Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Campie

Campie

13-05-2013 om 16:05

Wat nodig voor kampeeruitrusting


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier

afgelopen half jaar spullen gekocht, we huurde normaal altijd iets van een huisje op een camping, nu hebben we een vouwwagen.

Veel heb ik op marktplaats gekocht (een nieuwe set mepal borden, bestek etc), sommige dingen nieuw (pannen).

oh ja zoiets als een lege gastank is ook iets, dat is dus veel goedkoper om zo'n ding leeg van marktplaats te plukken en die te laten vullen dan een volle nieuw te kopen

Mijn dochters hebben de lakenzakken (katoen) voor in de slaapzak er na 10 minuten uit gehaald want daar werden ze 'gek' van. Mislukt dus, terwijl ik dacht dat het wel erg handig zou zijn ivm modderige voeten etc.

Oh ja

en wat afgelopen minivakantie erg handig was was de oude wollen deken in de voortent, ik heb een grondzeil, dan een tenttapijt en daarover heen dus die grote oude wollen deken. Daar kan je lekker op zitten of liggen en ook al is het koud (en het was koud !) lekker warm een spelletje oid op doen.

blij was ik ook met het electrische kacheltje maar die zullen we in frankrijk straks niet nodig hebben denk ik

En verder was het wel handig dat ik een tentkapstok had, konden de jassen mooi hoog aan opgehangen worden, daar koop ik er nog 1 van en ik had ook zo'n vakkenzak waar allerlei troepjes in konden zoals de haarspeldjes van de jongste en dat soort dingen.

en opvouwbare emmer moet ik nog kopen en ik ga ook nog een goedkoop zonnecel lampje kopen voor aan de scheerlijnen want daar zijn ook een paar kinderen over heen gevallen s'avonds.

Hoeveel meter verlengsnoer

hebben jullie eigenlijk ?

Electra

En inderdaad, als je een tent hebt heb je zo'n electradoos nodig.
http://www.vrijbuiter.nl/kampeerartikelen/elektra/vrijbuiter-outdoor-stroom-unit/
Op de camping zit een aparte stroomvoorziening geschikt voor buiten in een paaltje aan de rand van je kampeerveld.

Wat veel

Ik verbaas me over de hoeveelheid dingen dat sommigen meenemen. Voor mij is kamperen zo makkelijk mogelijk met zo min mogelijk spullen mee. Ik heb een kookplaatje met flesje gas om dingen op te warmen, 1 pot en een pan, 1 koffiepot (press), een set plastic borden/bakjes/bekers en wat bestek, 1 afwasteil en een keukendoek, een goed zakmes om droge worst en brood te snijden. 2 matrasjes, 2 slaapzakken, 2 fleecedekens voor koude nachten of ochtenden, 2 opklapstoeljes en een ietsieminitafeltje. En uiteraard een licht gewicht tent! En ik vind het eigenlijk al veel. Als ik echt zo veel wou meenemen zou ik liever een bungalow of kant en klaar tent huren. Zijn jullie niet eeg lang bezig met alles in en uit pakken?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Oh ja een lampje

Heb ik ook, om te lezen, hoewel ik meestal ga slapen als het te donker wordt om te lezen

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sini

Inpakken kost altijd tijd, maar hier zit het meeste al standaard in het bagagewagentje. Dat scheelt een hoop gedoe van te voren

Wij kamperen zonder elektra, dat gaat prima. Koelkast werkt op gas, kan zo verder niks bedenken waar we per se stroom bij de tent voor nodig hebben.

amk

amk

24-05-2013 om 21:00

0 m

ik heb helemaal geen electriciteit nodig bij het kamperen. Daar hebben ze de gaslamp voor uitgevonden als je toch verlichting wilt. Diezelfde gaspatroon gebruik ik ook om op te koken.

