Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Marktplaatsperikelen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nada

Nada

10-05-2013 om 16:02

Mailtruc

Het is in mijn ogen een listig trucje om de prijs laag te houden. Ik ga daar als verkoper dus niet mee accoord. Ik beantwoord vriendelijk alle vragen en verwijs voor biedingen terug naar de site. Zo was het ooit ook bedoeld, toch?

Lie

Lie

10-05-2013 om 17:09

Nada

Laten bieden via de site is een listig trucje om de prijs hoger te krijgen, daar doe ik als koper dan dus weer niet aan mee.

Via de mail/telefoon mag je je prijs noemen (of ik noem een prijs) en als we er niet uitkomen dan ga ik op zoek naar een alternatief. Vooral omdat bij bieden op de site je 9 van de 10 keer niks meer hoort... ook niet als je de hoogste bieder bent/blijft (want waarschijnlijk was er dan iemand die -net als ik- via de mail contact heeft gezocht...).

P

P

10-05-2013 om 17:09

Nada

Nu zie ik het: ik had het woordje 'nooit' over het hoofd gezien. Sorry.

P

P

10-05-2013 om 17:10

Fio

Nee, dat zijn vaak nieuwe personen of nog vaker is Pman de eerste die biedt. Een nieuw persoon kan nooit een mailtje krijgen als Pman heeft geboden, alleen de verkoper krijgt dat.

P

P

10-05-2013 om 17:14

Precies lie

Zo is het. Als koper ben je veel vaker de dupe van trucjes dan andersom want de verkoper hoeft toch niet akkoord te gaan met jouw bod?

Verder is mijn ervaring dat er helemaal niet zoveel geboden wordt op de producten waar wij belangstelling voor hebben. Pman weet wat hij wil en hoeveel hij er voor moet betalen. Hij biedt dus meestal wel via de site maar mailt meteen of vrij snel erna. Als ze op hogere biedingen zitten te wachten piesen ze toch vaak buiten de pot want dan is hun idee van een goede prijs verkeerd.

Het is vaak: 1 geïnteresseerde en het artikel is weg want overbieden gaat langzaam met halve euro's.

Maar misschien zijn jullie in andere sectoren bezig?

Nada

Nada

10-05-2013 om 18:07

Sluiproute

Misschien had ik het anders moeten formuleren. Het is een *slimme* manier om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten maar ik doe niet mee aan die slimmigheid. Ik vind het raar want het principe van Marktplaats, de basis, is toch het bieden? Via de site? Je mag best bieden via mail, vind ik prima. Dan zeg ik: Fijn, leuk bod, bedankt, plaats hem ook even bij de advertentie. Zoals het hier hoort te gaan.

Ik geef echt nog liever iets gratis weg dan dat ik in zee ga met mensen die voor een grijpstuiver de hoofdprijs willen en daarbij de sluiproute denken te moeten nemen. Dan maar niet verkopen. Zo nodig hoeft het nou ook weer niet.

Overigens doe ik het als koper ook niet. Ik bied eerst via de site en als er dan niets gebeurt dan mail ik later maar alleen om na te gaan of dat wat aangeboden wordt nog steeds in de verkoop is.

P

P

10-05-2013 om 18:15

Nada

Jij hebt duidelijk last van mensen die een tientje bieden voor iets wat 50 euro waard is. Daar heb ik het niet over. Als Pman er maar 45 voor over heeft en dat biedt en meteen staat er dan 46 ben je dat snel zat. Dat soort mensen maken WIJ weer mee. Dan kun je beter 45 bieden (een serieus bod dus) per mail.

Tink

Tink

10-05-2013 om 18:52

Mamai

Ik zou nog even afwachten, je weet niet waarom ze nog niet reageert. Voor hetzelfde is ze ziek geworden. Kun je haar via die andere media niet benaderen?

