerste half jaar tot jaar konden we het nog wel vrij gemakkelijk uitzingen met het bestaande personeel, enkelen wat uren erbij (tijdelijk) wanneer er iemand anders weg ging (pensioen, andere baan etc. natuurlijk verloop noemen ze dat). Maar nu na 2 jaar word het nijpender en nijpender. Het vaste personeel werkt klokkie rond zo'n beetje, enkelen hebben een andere baan gevonden (is ook logisch,we moeten natuurlijk wél inkrimpen!) waar ze per direct konden beginnen. Wie binnen de stichting een andere functie kan vinden word aangenomen en mag daarna de jaren uitzingen op onze locatie en aanvaard dán pas z'n nieuwe functie (ikke b.v.).
Qua ouderen werknemers boven de 65, die hadden we de jaren ervoor ook al in dienst in 'toptijden', b.v. in de zomervakantie. 65+ers gaan meestal juist buiten de drukke seizoenstijden op vakantie en zij vielen dus tijdens de vakanties 2 maand ofzo in. Ik heb begrepen van mijn 65+collega's dat dat zeker de moeite waard is, hoewel ze lager ingeschaald worden,hebben ze weer voordeel bij de belastingen. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar als je niet boven een bepaald bedrag per jaar verdient mag je bijverdienen als 65+er zonder belasting te betalen. En die functiejaren die niet meetellen zullen 't 'm vast wel niet doen, zo schrikbarend veel verschil zit daar nu ook weer niet in.En 15 jaren is het maximum. Daarna groei je toch al niet meer (of je moet een schaal omhoog wat bijna nooit gebeurd want moet je weer bijscholen eerst en andere functie).
In principe verdienen ze dus wat een jongere met hetzelfde diploma in dezelfde functie ook zou verdienen. Wat dat betreft dus geen concurentie.En wanneer we zouden mogen kiezen (jongere/65+er) zou onze voorkeur zéker liggen bij die jongere...Want hoewel ervaren en hardstikke lief etc. etc. hebben de meeste 65+ers ook zo hun mankementjes. De een heeft een zwakke rug en de ander kan niet zo snel meer lopen en de volgende is te langzaam. Maar tegenwoordig is het bij ons zo dat 'iets' nog altijd beter is dan 'niets', tja.
groeten albana

Tulpje

Tulpje

19-02-2011 om 11:37

Albana

Ik heb met verbazing jouw ervaringen gelezen. Bij mij is het precies andersom, ik wil dolgraag aan de slag in de zorg. Ik ben 44 en heb een uitkering op dit moment waar ik erg graag uit wil en dan het liefst in de zorg. Ik heb er alles voor over maar niemand wil in mij investeren. Te duur te dit te dat te zus te zo. Ik heb als basis helpende/verzorgende en mijn hart ligt echt in bejaarden/dementerende zorg. Nachtdiensten, bijscholing, loon gelijk aan uitkering, allemaal geen probleem. Ik doe nu zoveel mogelijk vrijwilligers werk in een zorginstelling en daar geniet ik erg van. Maar een contract van 2 jaar en al die extra's die bij jullie geboden word zou ik dol en dol gelukkig mee zijn. Ik kom uit Brabant dus de Achterhoek is geen optie maar ik zou er werkelijk waar nog voor willen verhuizen ook!

Tulpje

Tulpje

Voor een brabander is het goed toeven in de Achterhoek. Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde (Aalten zou ik niet doen), Eibergen, allemaal plekken waar je als brabander prima kunt wonen. Schitterende omgeving. Maar ja, dan moet je wel weten dat je langer dan 2 jaar daar kunt blijven, want reizen tussen brabant en de achterhoek is voor dagelijks woon-werkverkeer wel weer een handicap.

Tsjor

Tips gevraagd

Oké, er zijn genoeg mensen die echt wel willen werken en er zijn sectoren waar geen mens meer voor te vinden is. Ik heb zelf een jaar de tijd om ander werk te zoeken, want over een jaar zal mijn huidige werk ophouden. Ik ben dus benieuwd: welke sectoren zitten te springen om arbeidskrachten?

Overigens Albana, ik zie ook wel dat er mensen zijn die ongemotiveerd zijn, maar ik zie ook hoe sectoren snel personeel 'doorspoelen' om vervolgens te roepen dat er niemand is. Bovendien kun je op basis van de huidige ontwikkelingen in het onderwijs nu al voorspellen dat er straks hele grote tekorten komen. Leraren wiskunde bijvoorbeeld: het aantal jongeren dat begint aan een HBO-opleiding en het aantal jongeren dat de opleiding afrondt maakt een groot verschil; de afronders zijn voornamelijk meisjes die eigenlijk geen interesse hebben in wiskunde, maar wel voor de klas willen staan en zien dat dat met wiskunde sneller lukt dan met een ander vak. hun interesse is vooral pedagogisch. De jongens haken af op de eindeloze competentiestukken waarin ze moeten reflecteren over zichzelf op vragen die ze zelf gesteld hebben om kwaliteiten te bewijzen die ze zelf bedacht hebben etc. Het huidige ervaren tekort aan wiskundeleraren zal straks schrikbarend zijn, want de jongens die dat zouden willen komen de opleiding niet door. Die worden vrachtwagenchauffeur of callcentermedewerker of iets dergelijks.

Overigens: je kunt als werkgever zelf ook kontakt zoeken met het CWI als je vindt dat iemand onvoldoende doet om aan het werk te komen. Niet prettig voor de sollicitant natuurlijk, maar als sollicitant weet je dat je gecontroleerd kunt worden. En dat is dan wel weer terecht. Iemand die wel wil werken heeft echt wel een verhaal bij de geschiktheid van een bepaalde baan. Mensen moeten een bepaald aantal sollicitaties doen, en dat is vervelender dan het klinkt. soms ben je bezig om iets op te bouwen (studie, ervaring, stage) in de hoop/verwachting dat je daarmee aan werk komt wat je echt graag wil doen.
Maar er zijn ook ongemotiveerde mensen. Jammer dat je alleen maar die mensen hebt getroffen.

Tsjor

Fiorucci

Fiorucci

19-02-2011 om 13:04

Tsjor

De gezondheidszorg!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.