Home » Forum » Verwarming s nachts

Verwarming 's nachts

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

75 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Joly
Verwarming 's nachts

Hoe hebben jullie de verwarming 's nachts staan?Hiet staat hij op 17 graden op advies van de monteur die laatst langs kwam voor het onderhoud.Maar ik vind het zo koud.Ben ik nu zo een koukleum?

Knurf
hier

hier staat de thermostaat ook op 17 graden 's nachts (en overdag als we er niet zijn). Ikzelf vind dat niet koud, 's nachts lig ik toch onder een dekbed.

neteret mut
op 15

's nachts en op 19 overdag

Jasam
Dag en nacht op 18 graden

Hoewel het dan boven niet warmer wordt dan 17 graden.

Puck
15

's nachts en als we weg zijn staat hier de thermostaat op 15 en op onze slaapkamer staat de radiator dicht en het raam open. Als het koud is kruip ik lekker onder mijn dekbed of tegen mijn man aan.

Dendy Pearson
en hier

's nachts op 17, overdag op 19 en 's avonds wil ik 'm nog wel eens een tikkie geven om even wat extra warmte te krijgen in de woonkamer.
Wij verwarmen alleen beneden, boven staan alle radiatoren dicht. Het gaat trouwens om een nieuw, goed geissoleerd huis.

Hanne.
laag

Ik geeft de thermostaat 's avonds een slinger omlaag tot een graad of 15.

Zo ver koelt het echter niet af. Rond deze tijd van het jaar is het 's morgens een graad of 16 (beneden). Boven staat de verwarming vrijwel nooit aan. Daar is het nu standaard een graad of 15.

En als we een keer vergeten de thermostaat terug te draaien (hij staat normaal op 18/19 graden) dan slaap ik slecht omdat het zo warm is...

maaike11
15

's Avonds en als er niemand thuis is op 15, anders op 19-19,5. Ik heb het nooit koud 's nachts, en inderdaad juist te warm als de verwarming aanblijft. Alleen 's ochtends bij het eruit komen is het extra moeilijk als je bedje nog zo lekker warm is en de rest koud...

amk
uit

ik heb geen thermostaat maar een moederhaardsysteem. 's nachts staat het uit en ook als we er niet zijn, of als de tijd te kort is om warm te worden (lees 's morgens voor we naar school/werk gaan)

De maximum temperatuur bij ons is een graad of 18 anders loop je zo te puffen van de warmte. 's nachts staan er altijd ramen open zomer en winter.
Als 's nachts de verwarming aan staat heb ik het veel te warm en voel me dan echt naar worden.

Hoe warm heb je de kamer dan overdag als je 's nachts al op 17 graden hebt?

Joly
19.

De verwarming staat nu op 19 en ik heb het inderdaad nu te warm.Het wordt dan ineens te warm.De verwarmingen worden dan ineens te warm.Moet eigenijk steeds een half graadje hoger zetten.Had nu 2 graden gedaan.
Het zal wel even het wennen aan de winter zijn.Ik had deze ochtend afgesproken met een vriendin om met de honden te gaan lopen,om 9 uur,ik had het nog zo koud ,dat ik afgebeld heb.
En dat terwijl ik toch veel buiten ben.Afgelopen zomer heb ik een nieuw dekbed gekocht,dat is misschien te koud.Ik zal er vannacht eens eentje extra bijleggen.

Paal
19

Maar we hebben een kachel waardoor de verwarming zelden of nooit aanslaat. Boven geen verwarming aan, zoon heeft een eigen kachel op zijn kamer. Indien nodig, als hij boven is met vrienden, gaat die aan.
Dochter haar kamer ligt op het zuiden, daar is verwarming nooit nodig.
Beneden, zoals gezegd, de houtkachel. Zalig. Overdag standaard 22 graden

Jasmijn
18

's nachts gaat de verwarming op 18 graden (hij slaat af om 23.00 en gaat dan naar 18 graden tot 7.00 uur dan gaat ie weer naar 20 graden) Boven op de slaapkamers staat de verwarming trouwens nooit aan, alleen op de zolder wel omdat zoon daar de hele avond vertoeft. Ik werk thuis overdag, op de computer dus als ik de verwarming dan lager dan 20 zet, dan heb ik echt ijskoude vingers en voeten. Als ik iets ga doen in huis, zet ik 'm vaak wel even wat lager want dan is het al gauw te warm met 20 graden.
"s avond laat ik hem ook op 20 staan, maar zet 'm soms zelfs even op 21 of 22 want dan krijg ik het steenkoud (zit ik met een dekbedje op de bank) Ben geloof ik gewoon een koukleum ;-( (maar dus niet wanneer ik in mijn bed lig, dekbed houdt me warm genoeg en we hebben zelfs het slaapkamer raam open (ik heb een wollen dekbed, heerlijk)

Kaaskopje
's Nachts 15

en overdag variërend van 18 tot 23 graden. Wij wonen in een 2 onder 1 kap, dus hoekhuis.