Annet

Annet

24-05-2013 om 22:32

Wij hebben een vouwwagen met keuken

Om makkelijk een weekendje te kunnen kamperen, hebben wij alle slaapspullen en keukenspullen in de vouwwagen liggen. Als we weg willen, hoeven we alleen kleding en toiletartikelen in te pakken.
Als we drie weken weg gaan (zomervakantie) wassen we alles vooraf en gaat er meer mee aan boeken, elektronica, keukenvoorraad (alles wat in de koelkast thuis staat en wat basisvoorraad) etc.

Olielamp

Werkt ook . Net als kaarsen.

margje van dijk

margje van dijk

24-05-2013 om 22:48

Stroom?

Geen stroom, nooit stroom.

Behalve dan vorig jaar. Stroomding gekregen van mijn zus, die onze kampeerspullen had geleend (en om een andere reden perse stroom nodig had).

Nou, wat een ding zeg. En wat een zwaar snoer. En eigenlijk hadden we niks om er aan te hangen. Ja, een telefoon en een fototoestel dat je nu heel makkelijk kon opladen. Maar dat had eigenlijk niet gehoeven. Nee, ik denk niet dat we die nog weer gaan meenemen.

Maar ik begrijp helemaal dat andere mensen andere kampeerconcepten hebben. Ook helemaal prima. Whatever rocks your boat. Want daar gaat het uiteindelijk om, nietwaar

Margje

Yeah margje!

Zonder stroom kamperen zo doe ik dat ook!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tijgeroog

Tijgeroog

25-05-2013 om 01:15

Ook geen stroom

Wij ook geen stroom.
Olielamp hebben we vervangen door ledlamp op batterijen, dat vond ik met jonge kinderen wat veiliger. Lezen in de slaapzak gaat bij nader inzien ook wel fijner met een hoofdlamp of batterijenlamp in de binnentent dan met een olielamp die ervoor staat.
Onze simpele telefoon, batterijen van de lampen (indien nodig, meestal niet) en batterij van de camera laden we op in het sanitair gebouw.

Marie

Marie

25-05-2013 om 10:26

Wel stroom

hoi
Wij hebben nu een caravan, maar toen we nog met de tent kampeerden hadden we wel stroom, o.a. voor de elektrische koelbox en opladen van camera en telefoon. En ja dat kan ook in het sanitairgebouw, maar ik vind het toch meestal wel wat eng om dat daar onbeheerd te laten liggen en om er nu 2 uren bij te gaan staan wachten?
Trouwens wij hebben pubers en voor hen is hun telefoon erg belangrijk en dan is het toch wel handig dat de telefoon in de tent opgeladen kan worden. En zelf houd ik daar eerlijk gezegd ook erg van. Ben best wel gesteld op mijn comfort (vandaar dat je mij dus ook echt nooit op een selfinflating matje kunt laten slapen....) en ook nooit in een mummyslaapzak (claustrofobische neigingen krijg ik daar van).
Ik heb echt respect voor mensen die zonder stoelen en met 1 gaspit kunnen kamperen. Ik krijg daar een zere rug en een "houten kont" van en eten voor 4 mensen koken op 1 pit krijg ik ook niet voorelkaar. Maar ieder zijn/haar meug natuurlijk.

Barbecue

De barbecue is ook zo'n onhandig plaatsvretend ding. Je kunt natuurlijk ook van die kleine wegwerpdingen meenemen, maar ik houd niet zo van wegwerp. Daarom hebben wij een volledig plat opvouwbaar barbecuetje van rvs.

http://www.kampeergoed.nl/barbeque-opvouwbaar-deluxe-pc-15785.html?cPath=71_303_631_635

In de laatste ANWB-folder staat iets vergelijkbaars van Gelert in de aanbieding.

