Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

liora

liora

08-04-2013 om 18:20

Daar is ie weer Kosten dagelijkse boodschappen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Aardbeienseizoen

Nee hoor, het is eigenlijk nog te vroeg voor aardbeien en ze komen vast uit de kassen, maar ze zijn best betaaldbaar soms. In ieder geval nu Meestal is fruit aan het eind van het seizoen duur en aan het begin betaalbaar. Heeft er misschien mee te maken dat ze graag willen dat mensen er zin in krijgen? Geen idee waarom, maar het is in ieder geval zo.
Zo zijn de druiven en manderijnen (eind seizoen) nu wel 2 keer zo duur als in het seizoen.
Nee ik loop ook niet 'alles' af. Wij gaan op 1 ochtend of middag achterelkaar naar die 3 winkels en dat is het dan.
De prijzen van de lidl (oke, nooit geweten zijn gewoon uit de landelijke folder hoor. Online kan je 'm zo vinden. Er schijnt ook een app voor te zijn, die ik overigens niet gebruik. Denk niet dat die app qua prijzen voor mij anders is dan voor jullie omdat we in een andere regio wonen. Lijkt me vrijwel onmogelijk. Ook qua voorwaarden en consumentenrecht. Mijn buurvrouw gebruikt de app wel, weet ik.
groeten albana

amk

amk

21-04-2013 om 11:21

Regio en prijzen

nou Albana, Lidl heeft geen landelijke folder, die heeft het land in 4 regio's verdeeld met elk een eigen folder en reclames en een eigen prijsbeleid. Mijn vader woont in een andere regio en dat merken we echt wel in de prijs. Ook AH heeft verschillende regio's met verschillende prijzen, daarbij werkt die ook nog eens met franchisers die hun eigen prijsbeleid mogen voeren en zich alleen aan de landelijke reclames moeten houden, maar dat zijn er maar een paar per week.

Fiorucci

Fiorucci

21-04-2013 om 13:57

Klopt amk

Zo merkte mijn vriendin na verhuizing van Den Haag naar Brabant, duidelijk dat Brabant goedkoper is. Scheelt echt behoorlijk.

P

P

21-04-2013 om 14:18

Albana

Ik snap nog even niet waarom jouw deel van het land niet geschikt zou zijn voor fruitteelt. Het is er gewoon minder omdat men vaak bij elkaar zit in een deel van het land (bloembollen in het westen, kool in west friesland, fruit in de betuwe en ga zo maar door maar er wordt ook wijn geproduceerd in jouw streek.

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

21-04-2013 om 15:18

Wij...

gezin 3 kinderen van 19,13,6 jaar redden het nu ik maar één keer in de week boodschappen doe met +|- ?100,per week
maar verschilt soms wel, als ik bijv doordeweeks nog in een andere winkel kom ben ik zomaar ?25,- / ?30,- meer kwijt...gewoon aan dingen die ik heus wel kan missen...niet te vaak doen dus...
Tess

liora

liora

21-04-2013 om 19:31

Lidl

Nou ben weer bij de Lidl geweest. Het magere gehakt was 2,69 voor 400 gram. En bij het afrekenen keek ik zo eens naar mijn boodschappen en ik denk dat wat ik koop toch wel luxe is.
Zalm, olijven, mozarella, houmous, ossenworst, kleine tomaatjes. Dus dat maakt natuurlijk wel wat uit bij het eindtotaal versus varkensworst of zo.

Maar goed, het ziet er goed uit hoor.... Ik laat nog wel even het maandtotaal weten!

Liora

Kleine tomaatjes

...die waren maar 69 cent Liora! Ik heb eerst een bakje in mijn kar gezet, toen nog een, nog een... en toen dacht ik hmmm why not... vier.

liora

liora

21-04-2013 om 23:30

Nou...

Die van mij waren 1,49, 1 bak met drie soorten. Gele, rode pruimtomaatjes en gewone cherrytomaatjes.

En ze zijn gruwelijk lekker!

Fiorucci

Fiorucci

22-04-2013 om 07:28

Tja

Bij AH heb je deze week kleine tomaatjes: 2 bakjes voor 99 ct...Lidl is niet zaligmakend.

