Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Viespeuk?

Viespeuk?

18-06-2013 om 19:18

Hoe vaak een schone handdoek?


Jesse_1

Jesse_1

19-06-2013 om 23:28

Nou

Flink tongen met elkaar is toch van hetzelfde niveau van viesheid als elkaars tandenborstel gebruiken? Viezer zelfs, want een tandenborstel maak je nog schoon na het poetsen.
En elkaars handdoek gebruiken, ach zou hier per ongeluk wel eens kunnen gebeuren en daar lig ik dan niet wakker van. En of je haar afdrogen met een handdoek waar ega eerder zijn bilnaad mee af heeft geveegd erger is dan je haar afdrogen waar je je eigen bilnaad mee af hebt geveegd?

zwemmersgezin

zwemmersgezin

20-06-2013 om 07:20

Systeemloos

Hier zwemt er iedere dag minstens 1 persoon en op onze topdag zijn dat er 4. Ik neem altijd een schone handdoek mee naar het zwembad en daarna hang ik hem te drogen in de badkamer voor iemand na het douchen. Ik douche thuis na het zwemmen en dan gebruik ik er twee. Soms gaan die terug over de verwarming, soms eentje ervan in de was.

Vaatdoekjes was ik niet zo vaak. Ik gebruik er ook zeker geen 3 per dag. Ik veeg de tafel en het aanrecht er mee af. Als ik iets schoonmaak zoals de wc gaat het doekje meteen in de was, maar dat is 1x in de week of zo. Gisteren het opblaasbadje schoongemaakt, doekje in de was. Enz.

Verder was ik alles op 30 graden en alles door elkaar, behalve een beetje op donker/kleur/wit gesorteerd.

Vic

Vroeger thuis hadden wij allemaal 2 handdoeken: eentje voor je bovenlijf en eentje voor je onderlijf en die gingen dan 2x per week in de was. Dus nee, ik heb het niet van huis uit meegekregen... En toen ik ouder werd vond ik dat ook zo onzinnig. Dus toen ging ik 1 handdoek gebruiken en dan tot ik 'm vies vond. Toen ik ging samenwonen hadden we vaak wel 2 handdoeken hangen, maar die gebruikten we gewoon allebei net hoe het uitkwam.
Nu gaat vaak zo dat er een aantal kinderen achter elkaar even afspoelen en dan 'aan de lopende band' afgedroogd worden. Inmiddels regelen de oudste 2 dat natuurlijk allemaal zelf, maar die gaan ook vaak meteen na elkaar. Vervolgens hangen we de handdoeken op een radiator in een goed geventileerde badkamer. Eigenlijk zijn ze altijd heel snel weer droog, en het is ook niet zo dat die handdoeken gaan stinken ofzo. Ik zie ook echt niet wat er vies aan zou zijn. Er komt toch alleen water aan?
Ik vind het meer zonde om voortdurend maar alles te wassen terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Met 6 personen heb je toch al geen gebrek aan was...
Washandjes gebruiken wij nooit. We wassen ons met onze handen. Vind je dat ook vreemd?

Jammer

Jammer dat die lage viestolerantie zo belastend is voor het milieu. Een handdoek die 1x gebruikt is, is echt niet vies.

P

P

20-06-2013 om 10:40

Jippox

Verrassend dat er zoveel mensen denken dat er alleen water aan een handdoek komt...

Ik noem maar bijv: huidcellen, afscheiding uit vagina of piemel, achtergebleven remsporen uit de bilnaad die je wel kan afvegen maar niet hebt afgespoeld? Geen idee wat allemaal nog meer... oorsmeer, neussnot? LOL!

Verder is het mij nog steeds een raadsel hoe twee handdoeken droog kunnen geraken als zes mensen zich douchen op een dag op de verwarming? Die heb je nu toch ook niet aan?

Van oorsmeer, neussnot, etc loop je echt niks op hoor.

Nee de verwarming staat nu inderdaad niet aan Maar ze hangen wel uit en zijn eigenlijk altijd wel snel droog. Het zijn ook niet van die dikke handdoeken, misschien maakt dat uit?
En tja, er zal heus wel eens iets van je lichaam meekomen met dat water, al valt dat qua hoeveelheid denk ik ook wel mee. En mocht er eens een keer toch een duidelijke 'vervuiling' op komen, dan gooien we hem natuurlijk wel in de was. Het is niet zo dat een handdoek 'perse pas na een week in de was mag!'. Ik heb daar ook geen vast moment voor, het hangt ook wel af van de ruimte in de wasmachine (die draait hier 1x per dag). Het is meer: gemiddeld gezien gebruiken we ze ongeveer een week.