Tijgeroog

Tijgeroog

25-05-2013 om 11:10

Spullen in het sainitairblok achterlaten

Wi kamperen over het algemeen op behoorlijk kleine campings? De sfeer is daar dusdanig dat ik best spullen achter durf te laten. Bovendien hebben we simpele telefoons die meestal niet de hele dag aan staan. Dus geen dure smartphones en bovendien gaat de batterij best een week mee voor ze leeg zijn.
Hetzelfde geldt voor de batterijen van de camera. We laten niet de hele camera liggen, maar alleen de batterij met de lader. Allemaal spullen met een nieuwwaarde van hooguit een paar tientjes. Dat risico durf ik wel te lopen. Voor de e-readers hebben we een autolader gekocht, die laat ik inderdaad liever niet liggen.
Afgelopen jaar hebben we op een camping gestaan waar het niet goed voelde om spullen te laten liggen, toen hebben we de telefoon een keer bij de camping-buren opgeladen. Maar we zijn toen ook weer snel naar een andere camping doorgegaan, hier voelden we ons niet zo op ons gemak.

Die duo iso hoes

slaapt die ook op de camping prettig? Ik heb hem naar aanleiding van de jchverhalen hier ook eens opgegoogeld, en hij ziet er wel jofel uit. Na vier 2-perrsoons luchtbedden te hebben versleten die toch steeds ietwat poreus bleken en die je dus elke dag weer moest oppompen, is mijn man het volkomen zat. Hij vindt kamperen na een paar dagen niet meer leuk en na vijf nachten slecht slapen wil hij naar huis. Is zo'n duo iso een oplossing? Er bijven elk jaar toch gelegenheden waarbij we een paar nachten met de tent kamperen. En we moeten nu toch alweer een nieuwe slaapzak en een nieuw luchtbed hebben. Wie heeft de Duo iso hoes al "in het wild" gebruikt?

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 13:19

Chrish

ChrisH, wij hebben de laatste paar jaar ook een barbecue mee, maar dat is dan wel een wegwerpbarbecue. Die we alleen niet wegwerpen. Hij is niet echt wegwerp in de zin van aluminium bakje, maar wel zodanig primitief en goedkoop dat het volgens mij niet de bedoeling is dat je daar nog weer vaker mee gaat barbecueën. (Ik heb hem even opgegoogled: https://www.google.nl/search?q=cheap+barbeque&rls=com.microsoft:nl-NL:IE-Address&rlz=1I7GGNI_enNL534&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1J2gUbHrIdSc0wWm14G4Cg&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1600&bih=805#rls=com.microsoft:nl-NL%3AIE-Address&rlz=1I7GGNI_enNL534&tbm=isch&sa=1&q=mini+barbeque&oq=mini+barbeque&gs_l=img.3..0i10l3j0i24.4917.5250.0.6131.4.4.0.0.0.0.80.267.4.4.0...0.0...1c.1.14.img.vlXuDpEjLyg&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47008514,d.d2k&fp=8ac397ec41e65f&biw=1600&bih=805&facrc=_&imgrc=1yy5SRrxYZMUBM%3A%3Bu8Ylsljdm4FcKM%3Bhttp%253A%252F%252Fi01.i.aliimg.com%252Fwsphoto%252Fv0%252F771371603%252FLovers-type-font-b-BBQ-b-font-double-font-b-grill-b-font-font-b-mini.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.aliexpress.com%252Fcompare%252Fcompare-mini-charcoal-bbq-grills.html%3B310%3B310)

Maar het nadeel van die dingen is dat je ze dus wel moet SCHOONMAKEN voordat je ze weer in kunt pakken. En dat vind ik wel een teringklusje. Hoe doe jij dat?

Margje

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 13:46

O jee

Wat een link! Excuus!

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 14:04

Genista - en: duo-hoes zelf maken

Genista, zo'n man heb ik ook. Als student gingen we met van die dunne self-inflatable matjes, maar daar kreeg ik hem na een tijdje echt niet meer op. Daarna dus maar aan de luchtbedden, vanwege het comfort, maar die gingen alleen maar lek en waren altijd koud. Nu hebben wij al sinds een jaar of 5 een oplossing die voor ons perfect is: Inflatable matten van 10 cm dik. Ja, het is wat decadent, maar dan heb je ook wat. Enig nadeel is dat die dingen opgerold nog wel behoorlijk wat ruimte innemen (maar daarvoor hebben wij nu die dakkoffer). Je hebt ze vast heel duur, maar wij hebben ze destijds van het perrysport huismerk gekocht, en ze gaan nu al jaren mee, heel fijn.

