Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

anonu

anonu

19-02-2011 om 16:33

Carrière

mijn kinderen zitten in groep 3 en groep 6, en ik werk 32 uur per week. man werkt 36 uur per week. Toen de kinderen klein waren ben ik een paar jaar tbm geweest, man heeft minder uren gewerkt. Ik werk nu al weer een paar jaar en zo langzamerhand heb ik weer telkens meer tijd voor mezelf, kan ik wat werk betreft ook wat meer hebben. Vandaar nu 32 uur, grotendeels tijdens schooltijden.
ik ben tevreden met deze oplossing, wil dat de kinderen de mogelijkheid hebben om thuis te spelen (met vriendjes), om naar clubjes te gaan (waar ik ze voorlopig naar toe moet brengen want we wonen niet dichtbij de locaties).

Afgelopen weken ben ik via headhunters benaderd voor erg leuke vacatures. En dat heeft me aan het denken gezet. Aan de ene kant heb ik enorm veel zin om weer carrière te maken. Ik heb nu een leuke functie maar waarom niet een stap hogerop? meer verantwoordelijkheid, meer inkomen, meer uitdaging. Ik heb een universitaire opleiding en goede ervaring, zou dus echt een 'hoge' baan kunnen krijgen.

de reden waarom ik heb afgezegd is toch weer de kinderen. Hoe moet ik die baan combineren? we hebben het nu zo geregeld dat we maar 1 dag NSO nodig hebben. Bij die hogere functies kun je niet aankomen met 'tijdens schooltijden werken' bijvoorbeeld. of toch wel? in hoeverre wordt 32 uur werken in hogere functies geaccepteerd?

en wanneer komt het moment dat de kinderen mij thuis niet meer nodig hebben en ik 40 uur kan werken, zo nu en dan kan gaan reizen, enzovoort? is dat als ze naar de middelbare school gaan, of toch al eerder? of misschien nog wel later omdat ze meer begeleiding nodig hebben tijdens de eerste jaren op de middelbare?

Ben ik de enige die dit hier om haar carrière af houdt, hoe lossen jullie dit op?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosase

Rosase

19-02-2011 om 21:23

Hoe doe je dat?

32 uur werken en dan grotendeels onder schooltijden?

Ik werk 24 uur per week en mijn kinderen gaan 2 dagen naar de NSO. Als ik mijn uren anders zou verdelen, zou de NSO er wel af kunnen, maar dat is dan toch ook wel het maximaal haalbare denk ik.

Meer uren gaan werken is volgens mij echt een persoonlijke keuze. Juist om de redenen die jij aangeeft, zou ik er niet voor kiezen. Maar dat is mijn keuze. Bovendien ben ik denk ik ook bang dat ik te weinig tijd voor mezelf zou overhouden. Ik zou geloof ik nooit helemaal fulltime willen werken, omdat ik het ook belangrijk vind om af en toe een ochtendje helemaal voor mezelf te hebben. Maar ook dat is natuurlijk mijn persoonlijke keuze.

Overigens zou je het natuurlijk kunnen proberen om zo'n echt hoge baan voor 32 uur per week te vinden. Wie weet bestaan ze wel.

Het kan best.!

Maar enkel en alleen als je de ruimte krijgt je tijd flexibel in te delen. Ik werk 36 uur, volg daarnaast een Masteropleiding (in mn eigen tijd en waar ik voor sommige seminars ook een nacht weg ben) en heb een redelijk actief sociaal leven. Man werkt officieel 32 uur maar haalt met gemak de 40. Dochter gaat 2 dagen per week naar de NSO.

Ik denk echt het haalbaar is omdat ik een behoorlijk flexibele baan heb waar ik maar op een aantal dagen in de week perse ergens op een bepaalde tijd moet zijn. Verder bepaal ik mijn eigen agenda en kan ik op diverse locaties werken, kantoor/thuis en als het moet zelfs aan de rand van de zandbak. En als het nodig is werk ik in de avond of een paar uurtjes in het weekend. Persoonlijk vind ik het prima te doen.

Kun je inschatten hoe flexibel de potentiele baan is?

Ervaring met kinderen op de middelbare school heb ik niet. Wat ik wel weet is dat als ik mn moeder was geweest ik er achteraf toch maar voor had gezorgd juist niet meer te gaan werken op de leeftijd.... Juist op die leeftijd had ik die extra aandacht en toezicht wel nodig.