Oh ja, en...

Ooit ben ik wel eens begonnen met de oudste kinderen een eigen handdoek te geven, die ze dan op hun kamer hingen (er is geen plek om 6 handdoeken goed uit te hangen in de badkamer), maar dat werkt dus niet bij die chaoten van mij. Dan vergaten ze altijd die handdoek mee te nemen naar de badkamer, en droogden zich toch maar af met de handdoek die daar al hing. Dus tja, wat zal je dan moeilijk doen...
En uiteraard, als er eentje aangeeft dat 'ie liever zijn eigen handdoek zou hebben, dan mag dat natuurlijk.

Kinne

Kinne

20-06-2013 om 12:32

Wisselend

Man elke dag schone, kinderen en ik douchen niet elke dag en doen er langer mee. Gebruikte gebruik ik om een kind op te laten zitten(op mijn schoot) als ik ze afdroog. Of om de vloer mee droog te maken want het wordt altijd een natte bende als de kinderen douchen.

De tip van verschillende kleuren voor de gezinsleden vind ik wel een goede, ben toe aan wat nieuwe dus maar wat verschillende kleuren gaan kopen.

P

P

20-06-2013 om 12:45

Chrish

Dat zeg ik ook nergens maar ik vind het vreemd dat mensen denken dat een handdoek na afdrogen alleen maar water zou bevatten. Dat is natuurlijk niet zo, vandaar mijn voorbeelden.

Monique D*

Monique D*

20-06-2013 om 15:26

Vraag over vaste kleuren van handdoeken

Het is wel handig dat de gezinsleden aan de hand van de kleur hun handdoeken kunnen herkennen. Zo kan je niet de huidschilfers, vocht van de geslachtsdelen en remsporen die je vergeten bent weg te wassen van de bilnaad van het andere gezinslid op jouw lichaam krijgen!.
Maar die handdoeken zullen wel een keer worden vervangen. Dan krijgt men doeken met een andere kleur. Hoe kan men dan weten welke handdoek bij wie behoort? Wordt dit met elkaar afgesproken? Of heb je een set van rode, roze, blauwe en groene handdoeken?

Merel

Merel

20-06-2013 om 16:02

Monique

Monique, dan koop je toch gewoon weer dezelfde kleur?
Hier had dochter groene handdoeken en zoon blauwe, toen ze klein waren. Meer omdat ze de handdoeken altijd ergens lieten slingeren en "niemand het gedaan had". Met de kleuren was dat handiger. Nu zijn de kinderen groter en hebben we alleen maar witte en lichtgrijze handdoeken. Eigenlijk had ik altijd wit, maar omdat ik minder lichtbonte was had, dan witte was, was het handiger om ook wat handdoeken in die was te hebben voor de verdeling.

