Home » Forum » Havo of vwo vakken

Havo of vwo vakken?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
weer student
Havo of vwo vakken?

Ik wil nu eindelijk eens een opleiding doen waar ik mee ga werken. ben nu thuisblijfmoeder. Maar voor de opleiding die ik wil doen vragen ze een minimaal havo natuur en techniek vooropleidind.
Nou ben ik in 4 vwo afgestroomd naar de havo, en heb dat ook nooit afgemaakt. Heb wel een MBO afgerond en een HBO propedeuse, maar in de verkeerde richting.
Ik denk erover om de exacte delen van de havo los (bij een thuisstudie) te gaan volgen. Maar vraag me ook af of het niet beter is om die vakken op vwo-niveau te gaan doen. (betere voorbereiding voor mij, studievaardigheden aanleren ed) Ook omdat er gesolliciteerd moet worden naar die opleiding en mijn leeftijd (40+) geen pre zal zijn.
Heeft iemand een idee of vwo een pre is, of dat dat niet uitmaakt (of juist tegen zal werken)

weer student
Pelle

Omdat er gesolliciteerd moet worden naar een opleidingsplek verwacht ik dat er minder plekken zijn dan sollicitaties, en dan moet er wel geschift worden.

Chippie
Ik zou

Ik zou er op vertrouwen dat je voldoende kennis in huis hebt en ook wat levenservaring meebrengt. Waarschijnlijk is er een selectiegesprek, als je je daar goed presenteert lijkt het mij niet nodig om nog tig jaar je te concetreren op VWO vakken. Voor een universitaire studie kun je / zonder VWO diploma / een toelatingstest doen. Geldt voor jouw studie ook niet zoiets=

weer student
Chippie en pelle

Chippie, ik vermoed dat het meer is dan alleen de levenservaring, anders zou alleen havo wel genoeg zijn, en niet de specifieke eis natuur en techniek erbij staan.
Het is een medisch ondersteunende studie (rontgenlab) en ik verwacht (en vrees) dat met name natuurkunde belangrijk is. En laat dat nu net mijn grootste probleem geweest zijn op het vwo, lang geleden... (ik denk dus ook niet dat ik een toelatingstest op dat niveau zal halen) O, en ik moet nog anderhalf jaar overbruggen voor ik kan beginnen, dus ik heb wel de tijd om 4 vakken te doen, vanaf half vwo (of havo dan)
Pelle, dat is wel een goed idee!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.