Afhankelijk van het weer zet ik de verwarming op 22 of 23 graden 's avonds. Met wind én kou is dat soms wel nodig. Nu we weer een (kortharige) hond hebben, die beneden slaapt, strijk ik 's nachts ook wel eens over mijn hart. In plaats van 15 dan 16 graden.

Kaaskopje
De bovenverdieping

Ik lees dat op de bovenverdieping vaak geen verwarming aan staat. Zitten de kinderen daar overdag nooit dan? Ik weet nog wel dat ik bij een schoolvriendin kwam en ik het bar koud op haar kamer vond. Daar zal het dus ook wel zo gegaan zijn.

Wij hebben heteluchtverwarming, dus in principe krijgt iedereen warme lucht uit een toevoerkanaal. Wie het te warm vindt kan het verwarmingsgat meer dichtdraaien. Over het algemeen willen ze juist warmte, véél warmte:-)

's Nachts wil ik een frisse neus boven de deken. En de deken tot aan mijn onderlip:-)

100%mama
Ook kou kleum

Hier overdag als we thuis zijn op 21. In de nacht gaat hij terug naar 18 (mede voor de hond). Boven staan er inderdaad geen verwarmingen aan, maar daar is het op een een of andere manier ook niet koud ondanks dat de ramen op de dievenstand staan...in de badkamer wil ik als het heel koud is wel de verwarming aanzetten, zeker na het douchen vind ik het vervelend dan de kou in te moeten stappen. Bed wordt aan mijn kant voorverwarmt dus met een donzendekbed heerlijk warm ;)

Hanne.
boven verwarming

"Ik lees dat op de bovenverdieping vaak geen verwarming aan staat. Zitten de kinderen daar overdag nooit dan? "

Zelden, wij gaan om 8 uur de deur uit en zijn tegen 6 uur weer thuis. Dan is het eten, even tv kijken/huiswerk maken en naar bed. Blijft over de weekenden.

En op zich mogen ze de verwarming aan zetten, maar blijkbaar is er geen behoefte aan. Heb zoon van het weekend 3x verteld dat het mocht (zat met de lego te spelen), de 4e keer kreeg ik een boze snauw dat hij dat wel wist maar dat hij het echt niet koud had.

Tango
16

's Nachts en 19 overdag. 's Avonds zet ik hem weleens op 20 omdat het dan in de woonkamer te koud aanvoelt.
Bij ons zit er een timer op en gaat hij 's avonds om 23.30 u. op 16 en de volgende ochtend om 6.50 u. op 19 zodat we niet kleumend het bed uit hoeven. In het weekend gaat hij om 7.30 u. op 19, niet helemaal handig als zoon vroeg moet voetballen want afgelopen zaterdag moesten we er dus om 7.00 u. uit. Toen maar eerst naar beneden gelopen om de verwarming hoger te zetten.
Boven staan hier de radiatoren ook gewoon aan, niet voluit maar op 2 of 3. Dochter zit veel in haar kamer na schooltijd en anders is het daar echt te koud.

wil40
Je went aan de temperatuur.

Overdag als er iemand thuis is op 18/19 graden, 's avonds als we op de bank hangen 21 graden en 's nachts op 15 graden. Op de slaapkamers staan de radiatoren alleen op vorstbescherming.
Ik merk dat ik zelf de temperatuur aanpas aan hoe ik me voel. Ben ik fit en actief mag het 18 graden zijn. Ben ik moe en zit even achter de computer zoals nu krijg ik het koud bij 18 graden.
Ik laat de thermostaat nog even zo.."wie bin zunig".

Mover
's nachts 15

En overdag 19, als we thuis zijn dan, he. Thermostaat is vol-geprogrammeerd, gaat 's ochtends automatisch aan naar 18. En dan vanzelf weer uit, omdat we gaan werken. En 's avonds als we thuiskomen is-t-ie om 17.00 uur weer aangegaan, zodat we in een warm huis komen.
In het weekend zijn de tijden aangepast op ons weekend-schema.
Soms draait iemand kachel uit z'n programma naar "continue" en dan is de temperatuur dus continue 19 graden. Maar dan gaat-ie dus ook niet automatisch om 22.30 uur weer naar nachtstand.
Boven staan alle radiatoren dicht. Vrij open te draaien voor wie dat wil. (maar niemand wil :)

Wiske71
geprogrammeerd

Wij hebben zo'n programmeerbare thermostaat. Hij begint te verwarmen een kwartier voor de wekker gaat en om 22.00 uur 's avonds gaat hij uit. Overdag 18,5 graden, 's nachts 15 graden.
Ik vind het ideaal.