Stenna

Stenna

20-06-2013 om 19:30

Drogen, roze handdoek, en hotels

Tip voor het drogen van handdoeken: installeer een verwarmd handdoekenrek. Hebben wij, is zelfs de enige verwarming voor onze badkamer en ruimschoots voldoende. Het is een tamelijk grote, van vloer tot plafond, dus er kan genoeg op. We gebruiken daarom wel gewone handdoeken, geen baddoeken want dan zou het wel krap worden (maar die grote vind ik zelf ook onhandig/niet prettig). Man en zoon hebben er 1 in de week, behalve voor sporten, en ik twee want ik heb een aparte voor boven en onder ivm menstruaties en afscheiding etc. Ik douche zelf ook niet elke dag in verband met eczeem, was me vaak aan de wastafel.
De mannen letten niet zo op welke van hen is en pakken er soms een willekeurig, daarom neem ik voor die ene speciale van mij altijd een kleinere en fel barbieroze gekleurde: die pakken zij echt niet. 's Zomers als de verwarming niet brandt blijven ze wel wat langer vochtig inderdaad: dan vervang ik ze soms een keertje extra. En anders doe je ze toch eventjes in de droger? Altijd nog beter dan wassen EN drogen.
Elke dag vervangen is wel overdreven veel was hoor, slecht voor het milieu en echt niet nodig. Op je kleren komen ook huidschilfers e.d. en die doe ik ook meerdere dagen aan (of is dat ook heel vies?), niet ondergoed hoor, dat wel elke dag. Wat voor vreselijk ziekteverwekkende bacterien hebben we hier dan wel, dat we zo strikt met de handdoeken moeten zijn, en kommen die dan niet sowieso al op je huid voor? We zijn hier toch niet in de tropen ofzo. Ok, soms (zomers) ruikt een handdoek minder fris, dan vervang ik 'm vanwege de geur, maar je wordt er heus niet ziek van.
Zelfs hotels hebben tegenwoordig zo'm beleid dat je aangeeft of je een handdoek nog een keer gaat gebruiken of wilt vervangen (door 'm op het rek versus op de grond te leggen), in verband met milieu (en hun kosten, neem ik aan). Vraag me af wat degene hierboven die elke avond (ELKE AVOND!) 6 handdoeken op 60 graden wast voor energierekening heeft, oef. Ik was 3x per week: 1x handdoeken en lakens, 1x witte was cq ondergoed, en 1x fijn en bont. Met meer mensen zal het vast een keertje extra per week zijn, maar toch.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

20-06-2013 om 21:23

Washandjes

Ik lees hier en daar iets over washandjes. Worden die nog veel gebruikt? Dacht eigenlijk dat dat iets van voor de seksuele revolutie was

une femme

une femme

20-06-2013 om 21:35

Bij ons

Wij hebben geen eigen handdoeken. Alle handdoeken zijn bij ons zwart en ik heb geen idee welke van wie is. Er hangen er meestal een paar in de badkamer en daar pak ik er 1 van als die niet te nat is. Als er geen droge handdoek hangt, pak ik een schone uit de kast. Ik heb geen idee hoeveel handdoeken we per week wassen (gezin van 4), mijn man doet de was. Ik gooi een handdoek in de wasmand als hij muf ruikt. Onze kinderen gebruiken zelden een handdoek, die drogen zich af in en met hun badjas, die zelden in de was gaat. We douchen iedere dag, soms zelfs twee keer, behalve jongste zoon die gaat drie keer per week in bad. Beddegoed van ons 1 keer per 3 à 4 weken, van de kinderen durf ik niet te zeggen. Minder in ieder geval. Oudste dochter verschoont haar bed zelf en ik weet eigenlijk niet hoe vaak.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Elke douchebeurt schoon

Ik dacht dat iedereen elke dag een schone handdoek zou gebruiken. Vroeger, bij mijn ouders thuis, moesten we 'm hergebruiken, maar dat was een andere tijd. Toen douchte ik ook maar 1 keer per week. Maar jeetje, wachten tot je 'm ruikt... moet er niet aan denken.

Ik erger me al als je in een appartement zit en je slechts om de 3 dagen een schone handdoek krijgt.

Ik was handdoeken en ondergoed/sokken/hoeslakens altijd op 60 graden. Mijn dekbedovertrekken mogen maar op max 40 graden dus dat doe ik dan ook. Mijn bedden wil ik om de 2 weken verschonen, maar dat lukt niet altijd. Vaatdoekjes verschoon ik om de 3 dagen.

Silvester

Silvester

20-06-2013 om 22:27

Hier

Net als gonnie gans dacht ik ook dat de meerderheid van de mensen elke dag wel een nieuwe handdoek gebruikte, doen wij dus ook, maar zo te lezen is dat niet zo. Zet me aan het denken dat wij misschien ook best 2x met een handdoek zouden kunnen doen, mits ze wel droog zijn bij de volgende douchebeurt ( zou me niet met een klamme handdoek gaan afdrogen)
Vaatdoeken gaan bij mij echt niet langer dan 1 dag mee, dat schijnen de meest bacteriehoudende dingen In huis te zijn, zo gauw ik er iets mee op de grond wegpoets gaan ze meteen de wasmand in. Zie ook wel eens mensen die met de vaatdoek de handen of monden van de kinderen poetsen, bleehh wat vies.

( o ja kwam zo in me op: vraag me af of mensen die vaak kamperen misschien ook vaker handdoeken hergebruiken omdat je bij kamperen vaak praktisch ingesteld bent en zo weinig mogelijk meeneemt lijkt me, wij kamperen dus nooit..)

