Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Relithe

Relithe

02-05-2013 om 14:21

Frituren in kokosolie?

Op zoek naar een gezonde levensstijl kwam ik bij kokosolie terecht. Om in te frituren, patat e.d.
Ik heb kokosolie gekocht, frituurpan vol maar wat een drama! Het schuimt de pan uit en de frietjes smaken naar kokos! Had ik ook wel verwacht maar ik had overal gelezen dat dat niet het geval zou zijn.. Wat doe ik fout?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ilsepilse

ilsepilse

02-05-2013 om 16:02

Yikes

lijkt me heel goor koskosfrietjes , hehe
ik denk dat je dan beter arachide olie kan gebruiken ook natuurlijk maar geen bijsmaak.

Ik kocht die vroeger altijd in Belgie in GB of Delhaize in 3l flessen, in Nl vind je die niet zo vaak...

liora

liora

02-05-2013 om 16:33

Gezonde leefstijl

Hoi,

In een gezonde leefstijl past frituren denk ik niet. Ja bij uitzondering, eens per zes weken of zo.

En dan lijkt me elke plantaardige olie prima.

Liora

Brianna F

Brianna F

02-05-2013 om 19:00

Ja hoor

In geurloze kokosolie.

Relithe

Relithe

02-05-2013 om 22:40

Aha!

geurloze kokosolie! En dan echt geen kokoslucht of smaak?
Nee in een gezonde leefwijze past frituren niet nee, maar je hoeft jezelf toch ook weer geen geweld aan te doen door nooit meer iets ongezonds te nemen? Daarom zo gezond mogelijk
Bedankt Brianna

Wikke

Wikke

02-05-2013 om 22:59

Rijstolie

Rijstolie is ideaal om in te bakken en te frituren, en schijnt heel gezond te zijn.

Dat iedere plantaardige olie gezond is, daar komt men weer van terug. Zonnebloemolie heeft bijv. veel Omega-6 vetzuren, die de balans met de gezonde Omega-3 vetzuren (uit vette vis bijv.) verstoren. Bovendien kunnen plantaardige olieën bij verhitting omgezet worden in slechte stoffen. Dus zeker niet elke plantaardige olie is geschikt. Maar kokosolie (zit cholestrol in, maar dan goede) en rijstolie schijnen juist goed te zijn.

In kokosolie heb ik nog nooit gefrituurd, maar zelfgebakken friet (van verse zelfgesneden aardappels natuurlijk) gebakken in rijstolie is zalig. Één keer bakken is genoeg trouwens (recept Sylvia Witteman).

Er zijn trouwens ook mensen die beweren dat frituren in het ouderwetse ossewit gezonder is dan in plantaardige olie (vanwege de instabiliteit van veel plantaardige olieën, de Omega-6 en de transvetten).

Dus tja. Afwisselen dan maar. Gevarieerd eten. Dan kan je het nooit heel erg verkeerd doen...

Maar wat je zeker niet moet doen is harde margarine gebruiken!

Brianna F

Brianna F

03-05-2013 om 08:56

Eira

Ik bak al jaren in geurloze kokosolie en mijn gezin haat kokos, maar deze olie is neutraal van smaak, dus ik krijg er geen commentaar op.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

03-05-2013 om 20:25

Met tahoe is het wel heel lekker

Ik vind tahoe wel echt veel lekkerder als je het bakt in de kokosolie (dan in zonnebloemolie). Maar verder gebruik ik het eigenlijk alleen om mijn droge huid bij mijn voeten en scheenbenen mee in te smeren, werkt ook super.

Relithe

Relithe

03-05-2013 om 20:50

Ga het proberen

Wel jammer van die ander kokosolie, die staat er nu maar..
Weet niet goed wat ik daarmee moet.
Ik bak alles altijd in olijfolie.
Ik las ook dat je heel lang kon frituren met kokosolie, wel een half jaar, klopt dat?

Josha

Josha

05-05-2013 om 21:10

De andere kokosolie

Die met kokosgeur kan je heel goed gebruiken in wokgerechten of indonesische gerechten. Ik maak altijd satesaus met kokosolie (doe ik er geen santen meer in).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.