Home » Forum » Vakantietijd » Duitsland dagje

Duitsland dagje

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
liora
Duitsland dagje

Hallo,

Wij zitten binnenkort een weekje op een camping vlakbij de Duitse grens ter hoogte van Enschede. Welke Duitse stad of stadje is leuk om te bezoeken met twee kinderen van 4 en 10 jaar?

Liora

Jessica O
Wat

Wat wil je precies doen? Alleen een dagje een stadje, dan is Bad Bentheim wel leuk, daar is een kasteel. Verder heb je veel leuke dierentuinen in Duitsland, heel voordelig, bv Nordhorn, Rheine of Osnabruck.
Nordhorn is ook wel een heel leuk winkelstadje, Gronau is dichter bij, maar ik vind het minder leuk.
Mochten ze dol zijn op lege/playmobil, da`s daar goedkoper, zelfs in een supermarkt.
Mocht je meer dingen willen weten, Ook verder daar in de omgeving.....

liora
Leuk!

Dat klinkt hartstikke leuk: winkelen en dierentuin. Dan gaan we dus naar Nordhorn! Dank je wel!

(toevallig nog een tip om daar leuk en lekker met kinderen te eten?)

Aagje Helderder
Munster

is ook een mooie stad, veel historie. Vroeger ook met mooie winkels, maar ondertussen woon ik niet meer in die buurt, dus lang niet geweest.
Aagje

Jessica O
Nordhorn

Als je de stad in gaat, parkeer bij de marktkauf (grote supermarkt), zit aan de stadring nr 60 geloof ik. Daar kun je langs heen lopen, rij winkels, oa drogist, schoenwinkel, nog verder lopen. Dan heb je een paar bruggetjes, 2e bruggetje naar rechts nemen, dan kom je langs een pizzeria. Op het eind naar links en dan zit je al bijna in het centrum.
Eten, ja, genoeg waar je lekker kunt eten. Vlakbij die supermarkt van het begin zit een turks restaurantje, die pizzeria dus, de kockloffel. Zo veel, ligt er maar net aan waar je van houd. Duitsland is niet duur met eten hoor.
Een andere tip om te gaan eten, het oude station in Bad Bentheim. Daar zit een hotel, maar ook een restaurant. Onbeperkt sate, snitzel of spareribs eten voor 14 euro ofzo. Je hebt er dan patat en rauwkost bij....

Hoop dat je hier wat aan hebt.

liora
Dank!

Jessica ik heb het hele stuk gekopieerd, dank je wel!
Ik denk dat we een leuke dag gaan hebben daar!

Flora B
Vergeet niet...

Om bij die drogist binnen te gaan (DM) veel toiletartikelen, wasmiddel, make-up is daar veel goedkoper, dat is de drogist bij de grote parkeerplaats.
Als je door het centrum loopt, zie je dat er water loopt, waar met mooi weer trapbootjes over gaan. Mocht je dat leuk vinden met de kinderen, moet je in je gps, restaurant pier 99 invoeren, daar kan je de trapbootjes huren. Veel plezier. Overigens kan je daar ook super lekker eten aan het water...maar wel ietsje duurder dan de restaurants die Jessica noemt.

Onderwerp gesloten