Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Marktplaatsperikelen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yaron

Yaron

19-05-2013 om 23:01

Mijn tactiek

Ik zet altijd een vraagprijs neer met vrij bieden, de vraagprijs doe ik altijd iets hoger dan het bedrag wat ik er voor wil hebben. Maar ik vind het altijd belachelijk als er bijvoorbeeld 5 euro geboden wordt, terwijl mijn vraagprijs 25 euro is. Voor tweedehands artikelen wil ik overigens niet meer dan 1/3 van de nieuwprijs betalen, meer vraag ik zelf ook niet, meestal nog wat minder.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Shonagh43

Shonagh43

20-05-2013 om 11:12 Topicstarter

Yaron

Dat is dus weer iets anders, ingewikkeld maken jullie het :o) Maar ik zie niets verkeerds aan dat lage bod, altijd te proberen toch ? (Kijk je wel eens naar huizenkoop programma's ?)
Maar waarom dan niet bieden vanaf ? Vraagprijs met bieden is dan we ze hier (UK) noemen o.n.o. = or nearest offer.

Tink

Tink

21-05-2013 om 17:39

Volgens mij

... zijn we het eigenlijk allemaal eens hoor .
Vaste prijs doe ik zelden of nooit meer, mensen gaan daar toch onder zitten. Dus dat heeft dan in mijn ogen weinig zin. En vrij bieden dito, dan krijg je de meest rare biedingen.
En ik ben ook niet voor eindeloze biedprocedures hoor! Please, nee. Doorgaans krijgt de eerste die biedt het al, zo moeilijk doe ik dus echt niet . En die 1 euro erboven, sja bij een prijs van 5 euro is dat meer dan bij een prijs van 25 natuurlijk, procentueel gezien. Nogmaals, het komt gewoon omdat ik zelf niet 1 cent erboven zou bieden! Maar ik ben niet de maatstaf uiteraard. Dus bied lekker wat je wilt, met mij kom je er echt wel uit.
Ofwel zoals Shonagh schrijft: "Als er toch geboden moet worden, email ik een bedrag dat ik ervoor over heb ( = altijd hoger dan het min. bedrag) en dan kan ik meestal wel daarvoor kopen." Dat is dus wat ik bedoel, als verkoper vind ik dat prima hoor.

Dat van dat 'bieden vanaf' is volgens mij pas onlangs veranderd, vroeger kon je er gewoon (ver) onder gaan zitten met je bod. En dat deden mensen dus ook massaal. Nu kan het niet meer, dus nu doen ze dat per mail. Tja

Ah, oké

Ik begrijp nu dat het geen echte etiquette is. Mooi, dan doe ik het niet helemaal goed, maar evenmin helemaal fout.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.