Hm tink

Dat had ik ook nav een broek. Eerst was ie teruggestuurd, toen jadden ze net een baby en toen... Werd het stil. Onherkenbaar mailadres, pech gehad.
Als er iets is, stuur je heus wel even een mailtje..
Maar wie weet komt het nog goed.

Ik mail trouwens altijd als ik iets echt wil hebben. Dan wil ik namelijk ook een ok prijs betalen, en ik wil er niet weken mee bezig zijn.

Fiorucci

Fiorucci

10-05-2013 om 22:21

Nada

Pas daarmee op, je legt intenties van mensen volledig verkeerd uit. Ik mail juist omdat ik duidelijk wil maken dat ik serieuze belangstelling heb,vraag vaak ook welke prijs iemand in gedachten heeft. Dat heeft niks te maken met voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, integendeel zelfs.

Nada

Nada

10-05-2013 om 22:50

Fiorucci

Ja, dat had ik inmiddels zelf ook al bedacht, na de laatste reactie van P. Ik ben misschien net iets te achterdochtig maar toch, ik blijf het vreemd vinden dat je dan niet mailt én gewoon biedt via de site. Mijn mailbox vol maar geen bod op de site. Dat is toch gek?

Tink

Tink

10-05-2013 om 23:28

Nou nee

Nada, ik vind dat niet gek. Spijkers met koppen, daar houd ik van, en dat bieden via de site is een omweg, je hoort er ook 9 van de 10 keer niets op.
Ik doe ook geen dubbeltje-op-de-eerste-rang bod via de mail, maar een serieus bod. En dan is het aan de verkoper om er op in te gaan of niet. Dat is ook een beetje het spel toch, de verkoper probeert er nog iets bij te krijgen en de koper nog iets eraf.
Mijn mailbox zit trouwens zelden vol met biedmailtjes hoor, hoogstens 1 of 2 personen tegelijk.
Zo heb ik laatst voor mijn zoon nog een boek gescoord dat hij reuze graag wilde hebben maar dat nergens meer te krijgen was. Alleen op Bol.com, 2ehands, voor de idiote prijs van 54 euro (terwijl het nieuw 17 kostte!). Via MP gemaild en een bod gedaan van 15 euro en het was van mij. Keurig snel afgewerkt ook, zoon helemaal blij.

Tink

Tink

10-05-2013 om 23:30

Vertigo

Ja, het gebeurt, je hebt er helaas ook minder bonafide figuren tussen. Gelukkig zijn ze in de minderheid. En de verkoper van Mamai is blijkbaar overal te vinden, lijkt me dat je dat niet bent als je foute bedoelingen hebt toch?
Ik hoop ook dat het gewoon nog goedkomt.

Fiorucci

Fiorucci

11-05-2013 om 14:26

Maar nada

Het maakt toch niet uit HOE iemand biedt? Een bod is een bod.

Nada

Nada

11-05-2013 om 14:32

Fiorucci

Ik heb in mijn eerste bijdrage in dit draadje al uitgelegd waarom dat volgens mij wel uitmaakt. Heb ik verder niet veel aan toe te voegen.

Wat mij betreft kunnen we terug naar de topicstarter want ik wil haar draadje niet kapen.

Shonagh43

Shonagh43

11-05-2013 om 23:33 Topicstarter

Hier de topicstartster

Inmiddels heb ik toch nog een paar erg positieve ervaringen als koper( maar nog steeds geen idee wat er met de eerste verkoopster aan de hand was ....)
Maar om toch nog even op dat bieden door te gaan, ik email altijd met een bod, ik heb geen zin om te wachten, gewoon spijkers met koppen, is voor de verkoper toch ook prettig, die kan toch weigeren ?

Onlangs minumbod € 35, ik bood € 50 en de deal was rond, dus ik begrijp ook niet wat er mis mee is. Andere artikelen waren vaste prijzen, ook gelukt.