Jesse_1

Jesse_1

20-02-2011 om 00:35

Nu toch?

Mijn schoonzus heeft een glanzende carrière. Zij is afgestudeerd nadat haar oudste was geboren en een jaar of 5 later is er nog een kind bijgekomen. Intussen is zij in haar werk behoorlijk opgeklommen. Zij heeft nu echt een erg goede functie, ze doet dat volgens mij voor 32 u/w. Haar man werkt ook 32 u/w. Ze moet ook wel veel 's avonds (thuis) werken.
Oudste zit nu op middelbaar onderwijs, kinderen zitten/zaten wel een paar dagen op de BSO.
Jesse (compleet ambitieloos

dc

dc

20-02-2011 om 08:49

Zou ik niet doen

Als je er zin in hebt, dan zou ik er gewoon voor gaan. Je vind vanzelf praktische oplossingen. Kijk eens of er een oppas in de buurt is die ervoor voelt om je kinderen naar clubjes te brengen bijvoorbeeld.

Veel werken is beter te doen met jonge kinderen

mits je niet platgeslagen van vermoeidheid bent, waar sommige jonge ouders onder lijden.
Praktische oplossingen voor spelen en clubjes zijn wel te vinden.

Juist jonge pubers hebben in veel gevallen wat toezicht en coaching nodig. Er is dan (uiteraard) geen BSO meer, maar als ik jou was zou ik dan op zoek gaan naar iemand anders die in de buurt is.

Het scheelt natuurlijk erg hoe 'braaf' je pubers zijn, dat kun je nu nog niet voorzien, maar als je in puberteit rondleest, zie je dat je ze echt niet allemaal van 7.00 - 18.00/18.30 zelfstandig kunt laten waaien.

Succes met je besluit, het is natuurlijk erg leuk om gevraagd te worden!

Massi Nissa

Massi Nissa

20-02-2011 om 10:14

Bromvlieg heeft een punt

Mijn moeder zou het roerend eens zijn met Bromvlieg: juist pubers hebben aandacht nodig en kunnen vaak niet zomaar urenlang alleen thuis zijn. Daar zou ik dus iets op verzinnen, bijvoorbeeld vast mee met een bepaalde vriend/vriendin uit school van wie er wel een ouder thuis is, of naar oma na school, of een clubje.
Groetjes
Massi

Dat kan ook wel in 32 uur

ik ken een paar (vrouwelijke) directeuren die in 32 uur de organisatie leiden, dat combineren ze dan vaak ook nog met een bestuurlijke functie of zitten ze in een adviesraad etc.

Gewoon er voor gaan en tijdens de onderhandelingen melden dat je het in 32 uur wil doen. Aan jou te bepalen of je alle taken ook in die 32 uur kan proppen en delen kan delegeren.

anonu

anonu

20-02-2011 om 16:08

32 uur

De dingen die jullie noemen is juist dat wat door mijn hoofd speelt. Nu krijg ik langzamerhand, na al die drukte van toen de kinderen klein waren, weer wat tijd voor mezelf, en dan ga ik meer werken. ik word zo heen en weer geslingerd tussen uitdaging/carrière en anderzijds verlangen naar rust, voor de kinderen en mijzelf dat ik toch denk dat ik niet voor de carrière moet gaan.

Man nog minder werken zie ik niet gebeuren, ook hij heeft dezelfde ideeen over carrière en plezier in zijn werk. De kinderen vinden NSO niet erg leuk, maar voor 1 dag in de week vinden ze het ok. meer zou ik voor hen niet willen.
De dagen dat ik nu in het buitenland ben vinden ze ook niet fantastisch, maar aangezien ik nu niet zo vaak weg moet valt het wel mee. Vooral jongste hangt nog erg aan mij, en zij heeft er moeite mee.

Het gevoel van 'nu of nooit' begint bij mij ook te kriebelen. Als ik jullie reacties lees over kinderen op de middelbare school dan denk ik dat het verstandiger is om te wachten tot de jongste ook een paar jaar op de middelbare zit. maar dat is over 10 jaar en dan ben ik eind veertig. Heb ik dan nog wel vergelijkbare kansen op de arbeidsmarkt ?

en dan lees ik het draadje over emancipatie in off topic...tsja, moeilijke keuze. Bestaat er eigenlijk zoiets als een loopbaan coach voor vrouwen? ik denk dat ik eens even ga google-en, ik denk dat ik er zelf zo niet goed uit kom.

