Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Wanneer geen levensverzekering meer nodig?

Bij een hypotheek? Ik heb gehoord als je genoeg overwaarde hebt, dat dit niet meer nodig is. Maar wat is de grens?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sahara

Sahara

12-12-2011 om 19:46

Bij nhg

Is de eis dat alles wat je leent boven de 80 procent van de vrije verkoopwaarde van de woning afgedekt moet zijn met een orv ververzekering. Je mag nietvde waarde van je woning laten aanpassen bij nhg dus je moet dan dus afgelost hebben. Zonder NHG zijn er geen eisen. Of je bank moet eisen hebben gesteld maar moet je je gezond verstand gebruiken. Wij hebben orv dekkingen zo afgesloten dat als een van ons komt te overlijden de ander de hypotheek nog kan betalen.

lennest

lennest

12-12-2011 om 21:01

Geen verzekering nodig?

Ik veronderstel dat je de overlijdensrisicoverzekering bedoelt, die uitkeert als je partner komt te overlijden? Die kun je opzeggen als de minst verdienende partner in zijn/haar uppie de woonlasten ed kan betalen, eerder niet.

Sahara

Sahara

13-12-2011 om 09:01

P: bezuinigen

Ik zie dit op mijn werk zoveel. Mensen die nadat ze een hypotheek afgesloten hebben onmiddellijk beginnen te zeuren over de overlijdensrisicoverzekering. Die wilde ze niet want niet nodig (denken ze) maar het moest of de adviseur raadde het aan.

En dan willen ze ervan af. Scheelt toch weer 20 euro in de maand. Er gebeurt toch niets dus het is zonde van het geld.

Nou ik zie vaak genoeg de consequenties als er geen overlijdensrisicoverzekering is afgesloten.

Wij hebben er in ieder geval genoeg. Pas nog grapte mijn man dat hij dood inmiddels meer waard is dan levend. In geld dan natuurlijk hè.

sinas

sinas

13-12-2011 om 10:11

Levensverzekering

vind ik zeker wel nodig ja! als 1 van ons komt te overlijden en je moet dan ook nog eens noodgedwongen je huis uit, wat een impact heeft dat dan wel niet!!

Inge M

Inge M

13-12-2011 om 12:35

En kijk ook naar het nabestaandenpensioen

Wij hebben een berekening gemaakt voordat we ons huis kochten met kosten voor één van beiden als de ander zou overlijden.
Dan kijk je dus naar extra opvang, nabestaandenpensioen, etc.
Bij ons was de conclusie dat we maar voor de helft van het hypotheekbedrag een overlijdensverzekering nodig hadden.

Risico-inschatting

Toen wij ons huis kochten hebben we eerst ingeschat of we voor mijn man's leven wel een betaalbare levensverzekering konden krijgen, gezien zijn ziektegeschiedenis (hij is nu zo gezond als een vis). De kans dat we zo'n verzekering konden afsluiten was uiterst klein. Dus toen was de afweging of ik in mijn eentje het huis zou kunnen betalen. Dat wordt krap, maar gaat wel, ook voor langere tijd. Overigens zit er op mijn leven wel een levensverzekering.

Kari1

Kari1

13-12-2011 om 17:27

Overwaarde?

Liat, als je overlijdensrisicodekking en overwaarde aan elkaar wilt koppelen dan ga je ervan uit dat degene die achterblijft het huis verkoopt en elders gaat wonen? Is dat de bedoeling?
Het lijkt me zinvoller om, zoals hierboven ook al gezegd, te kijken naar of 1 partner het maandelijkse hypotheekbedrag zelf kan opbrengen i.p.v. naar overwaarde.
Kari

Tihama

Tihama

13-12-2011 om 21:35

Orv

En als je een aparte overlijdensrisicoverzekering af wilt sluiten: check dan op independer.nl de aantrekkelijkste aanbieder. Er zijn heel grote verschillen in premie te vinden.

Tihama

Dekking

"Er zijn heel grote verschillen in premie te vinden."
Kijk ook altijd naar de dekking. Als de dekking te laag is, dan is de premie per definitie te hoog.

liat

liat

14-12-2011 om 08:43 Topicstarter

Nu ik er beter over nadenk

wil ik toch wel die levensverzekering. Ik bedenk nu dat een deel van de premie voor de belegginshypotheek is. Daar wil ik eigenlijk van af. Misschien moet ik maar een afspraak met de bank maken.

Sahara

Sahara

14-12-2011 om 09:35

Hybride?

Heb je een hybride verzekering? Een beleggingsspaar verzekering? Zoals bijvoorbeeld de meegroei van de abn amro of een participatieplan van reaal. Vaak hebben ze namen als spaar......

Als je hebt dan betaal je teveel aan premie en bovendien zijn de kosten hoog. Je zou kunnen kijken of je je hypotheek kan omzetten naar een andere aflosvariant. Bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek et een losse overlijdensrisicoverzekering. Misschien kan je de huide verzekering dan meenemen. Dat heet een fiscaal geruisloze voortzetting. Vraag hiernaar. Let op dat kan alleen als je kapitaalverzekering hebt. (zo een waar je een kew clausule op kan plaatsen). Een losse beleggingsrekening kan je nooit voortzetten maar daarin zit nooit een orv in verwerkt dus ik denk dat je wel een verzekering hebt.

Ik zou maar eens gaan informeren. Helaas hebben niet alle hypotheekverstrekkers een bankspaarhypotheek en nog minder faciliteren een fiscaal geruisloze voortzetting. Abn amro, rabobank en florius in ieder geval wel.

Tihama

Tihama

14-12-2011 om 10:37

Hybride

is inderdaad vrijwel altijd duurder. Er worden allerlei extra kosten in rekening gebracht, terwijl voor een ovr het juist supersimpel kan zijn.

Daarom hebben we nu een aparte overlijdensrisicoverzekering. Onlangs weer overgesloten, dat is het leuke van een losse. Je kunt hem gewoon oversluiten.
Toen we deze 3 jaar geleden afsloten was het verschil tussen de hoogste en de laagste aanbieder op basis van 1 ton dekking maar liefst 500 euro per jaar. We hebben toen de goedkoopste genomen. Wel opgelet dat het een Nederlands product onder Nederlands recht was bij een bekende organisatie. Zojuist hebben we weer overgesloten: dat betekent nu nog eens 130 euro per jaar minder. Terwijl we notabene 3 jaar ouder zijn. De meneer van de independer vertelde me dat de regels volgend jaar gaan wijzigen, waardoor er vermoedelijk nog eens te besparen valt.

Deze overlijdensrisicoverzekering is overigens niet gekoppeld aan onze hypotheek (overwaarde is ruimschoots voldoende), maar wij willen hem wel hebben, want we willen niet hoeven verhuizen met alle drama's als een van ons zou overlijden.

Tihama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.