Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

liora

liora

11-06-2013 om 15:11

Duitsland dagje

Hallo,

Wij zitten binnenkort een weekje op een camping vlakbij de Duitse grens ter hoogte van Enschede. Welke Duitse stad of stadje is leuk om te bezoeken met twee kinderen van 4 en 10 jaar?

Liora

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jessica O

Jessica O

12-06-2013 om 07:57

Wat

Wat wil je precies doen? Alleen een dagje een stadje, dan is Bad Bentheim wel leuk, daar is een kasteel. Verder heb je veel leuke dierentuinen in Duitsland, heel voordelig, bv Nordhorn, Rheine of Osnabruck.
Nordhorn is ook wel een heel leuk winkelstadje, Gronau is dichter bij, maar ik vind het minder leuk.
Mochten ze dol zijn op lege/playmobil, da`s daar goedkoper, zelfs in een supermarkt.
Mocht je meer dingen willen weten, Ook verder daar in de omgeving.....

liora

liora

12-06-2013 om 12:39

Leuk!

Dat klinkt hartstikke leuk: winkelen en dierentuin. Dan gaan we dus naar Nordhorn! Dank je wel!

(toevallig nog een tip om daar leuk en lekker met kinderen te eten?)

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-06-2013 om 16:17

Munster

is ook een mooie stad, veel historie. Vroeger ook met mooie winkels, maar ondertussen woon ik niet meer in die buurt, dus lang niet geweest.
Aagje

Jessica O

Jessica O

13-06-2013 om 07:49

Nordhorn

Als je de stad in gaat, parkeer bij de marktkauf (grote supermarkt), zit aan de stadring nr 60 geloof ik. Daar kun je langs heen lopen, rij winkels, oa drogist, schoenwinkel, nog verder lopen. Dan heb je een paar bruggetjes, 2e bruggetje naar rechts nemen, dan kom je langs een pizzeria. Op het eind naar links en dan zit je al bijna in het centrum.
Eten, ja, genoeg waar je lekker kunt eten. Vlakbij die supermarkt van het begin zit een turks restaurantje, die pizzeria dus, de kockloffel. Zo veel, ligt er maar net aan waar je van houd. Duitsland is niet duur met eten hoor.
Een andere tip om te gaan eten, het oude station in Bad Bentheim. Daar zit een hotel, maar ook een restaurant. Onbeperkt sate, snitzel of spareribs eten voor 14 euro ofzo. Je hebt er dan patat en rauwkost bij....

Hoop dat je hier wat aan hebt.

liora

liora

13-06-2013 om 12:54

Dank!

Jessica ik heb het hele stuk gekopieerd, dank je wel!
Ik denk dat we een leuke dag gaan hebben daar!

Flora B

Flora B

16-06-2013 om 21:26

Vergeet niet...

Om bij die drogist binnen te gaan (DM) veel toiletartikelen, wasmiddel, make-up is daar veel goedkoper, dat is de drogist bij de grote parkeerplaats.
Als je door het centrum loopt, zie je dat er water loopt, waar met mooi weer trapbootjes over gaan. Mocht je dat leuk vinden met de kinderen, moet je in je gps, restaurant pier 99 invoeren, daar kan je de trapbootjes huren. Veel plezier. Overigens kan je daar ook super lekker eten aan het water...maar wel ietsje duurder dan de restaurants die Jessica noemt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.