Rosase 32 uur door 1 dag BSO en woensdagmiddag is mijn man vrij. Verder begin ik om half acht 's ochtends en werk tot 3 uur door. Mijn man brengt de kinderen naar school. Niet 100% onder schooltijd dus, maar drie dagen in de week haal ik de kinderen van school en ben dan vrij om ze naar clubjes en vriendjes te brengen/halen.

Rosase

Rosase

20-02-2011 om 19:27

Aah zo

Ja, je schreef al dat je man ook 36 uur werkte.
Dat had ik niet meegenomen in de berekening.

Ik zou proberen om voor de 32 urige baan op een hoger niveau te gaan. Die zullen wel niet voor het oprapen liggen, maar ze zijn er wel hoor. Ik ken tenminste wel mensen (vrouwen) die 32 uur werken op een hoger niveau.

En ot: Deprimerend draadje is dit verder trouwens. Ik kan dus pas over een jaar of 15 meer uren gaan werken, want dan is de jongste oud genoeg om het allemaal zelf te gaan regelen (17). Tegen die tijd ben ik al een eind in de 50. Wie wil mij dan nog....

Maylise

Maylise

21-02-2011 om 01:08

Rosase

Natuurlijk hoef je niet zo lang te wachten. Je kan ook heus wel nu meer uren werken als je dat wilt. Echt. Ik heb door de jaren heen bijna alle soorten uren gewerkt. Van 0 uren tot meer dan fulltime en uiteindelijk heb ik het idee dat het allemaal voor de ontwikkeling van je kinderen echt niet zo veel uitmaakt. Zolang je er voor zorgt dat de kleintjes een goede opvang hebben en dat er voor oudere kinderen een goede achtervang is als ze veel uren alleen thuis zouden moeten zijn.

Mijn man en ik werken nu weer allebei fulltime, we hebben twee kinderen op de middelbare school, 1 op de basisschool en nog een semi-tijdelijk inwonend nichtje die ook op de basisschool zit. Voor de jongste twee hebben we opvang. De andere twee zijn regelmatig alleen thuis (hoewel er hier ook nog een studerende broer rondloopt die er ook vaak is) en dat gaat prima. Mijn moeder woont vlakbij en we hebben ook leuke buren waarbij ze terecht kunnen als er wat is. Bovendien maken ze op de middelbare school ook best lange dagen dus zoveel uren zijn ze niet eens alleen.

Maylise

Valt toch wel mee?

pubers gaan toch ook naar school en hebben huiswerk. Ik kan mij niet voorstellen dat het een heel groot issue wordt als al je kinderen op de middelbare zitten. Als je niet te ver van je werk woont kan je beide 32 uur werken, 5x6, 5x7 uur per dag, of 4x9 uur en wat uren thuis werken, daar kom je wel uit als je kinderen niet teveel van leeftijd verschillen.

Als het je lukt elke avond samen te eten en samen wat tv te kijken, te kletsen (tv vrije avond inlassen, praatavond, samenkokenavond, spelletjesavond inlassen heb ik ook wel eens gehoord) en je die ene dag per week er de hele dag bent zie ik geen probleem. Bovendien je kan pubers ook meer huishoudelijke taken geven die weer prettig zijn in je organisatie, boodschappen doen bijvoorbeeld of een simpele pasta maaltijd laten maken.

Mijn kinderen schelen 6,5 jaar dus ik heb een lange tijd eentje op de basis terwijl de ander op de middelbare zit, als de jongste op de middelbare zit is de oudste misschien al het huis uit of aan het studeren. Dan wordt het wel een probleem want om helemaal alleen thuis te komen zonder zusje of grote zus lijkt mij niet leuk. Maar goed dat probleem heb je korter of niet als je kinderen dichter op elkaar zit.