En dan nu nog die duo-hoes: ik heb al uitgevogeld hoe je dat ding zelf zou kunnen maken. Uitgangspunt is dat je 2 slaapzakken hebt die op elkaar passen, zo niet, dan moet je aan een rits zien te komen (ook niet zo heel moeilijk, bijvoorbeeld hier: http://www.fournituren.nl/Ritsen/Deelbare-ritsen-Kunstof--Metaal/Tentslaapzakrits-240-300-mtr)

Maar als je 1 slaapzak ontmantelt hoef je alleen nog maar een stuk stof precies ter grootte van de opengeslagen slaapzak te hebben (dit wordt het tussenlaken, ofwel bovenlaken).

Ga als volgt te werk:
- torn de bovenkant van de slaapzak open. Hoeft niet helemaal tot aan de zijkanten, en de rits kan gewoon blijven zitten volgens mij.
- haal de vulling eruit. Eventueel mag er langs beide zijkanten nog wel wat vulling blijven zitten.
- de buitenkant van de slaapzak wordt de onderkant van de hoes. De binnentijk wordt het onderlaken.
- stik een naad precies in het midden, in de lengte. Bij mijn gekochte iso-hoes is die naad maar heel kort gemaakt (ongeveer 30 cm vanaf de bovenrand), en in het midden niet verder gestikt, zodat je niet 2 gespleten matrassen krijgt. Je kunt kiezen of je dat ook doet of dat je hem doorstikt tot beneden. Zelf geloof ik dat ik het prettiger vind als het WEL doorgestikt is (net als bij ons bed, 2 matrassen waar je je voet tusen kunt steken).
- Leg aan weerszijden van de naad je beide slaapmatten. Bepaal de plaats waar de naad aan de andere kant van de slaapmat moet komen (aan weerszijden dus nog een naad in de lengte). Wees hierbij niet te karig, de matten moeten er goed in en uitgeschoven kunnen worden. Maar hoe minder ruimte, hoe strakker het ligt. Stik deze beide naden in elk geval wél door tot beneden. Detail: je mag dus aan het stukje wat buiten de buitenste naad zit nog wel wat vulling van de slaapzak laten zitten. Bij mijn gekochte iso-hoes is dat overigens niet zo.
- Leg nu het bovenlaken erop (alle lagen hebben dus exact dezelfde omvang als de opengeslagen slaapzak). Stik dit netjes op de binnentijk, pal tegen de rits aan, tot zo'n 30 cm boven de rand (zodat je het laken kunt omslaan). (Een goede naaister weet vast precies hoe je dat heel netjes moet doen en die zou misschien ook eerst de rits eraf tornen en het daarna heel mooi allemaal op elkaar krijgen maar dat kan ik niet en het maakt ook niet uit, als het maar goed op elkaar zit).
- En voila, dan is het klaar. Je ritst je andere slaapzak er bovenop, je slaat het laken om, en je schuift in je perfecte 2-persoonsbed waar de matjes in vast liggen

Krijg ik nu een prijs? (of een claim, van de iso-duo-hoes).

Margje

Schoonmaken

Doordat de bbq van rvs is, gaat het schoonmaken wat gemakkelijker dan bij een exemplaar van bijvoorbeeld gietijzer. Maar inderdaad, dat schoonmaken blijft een rotklusje. Meestal doet mijn man dat, die is veel grondiger dan ik .

Genista

De Duo Iso Hoes is in feite niks meer dan een lap stof waar je je slaapmatjes in kunt schuiven en een slaapzak op kunt ritsen. Ontzettend handig, maar in jullie geval is het voornaamste denk ik dat je als eerste een paar goede slaapmatjes aanschaft.