( En dinsdag komen er dus 3 artikelen uit Nederland naar Schotland, spannend !)

mirreke

mirreke

12-05-2013 om 18:36

Als shonag, dochter doet het anders

Zo doe ik dat ook. Sterker nog, ik bied nooit op iets wat ik wil hebben, ik stuur direct een mail met een realistisch bod (in mijn ogen dan, maar geen flutbedrag, want het gaat om iets wat ik serieus wil hebben), en nog liever bel ik direct als er een niummer bijstaat, en spreek ik direct iets af.
Ik ga zeker niet via de site bieden en dan langdradig wachten totdat een verkoper een keer reageert of niet. Daarvoor zijn de regels op Marktplaats veel te vaag. Als ik wil bieden ga ik naar Ebay, daar is duidelijk tot wanneer een bieding loopt, krijg je via het systeem duidelijk bericht, enzovoorts. En daar moet je een bod ook nakomen, op Marktplaats is dat veel te vrijblijvend.
Mijn dochter verkoopt de laatste tijd vaker wat via Marktplaats, en zij laat kopers wel bieden.
Zij reageert altijd, dus ALTIJD (nadruk hoor) op een bod, per mail. Maar wat ons opvalt is dat er heel veel mensen zijn die na een bod niets meer laten horen, ook niet na herhaaldelijk mailen. En heel vaak krijgt ook zij gewoon een mailtje met daarin een bod.
In het begin ging dochter ook netjes bieden, maar daar is ze mee gestopt. Zij doet nu als ze iets wil kopen net als ik. Ze mailt met een bod. Meestal is het dan voor haar.

Tink

Tink

13-05-2013 om 01:10

Juist geen ebay

Ik vind juist dat lossere van Marktplaats prettiger, ik vind eBay geen fijne site. Je zoekt je suf op die site naar alle regeltjes en je doet zo snel iets verkeerd daar.
De 2e en meteen laatste keer dat ik er gebruik van maakte om iets te bestellen ging er iets mis zodat ik de site moest refreshen, en toen stonden er ongemerkt 2 identieke bestellingen van mij bij dezelfde persoon. Ik had er maar eentje betaald natuurlijk, omdat ik die dubbele niet in de gaten had (ook geen mail over gekregen), en voor ik het wist had ik een 'geschil' aan mijn broek. Met iemand uit de UK nog wel, heel onhandig omdat ik de termen niet ken die eBay dan in het Engels gebruikt, en eBay ook totaal niet van zins was me daarmee te helpen. Ben er uiteindelijk met de verkoper prima uit gekomen (heel aardige mails ook) maar het was niet leuk. Je kunt zo'n fout niet zelf annuleren, dat moet de verkoper doen.
Geef mij dan maar MP, als je er vanaf ziet kun je simpelweg even mailen met de verkoper of je trekt je bod in en dat was dat.

Tink

Tink

16-05-2013 om 22:39

Hahaha

Sommige bieders maken het toch ook wel bont hoor. Zet je bij een advertentie 'bieden vanaf 5 euro', bieden ze............ € 5,10.
Zucht.
LOL

Tink

Het kan nog erger hoor. Ik heb wel eens een bod gehad van 10,01 (bieden vanaf...).
n@nny

Is dat dan not done?

Als ik 'bieden vanaf 5 euro zie staan, dan begin ik ook bij 5 euro te bieden. Is dat niet volgens de etiquette?

Tink

Tink

17-05-2013 om 22:32

Jawel hoor

Maar zet er dan een euro bovenop ofzo . Daar beginnen de meesten mee en dat zou ik zelf ook doen. Die 10 cent werkte me in elk geval behoorlijk op de lachspieren
En N@nny, haha, die is nog erger ja .