Anonu

tja, ik doe juist heel erg mijn best nu een baan te vinden voor 28+ uur, ze liggen niet voor het oprapen. Mijn oudste vindt nso juist erg leuk, ze doen er veel aan knutselen, mogen op de computer en de wii, ze zit nu op de plusgroep/bovenbouw met de paar kinderen die ook 8 jr en ouder zijn. Mijn jongste zit op kdv, 2 verschillende groepen helaas want op de eerste groep was geen plek meer, als het straks lukt met die baan moet ik een 3e dag opvang gaan regelen (oppas waarschijnlijk want geen plek meer op kdv), heel onrustig voor haar. Aan de andere kant, ik kan wel thuis blijven aanmodderen met mijn werk wat ik al een tijd niet erg boeiend meer vind maar daar word ik ook niet gelukkig van, bovendien wil ik gewoon meer geld per maand om het huis hier af te maken en vaker op vakantie te gaan, sparen ook zodat de kinderen later langer en leuker kunnen studeren.

tja het is niet makkelijk. Misschien is een oppas aan huis voor jullie wel wat, zijn de kinderen elke dag na school in hun vertrouwde huis en buurtje en kan jij wat langere dagen maken.

liora

liora

21-02-2011 om 10:07

Manda

Even een paar dingen: toen ik op de middelbare school zat waren mijn twee zussen, die heel weinig met mij schelen, echt niet altijd thuis. En mijn ouders werkten beiden.

Maar ik kwam ook niet elke dag alleen thuis. Nam vaak vriendinnen mee of ging naar hun huis, of ik had vioolles of hockey, etc.

Ten tweede: ik denk dat vel leidinggevende banen bij de overheid, waar ik werk, wel in 32 uur kunnen worden gedaan op papier, maar in de praktijk wordt er toch een behoorlijke aanwezigheid verwacht in zo'n functie en hoef hè met 5x6,5 uur echt niet aan te komen!

Liora

Fiorucci

Fiorucci

21-02-2011 om 10:16

Ehm manda

pubers gaan toch ook naar school en hebben huiswerk. Juist, en veel pubers doen geen fluit zonder iemand thuis. En al die uitvaluren, hele weken met korte roosters en studiemiddagen....de basisschooltijd is beslist makkelijker op te anticiperen!

Maar hoe ziet het er dan uit

even graven in mijn geheugen, op de middelbare heb je wisselende roosters, dus ook wel eens dat je op een dag maar een paar uur les hebt en andere dagen zijn ze soms wel eens tot 5 uur op school toch ?

Hoe los je dat dan op, je kan toch moeilijk elke zoveel maanden van werktijden veranderen. En hoe doen mensen dat dan die wel allebei 4 dagen weg zijn voor werk ?

Als hier de jongste naar school gaat dan is de oudste 10. Dan nemen we een oppas voor 1 of 2 dagen na schooltijd (uit om 15.30, wij thuis om 17.30). Dan is er maandag, dinsdag, donderdag een oppas hier vanaf 15.30 en op woensdag en vrijdag ben ik of man thuis. Dus zolang de jongste op de lagere school zit is er altijd iemand s'mmiddags thuis en dus de oudste ook nooit alleen na 12.20 of 15.30

Ben ik te optimistisch ?

En is er niet zoiets

als huiswerkbegeleiding waar je puber naar toe kan, al is het maar een dag in de week ofzo ?

Valkyre

Valkyre

21-02-2011 om 12:05

Leerzaam draadje!

Ik denk inderdaad dat je moet denken in mogelijkheden ipv moeilijkheden. Even hier brainstormen, en toch met die headhunter(s) gaan praten over de mogelijkheden. Als je 't niet erg vindt om een of twee avonden thuis te werken, heb je alweer 2-4 uur erbij geschraapt. Inderdaad, oppas die kan halen en brengen naar clubjes, en op de middelbare school huiswerkbegeleiding, sport, muziekles, of andere creatieve bezigheden.

Zelf ben ik ZZP-er - ik werk soms op locatie, waarvoor ik nog wel eens opvang moet regelen, maar ook veel thuis. Ik kan niet altijd de uren maken die ik nodig heb, maar met enige creativiteit komt 't goed. Soms maak ik een inhaalslag (een hele week 's avonds administratie en belastingen doen) maar meestal is 't overdag wel op te lossen...

Kortom, doe jezelf niet te kort, en ga gewoon praten. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Maylise

Maylise

21-02-2011 om 12:09

Manda

Het rooster van mijn kinderen vorig jaar was meestal van rond 8:30 à 9:30 beginnen en ergens tussen 14h en 16h30 vrij. Tussenuren zijn er wel maar dan kwamen ze toch niet naar huis want daarvoor is het te ver. Hoogstens dus een keer een uurtje aan het begin en einde van de dag. Op veel scholen is het trouwens zo dat in de brugklas er nog helemaal geen uren uitvallen maar dat intern wordt opgelost door studie uren in te zetten.

