Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
sannie

sannie

04-06-2013 om 14:38

Zwanger, abortus of niet?


39 en van genieten

Ik was 39 toen de jongste geboren werd, de oudste was toen 10. Ik herinnerde me een interview uit mijn studententijd, een vrouw die vertelde dat ze van de derde echt had genoten. Dat heb ik ook proberen te doen (omstandigheden waren wat lastig). Maar er zijn veel verschillen: je bent een ervaren moeder, je hebt zelf veel levenswijsheid opgedaan, je laat je niet meer zo vlug door anderen de les lezen, je maakt meer je eigen keuzes en de oudsten vinden het helemaal geweldig, zo'n jonger zusje. Zij zijn ook het extra paar handen en ogen die helpen om alles wat relaxter te maken.

Er is echter wel een voorwaarde en dat is dat je ervan kunt genieten.

Ik denk dat je je besluit al genomen hebt en dat jouw gezin voor jouw gevoel af is met twee kinderen. Maar ik zou je toewensen dat je een gezond kind krijgt, waar je echt van kunt genieten.

Tsjor

bertje1

bertje1

01-12-2013 om 22:12

ja ok

je hebt gelijk, dat zal niet makkelijk zijn voor je, 3 IS natuurlijk best zwaar een aantal jaar, dat kan ik ook niet ontkennen! maar ik denk dat het voor het gros wel geldt dat het wat makkelijker is.

glase

glase

02-12-2013 om 08:15

oude post

Sanne schreef dit bericht al begin juni dus de keuze heeft ze al lang gemaakt. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het verder gegaan is.

Ik kan me haar twijfels helemaal voorstellen. Nu mijn kinderen wat groter zijn moet ik ook niet meer aan een derde denken. Ik geloof dat ik het niet meer op zou kunnen brengen, de tropenjaren.

Dalarna

Dalarna

10-12-2013 om 07:53

Kom op bertje

Ik vind dat zo'n dooddoener! De kinderen zijn al wat ouder en je moet helemaal opnieuw beginnen, het gaat niet over geld en tweedehands maar gewoon weer helemaal opnieuw en vaak kan een man daar echt niet meer tegen (en soms een vrouw diep van binnen ook niet). Geen enkel kind fietst ergens door heen!

Moeder

Moeder

03-09-2015 om 10:33

ik begrijp haar keuze...maar toch

Ook al is het even geleden dat deze discussie actief was, wil ik toch even een reactie plaatsen.
Mijn beste vriendin is onbedoeld zwanger en ze heeft geen kinderwens.
Ze is 41 en ook geen "moedertype."
Overmorgen gaat ze voor een intake bij een kliniek om de zwangerschap te stoppen. Ze heeft mijn steun gevraagd, lastig hoor. Ik begrijp haar keuze en wil niet oordelen. Maar ben zelf moeder....

Steun

Ze vraagt je steun, maar dat is nogal een grote vraag in zo'n situatie. Vraag haar of je nog één dag advocaat van de duivel mag spelen en alle argumenten mag opnoemen die je maar kunt bedenken waarom je haar keuze niet zou kunnen volgen. Wellicht helpt het haar bij het nadenken over haar keuze en jou bij het 'begrijpen' van haar keuze. In elk geval kun je dan één keer een open gesprek met haar hebben, in plaats van een afgedwongen steun, waar je het eigenlijk niet mee eens bent.

Tsjor

Moeder

Moeder

08-09-2015 om 15:08

Je hebt gelijk

Beste Tsjor,
Je hebt gelijk.
Na het lezen van je reactie heb ik haar gebeld. We hebben een open, confronterend maar goed gesprek gehad.

Ik heb ervoor gekozen om toch mee te gaan naar de kliniek voor een intake gesprek.
Voor mij een eye opener.
Ik kan het aanraden aan iedere vrouw die wil praten.
Zeer betrokken medewerkers, die zonder mening of oordeel goed kunnen luisteren en spreken.

Mijn vriendin zit nu in een verplichte 5 dagen bedenk tijd. Ik wist niet dat dit bestond. Door het gesprek aldaar is ze toch in twijfel.
Ik kan haar niet helpen, dit moet ze zelf beslissen.

nogmaals dank Tsjor..

en voor vrouwen die ook met een dergelijk probleem worstelen, verwijs ik ze graag naar de kliniek waar mijn vriendin is geweest...al is het alleen maar voor een goed gesprek. Hier is het adres: http://www.bloemenhove.nl/

Vijf dagen

Tsja, die vijf dagen, daar heb ik indertijd nog tegen geprotesteerd. Omdat vrouwen bij wet zouden moeten worden gedwongen om na t denken. Alsof ze dat niet vanzelf doen. Maar voor je vriendin is het blijkbaar toch even goed om alles op een rijtje te zetten.
Ik ben blij dat jullie een goed gesprek gehad hebben en dat je haar nu voluit kunt steunen als vriendin. Wat haar beslissing ook moge zijn.

Tsjor

Nick

Nick

28-10-2015 om 15:03

niet houden

Als man niet wil, niet houden. Je moet het samen willen, anders wordt het heibel.
Zeker als je al eens eerder voor deze situatie hebt gestaan, dat dan ook wel weer n beetje jammer is. Goed dat hij tot sterilisatie overgaat, dat geeft veel rust. Maar het had eigenlijk niet nodig hoeven zijn. Ongewenst zwanger raken, 2 keer zelfs, in deze tijd met alles wat we weten en eraan kunnen doen om het te voorkomen, is niet bijster slim.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.