Vic

Vic

20-06-2013 om 22:31

Soms wel eens

Als ik eens vergeet een nieuwe handdoek te pakken, durf ik me nog wel af te drogen met een handdoek die er hangt. Die zijn altijd identificeerbaar. Jongste heeft een groot wit badlaken waar haar naam op staat, die van oudste hangt over de deurkruk of deur (of op een propje op de gang), en die van mij aan het rekje naast de wastafel. Ik wil ook geen natte handdoeken in de wasmand, dus ze moeten sowieso eerst drogen. De kinderen gooien überhaupt niets in die wasmand, dus gelukkig ook geen natte spullen

Hier geen washandjes

Was me ook gewoon met de handen. Man en kinderen ook.

+ Brunette +

+ Brunette +

20-06-2013 om 23:05

Enkele losse opmerkingen

Kampeerders gebruiken een handdoek meerdere keren maar ik denk dat de meeste kampeerliefhebbers geen types zijn die elke dag een schone handdoek nemen. Bergen handdoeken op 60º wassen, dát vind ik pas vies (milieuvervuiling).

Vergeten je bilnaad goed schoon te maken? Maak je een grapje? Dat is toch een van de eerste dingen die je doet onder de douche?

Washandjes zijn inderdaad van voor de sexuele revolutie maar dat heeft volgens mij meer te maken met het feit dat nog niet iedereen toen een douche had en men bij de wastafel moest staan kliederen.

Voor wie het wil weten: hier eens per 1-2 weken een schone handdoek en soms gebruiken we die van elkaar. Vaatdoekje wordt om de paar dagen vervangen. Keuken- en wc-handdoeken er iets tussenin. Verder heb ik een stapel lapjes van verknipte T-shirts voor het schoonmaken van wc-bril, keukenkastjes, deurknoppen e.d. Deze gaan na gebruik meteen in de was.

Viespeuk?

Viespeuk?

21-06-2013 om 08:07

Kamperen

Inderdaad kamperen wij, één handdoek pp mee voor de hele vakantie. Hoe doen veel handdoeken verbruikende huisjehuurders dat dan als ze een paar weken van huis zijn? Toen de kinderen er nog niet waren en we met rugzak en tent meerdaagse bergtochten maakten, droogden we ons af met een washandje! Die superlichtgewicht trekking-handdoeken waren er toen nog niet.

une femme

une femme

21-06-2013 om 08:39

Onzin

Ik vind het echt onzin om iedere douchebeurt een schone handdoek te gebruiken, je komt toch schoon uit de douche! Ik ben echt verbaasd dat veel mensen dat doen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hanne.

Hanne.

21-06-2013 om 09:01

Zeker niet dagelijks

Hier worden de handdoeken zeker niet dagelijks vervangen.

Ik beheers de kunst van het wassen. Als ik me gewassen heb ben ik op m'n schoonst. Dan zitten er geen (noemenswaardige) poep of snot of andere resten meer op me. Na het afdrogen hang ik de handdoek uit (over de verwarming, badrand, douchedeur oid) en de volgende dag is hij altijd droog. Zomer én winter.

Er zit ook niet echt een duidelijk systeem in het wassen en vervangen. Er hangen een aantal handdoeken in de badkamer en iedereen gebruikt die. Als ik een was in de handdoeken kleur ga doen trek ik de bandkamer even leeg. En dan wordt dus alles vervangen. En aan gezien we zowel witte/bonte als rode handdoeken hebben komt alles regelmatig aan de beurt.

Vic

Vic

21-06-2013 om 09:25

Verbazing

Wat bijzonder. Zoals mensen zich verbazen over anderen die élke keer een nieuwe handdoek nemen (ik ken eigenlijk irl geen mensen die dat niet doen), ben ik enorm verbaasd dat er zoveel mensen zijn die hun handdoeken delen met het hele gezin.

Tineke

Tineke

21-06-2013 om 09:30

Vies of niet vies

Als ik een gebruikte handdoek laat opdrogen en me de dag daarna er weer mee afdroog, dan verergert het eczeem echt plotsklaps gigantisch. Ik ben heus schoon genoeg na douche of bad, maar de handdoek is een tweede keer dus niet schoon genoeg voor mijn tere huid. Er groeit en bloeit blijkbaar van alles op die handdoek na een nachtje drogen. Fijn als je daar tegen kan, maar ik was dus na een keer gebruiken. En hier heeft ook iedereen z'n eigen kleurtje handdoek.