Prijzen lidl

Lidl heeft 2 verschillende folders. 1 voor het hele land en 1 per regio. Als je op de site kijkt kan je er 1 bekijken zonder postcode in te vullen (dat is die voor het hele land) en voor 1 moet je een postcode invullen (regionaal dus). De aanbiedingen die ik noemde zijn allemaal uit de landelijke folder.
Wat betreft AH, die hebben inderdaad met regelmaat erg goedkope aanbiedingen in groente-fruit-vlees. Zijn wel vaak dezelfde dingen. Kleine tomaatjes is zo 1, elstar-appels ook.. (b.v. 69 cent per kilo).
Geen idee waarom ze hier amper fruit telen. Wijndruiven weer wel...maar die eet je niet, die zijn zuur Heb ik me ook maar laten wijsmaken door een boer (tijdens een schooluitstapje). Heb er geen onderzoek naar gedaan ofzo en ook al helemaal geen verstand van.
groeten albana

Lidl, ah, aldi

Over het algemeen ga ik naar Lidl voor groente. Veel keuze, zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Vaak betere kwaliteit dan AH en half zo duur. Bij fruit is het anders, daarvan koop ik sommige dingen bij AH en sommige bij Lidl. Bananen nooit van AH, die bederven nogal eens van binnen uit en soms komt er zelfs een gistende smaak aan, bah. Mandarijnen vind ik juist bij AH lekkerder dan elders, evenals (meestal Elstar) appels. Tomaten koop ik bij voorkeur bij Lidl, liefst de trostomaten of anders de snoeptomaatjes. Bij AH vind ik alleen die tasty tom dingen wel lekker, maar die zijn me veel te duur. De andere tomaten van AH vind ik weinig smaak hebben. De groente en fruit van Aldi vind ik over het geheel genomen minder goed dan die van AH en Lidl, maar de bananen vind ik er meestal juist erg lekker en de tomaten ook.

Vic

Vic

22-04-2013 om 11:22

Tomaten (o.t.)

Ik vind de tomaatjes in zo'n beker bij AH het lekkerst, maar die zijn peperduur! Laatst had ik 'snoeptomaatjes' bij de C1000, een stuk goedkoper maar niet weg te krijgen ;-( Ik heb ze uiteindelijk maar in de pastasaus gemikt, want anders bliefde niemand ze.

Fio

het is niet het onderwerp van deze draad maar de gewone tomaatjes van de AH smaken nergens naar. Heel ergerlijk. Die kleine van de Lidl voor 69 ct smaken zoals de Tasty Toms die drie euro kosten bij AH.

Fiorucci

Fiorucci

22-04-2013 om 18:42

Rodebeuk

Ik heb de oplossing al: ik ga ze zelf kweken..)

Rodebeuk

Ik heb ooit in de ramsj een boekje van Onno Kleyn gescoord (kookschrijver bij de Volkskrant) en in dat boekje meldde hij dat je behalve Tasty Tom ook nog Red Pearl had, welk ras alleen werd verkocht door Lidl. Een mooie reden voor mij om naar de Lidl te gaan (die zit hier toch in de buurt). Ze hebben ook bleke tomaten in een netje, en die zijn net zo smakeloos als de AH-bleekscheten, maar die Red Pearl zijn inderdaad lekker.

Ik ga weer een poging wagen tot zelf kweken, al is dat bij mij nooit echt een groot succes geworden (maar ik ben dan ook geen fanatieke moestuinier).

Groeten,

Temet

Snoeptomaatjes lidl

Lidl heeft heerlijke snoeptomaatjes, pruimmodel! Niet duur ook.

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

23-04-2013 om 07:48

Deen

Deen heeft deze week een aanbieding met mini-tros-cherrytomaten (van die mooie rode), rode paprika, bosuitjes en komkommer: 4 naar keuze voor 2 euro, ofwel 50 ct/stuk. Huize Vulpeninkt heeft deze week een komkommer-bosui-paprika-tomaatdieet met nadruk op "tomaat"

Stukje mozzarella erdoorheen (die heb je tegenwoordig ook al voor een grijpstuiver), paar blaadjes basilicum (jammer dat het nog geen zomer is, ik heb ze gezaaid maar ze zijn nog klein), scheut balsamico erover en smullen maar!

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

23-04-2013 om 07:51

Smaakloos

"het is niet het onderwerp van deze draad maar de gewone tomaatjes van de AH smaken nergens naar."