Wij slapen op donsmatten van Exped, 7 cm dik. Je hebt ze ook van 9 cm. Die hebben het comfort van een luchtbed maar isoleren veel en veel beter en zijn heerlijk warm. Ik slaap daar net zo goed op als op ons matras thuis. Er zijn meer merken die zoiets hebben. Het is echt de moeite waard om je daar in te verdiepen.

Wat je slaapzak betreft: als je al slaapt op een donzen of een vergelijkbaar goed isolerende ondergrond heb je de onderkant van je slaapzak eigenlijk niet nodig. Die Duo Iso Hoes is zo handig omdat je er een opengevouwen 1-persoons slaapzak aan vast kunt ritsen én je matjes meteen mooi op hun plek blijven liggen. Voor twee personen heb je dus maar 1 slaapzak nodig. Alles is bovendien supercompact mee te nemen.

Bij elkaar is het wel een prijzige aangelegenheid, maar wij hebben in etappes geïnvesteerd .

Tegelijk

Heb tegelijk gepost met Margje

Heb dank!

Toch klinkt het nog steeds als een oplossing voor ons - mits we, zoals jullie al terecht opmerken, ook investeren in goede slaapmatten. Wij zijn, zoals we dat zelf noemen, een tamelijk klef stel, dus samen onder één slaapzak slapen wij beter dan nu elk in de eigen zak. Op lits-jumeaux waar je voeten tussen matrassen kunt steken slapen wij ook altijd slechter dan op één groot matras en met één dekbed. Vooral maar één dekbed, zo is de ervaring. Als we ooit (in hotels, logerend bij vrienden oid) onder twee éénpersoonsdekbedden slapen, eindigen we steevast met z'n tweeën rillend onder één dekbed. We zijn hopeloos in dat opzicht. Die bedenker van de isohoes heeft vast ons voor ogen gehad
Margje, ik hoop oprecht dat een ander iets aan je idee heeft, want ik heb geen naaimachine en geen naaitalent en geen gevoel voor de bal bij deze tak van handvaardigheid. Dus ik vrees toch dat ik hem dan zal kopen, maar de prijsverschillen zijn groot, zie ik.
En om nog iets constructiefs aan de draad bij te dragen: wij hebben een benzinebrander. Ooit aangeschaft toen we nog geregeld op de motor op vakantie gingen, want dan kon je ook bij een leeg branderreservoir gewoon wat benzine uit de motortank trekken. Hij brandt wat warmer dan de gemiddelde gasbombrander.

Maar... (nog een vraag)

Ik heb zelf in mijn rugzakken-wandeltijd op die superdunne matjes geslapen en later alleen maar op luchtbedden. Wat is nu precies het comfortverschil tussen een luchtbed en een self-inflatable mat? En die donsmatten zijn inderdaad tamelijk prijzig, maar toch nog het overwegen waard als die echt een stuk comfortabeler zijn dan die akelige luchtbedden. Zeker als ze nog compact mee te nemen zijn ook, want hoewel ook wij een dakkoffer hebben, kan alles altijd maar net-aan mee. Wat heb je met drie kinderen en een koukleum-heer-des-huizes toch een hoop zóói mee!

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 19:33

Koud

Heel simpel: luchtbedden zijn koud. Inflatables niet, die zijn geisoleerd. Dit geldt met name voor kou uit de grond: die trekt vanuit de grond dwars door je luchtbed, maar niet door je self-inflatable.

Dit kun je natuurlijk ondervangen door onder je luchtbed een goede onderbekleding te leggen.

Verder is een luchtbed net als een waterbed instabiel; als je je omdraait hobbelt je hele bed. Bij een self-inflatable is dat niet.

Die van ons is dus zo dik dat het supercomfortabel is. Het voelt een beetje als een traagschuimmatras: het bed neemt veel langzamer dan een luchtbed jouw lichaamsvorm aan. Het ondersteunt je rug dus ook heel lekker. Mijn man heeft van bijna alle matrassen rugklachten, maar niet van ons kampeermatras.