Als ik het toch koud heb trek ik extra kleding aan: vest, omslagdoek, pantoffels, dekentje op de bank.

Dendy Pearson
Open

Het huis is hier vrij open, binnendeuren zijn ook zelden dicht. Dus de warmte van beneden gaat ook wel naar boven.
Maar onze jongste speelt gewoon beneden, dat mag hier. En dochter slaapt op zolder en daar geeft de ketel ook genoeg warmte. Daar staat trouwens overdag altijd het kleine raampje open, maar ik heb nog nooit klachten gehad over kou. En als ze het koud heeft trekt ze maar een vest aan.

Rosa van der Zanden
Anders

's Nachts op 10, overdag op 18, 's avonds bij stilzitten op 19,5. Ik slaap met de ramen open.

Knurf
Kaaskopje

'Ik lees dat op de bovenverdieping vaak geen verwarming aan staat. Zitten de kinderen daar overdag nooit dan?'

Niet vaak, eerlijk gezegd. Mijn dochter maakt het liefst haar huiswerk in de woonkamer, en ook spelen met vriendinnetjes doet ze zelden op haar egen kamer. Maar als ze dat wel zou doen, en ze heeft het koud, dan mag ze de radiator gewoon open draaien.

Ginny Twijfelvuur
Wat warm....

Hier 's nachts op 12 en overdag op 19 of 20 graden. Heel heel soms op 21, maar dat gaat eigen tegen mijnopvoeding en principes in...

Wij hebben ook zo'n voorgeprogrammeerde thermostaat en die gaat rond 23 uur uit en rond 7 uur weer aan. ' s Nachts liggen wij allemaal lekker warm in ons bedje. Dan hoeft het voor mij geen 18 of 19 graden te zijn.

En bovendien: behalve op de badkamer hebben wij boven geen verwarming aan. Wie moet die warmte dan voelen 's nachts?

Wat
tip van verwarmingsmonteur

niet verder terugdraaien dan max 16 a 17 graden in de avond/nacht en boven(overal) ook de radiatoren een beetje opendraaien bij vrieskou.

Nikke
fabeltje

Het is een fabeltje dat het energiezuiniger zou zijn om je thermostaat niet te ver terug te draaien 's nachts of als je weg bent. Verwarmingsmonteurs willen nog wel eens adviseren om de thermostaat niet lager dan 17 of 15 graden te doen, omdat dit zuiniger zou zijn, maar dit is dus onzin.

Hoe lager je de thermostaat zet, hoe energiezuiniger. Ook als je daardoor als je thuiskomt even flink moet opstoken. Dat weegt nl. niet op tegen het energieverlies als het huis bij afwezigheid op een hogere temperatuur gehouden wordt.

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de boel niet bevriest.
En comfort is ook weer een ander verhaal en natuurlijk heel persoonlijk.

Zelf vind ik een verwarmd huis 's nachts heel naar slapen. En er moet 's nachts altijd een raampje open, anders slaap ik niet goed.

Kaaskopje
Nikke

Is dat echt zo? Ik kan me eigenlijk best voorstellen dat het meer energie kost om de kou weer uit alles te krijgen als de thermostaat erg laag staat. Niet alleen de lucht in huis is koud, maar ook de muren, het sanitair e.d..

Kaaskopje
Vrij lage temperaturen

Ik probeer de temperatuur bij ons wel een beetje te temperen, maar ik merk dat ik dit jaar vaak behoefte heb aan 22 graden. Tot grote vreugde van het gezin denk ik.

Maar bij de huishoudens waar de thermostaat ook overdag vrij laag gezet wordt (ik vind 19 graden in de winter aan de lage kant), is dat ook terug te zien op de energienota? Heb je daardoor een lagere rekening?

amk
lage nota

ja dat is te zien. Ik gebruik in mijn niet al te best geisoleerde appartement zonder energiezuinige ketel maar met inefficiente moederhaard en met afgelopen toch redelijk strenge winter 815m3 aan gas. Samen met met electra betaal ik zo'n 75 euro per maand en krijg dan nog geld terug.
Dus ja dat scheelt als je lager in temperatuur zit.

Fiorucci
Hier...

's Nachts 18, in de ochtend zet ik 'm op 20, tijdje later op 19. Begin avond moet ie wel weer op 20, we hebben hier helaas erg koude vloeren beneden.

Knurf
ja zeker Kaaskopje

Net als amk betalen wij erg weinig, iets van 85 euro per maand voor gas en electra.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.