Op alle middelbare scholen die ik heb gekend was er inderdaad een vorm van (gratis) huiswerkbegeleiding mogelijk. Dat was overigens alleen voor kinderen met slechte cijfers. Aan de andere kant als je kind goede cijfers haalt is het natuurlijk ook niet nodig. Je kan altijd nog particuliere huiswerkbegeleiding regelen maar dat is behoorlijk duur dus niet altijd een optie.

Mijn kinderen hebben ook altijd nog activiteiten buiten schooltijd om dus het is inderdaad ook niet zo dat ze elke middag thuis zitten. Mijn dochter heeft pianoles, speelt badminton en rijdt paard. Mijn zoon heeft via school verschillende activiteiten (leerlingenraad, schoolkrant, toneel) waardoor hij vaker langer op school is.

Kortom als je zelf rond een uur of 17h/18h thuis komt zijn ze helemaal niet zo veel uren alleen. Daarna is er ook nog genoeg tijd om ze aan het huiswerk te krijgen mochten ze dat alleen niet doen.

Maylise

Rosase

Rosase

21-02-2011 om 12:43

Ja jullie hebben natuurlijk gelijk

Als je echt wil kan dat best wel.

Maar ik was eigenlijk nog in de naieve veronderstelling dat het allemaal makkelijker zou worden als ze naar de middelbare school gaan. En kom nu dus door jullie verhalen weer langzaam terug op aarde.

Nog 15 jaar buffelen dus en dan ben ik uit de kinderen. Mooi dan zit ik al bijna op de helft

Fiorucci

Fiorucci

21-02-2011 om 12:57

Maylise

Tussenuren zijn er in de brugklas niet, maar uren worden verschoven,dus de dagen dat zoons al om 13.30 op de stoep stonden zijn echt niet op twee handen te tellen....Mijn zoon zou heel wat uren alleen thuis zijn geweest als ik zou werken tot 17 of 18.00.

Fiorucci

hoe ziet bij jullie de week eruit ? Dus qua tijden dat jullie werken en de kinderen thuis zijn/opvang/school.

Gelukkig duurt het hier nog een aantal jaren, mijn oudste is dit weekend 8 geworden, ik vind het zo ontzettend snel gaan... nog maar 4 jaar en dan zit ze op de middelbare, ongelovelijk.

Maylise

Maylise

21-02-2011 om 20:46

Fiorucci

Dat kwam hier ook wel voor dat ze eerder vrij waren. Schuiven met uren probeerden de leraren wel maar lukte niet altijd tot spijt van de kinderen. Maar zelfs als ze zo vroeg vrij zijn dan komen ze hier meestal niet gelijk naar huis. Vaak wordt er nog eindeloos bij de school rondgehangen en gepraat of gaan ze naar de bibliotheek om zogenaamd huiswerk te maken. Mijn zoon heeft ook veel activiteiten op school zoals ik al schreef. Mijn dochter niet zo maar als ze een vrije middag hebben maakt ze er vaak gebruik van door de stad in te gaan met vriendinnen of naar de bioscoop te gaan en dergelijke.

Zoon vindt trouwens een middag alleen thuis heerlijk. Mijn dochter weer niet maar dan gaat ze naar oma of naar onze buren. We wonen hier nog maar net maar die heeft ze al helemaal gevonden.

Maylise

Vic

Vic

21-02-2011 om 22:44

Uren zijn het probleem niet

Ik werk fulltime in een vrij solitaire (hbo) functie, waarbij ik mijn werktijden en -locatie grotendeels zelf kan bepalen. Het probleem met hogere functies is meestal ook niet het aantal uren, maar wel de vereiste flexibiliteit in geval van calamiteiten. Ik heb niet op ieder moment van elke dag hulptroepen paraat om mijn kinderen op te vangen als ik langer moet blijven dan 17.00 uur. Overwerken vind ik geen probleem, een keer om 6 uur beginnen ook niet, maar dan wil ik het wel graag minstens een week van tevoren weten. Dat valt niet te combineren met de meeste hogere of managementfuncties.