Ben er nu ook achter dat mensen die via een oude MP-app bieden, die optie 'bieden vanaf' (en misschien andere opties ook, maar daar heb ik niet naar gevraagd) niet kunnen zien. Dat mailde iemand me nl en ik heb het aan MP gevraagd omdat ik zelf geen telefoon heb waarmee je kunt appen. MP vertelde me toen dat er een nieuwere versie is van de app, en dat die veel meer mogelijkheden heeft. Weten jullie dat ook weer

Haas

Haas

17-05-2013 om 23:19

1 cent

Ik bied meestal ook 1 cent boven het minimumbod, de meeste mensen doen dat bij mij trouwens ook. En ik ga dan altijd akkoord met het bod als ze niet overboden worden.
Als ik 5 euro als minimumbod instel, dan mag het ook weg voor 5 euro. Als je dan eigenlijk een bod van een euro hoger wilt, moet je je minimumbod een euro hoger zetten.
En mailers of bieders, maakt me niet uit. Als ze maar mijn minimumprijs willen betalen.

P

P

18-05-2013 om 10:57

Genista

Ik snap dat ook niet hoor. Als het bieden vanaf is en dat vanafbedrag werkt niet (zou toch moeten werken taaltechnisch gezien) dan bied ik dus op die manier.

Beetje suf om te denken dat als je vanaf 5 euro kan bieden dat de eerste bieder dan 6 euro gaat bieden?

Tink

Tink

19-05-2013 om 01:33

Ach

Mij verbaasde het, misschien omdat ik dat zelf niet doe op die manier. Ik zou dan idd 6 bieden en niet 10 (of zelfs 1) cent boven het minimumbod.

Shonagh43

Shonagh43

19-05-2013 om 14:17 Topicstarter

Maar waarom

zeg je niet gewoon wat je er voor hebben wilt, is voor alle partijen duidelijk en werkt sneller.

Tink

Tink

19-05-2013 om 17:19

Doe ik toch?

Minstens dat bedrag wat aangegeven staat. Er wat er dan bij komt is meegenomen. Laatst stond mijn fietskar te koop, daar bood iemand meteen 5 euro hoger en de volgende bieder ook weer.
Maar nogmaals, zal wel aan mij liggen, ik zou zelf niet met een flauw bod van 1 (of 10) cent hoger komen bij zoiets. Het maakt op mij een voor-een-dubbeltje-op-de-eerste-rang indruk. Vandaar dat ik er hier iets over postte, het ging daar eerder in de draad ook over.
Velen bieden zelfs lager dan het vanaf-bedrag, per mail dan, want via de site kan dat niet als het item op 'bieden vanaf' staat.
En verder doe ik niet moeilijk hoor, want als het bij die € 5,10 blijft dan gaat het gewoon voor dat bedrag weg. Ik wil er immers vanaf en heb mijn minimumprijs, klaar.

Shonagh43

Shonagh43

19-05-2013 om 17:56 Topicstarter

Nou tink

Zo zie ik dat als koper niet. Ik ga het liefst in zee met mensen die zeggen het kost 5 euro, klaar, niks bieden. Als er toch geboden moet worden, email ik een bedrag dat ik ervoor over heb ( = altijd hoger dan het min. bedrag) en dan kan ik meestal wel daarvoor kopen.
Omdat ik in het buitenland woon, wil ik gewoon zekerheid, heb geen tijd en zin in eindeloze bied procedures. Ik krijg dan bezoek die het artikel kan meenemen of ik kom naar Nederland en kan het dan zelf meenemen.

P

P

19-05-2013 om 21:48

Aha

Het is dus veranderd, ik begreep het al niet.

Nu dus wel en als het bieden vanaf 5 euro is bood ik vroeger ook 5 euro, nu zou ik dus 5,01 bieden als eerste bieder. Zo gaat het toch ook bij een veiling? Als ze beginnen bij 100 euro kun je toch gewoon 100 euro bieden?

Tijgeroog

Tijgeroog

19-05-2013 om 21:57

Raar

Ik vind het raar van marktplaats, dat mogen ze gewoon weer terugveranderen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.