Ik wil nooit meer anders. Zelfs die Expad-matjes van ChrisH ga ik denk ik niet aan beginnen. Ik heb ze gisteren in mijn handen gehad in een kampeerwinkel. Het ziet eruit als een luchtbed, maar het is deels gevuld met dons. Dan is dus het bezwaar van 'koud' weggenomen, en je hebt het voordeel van klein kunnen opvouwen. Maar het feit dat er toch nog zo veel lucht in zit houdt mij tegen. Ik denk dat het qua 'feel' toch meer op een luchtbed dan op een inflatable lijkt. Ik zou het eens moeten proberen, maar ik vind ze te duur om eens mee te gaan experimenteren. Zeker omdat ik gewoon tevreden ben met wat we hebben (afgezien van het volume).

Oh, en Genista, ik had me jou helemaal met naaimachine gevisualiseerd Maar ik had het vooral uitgeschreven omdat ik het had bedacht. Je ideeen moet je toch kwijt, nietwaar. Dus dat was niet speciaal op jou gericht hoor.

Overigens ben ik nu zelf bezig 1-persoonsversies van de duo-hoes te maken. (Ja, ik ben een ramp). Ik heb een 2ehands duo-hoes van Marktplaats gekocht, een oud model, voor 15 euro, toevallig van iemand die vlak in mijn buurt woonde. En die heb ik doormidden geknipt. (Heu? Ja, het was best eng, maar gewoon gedaan). En nu ga ik een (oude) slaapzak doormidden knippen. Ik twijfel nog of ik de halve slaapzak er gewoon aan vast zal naaien (aan 1 zijkant dus), zodat je het allemaal als geheel moet wassen, of dat ik er een extra rits tussen zet (= rondom geritst). Dan kun je de hoes apart wassen. Ik denk dat ik hem toch maar vastnaai. Het is maar een halve slaapzak, die kan er dan wel bij in de was. Ik zal nog laten weten of mijn nageslacht t.z.t. bereid is hier hun zomervakantie lang in te slapen, en hoe dat bevalt.

Het scheelt dus wel mooi weer anderhalve slaapzak.

(O ja, de 3e ga ik fabriceren van de andere oude slaapzak. Daarbij ga ik iets soortgelijks uitproberen als dat ik ik net in mijn mail hierboven beschreef. Of niet, als ik geen zin meer heb, en dan slaapt het 3e kind gewoon op ouderwetse wijze).

Margje

Het verschil

Eigenlijk wat Margje zegt: luchtbedden zijn koud (de lucht die erin zit wordt koud door de optrekkende kou van de grond) en wiebelig. Donsmatjes zijn heerlijk warm. Je voelt je lichaam gewoon warm worden als je erop gaat liggen. Dat komt doordat jouw lichaamswarmte overgaat in de met dons gevulde lucht. Verder wiebelen ze niet en echt, op een 7 cm dikke laag lig je prima.

Verder zijn ze erg klein op te rollen. Het pakketje wat je overhoudt is nog een stukje kleiner dan dat van de Duo Iso Hoes. Exped heeft ook synthetische matjes, die zijn wat voordeliger.

Maar kijk ook eens naar andere merken en probeer gewoon eens wat uit in een goede buitensportzaak.

Slapen en opladen

Slapen doe ik met mijn verouderende heupen op een NeoAir luchtbedje van Therm-a-rest. Niet zelf opblazend maar supercomfortabel en warm genoeg. Bovendien: ongelofelijk klein en licht om mee te nemen. Mobieltjes opladen doe ik zonder stroomaansluiting in de tent zelf, via een powerbank die ik bij de wasgelegenheid laat opladen. Tot nu toe werd het dingetje niet gestolen. Gebeurt dat wel dan is dat geen ramp, ze kosten 16 euro bij Action en je kunt je smartphone minstens twee keer helemaal opladen uit een volle powerbank.