Ik vind het wel ontopic. Ook al kook/eet je lowbudget, dat betekent niet dat je waterbommen moet eten. Die bleke misbaksels laat ik liever liggen, dan maar géén tomaten. Er blijft nog genoeg lowbudget-lekkers over.

Zelf tomaten kweken

Ik heb vroeger tomaten geplukt in een commerciële kas, plukrijp betekent daar een groene tomaat met de schijn van een blosje. Dat moet natuurlijk omdat het even duurt voordat ze in de winkel liggen. Daarom zijn zelfgekweekte tomaten het allerlekkerst, omdat je ze aan de plant kan laten rijpen tot ze echt helemaal dieprood zijn.

Je hoeft geen moestuin te hebben, te wieden en te spitten, om zelf tomaten te kweken. http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=267 met een tomatenzak er in en je kweekt tomaten op je balkon.

Op de volkstuin hebben wij een kas met tomatenplanten (wel een stuk op zes), in het tomatenhoogseizoen hadden we drie kilo kerstomaten per week.

skik

amk

amk

23-04-2013 om 10:02

Tomaten (maar dan wel ot)

Mijn vader heeft een iets minder bescheiden kas als Skik. En daar staan veel tomatenplanten, aardbeien op tafels (anders moet je bukken en dat willen de heren niet) en ander snoeperigs.

Mijn dochter toen bijna 3 en ik waren even mee er waren namelijk ook net kuikentjes.
Op een gegeven moment was ik haar kwijt. Zoeken, ik kijk in de kas en zie een paar rode laarsjes tussen de tomaatjes. Ik roep haar maar ze geeft geen antwoord.

Ze komt tussen de struiken uit met een hele rode mond van de aardbeien, en haar mond op dat moment vol met tomaatjes en haar zakken ook al volgepropt. Idd heerlijk natuurlijk gerijpte tomaatjes.

We moesten vreselijk lachen om ons tomatientje.

zuinig aan

zuinig aan

23-04-2013 om 17:44

Wat laat maar efteling...

kost 25 euro met de AH kortigsbonnen...vandaar dat ik op de 150 kwam.

Tomaten op vensterbank

Mijn schoonzus (opgegroeid in ander land) legt tomaten heel vaak op de vensterbank in de zon om verder te rijpen. Volgens haar zijn de ned. tomaten nog niet rijp genoeg en smaken ze daarom naar water. Zij koopt zo groen mogelijke tomaten en pas vlak voor gebruik laat ze zo rijpen (1 dagje ong.) om te eten. Ik koop er niet op, maar doe het wel als ik zie dat ze nog erg weinig kleur hebben. Moet wel de zon schijnen anders werkt het niet Echt ze hebben dan veel meer smaak.
groeten albana

amk

amk

25-04-2013 om 14:54

Oma

Dat tomaten in de vensterbank moeten na rijpen is toch niet iets exotisch? Mijn oma's beiden geboren en getogen in het Zeeuwse deden dat ook altijd. Ik weet niet beter.
tomaten bewaar je daarom ook niet in de koelkast maar op de fruitschaal.

liora

liora

01-05-2013 om 11:39

Nog even de eindscore

Ik ben uitgekomen op 340 euro voor de hele maand!! Dat wilde ik nog even melden, ben er erg trots op!

Molleke

Molleke

01-05-2013 om 12:10

Wow

Super! Hier een gezin van 4 en ik probeer het met 100 euro te doen. Dat lukt me de ene week beter dan de andere maar hoe bewuster ik ben met boodschappen doen hoe beter het gaat. Afgelopen weekend verjaardag gehad dus dan houd ik er minder rekening mee maar deze week gaan we er weer voor. Ik vind het zelfs een sport om er niet boven te komen Jij ook succes weer de komende maand!

Leuk!

Heerlijk Liora. Wat zal de meeste zoden aan de dijk hebben gezet denk je? Andere winkels bezocht? Andere dingen gekocht?

Hier

Met 6 personen, 6 poezen en hond ongeveer 100 tot 120 euro per week, zo'n 500 euro per maand.
Das incl poezen en honden voer en grid. Alleen 1x per 2 maanden grote zak (10 Kg) brokken voor dames en heren poes.
Heb de LIDL Duitsland ontdekt en dat scheelt echt enorm voor het grid en natvoer van de poezen.
Gr Rymcke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.