Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Flora B

Flora B

13-03-2010 om 11:06

"cool veters strikken"

Mijn zoon (11) heeft nu eindelijk zijn zelf gespaarde bekende sportschoenen bij elkaar!! Nu heeft hij ze, maar hij wil ze "cool strikken" zodat je de strik niet ziet........het is vooral niet "cool" om het aan de klasgenoten te vragen, maar vroeg mij om het hier te vragen, mam... jij weet toch zo'n forum waar je anoniem dingen kunt vragen.... dus bij deze??? wie kan mijn "coole zoon" met een niet "coole moeder" helpen

zou het niet weten, maar vind het wel grappig van je zoon. Maar vraag het eens in een sportzaak.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

13-03-2010 om 12:41

Ik weet het!

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=nl&sl=en&tl=nl&u=http://www.fieggen.com/shoelace/knots.htm&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhjp4fqwecvawOKZHfPwFxqtAEH

bij het menu links staan diverse opties, als je naar 'lacing schoenen' gaat kom je diverse manieren tegen.

Grappig

Rosa, grappige site, om meer dan één reden. Het duurde even voordat ik doorhad dat -ie vertaald is met een programmaatje:

"Mijn schema's zijn allemaal getrokken alsof neer te kijken op je eigen schoenen, terwijl koppelverkoop, en zijn kleur gecodeerd om het gemakkelijker te volgen waar de kant loopt. The lace end that starts on the left side is blue and the end that starts on the right side is yellow. De kant einde dat begint aan de linker kant is blauw en het einde dat begint aan de rechterkant is geel.

Niet letten op het taalgebruik dus, maar kijken naar de plaatjes.

Chris

knevel

knevel

13-03-2010 om 14:09

Hier worden de veters in de schoen weggestopt

Er komt dus helemaal geen strik! Beide veters aan de zijkant de schoen instoppen (of proppen). Aan het eind van de dag hebben ze ze nog steeds aan, dus het zal wel goed zitten.

Hilde

Hilde

13-03-2010 om 14:37

De veters idd in de schoen wegstoppen, zoals bij Knevel, of de strik van de veters onder de tong van de schoen wegstoppen, dat doet mijn zoon (13) ook wel eens.
Het lijkt mij allemaal niet zo handig, want ik dacht altijd dat veters net bedoeld zijn om je schoen mooi te laten aansluiten, maar ja, ik ben dan ook geen coole mama (alhoewel, soms wel ) ). Het lijkt me erg vervelend om met veters in je schoen rond te lopen.
Het grappige is dat mijn zoon nu nieuwe schoenen nodig heeft, en hij per se schoenen met veters wil, absoluut geen velcrosluiting.
Ach, ik word oud ....

Leuk

Ik ben dus cool geweest! Ik had vroegah mijn sportschoen-veters gestrikt aan de binnenkant, dus inderdaad onder de flap zeg maar. Veters los in de schoen was geen succes, vaak zat het harde stukje van de veter dan onder mijn voet.

Artemisia

Artemisia

13-03-2010 om 18:09

Website

Een super website over het inrijgen van je veters: www.fieggen.com/shoelace/index.htm. Echt alle manieren die je maar kunt bedenken om je veters in te rijgen staan er stuk voor stuk heel duidelijk beschreven. Hiermee kun je écht wel indruk maken op je klasgenoten .
Artemisia

Artemisia

Artemisia

13-03-2010 om 18:10

O (spuit elf weer)

Hij stond er al, ik had 'm niet zo snel herkend. Maar hij is dus echt leuk.
Artemisia

Coole veters

Hallo Flora,

Hier staan nog wat coole veter voorbeelden:

http://www.clubveters.nl/veters_strikken

Grtz Gerda

helemaal geen strik

Waarom geen U lace veters, zie http://www.ulaceveters.nl

Ik heb ze voor mijn kleuter, heel handig. Je hoeft niet allerlei ingewikkelde kleurencombinaties te doen, maar gewoon 1 kleur en horizontaal erin ziet er mooi uit.

Stenna

Stenna

08-01-2014 om 22:04

uit maart 2010

Dit is een draadje uit maart 2010 waar jullie op reageren. Ik denk dat vraagstelster het inmiddels niet mee zal lezen. Dit gebeurt wel vaker de laatste tijd, zo'n oud draadje dat ineens weer opduikt. Vreemd.

Dalarna

Dalarna

09-01-2014 om 11:22

Maar stenna

Wat geeft dat nou, dan hebben anderen er toch weer wat aan?

Stenna

Stenna

09-01-2014 om 17:49

dat is dan ook wel weer waar.

Flora B

Flora B

09-01-2014 om 21:45

Jawel... Flora hier...

Ik dacht al... iemand gebruikt mijn Nick.. en ja hoor, Flora leest het wel, maar zoon is inmiddels bijna 16 en de veters mogen al een jaar weer "gewoon"" gezien en gestrikt worden. Ik vind dit wel een nadeel van het "nieuwe forum" dat er toch steeds stik oude draadjes naar boven.
Maar bedankt als nog...er zullen vast nog wel mensen mee geholpen worden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.