Tineke

Tineke

21-06-2013 om 10:08

Onduidelijk

Nog even tekst en uitleg: mijn huid is schoon van eczeem, (dus geen eczeemhuid) maar als ik afdroog met een gebruikte handdoek, krijg ik wel weer meteen eczeem.

Elke dag

douche elke dag en pak ook elke dag een schone handdoek. Vind handdoeken altijd muf worden bij vaker gebruik. Milieubelastend wil ik het niet noemen. Stop ze altijd bij andere spullen in de wasmachine. spullen die toch gewassen moeten worden maar waarbij de trommel niet vol is. aangezien ik geen wasmachine heb die de hoeveelheid water en energie aanpast aan de hoeveelheid was belast ik het milieu daar niet extra mee. Kampeer in de zomer altijd daar gebruik ik een handdoek zo'n 2 keer.

Shirts wel

Met shirts houden we er wel rekening mee én met ondergoed (met kopen al) ...maar met truien (over de shirts) weer niet.
Idem dito met broeken, hoewel ik die na een paar keer op 40 graden tóch meestal in de 70 graden was gooi.
Vooral spijkerbroeken....
Alles wat op je lichaam 'zit' of het meeste direct contact heeft.
Dan hebben we de meest 'gevoelige plekken' wel gehad.
Op onze benen hebben we niet zulke zones
Hoogstens in de holtes achter onze knieën.
Wél op onze romp en rug en (boven) armen.
Als het tóch krimpt is het een kwestie van pech gehad...
Hoeft alleen voor oudste en mij hé? Voor jongste en man niet. In de winter als we er last van hebben doen we shirts met lange mouwen onder de kleding (met wijde hals anders zie je dát weer). En op b.h. haakjes plakken we pleisters aan de binnenkant of op de rug (bij elkaar dan hé?)
groeten albana

Gebruikte handdoek

Dat ons eczeem heel veel toeneemt als we handdoeken een 2de keer gebruiken was ook een conclusie die wij al getrokken hadden. Nádat we het ervaren hadden...
En op het moment zijn wij ook eczeemvrij. Maar er hoeft niet veel te gebeuren of hoep we zitten weer vol...
Ik denk niet dat het komt door 'viezigheid' in de handdoek, maar door zeepresten die je wel afgespoeld hebt, maar heus niet meteen al weg zijn (in je haren b.v.) en misschien huisschilfers en die drogen fijn op in die handdoek.
En een vaatdoek laat ik ook altijd opdrogen en is toch na 1 dag ook een broeinest van bacteriën als ie weer nat wordt?
Dus met handdoeken zal dat ook wel zo zijn.
In ieder geval milieubelastend of niet, ik denk dat een constant krabbend en pijn hebbende moeder en dochter en weer aan de hormoonzalf (kost ook weer geld en heel veel meer dan water én energie om het te produceren) een goede reden is om milieu belastend bezig te zijn.
Daar kan ik écht geen nacht van wakker liggen.
Van dat eczeem kan ik hele nachten wakker liggen...
Lieve help, wel een beetje normaal blijven graag in die 'groene droom' van milieubesparingen.
Jullie wensen me nogal wat toe zeg en Kaatje ook... en bedankt maar weer, voor deze medemenselijkheid!
groeten albana

Hanne.

Hanne.

21-06-2013 om 11:18

Milieu belastend (j@ost)

"Stop ze altijd bij andere spullen in de wasmachine. spullen die toch gewassen moeten worden maar waarbij de trommel niet vol is."

Kijk en daar verbaas ik me dan weer over. Waarom zou je een machine laten draaien terwijl deze nog niet vol is? Ik was uitsluitend met een volle machine. Machine niet vol, dan wachten ik nog een paar dagen.

En (lichtelijk ot) ik geloof dat het hier praktisch niet te realiseren is om iedereen dagelijks een schone handdoek te laten pakken. Ik ben nu al blij als het me lukt om de de was bij te houden als daar nog eens 25 handdoeken per week bij zouden komen....waar droog ik dat uberhaupt?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.