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 21:21

Ook opladen bij het washok

Wij laden apparaten ook op bij het washok. Ik heb altijd een stokoude nokia telefoon mee die een week opgeladen blijft. Want ik hoef toch alleen maar te smsen, als ik 'm al nodig heb. En voor het fototoestel hebben we ook zo'n oplaad-ding wat van zichzelf niet veel waarde heeft voor een ander.

De jongens hadden vroeger hun DS vaak mee voor onderweg. Als die opgeladen moest worden moest de hele DS dus aan de stroom hangen. Dan gingen ze gezellig met z'n allen een potje kaarten bij het washok, of ze zetten er een stoel naast en gingen een boek lezen. Zeer hilarisch vond ik dat altijd.

Maar meestal zijn wij inderdaad op piepkleine campings waar je gewoon je hele hebben en houwen in het washok zou kunnen laten liggen als je dat zou willen.

Ik heb er ook in al die 25 jaar dat ik op deze manier kampeer (ehm - even nuanceren, vroeger had je überhaupt geen stroom nodig want je had geen telefoon en je camera was analoog, dus laten we zeggen een jaar of 10) nog nooit meegemaakt dat er iets gestolen werd.

Maar die power bank klinkt ook wel geinig, Gelatine. Je hebt tegenwoordig ook zonnecellen-opladers. En o ja, we hebben ook een stopcontact in de auto, waar je kunt opladen als de auto rijdt.

Genoeg stroom voor ons, in elk geval.

Ik zag trouwens gisteren in die kampeerwinkel ook minuscule stoeltjes die toch best aardig zaten. Een soort cirkel met 4 pootjes, en opgevouwen was dat echt heel klein. Dat zou zelfs voor de minimale kampeerder nog acceptabel zijn.

(Wij hebben gewoon van die paraplu-stoelen, 5 stuks, waar onze kofferbak aardig vol van raakt).

Margje

Tijgeroog

Tijgeroog

25-05-2013 om 21:27

Maarruh...

Als je je halve slaapzak wegknipt heb je toch een warmer (= dikker) matje nodig, omdat je je isolatielaag aan de onderkant mist? Juist als je het steeds weer hebt over hoe warm een matje is...

Interessant om te lezen verder... Wij zijn ook naar nieuw slaapzakken aan het kijken. Wij zijn zo'n stel als Genista en haar man, slapen dicht tegen elkaar aan. (Als wij in een hotel met lits jumeaux slapen is de helft van het bed 'sochtends vaak nog keurig opgemaakt)
We hebben nu (voor onszelf) vier slaapzakken. Twee goede mummieslaapzakken, waarvan een heel compact is, de ander is normaal formaat. En twee dekenslaapzakken, ook normaal formaat, die erg goedkoop en niet erg warm zijn. Die dekenslaapzakken gebruiken we nu, aan elkaar geritst. Maar als het 's nachts koud is heb ik het behoorlijk koud in bed en dat ben ik wel beu.
Verder willen we een huttentocht(je) gaan maken in de zomervakantie en moeten er dus vier slaapzakken mee in onze rugzakken (de kinderen zijn nog te klein om hun eigen spullen te dragen), dus hebben we compacte en warme slaapzakken nodig. We kunnen dus een tweede compacte mummieslaapzak kopen, maar dan moeten we extra slaapzakken meenemen op vakantie en heb ik nog steeds geen warme slaapzak als we in de tent slapen.
We zijn dus op zoek naar warme, compacte dekenslaapzakken. Ik heb net de hele site van Bever doorgespit (vanmiddag bij de decathlon konden we niet slagen) en daar staan best wel wat mogelijkheden op, ook slaapzakken die op verschillende manieren te combineren zijn. Maar ik wil ze toch graag even voelen en zien.
Zo'n iso hoes duo zou voor ons dus wel kunnen werken, maar alleen in de tent en niet als we gaan lopen. (Want als we in een klein stapelbedje moeten slapen is ieder een eigen slaapzak toch wel prettig ) Dus het moeten toch maar twee slaapzakken worden. Misschien morgen nog even naar de Bever (als ik nog energie over heb na m'n 10 km

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.