Home » Forum » Aanbod nuon te mooi om waar te zijn

Aanbod nuon te mooi om waar te zijn?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Arawen
Aanbod nuon te mooi om waar te zijn?

Al jaren zijn we klant bij Nuon, voor electriciteit en gas. Nu is Nuon niet de goedkoopste leverancier, dus toen we dit jaar een brief kregen van Vereniging Eigen Huis met het aanbod om mee te doen met collectieve energie-inkoop zijn we er op in gegaan. Toch een veiliger idee, om over te stappen met een organisatie als zo'n vereniging achter je. Er kwam een aanbod van een 1-jaars contract bij Budgetenergie en een 3-jaar contract ergens anders. We kozen voor het 1-jaars contract en Budgetenergie heeft vervolgens netjes de overstap geregeld. Per 1 augustus zitten we bij hen, en het voorschotbedrag per maand is direct zo'n 20 euro minder.

En toen belde Nuon.. dat ze hadden gezien dat we hadden opgezegd en dat ze dat zo jammer vonden.. dat we al zo lang klant waren, altijd op tijd hadden betaald, blabla. Ze wilden ons een aanbod doen om ons als klant te kunnen behouden. Een nieuw 1-jaar contract, met 50% korting op de electriciteitskosten.. de boete die Budgetenergie in rekening zou brengen, zouden ze ook voor hun rekening nemen. Na dat jaar zou er uiteraard weer een nieuw aanbod komen.

Tja.. dit klinkt natuurlijk geweldig.. maar ook bijna 'too good to be true'. En wat zuur, want als we gewoon bij Nuon waren gebleven waren we gewoon door blijven betalen.. ('ja mevrouw, dat is marktwerking..') maar ja wat nu? Zitten hier adders onder het gras die wij niet zien? Wat denken jullie? We hebben 2 dagen bedenktijd voordat we ja of nee moeten zeggen.. ik hoor graag!

Tigress
.....

If something is too good to be true... It usually is...Sorry, ik zou na een jaar kijken wat het aanbod van nuon is. Jullie betalen nu 20 euro minder dus dat is al meegenomen. Meestal hebben die bedrijven de beste lokkertjes voor nieuwe klanten. Sluit een contract af voor 1 jaar en ga dan weer 'shoppen

sus-anne
Zelf bellen

Ik zit ook bij nuon,en ik bel hen elk jaar zelf,met de mededeling dat ik een goedkopere aanbieding heb gekregen en dus wil opzeggen.
Het antwoord is elk jaar hetzelfde: Mevrouw ,ook wij kunnen u een mooi aanbod doen.
Waarop ik weer extra korting krijg als ik een jaar langer bij het nuon blijf.
Ik zeg niet dat dit de voordeligste oplossing is,want daarvoor zou je elk jaar moeten overstappen naar een ander met de scherpste aanbieding.( waar ik dus geen zin in heb) Maar ik betaal in elk geval nooit meer de volle mep.

albana
Ik wel

Wij doen dat wel. In ons geval Nuon en nog een andere aanbieder. Nu 2 jaar bij die andere (was goedkoper) nu weer bij Nuon. En nu belt die andere aanbieder met speciale kortingen zelfde verhaal....Wij krijgen bij Nuon zelfs 3 jaar korting...ik dacht (uit mijn hoofd) 33%. Zorg er alleen voor dat je niet aan een jarenlang contract vast zit...Mocht die ander een nóg beter aanbod doen gaan we zo weer retour. No problem.
Maar hier zijn wat minder aanbieders...dus dat scheelt hoppen.
groeten albana

Lis@
Ieder jaar shoppen

Ieder jaar shop in online wat de goedkoopste aanbieder is. Met deze gegevens bel ik mijn leverancier en doe ze een voorstel, ik stap op of ze moeten een gelijkwaardig iets bieden :-) Tot nu toe werkt het al 2 jaar.

Dalarna
Tigress

Het staat gewoon op papier dus 'het sound niet'....

Ik heb een paar jaar geleden ook meegedaan aan zoiets en tot mijn verrassing stond er toen al bij dat als je bij provider X zat (Eneco ofzo) dan kon je daar korting krijgen als je bleef en daar zat ik toen.

Reken er wel op dat die 50% niet over je hele bedrag is. De vastrechtkosten hebben altijd een vaste prijs en die kan wel verschillen nog maar daar gaat nooit korting van af.

Wij gaan per 1 sept ook over en voortaan is dat mijn taakje aan het begin van de zomervakantie: een nieuwe goedkope energieboer zoeken voor een jaar. Blijven zitten zonder mopperen is altijd de duurste manier.

-Flupke-
Bij ons

zijn ze ook aan de deur geweest: Nuon komt met allerlei prachtige aanbiedingen.... ze hebben het erg moeilijk denk ik.

Kaaskopje
Arawen

Wij hebben dit bij Nuon ook aan de hand gehad en ik ben toen ook gebleven door hun 'blijf toch lekker bij ons' aanbod. Eon wil ons nu binnenhalen. Ik overweeg het serieus, dus zal ik ook weer een reactie van Nuon krijgen.
Mijn ervaring is dat het niet te mooi is om waar te zijn. Ik laat me wat energie betreft ook nooit langer dan een jaar vastleggen. Mocht het dan toch tegenvallen, dan zit je er niet langer dan dat jaar aan vast.

Petra Kappers
50% =10%

Ik heb het aanbid ook gehad. Het gaat om ene korting alleen op de elctriciteitskosten. Als je evenveel kwijt bent aan electriciteit als aan gas, dan heb je 25% korting op het totaal. Ik ben veel meer kwijt aan gas dan aan elektriciteit en bij mij was de totale korting nog geen 10%.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.