Fiorucci

Fiorucci

22-02-2011 om 07:25

Manda

Mijn man werkt meer dan fulltime, ik gemiddeld 3 ochtenden per week en nog wat oppaswerk na 15.30, mijn dochter zit nog op de basisschool,mijn jongens op het VO. Dus al zijn ze om 12.00 vrij, geen probleem.
Mijn zoon zal misschien een keer per week gaan jammen in het muzieklokaal, maar hij houdt er niet zo van om uren rond te hangen op school, of om buiten te blijven.
Ik vind de schooltijden op het VO grilliger, op de baisschool van mijn dochter weet ik zeker: ze zitten tot half vier op school, no matter what. En als ze vrij zijn weet ik dat een jaar van te voren.

Polly Shearman

Polly Shearman

22-02-2011 om 11:00

Tijden vo

De school waar mijn oudste volgend jaar naar toe gaat heeft gezorgt dat de tijden NIET grillig zijn.
Hij zal elke dag van 8.30 tot 14.35 op school zitten. Als er een leraar ziek is, zorgen ze altijd dat de les word overgenomen door een ander. Ze hebben nooit dus zomaar een uur eerder vrij, en nooit ook het eerste uur vrij. enz.
Zo weten ouder precies waar hun kind is.
Dit is in de brugklas en volgens mij de tweede ook nog het geval. Daarna weet ik het niet meer.
Vind het wel fijn, het idee dat mijn zoon niet gaat rondzwermen als hij eens eerder uit is.

groet, polly

Oh polly

dat is wel heel prettig inderdaad. Hier zie je groepjes pubers rondhangen bij de supermarkt en tankstation, het is er dus ook altijd een rotzooi met zwerfvuil, verder zijn ze niet vervelend behalve dan dat ze daar zo voor de deur rondhangen en wat op de grond spugen.

Dat zou ik niet willen, daar krijgen ze alleen maar problemen mee met mensen die er wel zich aan irriteren.

Fiorucci

Fiorucci

22-02-2011 om 11:32

Manda

Op de school van mijn zoon mogen kinderen t/m de tweede klas ook niet het plein af. Hier geen garantie tot half drie, maar in het algemeen wel vrij lange lesdagen, mits er niks tussenkomt dan.

Yura

Yura

22-02-2011 om 13:34

Tussenuren

Hier in de brugklas proberen ze bij ziekte ook zo te schuiven dat bij ziekte de klas een uur eerder begint of een uur eerder uitkomt, lukt dat niet dan neemt iemand de les over en gaan ze zelfstandig werken. Ze mogen dus niet naar buiten, naar een supermarkt ofzo. Maar het gebeurt dus bijna elke week wel een keer dat zoon eerder thuis is opeens.
Huiswerkklas is vaak alleen gratis voor de kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Vaak heeft een school wel een afspraak met een commerciele partij, maar dat is flink aan de prijs hoor, heel wat anders dan de BSO.

Monet

Monet

22-02-2011 om 15:26

Mooie beloftes

Ook de school van mijn zoons, net als alle andere scholen hier in de stad, beweren dat zij brugklassen, en zo mogelijk ook de tweede klassen, altijd zullen opvangen bij onverwachte lesuitval. Echter.....de realiteit is helaas dat die opvang dan nogal eens wordt gedaan door 'bewakers' die in de school rondlopen (stagaires van een opleiding) omdat er simpelweg niet voldoende docenten zijn om die gaten op te vullen Het is elk jaar weer gebleken dat vacatures moeilijk op te vullen zijn, er daardoor soms maandenlang een bepaald vak niet gegeven kan worden, laat staan dat er mensen 'over' zijn binnen de school die uren van zieke collega's kunnen opvangen.
Tijdens die overwachte tussenuren wordt dan aan de betreffende klas gevraagd om huiswerk te gaan maken, maar onder begeleiding van een 'stagaire' die zelf maar amper 18 jaar is werkt dat natuurlijk niet echt.
Oke, ze lopen niet op straat, maar de opvang is ook niet meer dan opvang.

Fiorucci

Fiorucci

22-02-2011 om 17:53

Maar monet

Ze doen wel wat ze beloven, namelijk de leerlingen opvangen. Dat er geen docent voor de klas staat vind ik niet zo vreemd, het is opvang, geen les. En dan heb ik liever dit systeem dan rondhangen ergens.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.